Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Σίγουρα λένε διάφορα,απλά ανέφερα κάτι που θυμήθηκα οτι άκουσα βασικά σε Gree/inventor η Midea (αυτό δεν θυμάμαι ακριβώς)που τα φέρει ο ίδιος όμιλος,μην ξεχνάμε πως στήν Ελλάδα γίνονται εξαποανέκαθεν και διάφορες κομπίνες και έχουν τα τελευταία χρόνια με την κρίση και πιο πρίν,φύγει αρκετές επίσημες αντιπροσωπείες η έχουν αλλάξει και υπάρχουν πλέον μέσω "τρίτων"

Σχετικά με την ποιότητα να πω με την ευκαιρία πως πλέον εδω και αρκετά χρόνια,(με Ελάχιστες εξαιρέσεις όπως στα Miele)έχουν γίνει τεράστιες εκπτώσεις στήν ποιότητα και στα υλικά κατασκευής,οι περισσότερες εταιρίες,δεν είναι οι εταιρίες που ήταν παλιά και αυτό που ξέραμε πρίν 15 η 20+ χρόνια ! αυτό είναι στάνταρ στίς περισσότερες λευκές/ηλ.συσκευές για το σπίτι,είτε είναι απο την Γερμανία είτε απο την Ιαπωνία είτε απο Αμερική (ακα General electric)έχουν εδω και αρκετά χρόνια πέσει πολύ σαν ποιότητες πχ θυμάμαι πως η Siemens είχε αρκετά παλιά απίστευτη γερμανική ποιότητα στα πλυντήρια,μετά άρχισαν να μεταφέρουν έδρες σε Τουρκία κλπ για φτηνότερα εργατικά και πρώτες ύλες και η ποιότητα κατασκευής έπεσε πολύ.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της παγκιοσμιοποίησης και του division of labour που πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις. Και η miele έχει πτώση. Κάποια από τα ψυγεία της έχουν μοτέρ από την Κίνα. Προφανώς μιλάμε για καλή ποιότητα κινέζικων μοτέρ, συναρμολόγηση Γερμανία, καλά πλαστικά στο εσωτερικό κλπ. Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποτε η οικονομική λογική ήταν πολλά και ακριβά υλικά, ακριβά εργατικά σε μία ακριβή και απέθαντη συσκευή που θα καταπιεί τις δεκαετίες αμάσητες. Στο πατρικό μου έχω πλυντήριο πιάτων miele, ψυγειοκαταψύκτη και φούρνο με εστίες, ακόμα και απορροφητήρα miele, απο το 1995 περίπου, οπότε και γεννήθηκα. Τους κάνεις μια μόντα όποτε χαλάσουν, βρίσκεις με ένα τζιμάνι μαστόρι ένα ανταλλακτικό από κάπου, και βγάζουν μία πενταετία ακόμη. Ένα robert bosch (και όχι απλό bosch 😛 ) ψυγείο-καταψύκτης στο φοιτητικό μου, κατασκευής 1989, με αλλαγμένο μοτέρ το 2010, εξέπνευσε οριστικά πριν ένα μήνα. Τα δύο κλιματιστικά mitsubishi heavy του πατρικού βαστάνε 15ετία με 1 γόμωση φρέον το καθένα.

Ποιο είναι το αρνητικό όλων αυτών; Η απίθανα υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Σκεφτόμαστε να τα αλλάξουμε λόγω λογαριασμών ρεύματος. Εκεί φτάσαμε...

