Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, ELMastas είπε

Δεν το έχω κάνει με το Spray που λές μάλλον πήρες αυτό για τα μπάνια κλπ και θα έχει έντονη μυρωδιά και θα θέλει προσοχή (πάντως την απολύμανση του την κάνει)εγω παίρνω πάντα το κανονικό αυτό για τα χέρια και βάζω ενα μικρό τμήμα μέσα στο νερό στο ψεκαστήρι και κάνει δουλειά χωρίς να έχει τέτοιες μυρωδιές (και γω δεν αντέχω τις πολύ έντονες μυρωδιές )

Σχετικά με το κλιματιστικό συμφωνώ απόλυτα και εξαρτάται απο την μόνωση και τον χώρο του καθενός εμένα πχ ας πήρα το καινούργιο 12άρη (αντί για να πάρω 9άρη,έκανα overkill πέρσυ όταν μου το έδωσαν σε σχεδόν ίδια τιμή..)τα βάζω για λίγο αλλά μετά μένω με το ένα γιατί με καλύπτει το 12άρη για το σπίτι που είναι κοντά στα 49 τετραγωνικά πλήν μερικών τετραγωνικών σε μια πόρτα αποθήκης που μένει "πάντα" κλειστή. 

Κατάλαβα ποιο έβαλες, έχουμε και τέτοιο, αλλά δεν ήξερα αν κάνει για ψέκασμα σε κλιματιστικό. Εγώ χρησιμοποίησα το απολυμαντικό επιφανειών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Δεν κατάφερα αν βρω βλαβολόγιο για την συγκεκριμένη μονάδα στο διαδίκτυο .   😪  Aν το έβρισκα θα σου έλεγα τι συμβαίνει με βάση το ρυθμό που αναβοσβήνουν τα leds της εσωτερικής μονάδας.

Δεν πειράζει φίλε εξάλλου όπως και να έχει τεχνικό θέλει. Απλώς ελπίζω πως θέλει πυκνωτη γιατί άμα είναι συμπιεστής την πατήσαμε. Απλά αναρωτιέμαι ένας συμπιεστής θα μπορούσε έτσι απλά να καεί; Χωρίς να παρουσιάσει έστω κάποια ένδειξη πως είναι στα τελευταία του;;

Εγώ στο υπνοδωμάτιό μου έχω ένα Kelvinator (inventer) παλιό μεν, αλλά πριν το τελευταίο χρόνο ζήτημα να είχε δουλέψει πλήρως 6 μήνες...

Ενώ το καλοκαίρι λειτουργεί ψύχει άψογα, το χειμώνα που πέρασε δεν κατάφερα να το χρησιμοποιήσω, γιατί στη λειτουργία θέρμανσης έβγαζε ένα αρκετά περίεργο ήχο και έντονη δόνηση ενώ δεν θέρμαινε και καθόλου πρακτικά, ο αέρας παρέμενε πάντα χλιαρός προς κρύος.

Πού μπορεί να οφείλεται αυτό;

Όπως είπα το καλοκαίρι λειτουργεί άριστα, χωρίς ενδείξεις προβλήματος, αλλά το χειμώνα πρώτη φορά φέτος μου κάνει πρόβλημα....το περασμένο καλοκαίρι του έκανα συντήρηση, δοκιμάστηκε επιτόπου - σε ψύξη προφανώς - όλα καλά (το καθαρίσανε μέσα έξω, πρόσθεσαν ειδικό υγρό, άλλαξαν τους σωληνες απορροής γιατί είχαν φαγωθεί από τον ήλιο) 

Καλημερα σε ολους θα ειμαι συντομος. Ψαχνω 12αρι και μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας καταληγω σε https://www.skroutz.gr/s/14495778/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-835ZR.html 

