Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέρασα από Leroy για το 24άρι Lomo παραεισαγωγής. Είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας, μέχρι και αύριο βγαίνει 765€ + 15€ μεταφορικά και έχει 2 χρόνια εγγύηση από αυτούς. Εάν η τοποθέτηση γίνει από το συμβεβλημένο τους συνεργείο με 80€ (για 24άρι), δίνουν επιπλέον 2 χρόνια εγγύησης. Όρους δεν έμαθα ακόμη, π.χ. υποχρεωτικό ετήσιο service, αλλά δεν νομίζω. Ο αντιπρόσωπος στα δικά του δίνει 10 χρόνια, όπως ξέρουμε, αλλά είναι λίγο πιο ακριβά.

Φαντάζομαι ότι το Leroy δίνει την επιπλέον εγγύηση όχι για την προμήθεια των 30€ που θα παίρνει, αλλά γιατί έτσι θεωρεί πως διασφαλίζει σωστή εγκατάσταση αποφεύγοντας βλάβες/ έξοδα στα πρώτα 2 χρόνια. Μου είπαν ότι τα συνεργεία των ψυκτικών που κάνουν την εγκατάσταση είναι πιστοποιημένα. Πόσο μας εξασφαλίζει αυτό το τελευταίο ότι θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες (αντλία κενού κλπ) συγκριτικά με το να φωνάξουμε έναν δικό μας καλό ψυκτικό; Είχε κανείς εμπειρία από τοποθέτηση Leroy;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλά μάλλον τρίχες σου είπαν, τι θα πει πιστοποιημένα συνεργεία; Εγώ πάντως αν και όταν αλλάξω το δικό μου, θα καλέσω δικό μας ψυκτικό. 

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανένας εμπειρία εγκατάστασης κλιματιστικού απο κΩτσόβολο - MM ?

Το κοιτάω και εγώ το Morris WFIN35110 και είδα και αυτό το Gree που για τα Gree ακούω καλά λόγια

αλλά δεν ξέρω πιο μοντέλο είναι και αν καλύπτει 24 τετραγωνικά για ψύξη

Επεξ/σία από marjel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Καλά μάλλον τρίχες σου είπαν, τι θα πει πιστοποιημένα συνεργεία; Εγώ πάντως αν και όταν αλλάξω το δικό μου, θα καλέσω δικό μας ψυκτικό. 

Και ο αντιπρόσωπος της Gree το αναφέρει στην εγγύησή του στο τέλος, κάτι για πιστοποίηση Κανονισμού 517/2014. Εσύ που (αν θυμάμαι καλά) είσαι και σχετικού τεχνικού επαγγέλματος δεν το έχεις υπ' όψιν σου; Είναι το +2 της εγγύησης στη μέση.

8 λεπτά πριν, marjel είπε

Έχει κανένας εμπειρία εγκατάστασης κλιματιστικού απο κΩτσόβολο - MM ?

Οι εμπειρίες όλων μας είναι τραυματικές. Καλύτερα να συνεννοηθείς -30€ στην τιμή, όπως έχουν κάνει κι άλλοι.

Τα Morris είναι μούφα βρε παιδιά, κάντε ένα search  στο forum και στην ενότητα με τις προσφορές από πέρυσι. Τα Gree φίλε μου είναι κορυφαία και αν το πάρεις από εκεί αύριο θα έχεις -10%, ΑΛΛΑ δες τι γράφω παραπάνω για παραεισαγωγή από Βουλγαρία και εγγύηση.

Επεξ/σία από Balrog

9 λεπτά πριν, Balrog είπε

Και ο αντιπρόσωπος της Gree το αναφέρει στην εγγύησή του στο τέλος, κάτι για πιστοποίηση Κανονισμού 517/2014. Εσύ που (αν θυμάμαι καλά) είσαι και σχετικού τεχνικού επαγγέλματος δεν το έχεις υπ' όψιν σου; Είναι το +2 της εγγύησης στη μέση.

Οι εμπειρίες όλων μας είναι τραυματικές. Καλύτερα να συννενοηθείς -30€ στην τιμή, όπως έχουν κάνει κι άλλοι.

Τα Morris είναι μούφα βρε παιδιά, κάντε ένα search  στο forum και στην ενότητα με τις προσφορές από πέρυσι. Τα Gree φίλε μου είναι κορυφαία και αν το πάρεις από εκεί αύριο θα έχεις -10%, ΑΛΛΑ δες τι γράφω παραπάνω για παραεισαγωγή από Βουλγαρία και εγγύηση.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Η τιμή στα 350 για το Gree με την έκπτωση από τα λίγα που έχω ψάξει πρέπει να είναι καλή. 

Αν δω ότι είναι ελληνική αντιπροσωπείας να το τσιμπήσω? Θα κάνει την δουλειά μου για 24 τετραγωνικά, γιατί λέει απόδοση ψύξης 10918?

Μπορεί να καταλάβει κανείς πιο μοντέλο είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το Leroy που κάνει την έκπτωση 10%, ΔΕΝ είναι ελληνικής αντιπροσωπείας σίγουρα. Επομένως καλύτερα να το πάρεις από αλλού αν είναι μικρή η διαφορά.

Αυτά που γράφουν είναι οι μέσες τιμές. Για τις συνήθεις περιπτώσεις θα κάνει και για 24τμ, αλλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι και λίγο υποκειμενικό. Δοκίμασε κάποιο από τα πολλά πρόχειρα BTU Calculators online. Ειδικά τα συγκεκριμένα είναι σκ'λια!

...

Στις 25/5/2018 στις 2:46 ΠΜ, Balrog είπε

Ποια η διαφορά του από πάνω Gree Lomo (Ν2) με αυτό το Gree Lomo (Ν3)?