Το 2013 πήραμε siemens πλυντήριο - στεγνωτήριο, του χιλιάρικου, χάλασε στην τριετία. Made in Poland, καμμένος εγκέφαλος. Πήγα Κωτσόβολο και Ηλεκτρονική και είδα πλυντήρια για το φοιτητικό μου, με εξαίρεση ένα miele, όλα, μεταξύ των 300 και των 800 ευρώ, ήταν περίπου ίδια. Μόνο στα μπλιμπλίκια διέφεραν. Πήρα ένα indesit του 250ρικου Πολωνικό κι όσο αντέξει. Τι να λέμε ρε παιδιά, οι καλές εποχές πάνε. Τώρα το πρώτιστο είναι η οικονομία και ανταγωνιστικότητα της παραγωγής. Ακόμα και τα airbus έχουν εντάξει στην ηπειρωτική διανομή εργασίας ένα σωρό κομμάτια από ρουμανοτουρκίες, τα οποία ουδείς γνωρίζει τί θα βγάλουν σε 10- 20 χρόνια χρήσης... Ακόμα και το dell λάπτοπ του 1000ρικου που πήραμε το 2002 είχε ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα από αυτό του 900ρικου που πήρα πριν 3 χρόνια. Πήγα να πάρω ψυγείο πριν 10 μέρες, αντικαταστάτη του robert bosch που γράφω παραπάνω, όλα σα σκηνικό θεάτρου είναι, τίγκα στην ψευτιά, και οι τιμές σχετικά υψηλές για την αφή που δίνουν. Έφυγα κακήν κακώς και πήρα ένα samsung από σκρουτζομάγαζο. Κορεάτικο; Κορεάτικο, τί να γίνει, αφού το λένε αξιόπιστο, και εγγυώνται το μοτέρ 10 χρόνια, κάτι είναι κι αυτό.

Η άλλη εναλλακτική ερμηνεία που έχω είναι ότι απλώς λόγω καταναλωτικής φτώχειας στην Ελλάδα, όλοι ψάχνουν τη φτήνια, οπότε δε γίνεται εισαγωγή ποιότητας. Γι' αυτό θα μας πει κάποιος που ζει στο εξωτερικό. Αλλά δε χωράει ο νους μου ότι δεν υπάρχουν πια οικιακές συσκευές ορίζοντα δεκαετιών. Θα τη βγάζουμε όλοι με beko και fake liebherr made in bulgaria?

• Like 4
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασαμε το Omnia eco, αν και ακομα ευτυχως δεν ειχε ζεστες να το χρησιμοποιησουμε, το τεσταρα λιγο στη χαμηλοτερη θερμοκρασια και ανεμηστηρες στο high turbo και οτι αλλο βρηκα, και οι μοναδες (εσωτερικη και εξωτερικη) εμειναν αξιοθαυμαστα ησυχες.

Δεν ξερω επιδοσεις αντοχες κλπ, οταν δοκιμαστει θα σας ξαναγραψω εντυπωσεις.

Παντως απο τις οδηγιες δεν ειμαι ευχαριστημένος, δεν καθονται να σου εξηγησουν τις διαφορες λειτουργιες τι κανουν. Για παραδειγμα παταω το κουμπι του αυτοκαθαρισμου και μετα απο λιγο η μοναδα κλεινει (γραφει ακομα ομως οτι εκτελει τη λειτουργία), δεν αναφερεται αυτο πουθενα, ουτε ποση ωρα κραταει η διεργασια, ουτε πως θα ενημερωθω οτι τελειωσε.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της παγκιοσμιοποίησης και του division of labour που πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις. Και η miele έχει πτώση. Κάποια από τα ψυγεία της έχουν μοτέρ από την Κίνα. Προφανώς μιλάμε για καλή ποιότητα κινέζικων μοτέρ, συναρμολόγηση Γερμανία, καλά πλαστικά στο εσωτερικό κλπ. Απλά πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποτε η οικονομική λογική ήταν πολλά και ακριβά υλικά, ακριβά εργατικά σε μία ακριβή και απέθαντη συσκευή που θα καταπιεί τις δεκαετίες αμάσητες. Στο πατρικό μου έχω πλυντήριο πιάτων miele, ψυγειοκαταψύκτη και φούρνο με εστίες, ακόμα και απορροφητήρα miele, απο το 1995 περίπου, οπότε και γεννήθηκα. Τους κάνεις μια μόντα όποτε χαλάσουν, βρίσκεις με ένα τζιμάνι μαστόρι ένα ανταλλακτικό από κάπου, και βγάζουν μία πενταετία ακόμη. Ένα robert bosch (και όχι απλό bosch 😛 ) ψυγείο-καταψύκτης στο φοιτητικό μου, κατασκευής 1989, με αλλαγμένο μοτέρ το 2010, εξέπνευσε οριστικά πριν ένα μήνα. Τα δύο κλιματιστικά mitsubishi heavy του πατρικού βαστάνε 15ετία με 1 γόμωση φρέον το καθένα.

