Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, alkis13 είπε

...

634€ το αγορασα απο electronet με εγκατασταση μαζι. 18000αρι toyotomi 856zr. Αν ψαξεις φυλαδιο internet electronet θα το βρεις φανταζομαι (659€ εχει τιμη φυλλαδιου).

Απο περιεργεια μπορεις να δωσεις ενα λινκ?

900 ευρω το δειχνει η σελιδα τους. 🤔

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, phanispal είπε

Σε video που έκανα παράθεση πιο πάνω, αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύονται οι συγκολλήσεις. 

Τώρα αν όντως ισχύει, δεν το γνωρίζω.

Και εμένα μου κάνει εντύπωση διότι σε εμένα και σε ένα ακόμα στην πολυκατοικία που έκανε μια προέκταση στην εξωτερική μονάδα πρόσφατα μας έχουν κάνει κόλληση.

Το μόνο πλεονέκτημα να βάλεις ρακόρ συσφίξεως ίσως είναι ότι ξέρεις σε πάροδο χρόνου που υπάρχει ένωση ((αν υπάρχει πχ διαροή από το σημείο αυτό)

Επεξ/σία από cger

9 ώρες πριν, garros είπε

«Δεν φταίει ο κόσμος που ψάχνει φθηνή εγκατάσταση αλλά το σινάφι μου. Όταν οι περισσότεροι κάνουν τσαπατσούλικες εγκαταστάσεις χωρίς κενό, σωστές σωληνώσεις, χωριστές μονώσεις ή κάνουν καθαρισμούς με ψευτοψεκασμούς τελειώνοντας σε 5 λεπτά χωρίς να καθαρίζουν πλήρως και σε βάθος το μηχάνημα, πώς μετά να μάθει ο κόσμος να ζητάει σωστές εγκαταστάσεις ή καθαρισμούς; Δική μας ευθύνη είναι να δείξουμε τι είναι σωστό στους πελάτες που είναι λογικό να μη γνωρίζουν και απαράδεκτο να τους κοροϊδεύουν οι περισσότεροι συνάδελφοι ψυκτικοί».

Αυτό που λες με τους ψευτοκαθαρισμούς συνέβαινε σε εμένα. Ψέκαζε πολύ λίγο, καθάριζε φίλτρα και καπάκι, και μετά από χ χρήσεις στην ψύξη μύριζε ξανά η συσκευή μέχρι το τέλος της σεζόν Σεπτέμβριο χρονδρικά έπρεπε να καθαριστεί ξανά, η λύση δόθηκε όταν άρχισα να το καθαρίζω εγώ, κρατάει ένα χρόνο.

5 ώρες πριν, socratis23 είπε

καλησπέρα και απο εμένα

Στο πατρικό μου  έχουμε ένα air-codition απο το 1998 (το έβαλε ο πατέρας μου για το μουντιάλ τότε) και επειδή κάνει θόρυβο θέλουμε να βάλλουμε καινούργιο

Το θέμα είναι όμως πως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά μερεμέτια στα ντουβάρια μετά γιατί το βάψαμε το σπίτι πριν κανα μήνα

Αν αγοράσουμε καινούργιο aircodition απο μεγάλη αλυσιδά μας το τοποθετούν αυτοί?

Μπορούμε να  το βάλλουμε στο ίδιο σημείο?

Σε σπίτι 120 τ.μ. πόσα BT χρειαζόμαστε? Σχεδόν ενιαίος χώρος (πόρτες έχουμε μόνο στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο)

Σας το τοποθετούν αυτοί ή βρίσκεις δικό σου συνεργείο, να τους πεις να τοποθετήσουν το νέο μηχάνημα στην θέση του παλαιού, η τρύπα που έκαναν παλιά μένει εκεί που είναι και περνάνε τις καινούργιες σωληνώσεις, τώρα επειδή κάθε εσωτερική μονάδα είναι διαφορετική δεν αποκλείεται να φαίνονται σημάδια στον τοίχο μετά την τοποθέτηση της καινούργιας εφόσον δεν είχατε βάψει τον τοίχο στο πίσω μέρος της εσωτερικής μονάδας.

