Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τι λέτε για τα τοπ φτηνά κλιματιστικά; Πχ αριέλλι που βγάζει το e-shop 280 ευρώ το 12άρι; Εγώ έχω ένα τέτοιο 4 χρόνια και λειτουργεί μία χαρά. Βγάζουν προβλήματα; Εμένα μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο θορυβώδης η μονάδα πλέον, αλλά μπορεί να είναι και θέμα στερέωσής της...

Έχω εμπειρία από Daewoo σαν φθηνή σειρά, που πήρε συγγενικό πρόσωπο από το e-shop. Πολύ καλό βγηκε. 9ρι και δουλεύει σαν 12ρι. Και αθόρυβο.

https://www.e-shop.gr/air-condition-daewoo-dsb-f0934elh-v-9000btu-inverter-p-HAP.001820

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Diskimpex είπε
Kαλυτερα μην τυχει και  χαλα.Στις παγκοσμιες φιρμες παιζει η κλασικη εγγυηση  2-5 χρονια.Kαι κοινοι οροι με εξωτερικο.Οσοι πουλανε με μεγαλες εγγυησεις κανεις δεν γραφει και υποχρεωσεις τους αν σταματησουν να φερνουν την φιρμα που πηρες.

Aν σταματησει να υπαρχει η εταιρεια εννοειται οτι σταματαει να ισχυει και η εγγυηση. Ναι, οι γνωστες φιρμες εχουν και μικροτερη εγγυηση, αυτό ισχυει γενικα.

Επεξ/σία από rus

12 ώρες πριν, rus είπε

Eτσι κι εγω, ειχα παρει το προηγουμενο κλιματιστικο μου με την ιδια εγγυηση (3 έτη για τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη και 5 έτη για τον συμπιεστή)

και στα 7 χρονια χαλασε ο πινακας και μου ζητάγανε 280€ για να τον αντικαταστησουν(συν τα 70 που εδωσα απλα για τον ελεγχο), οποτε πηρα το Ιnvertor για να εχω τα 10 χρονια. Nα δουμε όμως τι θα  γινει στη πραξη, αναμενουμε εντυπώσεις από τυχον βλαβες εντος της νεας αυτης "Premium" δεκαετούς περιοδου :)

Θα πάω κι εγώ για το Invertor και ο θεός βοηθός 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, rus είπε

Aν σταματησει να υπαρχει η εταιρεια εννοειται οτι σταματαει να ισχυει και η εγγυηση. Ναι, οι γνωστες φιρμες εχουν και μικροτερη εγγυηση, αυτό ισχυει γενικα.

Πιο συνηθισμενο στις εταιριες  να σταματησουν απλα μια συνεργασια.Γιατι δεν τους συμφερει.Δεν γραφουν ολοι αυτοι τι γινεται. Κατι μεχρι ποτε εχουν στοκ , συνεχεια για αλλον που θα τα φερνει,κατι να καλυπτεσαι .Οποιος αναλαβει δεν σε ξερει.Κλασικα δεν το πηρες απο μενα.Δουλεια για δικηγορους.Στις γνωστες φιρμες οτι κοινο γραφουν με εξωτερικο.Απλα βρισκεις ανταλλακτικα αν χρειαστει .

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 2

ΠΑιδια μια γρηγορη ερωτηση. Νοικιαζω καποια διαμερισματα και περισυ δοκιμαστικα, ξεκινησα να βαζω a/c σε καποια απο αυτα.

Λογω χρησης προτιμησα τα Inventor λογω της 10ετους εγγυησης. Πλεον 10ετη εγγυηση εχουν και τα Gree . Οποτε φετος ποια απο τις δυο φιρμες να προτιμησω?

31 λεπτά πριν, louben είπε

ΠΑιδια μια γρηγορη ερωτηση. Νοικιαζω καποια διαμερισματα και περισυ δοκιμαστικα, ξεκινησα να βαζω a/c σε καποια απο αυτα.