Ποιο είναι το αρνητικό όλων αυτών; Η απίθανα υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Σκεφτόμαστε να τα αλλάξουμε λόγω λογαριασμών ρεύματος. Εκεί φτάσαμε...

Το 2013 πήραμε siemens πλυντήριο - στεγνωτήριο, του χιλιάρικου, χάλασε στην τριετία. Made in Poland, καμμένος εγκέφαλος. Πήγα Κωτσόβολο και Ηλεκτρονική και είδα πλυντήρια για το φοιτητικό μου, με εξαίρεση ένα miele, όλα, μεταξύ των 300 και των 800 ευρώ, ήταν περίπου ίδια. Μόνο στα μπλιμπλίκια διέφεραν. Πήρα ένα indesit του 250ρικου Πολωνικό κι όσο αντέξει. Τι να λέμε ρε παιδιά, οι καλές εποχές πάνε. Τώρα το πρώτιστο είναι η οικονομία και ανταγωνιστικότητα της παραγωγής. Ακόμα και τα airbus έχουν εντάξει στην ηπειρωτική διανομή εργασίας ένα σωρό κομμάτια από ρουμανοτουρκίες, τα οποία ουδείς γνωρίζει τί θα βγάλουν σε 10- 20 χρόνια χρήσης... Ακόμα και το dell λάπτοπ του 1000ρικου που πήραμε το 2002 είχε ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα από αυτό του 900ρικου που πήρα πριν 3 χρόνια. Πήγα να πάρω ψυγείο πριν 10 μέρες, αντικαταστάτη του robert bosch που γράφω παραπάνω, όλα σα σκηνικό θεάτρου είναι, τίγκα στην ψευτιά, και οι τιμές σχετικά υψηλές για την αφή που δίνουν. Έφυγα κακήν κακώς και πήρα ένα samsung από σκρουτζομάγαζο. Κορεάτικο; Κορεάτικο, τί να γίνει, αφού το λένε αξιόπιστο, και εγγυώνται το μοτέρ 10 χρόνια, κάτι είναι κι αυτό.

Η άλλη εναλλακτική ερμηνεία που έχω είναι ότι απλώς λόγω καταναλωτικής φτώχειας στην Ελλάδα, όλοι ψάχνουν τη φτήνια, οπότε δε γίνεται εισαγωγή ποιότητας. Γι' αυτό θα μας πει κάποιος που ζει στο εξωτερικό. Αλλά δε χωράει ο νους μου ότι δεν υπάρχουν πια οικιακές συσκευές ορίζοντα δεκαετιών. Θα τη βγάζουμε όλοι με beko και fake liebherr made in bulgaria?

Χαχαχα, σιγά τις παλιές συσκευές, νέοπας είσαι ακόμα :). Ψυγείο westinghouse από αρχές 70, κουζίνα Πίτσος από τέλη 70, θερμοσίφωνα απ' τους πρώτους ηλεκτρικούς που ήρθαν Ελλάδα. Η κουζίνα χάλασε εχτές, αποκολλήθηκε το κατράν με τα περιστρεφόμενα κομβία των ματιών και μας έριξε μια ασφάλεια όποτε ανάβω μερικά μάτια, τον φούρνο δεν τον χρησιμοποιούμε βέβαια, έχουμε φουρνάκι delongi από 2004, μέσα στην βδομάδα θα φέρω τεχνικό να δω τι παίζει αλλά νομίζω θα την φτιάξει. Ένα άλλο ψυγείο από το 94 χάλασε το 2016 από συμπιεστή, το πλυντήριο είναι από το 2004 έχω φέρει μια φορά τεχνικό για ένα λάστιχο. Τηλεόραση από το 1989, έχει χαλάσει 2-3 φορές πριν πολλά χρόνια από τότε τίποτα, αν χαλάσει θα την αντικαταστήσω από crt monitor του 2003 με αποκωδικοποιητή και μετατροπέα hdmi to vga. Μια άλλη τηλεόραση αγορασμένη του 94 κάηκε η οθόνη το 2015. Το κλιματιστικό του 2003, θα το κρατήσω 2-3 χρονάκια ακόμα και μετά θα πάρω καινούργιο, πλέον έχουμ μειωθεί σημαντικά οι καταναλώσεις.