Για 120 τμ ενιαίος χώρος, οπωσδήποτε από 2 ή 3 κλιματιστικά. Για τα BTU, πες μου αν έχετε ταράτσα από πάνω. Το σπίτι γειτνιάζει με άλλα ή όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον; 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Σας το τοποθετούν αυτοί ή βρίσκεις δικό σου συνεργείο, να τους πεις να τοποθετήσουν το νέο μηχάνημα στην θέση του παλαιού, η τρύπα που έκαναν παλιά μένει εκεί που είναι και περνάνε τις καινούργιες σωληνώσεις, τώρα επειδή κάθε εσωτερική μονάδα είναι διαφορετική δεν αποκλείεται να φαίνονται σημάδια στον τοίχο μετά την τοποθέτηση της καινούργιας εφόσον δεν είχατε βάψει τον τοίχο στο πίσω μέρος της εσωτερικής μονάδας.

Για 120 τμ ενιαίος χώρος, οπωσδήποτε από 2 ή 3 κλιματιστικά. Για τα BTU, πες μου αν έχετε ταράτσα από πάνω. Το σπίτι γειτνιάζει με άλλα ή όλοι οι εξωτερικοί τοίχοι έρχονται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον; 

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

το σπίτι έχει μόνωση απο πέρυσι το καλοκαίρι, είναι 2όροφο και απο πάνω είναι ο άλλος όροφος + μια στέγη

το air-codition το χρειαζόμαστε για τις ώρες  20 - 8 το βράδυ καθώς την υπόλοιπη μέρα ανοίγουμε τα παράθυρα (μπρος πίσω αυλή) και κάνει καλό ρεύμα

το πρόβλημα είναι ο θόρυβος που πάντα έκανε και φαντάζομαι η κατανάλωση λόγω της παλιάς τεχνολογίας

4 ώρες πριν, socratis23 είπε

ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

το σπίτι έχει μόνωση απο πέρυσι το καλοκαίρι, είναι 2όροφο και απο πάνω είναι ο άλλος όροφος + μια στέγη

το air-codition το χρειαζόμαστε για τις ώρες  20 - 8 το βράδυ καθώς την υπόλοιπη μέρα ανοίγουμε τα παράθυρα (μπρος πίσω αυλή) και κάνει καλό ρεύμα

το πρόβλημα είναι ο θόρυβος που πάντα έκανε και φαντάζομαι η κατανάλωση λόγω της παλιάς τεχνολογίας

Εσείς ποιον όροφο θέλετε να καλύψετε? Ισόγειο 1ο 2ο ? Δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Ο κάθε όροφος είναι 120τμ ή όλοι οι όροφοι μαζί /

3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Εσείς ποιον όροφο θέλετε να καλύψετε? Ισόγειο 1ο 2ο ? Δεν έχω καταλάβει ακριβώς. Ο κάθε όροφος είναι 120τμ ή όλοι οι όροφοι μαζί /

το ισόγειο

ο κάθε όροφος είναι 120 τ.μ. αλλά αυτός που με ενδιαφέρει είναι το ισόγειο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, xristoslet είπε

Θα το ανοίξεις και θα πλύνεις τα φίλτρα με σκέτο νερό.

Oσα κλιματιστικα εχω δει στις οδηγιες τους λενε νερο και σαπουνι. Το δικο σου λεει σκετο νερο?

Επεξ/σία από rus

16 ώρες πριν, dio7 είπε

Ρε παιδια εχω αγορασει το Midea Blanc 12  στα 399Ε(απο την προσφορα το οποιο ειναι περσυνο μοντελο με R410A ψυκτικο)απο Media Markt και εχω ραντεβου για τοποθετηση το Σαββατο.Αλλα επεσε το ματι μου και στο Midea Prime 12 με 449Ε παλι στο Media Markt το οποιο ειναι μοντελο του 2018 με τη διαφορα οτι εχει ιονιστη,οθονη πανω στη μοναδα που λεει τη θερμοκρασια,R32 ψυκτικο αλλα βλεπω οτι εχει διπλασια καταναλωση απο το Blanc(4.1 kW/h ψυξη εναντι 3.5 kW/h του Blanc και 4.22 kW/h θερμανση εναντι 2.5 kW/h του Blanc).Ειμαι ετοιμος να παω το Blanc πισω και να δωσω 49 ευρω να παρω το Prime.Πιστευετε αξιζει η τσαμπα η ταλαιπωρια..?