Λογω χρησης προτιμησα τα Inventor λογω της 10ετους εγγυησης. Πλεον 10ετη εγγυηση εχουν και τα Gree . Οποτε φετος ποια απο τις δυο φιρμες να προτιμησω?

Καλημέρα,

Και οι δύο καλες είναι. Απλά η Gree είναι παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία. Η Inventor από την άλλη είναι εντός Ελλάδος brand που εισάγει μηχανήματα από διάφορες εταιρείες. Πολλα μηχανήματα της τα φτιάχνει και η Gree.

Μεταξύ των δύο εγώ θα επέλεγα Gree. 

• Like 1

Γι αυτο και ρωτησα. Επειδη ειμαι στη φαση αγορας 4χ9000 btu κλιατιστικων, ειπα να στραφω στην Gree.

Εντελως ενημερωτικα παντως και το inventor τα παει καλα so far.

23 ώρες πριν, Beerloah είπε

Έχω εμπειρία από Daewoo σαν φθηνή σειρά, που πήρε συγγενικό πρόσωπο από το e-shop. Πολύ καλό βγηκε. 9ρι και δουλεύει σαν 12ρι. Και αθόρυβο.

https://www.e-shop.gr/air-condition-daewoo-dsb-f0934elh-v-9000btu-inverter-p-HAP.001820

Δεν υπάρχει 9αρι που να δουλεύει σαν 12αρι. Είτε έχει επιλεχτεί κλιματιστικό για λιγότερα τετραγωνικά χώρου οπότε ψύχει τον χώρο ταχύτερα και με χαμηλότερη θερμοκρασία, είτε δουλεύει στο max από το εύρος ισχύος ως inverter. Στην δεύτερη περίπτωση ζορίζεται περισσότερο ο συμπιεστής, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και μειώνει την διάρκεια ζωής του μηχανήματος.

Στις 27/5/2018 στις 1:01 ΜΜ, qwertyuiop2 είπε

Τι λέτε για τα τοπ φτηνά κλιματιστικά; Πχ αριέλλι που βγάζει το e-shop 280 ευρώ το 12άρι; Εγώ έχω ένα τέτοιο 4 χρόνια και λειτουργεί μία χαρά. Βγάζουν προβλήματα; Εμένα μου φαίνεται ότι είναι λίγο πιο θορυβώδης η μονάδα πλέον, αλλά μπορεί να είναι και θέμα στερέωσής της...

Στην θέση σου θα το προτιμούσα αν προοριζόταν για κανένα εξοχικό που ανεβαίνω μια στο τόσο το καλοκαίρι και χρειάζομαι ψύξη για κανέναν καύσωνα.

43 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν υπάρχει 9αρι που να δουλεύει σαν 12αρι. Είτε έχει επιλεχτεί κλιματιστικό για λιγότερα τετραγωνικά χώρου οπότε ψύχει τον χώρο ταχύτερα και με χαμηλότερη θερμοκρασία, είτε δουλεύει στο max από το εύρος ισχύος ως inverter. Στην δεύτερη περίπτωση ζορίζεται περισσότερο ο συμπιεστής, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια και μειώνει την διάρκεια ζωής του μηχανήματος.

Στην θέση σου θα το προτιμούσα αν προοριζόταν για κανένα εξοχικό που ανεβαίνω μια στο τόσο το καλοκαίρι και χρειάζομαι ψύξη για κανέναν καύσωνα.

Γιατί δε θα το προτιμούσατε για μόνιμο;

Έτσι κι αλλιώς κάπως έτσι δουλεύει, σε φοιτητικό σπίτι κέντρου Αθήνας, ζήτημα να γράψει μ.ο. πάνω από 3-4 ώρες λειτουργίας / μέρα.

19 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Γιατί δε θα το προτιμούσατε για μόνιμο;

Έτσι κι αλλιώς κάπως έτσι δουλεύει, σε φοιτητικό σπίτι κέντρου Αθήνας, ζήτημα να γράψει μ.ο. πάνω από 3-4 ώρες λειτουργίας / μέρα.