Από συσκευές που χαλάνε εύκολα και με απογοητεύουν, ανεμιστήρες, ηλεκτρικά σίδερα, σκούπες καθώς και βραστήρες. Μέγιστο στην 2-3ετια παραπάνω πρέπει να είσαι τυχερός. Έχουμε 2-3 σκούπες στο υπόγειο, αμα χαλάσει και 4η που έχουμε ίσως πάω σε κανέναν ηλεκτρολόγο να μου πει τιμή, μέχρι 20ευρώ δίνω, 50-60 κοστίζουν οι σκούπες. Καλή μάρκα από σκούπες μέχρι στιγμής η AEG, επίσης ορισμένα από τα προϊόντα της Delongi έχουν μια σεβαστή διάρκεια ζωής. 

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Τυχαίο γεγονός .. Μην συνδέετε την μεταφορά της παραγωγής με την πτώση της ποιότητας γιατί υπάρχουν αμέτρητα παραδειγματα που το διαψεύδουν αυτό . 

Daikin που έχει προμηθευτή για κάποια parts την Gree . Εργοστάσια παραγωγής της Daikin στην κίνα ή σε συνεργασία με την γραμή παραγωγής της Gree.

Αpple που κατασκευάζονται απο την Κινέζικη foxconn

VW made in China κ.α

Αυτά είναι παραδείγματα που το διαψεύδουν;

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Χαχαχα, σιγά τις παλιές συσκευές, νέοπας είσαι ακόμα :). Ψυγείο westinghouse από αρχές 70, κουζίνα Πίτσος από τέλη 70, θερμοσίφωνα απ' τους πρώτους ηλεκτρικούς που ήρθαν Ελλάδα. Η κουζίνα χάλασε εχτές, αποκολλήθηκε το κατράν με τα περιστρεφόμενα κομβία των ματιών και μας έριξε μια ασφάλεια όποτε ανάβω μερικά μάτια, τον φούρνο δεν τον χρησιμοποιούμε βέβαια, έχουμε φουρνάκι delongi από 2004, μέσα στην βδομάδα θα φέρω τεχνικό να δω τι παίζει αλλά νομίζω θα την φτιάξει. Ένα άλλο ψυγείο από το 94 χάλασε το 2016 από συμπιεστή, το πλυντήριο είναι από το 2004 έχω φέρει μια φορά τεχνικό για ένα λάστιχο. Τηλεόραση από το 1989, έχει χαλάσει 2-3 φορές πριν πολλά χρόνια από τότε τίποτα, αν χαλάσει θα την αντικαταστήσω από crt monitor του 2003 με αποκωδικοποιητή και μετατροπέα hdmi to vga. Μια άλλη τηλεόραση αγορασμένη του 94 κάηκε η οθόνη το 2015. Το κλιματιστικό του 2003, θα το κρατήσω 2-3 χρονάκια ακόμα και μετά θα πάρω καινούργιο, πλέον έχουμ μειωθεί σημαντικά οι καταναλώσεις.

Από συσκευές που χαλάνε εύκολα και με απογοητεύουν, ανεμιστήρες, ηλεκτρικά σίδερα, σκούπες καθώς και βραστήρες. Μέγιστο στην 2-3ετια παραπάνω πρέπει να είσαι τυχερός. Έχουμε 2-3 σκούπες στο υπόγειο, αμα χαλάσει και 4η που έχουμε ίσως πάω σε κανέναν ηλεκτρολόγο να μου πει τιμή, μέχρι 20ευρώ δίνω, 50-60 κοστίζουν οι σκούπες. Καλή μάρκα από σκούπες μέχρι στιγμής η AEG, επίσης ορισμένα από τα προϊόντα της Delongi έχουν μια σεβαστή διάρκεια ζωής. 

Παρόλο που είμαι νέοπας... είναι ορατότατη (μέρα με τη νύχτα) η διαφορά μεταξύ της ποιότητας συσκευών που έμαθα να βλέπω και αυτής που βλέπω τώρα.

