Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, ELMastas είπε

Το Παράδειγμα όμως που θα αναφέρω είναι αυτό με το παλιό Miele της θείας μου,που το είχε πάρει μαζί και με στεγνωτήριο Miele (που δουλεύει ακόμα άψογα )και είχε μπεί απο πάνω και που δούλευε Τέλεια εδω και 30+ Χρόνια ! τώρα πρίν κάνα 2-3 μήνες κάτι έπαθε η πλακέτα μπροστά και επειδή είναι τόσο πολύ παλιό,δύσκολα βρίσκεται ανταλακτικό πλέον οπότε δεν συμφέρει επισκευή,είπαμε βέβαια ομόφωνα να ξαναπάρουμε Miele,για να τιμήσουμε τα τόσα χρόνια που πέρασαν και το οτι έβγαλε στο πολλαπλάσιο την αξία του,τα 2 άτομα που ήρθαν και έβαλαν το καινούργιο, με χίλια ζόρια να το βγάλουν απο το σπίτι το παλιό απο το βάρος ! για τέτοια κατασκευή μιλάμε !ένα παράδειγμα ζωντανό για την ποιότητα κατασκευής,για να μην πω και για το πλυντήριο πιάτων Bosch 20+ που ακόμα λειτουργεί άψογα και είναι πραγματικά σαν καινούργιο ! αν και επειδή δεν είμαστε πολλοί,δεν το χρησιμποιούμε συχνά τελευταία  

Λοιπόν, αυτό είναι καθαρά θέμα εξέλιξης τεχνολογίας και πολιτικής οικονομίας. Όπως ξέρουμε, οι πόροι στη Γη είναι πεπερασμένοι. Με όλη τη ρύθμιση της Ε.Ε. και εν μέρει των Η.Π.Α. για περιβαλλοντική συμμόρφωση, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή συσκευών είναι προοδευτικά όλο και λιγότερα. Αν μπορούσαμε να φτιάξουμε ανακυκλούμενο χάρτινο πλυντήριο κόστους 50 ευρώ που να αλλάζει κάθε 2 χρόνια, θα ήταν πολύ καλύτερα για τα πλανητικά αποθέματα και την ατμόσφαιρα από το να φτιάχνουμε ατσάλινα πλυντήρια με προδιαγραφές 20ετίας, δαπανώντας τεράστια ποσά ενέργειας για να λιώσει ο χάλυβας κλπ κλπ.

Κλασικό παράδειγμα τέτοιας αποτυχίας ήταν τα προϊόντα ΕΣΣΔ. Λόγω της κεντρικής οργάνωσης της οικονομίας, δεν υπήρχε κίνητρο για μικρότερο κόστος παραγωγής, οπότε ξεκινώντας από την ίδια βάση το 1950 πχ, το 1980 έφτασαν τα δυτικά προϊόντα να κάνουν το ίδιο πράγμα με 70% λιγότερο κόστος. Δεν ξέρω αν έχετε τσεκάρει ανατολικογερμανικές φωτογραφικές μηχανές ή LADA από το 80κάτι, Δ Ε Ν  χαλάνε με τίποτα. Αυτό τους έριξε έξω. Την τιμή τη διαμόρφωνε ένα κονκλάβιο και όχι η αγορά, οπότε η ανισορροπία μετακυλούνταν στην πρώτη επαφή με τις ανοιχτές αγορές, δηλ. στην εισαγωγή πολύτιμων γαιών, μετάλλων κλπ, που είχαν ολοένα αυξανόμενη τιμή. Όταν το 1990 πήγαν δυτικοί να δουν κανα εργοστάσιο να αγοράσουν, δεν το παίρνανε ούτε χαριστικά. Απαιτούνταν γιγάντιες επενδύσεις εκσυγχρονισμού για να είναι έστω και λίγο ανταγωνιστικά.

Τελικά δλδ ίσως κακώς γκρινιάζουμε. Παλιά έδινες 1000 ευρώ για ένα πλυντήριο 20ετούς ορίζοντα που όμως θα ήταν ίδιο κι απαράλλαχτο, τώρα δίνεις 250 κάθε 5 χρόνια και έχεις συνέχεια την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (και της ενεργειακής οικονομίας) σπίτι σου. Και δισκοκήλη από το κουβάλα - κατέβαζε - ανέβαζε κάθε 5 χρόνια. 😛

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

39 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Μάλιστα, τότε κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο?