Στα 280ευρώ αν υποθέσουμε οτι υπάρχει ΦΠΑ βγαίνουν καθαρά 227ευρώ. Βάλε οτι μέσα σε αυτά υπάρχει το κέρδος του καταστήματος το κόστος μεταφορικών και διάφορα άλλα, μιλάμε για καθαρό ποσό (δηλαδή πόσο κοστίζει στην βιομηχανική μονάδα η κατασκευή πριν κυκλοφορήσει στο εμπόριο) κάτω των 180-190ευρώ. Αυτά τα χρήματα μου φαίνονται πολύ λίγα για 12αρι κλιματιστικό inverter. Εκτός αν δεν μιλάμε για inverter αλλά για συμβατικό οπότε οκ. 

Γενικά να ξέρεις, όσο φθηνότερη η τιμή του κλιματιστικού, τόσο χειρότερης ποιότητας τα εξαρτήματα και τα συστήματα που χρησιμοποιεί, επίσης λιγότερη οικονομία στην ενέργεια. Εν ολίγοις, οτι γλιτώσεις από την τιμή αγοράς θα το πληρώσεις είτε σε service είτε σε ηλεκτρική ενέργεια είτε όταν συμβεί βλάβη στον συμπιεστή οπότε θα χρειαστείς καινούργιο. Το ακριβότερο μοντέλο θα υποστεί βλάβη δυσκολότερα έχει υψηλότερη διάρκεια ζωής και καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, τα αρνητικά εκεί είναι τα ακριβότερα ανταλλακτικά αν και όποτε χαλάσει. Εξαιρέσεις στα παραπάνω υπάρχουν πάντα, αλλά για μένα πιο πολύ από θέμα τύχης. Στο σπίτι μου που χρειάζομαι κλιματιστικό τόσο το καλοκαίρι αλλά πολύ περισσότερο τον χειμώνα θα προτιμήσω μια καλή και ακριβότερη μάρκα που να αποδίδει καλά στην θέρμανση. Για την δική σου περίπτωση κρίνεις και αποφασίζεις. Αντι για Arrieli δες μάρκες όπως Gree, Haier, Hisense.

• Like 1

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Στα 280ευρώ αν υποθέσουμε οτι υπάρχει ΦΠΑ βγαίνουν καθαρά 227ευρώ. Βάλε οτι μέσα σε αυτά υπάρχει το κέρδος του καταστήματος το κόστος μεταφορικών και διάφορα άλλα, μιλάμε για καθαρό ποσό (δηλαδή πόσο κοστίζει στην βιομηχανική μονάδα η κατασκευή πριν κυκλοφορήσει στο εμπόριο) κάτω των 180-190ευρώ. Αυτά τα χρήματα μου φαίνονται πολύ λίγα για 12αρι κλιματιστικό inverter. Εκτός αν δεν μιλάμε για inverter αλλά για συμβατικό οπότε οκ. 

Γενικά να ξέρεις, όσο φθηνότερη η τιμή του κλιματιστικού, τόσο χειρότερης ποιότητας τα εξαρτήματα και τα συστήματα που χρησιμοποιεί, επίσης λιγότερη οικονομία στην ενέργεια. Εν ολίγοις, οτι γλιτώσεις από την τιμή αγοράς θα το πληρώσεις είτε σε service είτε σε ηλεκτρική ενέργεια είτε όταν συμβεί βλάβη στον συμπιεστή οπότε θα χρειαστείς καινούργιο. Το ακριβότερο μοντέλο θα υποστεί βλάβη δυσκολότερα έχει υψηλότερη διάρκεια ζωής και καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, τα αρνητικά εκεί είναι τα ακριβότερα ανταλλακτικά αν και όποτε χαλάσει. Εξαιρέσεις στα παραπάνω υπάρχουν πάντα, αλλά για μένα πιο πολύ από θέμα τύχης. Στο σπίτι μου που χρειάζομαι κλιματιστικό τόσο το καλοκαίρι αλλά πολύ περισσότερο τον χειμώνα θα προτιμήσω μια καλή και ακριβότερη μάρκα που να αποδίδει καλά στην θέρμανση. Για την δική σου περίπτωση κρίνεις και αποφασίζεις. Αντι για Arrieli δες μάρκες όπως Gree, Haier, Hisense.