Από τηλεοράσεις δεν έχω κακή εμπειρία πάντως με τις σύγχρονες, επειδή δεν έχουν μηχανικά μέρη και καταναλώνουν - θερμαίνονται πλέον ελάχιστα, δεν έχει πάθει τίποτα καμία ποτέ. Ούτε μια lcd philips του 2010, ούτε μία led ips LG του 2013, ούτε κάποιες άλλες, παλιότερες. Βέβαια, έχω κι εγώ μία οριακά έγχρωμη GRUNDIG από το 1988, με μόνο παρατράγουδο ότι το κουμπί on-off το έχω στερεώσει μόνιμα στο on με... οδοντογλυφίδα ως λεβιέ. Βραστήρα έχω στο πατρικό έναν tefal του 2000, δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ και μία μόνο φορά κόλλησε το κουμπί με κόστος επισκευής ένα 20ρικο (εννοείται δεν τον πετάς για να πάρεις με 30 ένα αξιοπρεπές σύγχρονο... σκουπίδι). Έτσι κι αλλιώς, οι καταναλώσεις σε τέτοιες συσκευές δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου μεταξύ 90ς και τώρα. Οι αντιστάσεις είναι αντιστάσεις.

Η AEG δεν έκλεισε και είναι τώρα απλώς μία φασόν κινεζιά; Έτσι είχα ακούσει. Και η Candy η παλιά, πριν κινεζοποιηθεί, ήταν αξιοπρόσεκτα ανθεκτική. 3 candy πλυντήρια έχω γνωρίσει, στα δύο σπίτια των γιαγιάδων και στο φοιτητικό μου πριν πάρω το Α++ που έχω τώρα: Και τα 3 άντεξαν από το 1990 περίπου ως το 2010-12, δυστυχώς για λόγους οικονομίας και χώρου (κι όχι λόγω μηχανικών βλαβών) το 1 μόνο λειτουργεί πλέον (της μίας γιαγιάς - η άλλη πήρε ένα LG που παίζει την 9η του μπετόβεν όταν τελειώσει 😛 ).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Παρόλο που είμαι νέοπας... είναι ορατότατη (μέρα με τη νύχτα) η διαφορά μεταξύ της ποιότητας συσκευών που έμαθα να βλέπω και αυτής που βλέπω τώρα.

Από τηλεοράσεις δεν έχω κακή εμπειρία πάντως με τις σύγχρονες, επειδή δεν έχουν μηχανικά μέρη και καταναλώνουν - θερμαίνονται πλέον ελάχιστα, δεν έχει πάθει τίποτα καμία ποτέ. Ούτε μια lcd philips του 2010, ούτε μία led ips LG του 2013, ούτε κάποιες άλλες, παλιότερες. Βέβαια, έχω κι εγώ μία οριακά έγχρωμη GRUNDIG από το 1988, με μόνο παρατράγουδο ότι το κουμπί on-off το έχω στερεώσει μόνιμα στο on με... οδοντογλυφίδα ως λεβιέ. Βραστήρα έχω στο πατρικό έναν tefal του 2000, δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ και μία μόνο φορά κόλλησε το κουμπί με κόστος επισκευής ένα 20ρικο (εννοείται δεν τον πετάς για να πάρεις με 30 ένα αξιοπρεπές σύγχρονο... σκουπίδι). Έτσι κι αλλιώς, οι καταναλώσεις σε τέτοιες συσκευές δε διαφέρουν σχεδόν καθόλου μεταξύ 90ς και τώρα. Οι αντιστάσεις είναι αντιστάσεις.

Η AEG δεν έκλεισε και είναι τώρα απλώς μία φασόν κινεζιά; Έτσι είχα ακούσει. Και η Candy η παλιά, πριν κινεζοποιηθεί, ήταν αξιοπρόσεκτα ανθεκτική. 3 candy πλυντήρια έχω γνωρίσει, στα δύο σπίτια των γιαγιάδων και στο φοιτητικό μου πριν πάρω το Α++ που έχω τώρα: Και τα 3 άντεξαν από το 1990 περίπου ως το 2010-12, δυστυχώς για λόγους οικονομίας και χώρου (κι όχι λόγω μηχανικών βλαβών) το 1 μόνο λειτουργεί πλέον (της μίας γιαγιάς - η άλλη πήρε ένα LG που παίζει την 9η του μπετόβεν όταν τελειώσει 😛 ).

Η AEG έχει εξαγοραστεί από την Electrolux. 