Αφού την κάνατε όλοι για 3ήμερο, απαντάω στον εαυτό μου: Το N3 είναι φετινής εσοδείας με R32 και έχει ελαφρώς καλύτερη απόδοση (το 7% που είπε και ο μηχανολόγος φίλος μας), αλλά και ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ DESIGN! Κάνω λάθος; Για δείτε τα λίγο. Τώρα μοιάζει πιο πολύ με το Βουλγάρικο του Leroy.

Το παλιό είναι εδώ https://greeaircondition.gr/lomo και το καινούργιο https://greeaircondition.gr/lomo-dc-inverter-ecodesign.

Επεξ/σία από Balrog

Και με ψυκτικό που μίλησα μου είπε ότι με ένα 12 (αλλά τα gree γραφουν 11000 ψύξη) θα είμαι οκ και με παρότρυνε για Gree. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε πιο μοντέλο είναι και στο Σκρουτζ το πιο φτηνό αρχίζει απο 415 που είναι και μια διαφορά με την έκπτωση 65€.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο μοντέλο είναι, το Lomo, απλώς το φτηνό έχει 2 (+2) έτη και το άλλο 10 έτη. Αν αξίζουν τα 8 χρόνια 65€ (ή τα 6 χρόνια 45€*) είναι το θέμα.

Υπάρχει του leroy που έβαλες που αν δεις έχει το σηματάκι και το καντράν σε άλλη θέση με R410 στα 350€ μόνο για αύριο.

Υπάρχει αυτό με R410 www.skroutz.gr/Gree-Lomo-GRS-121-EI-JLM1-N2 από 415€.

Υπάρχει αυτό με R32  www.skroutz.gr/Gree-Lomo-GRS-121-EI-JLM1-N3 από 478€.

32.jpg.3a9dc00c81dbcb97d20dbef91330c24c.jpgΓια πείτε κάποιος, είναι διαφορετικά αυτά τα δύο ή είναι ιδέα μου;

* έστω διαφορά 20€ εγκατάστασης Leroy με ιδιώτη.

Επεξ/σία από Balrog
Προσθήκη τιμών

1 ώρα πριν, Balrog είπε

Οι εμπειρίες όλων μας είναι τραυματικές. Καλύτερα να συνεννοηθείς -30€ στην τιμή, όπως έχουν κάνει κι άλλοι.

Δεν είμαι ψυκτικός. Υπάρχουν κάποιες διεθνείς πιστοποιήσεις για ψυκτικούς αλλά αμφιβάλλω πολύ αν εννοούν αυτές. Γενικά υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να γίνει κάποιος ψυκτικός, από ΙΕΚ, ΕΠΑΛ ή με απλή εμπειρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Balrog είπε

Το ίδιο μοντέλο είναι, το Lomo, απλώς το φτηνό έχει 2 (+2) έτη και το άλλο 10 έτη. Αν αξίζουν τα 8 χρόνια 65€ (ή τα 6 χρόνια 45€*) είναι το θέμα.

Υπάρχει του leroy που έβαλες που αν δεις έχει το σηματάκι και το καντράν σε άλλη θέση με R410 στα 350€ μόνο για αύριο.

Υπάρχει αυτό με R410 www.skroutz.gr/Gree-Lomo-GRS-121-EI-JLM1-N2 από 415€.

Υπάρχει αυτό με R32  www.skroutz.gr/Gree-Lomo-GRS-121-EI-JLM1-N3 από 478€.

32.jpg.3a9dc00c81dbcb97d20dbef91330c24c.jpgΓια πείτε κάποιος, είναι διαφορετικά αυτά τα δύο ή είναι ιδέα μου;

* έστω διαφορά 20€ εγκατάστασης Leroy με ιδιώτη.

Καταρχάς είναι διαφορετικά ως προς τον σχεδιασμό. Εγώ έχω το Ν2 σε 24ρι. Και είναι ίδιο με το κάτω. Αυτό δηλαδή με την ασημί γραμμή.

Το πήρα από κατάστημα Mega Euronics και η εγγύηση είναι 10 έτη. Τέλος η εγκατάσταση έγινε με αντλία κενού. Κάθε τι διαφορετικό, είναι καταστροφή.

Επεξ/σία από Beerloah

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, angelosxatz είπε

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_midea-prime-9-ma2-09nxd0-i-wifi-ready-1211219.html

παιδιά για αυτό τι λέτε? Αξίζει midea στα 399 με δωρεάν εγκατάσταση?

Φίλε μαζί με την εγκατάσταση αξίζει ναι. Η Midea είναι επώνυμη εταιρεία. Κολοσσός στον χώρο. Υπάρχουν και οικονομικότερα, αλλά όχι τόσο μεγάλα σε brand. Οπότε ένα 50ρι παραπάνω λόγο brand το δίνεις.

Εγώ την θεωρώ από τις νούμερο ένα της Κίνας, μαζί με την Gree.

Επεξ/σία από Beerloah

Και εγώ το Midea του Media Markt κοίταζα αλλά βρήκα αυτή την προσφορά:

https://www.electronet.gr/klimatismos-thermansi/klimatistika/klimatistika-toihoy/ac-midea-rf-new-ms12fu-12hrdn1-qrd0gw-12000btu

με 60 ευρώ τοποθέτηση. Και το έκλεισα :)

14 ώρες πριν, Ekzema043 είπε

Μόλις είδα κι εγώ την δωρεάν τοποθέτηση απο media mark

Ενημερωτικά σε κάποια κλιματιστικά έχει ο κωτσος δωρεάν μεταφορά και τοποθέτηση

Λέω να πάρω αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/185914-morris-wfin35110

Γνώμες? 

Απέφυγε την Morris . Υπάρχουν σοβαρές προτάσεις σε αυτά τα λεφτά !

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...