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/ms11d-18hrn1-qb8-seira-neola-fix-speed

Το συγκεκριμένο βλέπω υπάρχει σε πολύ λίγα καταστήματα και με πολύ μικρή εγγύηση. Εν τέλη θα μπορούσες να ανέβεις και πάνω από 310€; 

18 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Παλιά έδινες 1000 ευρώ για ένα πλυντήριο 20ετούς ορίζοντα που όμως θα ήταν ίδιο κι απαράλλαχτο

Όχι, τόσα έδινες για Miele, τα άλλα δεν πλησίαζαν τέτοιες τιμές.

Έχουμε πλυντήριο ρούχων στην οικογένεια που είχε αγοραστεί πριν 20+ χρόνια 340.000 δραχμές. Φυσικά ακόμα λειτουργεί. Τα «συμβατικά» ήταν σαφώς φθηνότερα.

Και σήμερα δεν αγοράζεις πλυντήριο με 250€, εκτός κι αν εννοείς αυτά τα σάπια.

Οπότε κάπως τα έχεις διογκώσει.

• Like 1

7 ώρες πριν, LSZ1988 είπε

Δηλαδη μεχρι 310 ευρω τα κλιματιστικα που πωλιουνται ειναι για πεταμα? Ρωταω γιατι πρωτον δεν εχω ιδεα και δευτερον το budget μου δεν ειναι για παραπανω

Οχι. Όπως είπα και αυτό πολύ γενικά γιατί πάντα θα βρεις εξαιρέσεις, έχουν χαμηλότερη διάρκεια ζωής και υψηλότερη πιθανότητα να υποστούν κάποια βλάβη συντομότερα σε σχέση με κάποιο άλλο. Το βασικό πέραν της οικονομίας ηλεκτρικής ενέργειας που το κοιτάμε όλοι πλέον, είναι για τι χρήση προορίζεις το κλιματιστικό, θέλεις μόνο στο εξοχικό σου μια στο τόσο όταν πας το καλοκαίρι για κανέναν καύσωνα, το θες στην κύρια οικία μόνο για ψύξη? Το θες και για ψύξη και για θέρμανση όλο το καλοκαίρι και τον χειμώνα, με βάση αυτά κρίνεις. Αν μιλάμε για το τελευταίο, τότε θα απέφευγα να πάρω τέτοιο κλιματιστικό θα πήγαινα σε κάτι ακριβότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Balrog είπε

Την καλύτερη επιλογή έκανες! Καλοδούλευτο να είναι. Πες μου λίγο για το λάθος. Εννοείς ότι δεν σου κατέβασαν πολύ την τιμή επειδή είχε wifi ή ότι "κέρδισες" wifi ΄χαρη στο λάθος τους. Εγώ το βρήκα λίγο πιο φθηνά, σε εσένα έχει και τοποθέτηση στην τιμή;

Το 24αρι gree lomo Ν3 το έχουν στα σκρουτζομαγαζα 920+

Εμένα το πήρε ο ψυκτικός κατευθείαν από την αντιπροσωπεία σε αυτή την τιμή.

Η τελευταία παραλαβή σε lomo από λάθος ήρθε στην ελληνική αντιπροσωπεία με δυνατότητα wifi και module wifi περασμένο οπότε όποιος πρόλαβε το πήρε με έξτρα WiFi στην αρχική τιμή.

Η νέα παραλαβή που αυτή τη στιγμή είναι στο τελωνείο δεν έχει δυνατότητα wifi

WiFi ready είναι το bora που ξεκινάει από τα 960+ 30€  το κόστος του WiFi module

Toποθέτηση έξτρα

Επεξ/σία από samniotis
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το βρήκα 880 και 850 σε δύο που ρώτησα. Δεν το είχαν στα μαγαζιά τους, θα το έφερναν με παραγγελία. Αν είναι θα δοκιμάσω αύριο μήπως προλάβω κι εγώ κανένα με wifi. Το ξέρεις ότι θέλει 16άρα ασφάλεια και 3x2.5 καλώδιο έτσι;

Keep in touch όταν έρθει με το καλό.

Επεξ/σία από Balrog

Καλησπέρα παιδιά,

Αποφάσισα να πάρω ένα απο τα 2 κλιματιστικά , το Midea RF New MS12FU-12HRDN1 η το  Gree Lomo GRS-121 EI/JLM1-N2  αξίζει να πάρω το GREE με 67 ευρώ παραπάνω η να προτιμήσω το MEDIA ?

Τα Midea εκρήγνυνται καμιά φορά, αν και θεωρούνται από τις καλές κινέζικες. Πάρε το Gree όχι μόνο επειδή θεωρείται ένα τσακ καλύτερη εταιρεία, αλλά και για τα 10 χρόνια εγγύηση άνευ (ξεκάθαρων) όρων.