17 ώρες πριν, anergos13 είπε

Την συμβουλή σας για ένα 9ρακι για υπνοδωμάτιο....
Μεταξύ...
1.Midea Blanc MA-09NXD0 με wifi + ιονιστη R32 21db A+++ 3 Χρόνια εγγυηση 395€
https://www.kokotas.gr/el/...0.html?offer=1
2.Inventor Omnia Eco O3MVI32-09WiFiR με wifi + ιονιστη R32 21db A+++ 10 Χρονια εγγύηση 385€
https://www.kokotas.gr/el/...r.html?offer=1
3.Haier Tundra Green AS25TABHRA με wifi + κόστος πλακέτας λογικά? Όχι ιονιστης 20 db R32 A+++ 5 Χρόνια Εγγύηση Hitachi Συμπιεστη 389€
https://www.kokotas.gr/el/...u25beffra.html
4.General Electric GES-NX2G25 Prime με wifi + κόστος πλακέτας λογικά? Ιονιστης 20 db R410 A+++ 5 Χρόνια Εγγύηση 399€
https://www.kotsovolos.gr/...s-nx2g25-prime
5.Daikin FTXB25C/RXB25C Όχι wifi Όχι Ιονιστης 21 db R410a A+ 3Χρονια Εγγύηση.. 435€
https://www.kokotas.gr/el/...5c-rxb25c.html

Απορίες....
Το Midea με το Inventor ...Φασόν είναι?
Το inventor για να έχεις τα 10 Χρόνια Εγγύηση πρεπει να κάνεις συγκεκριμένα service (χρονοι- πιστοποιημενοι τεχνικοι ?) γιατί τα αναφέρει γενικόλογα στους όρους....
https://www.inventoraircon...xronia-premium

Inventor και GE και Haier = inventor Αντιπρόσωπος..σωστά?

Τα GE με ποια είναι Φασον?

To Daikin αν και καλύτερο σαν εταιρία...Δεν είναι πίσω σε specs? Κατανάλωση wifi εγγύηση ψυκτικό υγρό?

R32 επιλέγουμε καλύτερα?

Εσείς τι θα παιρνατε?

Τα Φώτα σας οι Γνωστές.....

Ευχαριστώ προκαταβολικα ...

Όχι τα Midea δεν είναι φασον με τα Inventor. Η δεύτερη αγοράζει από αρκετές εταιρείες. Όπως την Gree.

Εγώ μεταξύ αυτών που παρέθεσες, θα αγόραζα είτε το Midea, είτε το Inventor.

Η Daikin μια χαρά είναι, συνεργάζεται και με την Gree, άλλα είναι πανάκριβη για οικιακά κλιματιστικά. Προσωπικά δεν θα την επέλεγα. Η Haier είναι επίσης μια χαρά εταιρεία. Πάει καλά στον χώρο.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη μεχρι 310 ευρω τα κλιματιστικα που πωλιουνται ειναι για πεταμα? Ρωταω γιατι πρωτον δεν εχω ιδεα και δευτερον το budget μου δεν ειναι για παραπανω

17 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Οι συντελεστές SEER/SCOP καθορίζονται με συγκεκριμένα κριτήρια και μέθοδο μέτρησης.

Για το άλλο, πρέπει να ρωτήσεις έμπειρους ψυκτικούς, οχι άτομα που είναι πωλητές σε μαγαζιά λιανικής και κοιτάνε πως να προωθήσουν τα δικά τους. Γενικά, πάρα πολλές μάρκες ακόμα και οι κορυφαίες κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα, η διαφορά τους με τις φθηνότερες είναι οτι έχουν επιβάλλει έλεγχο και κριτήρια στις βιομηχανικές μονάδες που τα φτιάχνουν, δηλαδή πρόσληψη προσωπικού με γνώσεις, εργασία με κριτήρια, έλεγχο αξιοπιστίας των προϊόντων που παράγονται, η όποια τεχνογνωσία και καινοτομία εφαρμόζεται ανήκει στις μητρικές εταιρείες, οπότε το προϊόν που προκύπτει είναι σαφώς καλύτερο. 