Ειναι καποιος που το εχει παρει ηδη μηπως?  Καποια αλλη προταση σε παρομοια λεφτα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Πως κρίνεις ότι είναι πρόβλημα υλοποίησης της εφαρμογής και όχι κάποιο δικό σου θέμα με το router σου και γενικότερα του δικτύου σου; Ή εστω κάποια βλάβη στο module του κλιματιστικού ; ΄Έχεις κάποιο πρόβλημα εσύ με Inventor κλιματιστικά;

2 χρόνια και έχω  Inventor κλιματιστικά στην οικογένεια (γονείς αδερφή κτλ)  κανένα δεν έχει αποσυνδεθεί ούτε μια φορά αλλα ούτε και σε φίλους που πρότεινα να βάλουν Inventor . 

Καλή θεωρώ και την εφαρμογή της Gree επίσης που την είχα δοκιμάσει σε σπίτι ενός φίλου.

Πρόβλημα στο module του κλιματιστικού δεν μπορεί να είναι μιας και έχω 4 κλιματιστικά και ΟΛΑ ανεξαιρέτως αποσυνδέονται σε άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα.  Παρ' όλα αυτά, μίλησα με την Inventor και μου έστειλαν άλλο module να δοκιμάσω, αν και δεν περιμένω μεγάλες διαφορές (δεν έχει γίνει κάποιο Update στο module, είναι το ίδιο ακριβώς με αυτά που έχω).

Πρόβλημα με το δίκτυο δεν ξέρω αν είναι, πάντως το ρουτερ μου είναι το fritz7490 και όλες οι άλλες συσκευές που έχω πάνω στο wifi του (πρίντερ, λαπτοπ) δεν αποσυνδέονται ποτέ. Όταν, χρησιμοποιώντας το wifi analyzer, έβαλα στο ρουτερ μου "καρφωτό" wifi channel που δεν έχει πολλές συσκευές τριγύρω (αντι το ρουτερ να επιλέγει wifi channel μόνο του), το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά αλλά δεν εξαλείφθηκε τελείως. Προφανώς και οι ασύρματες συσκευές δικαιούνται μία στο τόσο να κάνουν disconnect από το wifi του ρουτερ (για τον οποιονδήποτε λόγο), αλλά οφείλουν να επιχειρούν σύτομα επανασύνδεση από μόνες τους, όπως γίνεται σε όλες τις ασύρματες συσκευές. Αντιθέτως, το Inventor wifi module περιμένει να κάνεις εσύ επανασύνδεση, πατώντας το led στο τηλεκοντρόλ (πράγμα προφανώς αδύνατο όταν δεν είσαι στον χώρο, θες να ελέγξεις αν έχεις ξεχάσει κάποιο κλιματιστικό ανοιχτό αλλά αυτό φαίνεται offline στην εφαρμογή). Γι' αυτό λέω ότι το Implementation από την Inventor πάσχει πολύ.

Σαν κλιματιστικό λειτουργεί άψογα χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από iparou
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Argkon είπε

Καλημερα σε ολους θα ειμαι συντομος. Ψαχνω 12αρι και μετα απο μια μικρη ερευνα αγορας καταληγω σε https://www.skroutz.gr/s/14495778/Toyotomi-Izuru-TRN-TRG-835ZR.html 

Ειναι καποιος που το εχει παρει ηδη μηπως?  Καποια αλλη προταση σε παρομοια λεφτα? 

https://www.skroutz.gr/s/14825069/Inventor-Omnia-Eco-O3MVI32-12WiFiR-O3MVO32-12.html

ίσως το καλύτερο 12.000 στην αγορά αυτή την στιγμή  κάτω από 500.... βάση τιμής απόδοσης  άλλα και αντιπροσωπείας 

oxi oti to izuru ειναι άσχημο ισα ισα  απλα γενικά έχουν  θεματακια απόδοσης  με τις ακραίες θερμοκρασίες...    

Επεξ/σία από emperorN

Το General Electric GES-NX2G70 Prime Κλιματιστικό Inverter https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185592-general electric-ges-nx2g70-prime

που φέρνει αποκλειστικά ο Κωτσόβολος αξίζει ή να πάω σε κάποιο πιο δοκιμασμένο?