Καλά φαίνονται και τα 2 το Midea δεν δείχνει και θερμοκρασία επάνω αν αυτό το ήθελες και εγω θα έπαιρνα το Gree για την εγγύηση και για να μην έχουμε καμμιά έκρηξη  ☢️:rolleyes:

11 λεπτά πριν, Balrog είπε

Τα Midea εκρήγνυνται καμιά φορά, αν και θεωρούνται από τις καλές κινέζικες. Πάρε το Gree όχι μόνο επειδή θεωρείται ένα τσακ καλύτερη εταιρεία, αλλά και για τα 10 χρόνια εγγύηση άνευ (ξεκάθαρων) όρων.

Τι εννοείς οτι εκρήγνυνται; Έχεις υπόψη σου περιπτώσεις που έγινε έκρηξη; 

Με ἀπογοητεύσατε γιατι διάβαζα καλά λόγια για τα Media μερικά post πίσω

Για αυτό Toyotomi TDN TDG A35VR7 Κλιματιστικό Inverter που με δωρεάν εγκατάσταση και μια δωροεπιταγή μου βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά με το GREE και λίγο πιο φτηνό ?

[προς μέλος Dare-Devil και λοιπούς γνώστες του αντικειμένου]

Θέλω να καλύψω ένα χώρο λίγο μικρότερο των 14m². Η πολυκατοικία είναι κατασκευή 30ετίας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τα μονωτικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν) και το δωμάτιο δυτικό (κάτι που σημαίνει πως εκτίθεται στον ήλιο από το μεσημέρι και μετά). Η αρχική φτηνιάρικη και ενεργειακά τρύπια συρόμενη πόρτα έχει αντικατασταθεί με μία σύγχρονη με διπλό τζάμι κ.λπ. Οδηγεί σε μπαλκονάκι 2x2 με την ιδιαιτερότητα της μικρής ροής αέρα (το αναφέρω σε περίπτωση που επηρεάζει την εξωτερική μονάδα), μιας και από τα 3 κομμάτια τέντας, τα 2 πλαϊνά είναι μονίμως κατεβασμένα (αγκιστρωμένα στο κάγκελο / απόσταση από το μωσαϊκό: ~30cm). Να σημειώσω επίσης πως το δωμάτιο είναι *φορτωμένο*.

Αναζητώ μοντέλο στα 9000 BTU που να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο, συμπεριλαμβανομένης και της εξωτερικής μονάδας. Για την ακρίβεια, είμαι πρόθυμος να ανεχθώ λίγα παραπανίσια dB εντός, προκειμένου να μην ενοχλούνται οι γύρω.

2. Ψύξη τουλάχιστον Α++ (οι τιμές των Α+++ ούτως ή άλλως είναι απλησίαστες για το budget μου) / Θέρμανση, ΔΕΝ με ενδιαφέρει καθόλου. Ούτε στον ελάχιστο βαθμό.

3. Ιονιστής & φίλτρα κρίνονται απαραίτητα για λόγους υγείας (προβλέπεται πολύωρη χρήση σε καθημερινή βάση). Wi-Fi και λοιπά features ευπρόσδεκτα, πλην όμως η απουσία τους δεν θα αποτελέσει deal breaker.

Προϋπολογισμός: €400 (±20)

Αρχικά κοιτούσα προς το Gree Lomo GRS-101 EI/JLM1-N2 και τον διάδοχό του, Gree Lomo GRS 101 EI/JLM1-N3. Στη συνέχεια εντόπισα και το Toyotomi Izuru TRN/TRG-828ZR για το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχουν reviews.

Τα φώτα σας παρακαλώ.

2 ώρες πριν, phanispal είπε

Όχι, τόσα έδινες για Miele, τα άλλα δεν πλησίαζαν τέτοιες τιμές.

Έχουμε πλυντήριο ρούχων στην οικογένεια που είχε αγοραστεί πριν 20+ χρόνια 340.000 δραχμές. Φυσικά ακόμα λειτουργεί. Τα «συμβατικά» ήταν σαφώς φθηνότερα.

Και σήμερα δεν αγοράζεις πλυντήριο με 250€, εκτός κι αν εννοείς αυτά τα σάπια.

Οπότε κάπως τα έχεις διογκώσει.

Aγοράζεις με 300! Εγώ πήρα Indesit ευρωπαϊκής κατασκευής με φοβερή ενεργειακή αποδοτικότητα. Κακής ποιότητας πλαστικά κλπ προφανώς, αλλά γερό στύψιμο (1400) και καλή χωρητικότητα.

340.000 δραχμές είναι 1000 ευρώ ρε, δε λέμε κάτι διαφορετικό. 😛 (άσε που το 340κ δραχμές του 1997 πχ είναι πολύ ψηλότερη αγοραστική αξία για την εποχή σε σχέση με τα 1000 ευρώ σήμερα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...