Τώρα για αυτό που σου είπε ο εγκαταστάτης, η panasonic δεν πρέπει να υπάρχει ως εταιρεία, έχει εξαγοραστεί από άλλη. Δεν γνωρίζω τι εξαρτήματα έχουν τα συγκεκριμένα κλιματιστικά.

Hisense και Haier είναι premium κινέζικες εταιρείες μετά από Midea και Gree.

Χαμηλής αξιοπιστίας μάρκες και οι 2. Ψάξε εναλλακτικά για toyotomi, inventor, midea, carrier.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ "νεότερε" (που όμως έχεις καταλάβει τι παίζει με τις συσκευές και τις διαφορές απο παλιότερα ) qwertyuiop2 και αγαπητέ, πιο παλιέ Βασίλης_29, αφού είπατε παραδείγματα θα σας δώσω και γω 1 απόλυτα αληθινό πιο κάτω,για την Miele που ακόμα διαπίστωσα πως κρατάει μεγάλη διαφορά  ποιότητας σε προιόντα όπως πλυντήρια και γιαυτό είναι βέβαια και πολύ ακριβότερη απο τις πιο άλλες εταιρίες.

Ανέφερα στο post για το inventor,που μου είχε κάνει εντύπωση και είχε πάρει η Θεία μου πρίν καμμιά 8-9 χρόνια και έτσι πήρα και γω καινούργιο μοντέλο πέρσυ, που ήρθαν σήμερα που τους κάλεσα για συντήρηση και αφού τα μέτρησαν ολα κλπ μου είπε πως με κανονική χρήση που του κάνω,δεν θα χρειαστεί συντήρηση για 3 ακόμα χρόνια ,πλήν του φίλτρου που είναι συρόμενο και το βγάζεις και το πλένεις κάθε 4 περίπου μήνες.

Εγω προτιμώ να δώσω αρκετά περισσότερα χρήματα και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για αρκετά χρόνια παρά να πρέπει να τρέχω κάθε 2 η 3 χρόνια που θα τα φτύσουνε τα μηχανήματα,βέβαια είναι αρκετά δύσκολο και θέλει ψάξιμο να βρείς κάτι λίγο πιο αξιόπιστο στήν εποχή μας, βέβαια όταν δεν έχεις και  budget δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και με την πολιτική του πιο φτηνού που έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες εταιρίες,έχουμε και μεις συνηθίσει να παίρνουμε πιο φτηνά πράγματα,που ξέρουμε δεν θα κρατήσουν για πολύ.

Το Παράδειγμα όμως που θα αναφέρω είναι αυτό με το παλιό Miele της θείας μου,που το είχε πάρει μαζί και με στεγνωτήριο Miele (που δουλεύει ακόμα άψογα )και είχε μπεί απο πάνω και που δούλευε Τέλεια εδω και 30+ Χρόνια ! τώρα πρίν κάνα 2-3 μήνες κάτι έπαθε η πλακέτα μπροστά και επειδή είναι τόσο πολύ παλιό,δύσκολα βρίσκεται ανταλακτικό πλέον οπότε δεν συμφέρει επισκευή,είπαμε βέβαια ομόφωνα να ξαναπάρουμε Miele,για να τιμήσουμε τα τόσα χρόνια που πέρασαν και το οτι έβγαλε στο πολλαπλάσιο την αξία του,τα 2 άτομα που ήρθαν και έβαλαν το καινούργιο, με χίλια ζόρια να το βγάλουν απο το σπίτι το παλιό απο το βάρος ! για τέτοια κατασκευή μιλάμε !ένα παράδειγμα ζωντανό για την ποιότητα κατασκευής,για να μην πω και για το πλυντήριο πιάτων Bosch 20+ που ακόμα λειτουργεί άψογα και είναι πραγματικά σαν καινούργιο ! αν και επειδή δεν είμαστε πολλοί,δεν το χρησιμποιούμε συχνά τελευταία  

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LSZ1988 είπε

Δηλαδη μεχρι 310 ευρω τα κλιματιστικα που πωλιουνται ειναι για πεταμα? Ρωταω γιατι πρωτον δεν εχω ιδεα και δευτερον το budget μου δεν ειναι για παραπανω

Τίποτα δεν είναι για πέταμα. Απλά το ακριβό συνήθως είναι λιγάκι καλύτερο, κάτι όμως, που μόνο νόμος δεν είναι. 