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι Α++ σε ψύξη και Α+ σε θέρμανση (ή το ανάποδο 😛 ). Δε γίνεται αντικειμενικά η αξιολόγηση αυτή; Είναι δυνατόν να είναι ψευδής πχ; (αυτό για την κατανάλωση ενέργειας)

Για τα περί υλικών συμφωνώ: Οι φτηνότερες κατασκευές ρίχνουν λογικά και το κόστος κατασκευής. Αλλά, πώς ξέρουμε ότι σε μία άλλη μάρκα δεν πληρώνουμε "μάρκα" αντί ακριβότερων - καλύτερων υλικών; Haier και Hisense αν θυμάμαι καλά, είναι επίσης ακραιφνώς Κινέζικες. Ο εγκαταστάτης μου είπε πάντως ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από το ίδιο εργοστάσιο με τη Midea, και ότι ο συμπιεστής είναι panasonic.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Beerloah είπε

Καλημέρα,

Και οι δύο καλες είναι. Απλά η Gree είναι παγκοσμίου επιπέδου εταιρεία. Η Inventor από την άλλη είναι εντός Ελλάδος brand που εισάγει μηχανήματα από διάφορες εταιρείες. Πολλα μηχανήματα της τα φτιάχνει και η Gree.

Μεταξύ των δύο εγώ θα επέλεγα Gree. 

Οι 2 αυτές εταιρείες έχουν μεγάλη εγγύηση  με καλα μηχανήματα  . Η Gree έχει ενα θεματάκι με την επάρκεια ανταλλακτικών ώρες ώρες.  

Υ.Γ Η Inventor  έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα :
https://www.inventoraircondition.gr/i-etairia/i-istoria-mas

https://www.inventoraircondition.gr/i-etairia/o-kosmos-tis-inventor

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καθενας τα δικα του να πουλησει.Και αυτοι που πουλανε σεντο, λενε για την ινβεντορ αρνητικα.
Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 2

Καλησπέρα σε ολους.

Επειδη ειμαι ολιγον τι ανιδεος απο κλιματιστικα θελω συμβουλες κι αποψεις αναμεσα σε τρια μοντελα που σκεφτομαι να αγορασω.Ο χωρος ειναι μικρος οποτε θα με καλυψουν

1)

https://www.skroutz.gr/s/12538679/TCL-TAC-09CHSA-KCI.html

2)

https://www.skroutz.gr/s/8842487/AUX-ASW-H09A4-FIR1DI-EU.html

3)και σε πιο μεγαλο

https://www.skroutz.gr/s/8843202/AUX-ASW-H12A4-FIR1DI-EU.html

Η tcl γραφει για εγγυηση 10 ετων και την ξερω μονο απο τις τηλεορασεις (οπου βγαζει πολυ καλα μοντελα για οποιον ασχολειται)

ενω τα aux εχουν 2+5 (εσωτερικη-εξωτερικη μοναδα).

Εχει παρει κανεις ή γενικα εχει ιδεα τι παιζει μ αυτα?

Ευχαριστω εκ προοιμιου :)

1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Οι 2 αυτές εταιρείες έχουν μεγάλη εγγύηση  με καλα μηχανήματα  . Η Gree έχει ενα θεματάκι με την επάρκεια ανταλλακτικών ώρες ώρες.  

Υ.Γ Η Inventor  έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα :
https://www.inventoraircondition.gr/i-etairia/i-istoria-mas

https://www.inventoraircondition.gr/i-etairia/o-kosmos-tis-inventor

Για να καταλαβω. Η inventor einai ελληνικο brand?

An nαι μενω αφωνος.......

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...