ψάχνομαι για σαλοκουζίνα 45-50 τ.μ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν προτείνετε.. Ειδικά για τοσο ακριβό μηχάνημα... Και δεν το φέρνει μόνο ο κωτσοβολος απλά έχει καταργηθεί από την αγορά... 

Επεξ/σία από emperorN

Ωραια.. αρα προς τα που προτείνεται να κοιτάξω? θα το βάλω με άτοκες οπότε δεν με πολυνοιάζει 100-200 ευρώ πάνω κάτω.

για 24αρι μηχάνημα για 45-50 τ.μ. σαλοκουζίνα.

ευχαριστώ!

Αν ξεπεράσεις το 1000 αρικο μονόδρομος  Daikin h Mitsubishi an mineis Kato apo 900  gree inventor Toshiba έχουν πολύ καλές λύσεις... Είμαι από κινητό για αυτό δεν μου είναι εύκολο να ποσταρο λινκ με μηχανήματα.... 

Ψάχνεις μηχανήματα αποκλειστικά με freon r32 και να πας να τα δεις και από κοντά ειδικά τα  Mitsubishi Electric Kai ta Daikin... 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Κατάλαβα ποιο έβαλες, έχουμε και τέτοιο, αλλά δεν ήξερα αν κάνει για ψέκασμα σε κλιματιστικό. Εγώ χρησιμοποίησα το απολυμαντικό επιφανειών.

Υπάρχουν πολλά είδη στα σπρέι και θέλει λιγάκι ψάξιμο,το  spray που έχω πάρει εγω,αφού έχω ακόμα το μπουκάλι και το βρήκα και έριξα μια ματιά στήν ονομασία του,λέγεται Dettol Surface Cleanser είναι διάφανο,δεν έχει ούτε χλώριο,ούτε λεκιάζει και είναι  Αοσμο ! ^_^ 

Επεξ/σία από ELMastas

Το σπίτι διαθέτει ένα Daikin FTXB60C / RXB60C για το σαλόνι (40 τμ) και ένα Daikin FTXB25C / RXB25C για το μικρό υπνοδωμάτιο (12 τμ) που μέχρι πρότινος έπαιζε τον ρόλο της κύριας κρεβατοκάμαρας. Φέτος που αλλάξαμε υπνοδωμάτιο και μεταφερθήκαμε στο master bedroom (16 τμ), θέλουμε να βάλουμε και ένα τρίτο. Ποιο προτείνετε; 

Budget: 400-500 

Ενεργ. κλαση: >= Α+/Α+

Δεν με ενδιαφέρει wifi και λοιπά κόλπα, προτιμώ κάτι ποιοτικό που να μην χαλάει κάθε 2-3 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου εχεις καλες φιρμες καλυτερα κατι αναλογο .Oτι βρεις τσεκαρε το και σε αλλα μαγαζια τι παιζει ..Ισως τα φερνουν πολλοι.Και να στα δειξουν αν γινεται .Αυτα γραφουν κανουν μεχρι 19 τμ

https://www.skroutz.gr/s/9183491/Mitsubishi-MSZ-DM25VA-MUZ-DM25VA.html

https://www.skroutz.gr/s/6515211/Daikin-FTX25J3-RX25K.html

Επεξ/σία από Diskimpex

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θυμάμαι ότι όταν είχα αγοράσει τα συγκεκριμένα daikin από εξειδικευμένο μαγαζί, μου είχε πει ότι τα μηχανήματα που πουλάνε αυτού του τύπου τα μαγαζιά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του εμπορίου (βλέπε, κώστο, μεντια, κοκ). Ισχύει κάτι τέτοιο ή μου το είπε απλά και μόνο για να το πει.

το FTX25J3 είναι το νεότερο μοντέλο του FTXB25C;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...