Τουτέστιν και φθηνό να είναι, μια χαρά καλό μπορεί να σου βγει. 

Στο μπάτζετ σου υπάρχουν:

https://www.skroutz.gr/s/8612976/Crown-CDCI-12FO38.html

https://www.skroutz.gr/s/9287841/Daewoo-DSB-F1234ELH-V.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/9287811/Daewoo-DSB-F0934ELH-V.html

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-aac-12ch-kdi-12000btu-a-inverter-p-HAP.001887

Daewoo έχει συγγενικό πρόσωπο 9ρι και είναι εξαιρετικό μηχάνημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Καλησπέρα σας, ποιά η γνώμη σας για το συγκεκριμένο?

https://www.kazanas.gr/product/15049-klimatistiko-wfin-50112-18-inv-morris

Αυστηρά μέχρι 650 υπάρχει κάτι καλύτερο?

Καλησπέρα,

18ρι ψάχνεις; Προσωπικά δεν θα επέλεγα Morris για κλιματιστικό.

Υπάρχουν πιο αξιόλογες επιλογές στα χρήματα που διαθέτεις:

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

https://www.skroutz.gr/s/9359348/Daewoo-DSB-F2481ELH-V.html

Επεξ/σία από Beerloah
Δημοσ.
19 ώρες πριν, samniotis είπε

εγώ τελικά παράγγειλα gree lomo 24αρι R32 στα 920€ γιατί η αντιπροσωπεία έχει στοκ απο λάθος παραγγελίας με ενσωματωμένο wifi

Την καλύτερη επιλογή έκανες! Καλοδούλευτο να είναι. Πες μου λίγο για το λάθος. Εννοείς ότι δεν σου κατέβασαν πολύ την τιμή επειδή είχε wifi ή ότι "κέρδισες" wifi ΄χαρη στο λάθος τους. Εγώ το βρήκα λίγο πιο φθηνά, σε εσένα έχει και τοποθέτηση στην τιμή;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Beerloah είπε

Καλησπέρα,

18ρι ψάχνεις; Προσωπικά δεν θα επέλεγα Morris για κλιματιστικό.

Υπάρχουν πιο αξιόλογες επιλογές στα χρήματα που διαθέτεις:

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

https://www.skroutz.gr/s/9359348/Daewoo-DSB-F2481ELH-V.html

Ναι από ότι μου έχουν πει από το τηλέφωνο βέβαια 18αρι χρειάζεται το σπίτι. Την Παρασκευή εχω κλείσει ραντεβού με τον ψυκτικό, και μου πρότεινε ένα 18αρι της midea. Την συγκεκριμένη εταιρία δεν την γνώριζα σε αντίθεση με την Morris και την toyotomi. Άρα ψάχνω ενα ποιοτικό 18αρι μέχρι 650 ευρώ. Κάποια τύπου arielli και aux τα φοβάμαι λίγο απλά είμαι φοιτητής και δεν μπορώ να ανέβω σε κάτι καλύτερο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ASTOU είπε

Ναι από ότι μου έχουν πει από το τηλέφωνο βέβαια 18αρι χρειάζεται το σπίτι. Την Παρασκευή εχω κλείσει ραντεβού με τον ψυκτικό, και μου πρότεινε ένα 18αρι της midea. Την συγκεκριμένη εταιρία δεν την γνώριζα σε αντίθεση με την Morris και την toyotomi. Άρα ψάχνω ενα ποιοτικό 18αρι μέχρι 650 ευρώ. Κάποια τύπου arielli και aux τα φοβάμαι λίγο απλά είμαι φοιτητής και δεν μπορώ να ανέβω σε κάτι καλύτερο. 

Η Midea είναι κολοσσός. Από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο. Μπορείς άφοβα να πάρεις Midea. Προσωπικά τα θεωρώ εξαιρετικά μηχανήματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Beerloah είπε

Η Midea είναι κολοσσός. Από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο. Μπορείς άφοβα να πάρεις Midea. Προσωπικά τα θεωρώ εξαιρετικά μηχανήματα.

Μάλιστα, τότε κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο?

https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/ms11d-18hrn1-qb8-seira-neola-fix-speed

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...