νομιζω κοιτας λαθος μηπως αυτη ειναι η αποδοση?

13 ώρες πριν, cger είπε

έχεις κανείς να πει κάτι πάνω σε αυτό;

εμενα σε ενα κλιματιστικο που ειχα παρει aux πριν 4 χρονια εχανε η σωληνα που εβγαινε απο τη μεσα μοναδα λιγο πριν το ρακορ.οποτε απο να το βγαζω να το στελνω πισω και τρεχα γυρευε ,ο τεχνικος το εκοψε τελειως ,εκανε ανα μικρι τσακισμα στη σωληνα για να χωραει μεσα στην αλλη που πηγαινε στην εξω μοναδα και το κόλλησε με καλαι και φλογοβόλο απο τοτε μια χαρα πηγαινε μεχρι που το εβγαλα για αλλους λογους,το εδωσα σε εναν φιλο μου και αυτος δε μου εχει αναφερει κατι μεχρι τωρα

14 ώρες πριν, buuren είπε

Απο περιεργεια μπορεις να δωσεις ενα λινκ?

900 ευρω το δειχνει η σελιδα τους. 🤔

P-R.GR ειναι το site τους, και το ειχε-εχει σε φυλλαδιο το οποιο ανεβασμενο δεν υπαρχει. Μονο τηλεφωνικως αν σε ενδιαφερει

• Like 1

SOS. Εχω χοντρο προβλημα σε εξοχικο με εντομα που μπαινουν στο σπιτι φωλιαζουν στο aircondition Και μου διαλανε τις μοναδες. Πιο αναλυτικα εχω γραψει εδω αλλα ξεφυγε το θεμα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/678738-καταραμενα-εντομα-και-μολυντηρια/?tab=comments#comment-56526704

Στο δια ταυτα tl:dr

-Στο υπογειο που ειμαι και μπαινουν, το κλιματαστικο στο δωματιο ειναι η κυρια φωλια που το χω καταργησει τελειως δε προκειται να ξαναφτιαχτει

-Στου σαλονιου το κεντρικο 18αρι, εχει διαρροη μου ρουφηξε ολο το φρεον. Ελεξε ψυκτικος ρακορ εξω και τις συνδεσεις μεσα, δε βρηκε κατι οποτε θα χει διαβρωθει εσωτερικα. Μου πε η σου βαζω φαρμακο και γεμθζω φρεον (τυπος 410) με 110ευρω και βλεπεις ποσο θα κρατησει. Μπορει λιγοτερο απο μηνα μπορει χρονο και βαλε αν η διαρροη δεν ειναι τοσο μεγαλη, αγνωστος δηλαδη βλεπωντας κια κανοντας, η παιρνει νεα μοναδα, που και παλι αν δε λυσω το προβλημα με τις σαυρες αργα η γρηγορα βγαινει αχρηστο

1) Ειναι νορμαλ τα 110 για φρεο φαρμακο-υπηρεσια

2)Τι μπορω να κανω να μην πανε μεσα εντομα. Απεντομωη γυρω γυρω θα πιασει? Μεσα στο κλιματισικο για να μην πανε στις πλακετες και σε αυτα δε μπορω να βαλω κατι?

3)Υπαρχει καιτ φθηνο επιδαπεδιο η δε ξερω γω τι τυπου αλλα οχι μονιμο για να χω μεσα στο δωματιο που κοιμαμαι να τη βγαλω εστω το καλοκαιρι, και μετα σιγα σιαγα απο χειμωνα να φτιαξω το το υπολοιπο σπιτι

39 λεπτά πριν, elise είπε

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as35tabhra-1u35beffra.html?offer=1

μολις αγορασα αυτο.

πιστευω εξαιρετικη τιμη για μεση λυση. 

Πραγματικα εχει δυνατα χαρακτηριστικα για την τιμη του..!!!

Θερμανση 14300 !!!

χαμηλη σταθμη 20 !

Μεγαλη εγγυηση..!!!

Τωρα στην πραξη να δεις τι θορυβο θα παραγει η εξωτερικη και ποσο σε ενταση...!

Και αν σου βγαλει τι παιζει με το after sale...

Καποια haier χαλαγαν τον κοσμο με την εξωτερικη τους!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...