Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα, έχω ένα sharp inverter του 1998 το οποίο μέχρι πέρσι δουλεύε απροβλημάτιστα. Πέρσι σταμάταγε στα καλά καθούμενα ενώ έβγαζε ψύξη και από πορτοκαλί το λαμπάκι του γινόταν κίτρινο (όπως όταν ενεργοποιούμε τον χρονοδιακόπτη) και σταμάταγε. Το έκλεινα, το άνοιγα πάλι και οκ και έτσι βγήκε το καλοκαίρι. Το χειμώνα με το ζεστό, το έκανε 2-3 φορές αλλά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Φέτος το άναψα στο κρύο την περασμένη εβδομάδα και δούλεψε μόνο μια μέρα. Από τη δεύτερη, μετά από λίγο μόλις το ανοίγω, σταματάει και βγάζει το κίτρινο. Μόνο ανεμιστήρα μπορώ να το βάλω και να παραμείνει ανοικτό, χωρίς να σταματήσει. Επίσης, όση ώρα δουλεύει βγάζει αέρα και όχι ψύξη, σε αντίθεση με πέρσι που ενώ σταμάταγε έφερνε και ψύξη. Τι μπορεί να φταίει; Γνωστός που του περιέγραψα λέει πλακέτα; Αν είναι αυτό αλλάζει, αξίζει ή πάμε για καινούργιο; 

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από kwstas77
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, kwstas77 είπε

Παιδιά καλησπέρα, έχω ένα sharp inverter του 1998 το οποίο μέχρι πέρσι δουλεύε απροβλημάτιστα. Πέρσι σταμάταγε στα καλά καθούμενα ενώ έβγαζε ψύξη και από πορτοκαλί το λαμπάκι του γινόταν κίτρινο (όπως όταν ενεργοποιούμε τον χρονοδιακόπτη) και σταμάταγε. Το έκλεινα, το άνοιγα πάλι και οκ και έτσι βγήκε το καλοκαίρι. Το χειμώνα με το ζεστό, το έκανε 2-3 φορές αλλά δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα. Φέτος το άναψα στο κρύο την περασμένη εβδομάδα και δούλεψε μόνο μια μέρα. Από τη δεύτερη, μετά από λίγο μόλις το ανοίγω, σταματάει και βγάζει το κίτρινο. Μόνο ανεμιστήρα μπορώ να το βάλω και να παραμείνει ανοικτό, χωρίς να σταματήσει. Επίσης, όση ώρα δουλεύει βγάζει αέρα και όχι ψύξη, σε αντίθεση με πέρσι που ενώ σταμάταγε έφερνε και ψύξη. Τι μπορεί να φταίει; Γνωστός που του περιέγραψα λέει πλακέτα; Αν είναι αυτό αλλάζει, αξίζει ή πάμε για καινούργιο; 

Ευχαριστώ!

Τα λεφτα του τα εχει βγαλει 20 χρονια λειτουργιας, αν η τσεπη σου μπορει παρε ενα καινουριο 

Γιατι η μια ζημια μπορει να φερει την αλλη και να μπλεξεις

7 ώρες πριν, IcemanGr71 είπε

Παιδιά ψάχνω για ένα 9αράκι για παιδικό δωμάτιο... τι προτείνεται? Τι πρέπει να κοιτάξω.... 

Το θέλω για ψύξη κυρίως.... και λιγότερο για θέρμανση...

Με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο όσο το δυνατόν και οικονομικό.....

Κοίταζα  σε Inventror, Gree που μου είπαν .... γνωστός μου πρότεινε τα Mercury (ανήκει στη Sharp)...

Η μονη σχεση που υπαρχει αναμεσα σε Mercury και σε Sharp ειναι οτι τα φερνει η ιδια αντιπροσωπεια. Απεφυγε τα φτιαχνονται στη Chigo οπωσ και τα Sendo, η Chingo ειναι χαμηλησ ποιοτητασ κινεζικο εργοστασιο

Συνεχιζε να κοιταζεις αναμεσα σε  Ιnventor & Gree

• Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, kwstas77 είπε

Ευχαριστώ!

Tα χει βγάλει και με το παραπάνω τα λεφτά του . Ίσως είναι καιρός να κοιτάξεις για σύγχρονο αθόρυβο και στις μισές καταναλώσεις που έχει το δικό σου .

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/21/2018 στις 10:00 ΜΜ, phanispal είπε

Ο ψυκτικός μου μού πρότεινε να πάω στο Midea RF New με το R410 και όχι με το R32, πρώτον λόγω τιμής (έχουν μια διαφορά γύρω στα 30€ για το 9άρι), και δεύτερον επειδή είναι νέο ακόμα στην αγορά και δεν ξέρουμε τι μπορεί να παρουσιάσει.

Εκείνος από τον οποίο το αγόρασα, μιας και κατάλαβε ότι ψάχνω για εκείνο με το R410, μου είπε (χωρίς να τον ρωτήσω) ότι το R32 είναι εκρηκτικό, και (θα) έχει δυσκολότερο και ακριβότερο service.

Χωρίς να λέω ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω, απ' τη στιγμή που δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι το R32 είναι περισσότερο αποδοτικό συγκριτικά με το R410, προσωπικά θα πήγαινα στο R410, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Μετά από μερικά χρόνια ποιος ξέρει.

Να τσεκαρεις αποριες ρωτα διαφορους τεχνικους .Παντα παιζει και η ποιοτητα στα μηχανηματα.Και να ξερουν να τα φτιαξουν.Για να ταχουν οι εταιριες μαζι εχουν λογο .Τους συμφερει και εξελισονται ακομα . Αν διαβασεις εδω .https://blog.kotsovolos.gr/r32-gnorise-to-psiktiko-pou-kani-pio-ikologika-ta-klimatistika/  ... ......το νέο ψυκτικό αποδίδει καλύτερα σε ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερα ποσά θερμότητας ανά μονάδα μάζας. Επομένως, ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή μονάδων με μικρότερες διαστάσεις.....

10 ώρες πριν, lexusr450 είπε

Η μονη σχεση που υπαρχει αναμεσα σε Mercury και σε Sharp ειναι οτι τα φερνει η ιδια αντιπροσωπεια. Απεφυγε τα φτιαχνονται στη Chigo οπωσ και τα Sendo, η Chingo ειναι χαμηλησ ποιοτητασ κινεζικο εργοστασιο

Στα μερκιουρυ καποιος ειχε γραψει ειναι μικρη Αμερικανικη εταιρια .Για τα σεντο αλλος εψαξε πριν, και του ειπαν ειναι απο μιντεα  .
Τα μιντεα διαφημιζουν λειτουργια follow me  .https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/midea-prime-ma2-12nxd0.html

10 ώρες πριν, lexusr450 είπε

13 ώρες πριν, kwstas77 είπε

Ευχαριστώ!

Δες και το φρεον .Αν εισαι ευχαριστημενος ,δεν χανεις να ρωτησεις το σερβις.Και αποφασιζεις τι συμφερει.Πριν λιγα χρονια τα σαρπ ειχαν ονομα.Ειχαν σουπερ ιονιστη ,φιρμα μοτερ,κλαση α ,ηταν πολυ ακριβα τοτε .Παιζει ενα σε φαρμακειο στον πειραια αψογα.
Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

17 ώρες πριν, lexusr450 είπε

Τα λεφτα του τα εχει βγαλει 20 χρονια λειτουργιας, αν η τσεπη σου μπορει παρε ενα καινουριο 

Γιατι η μια ζημια μπορει να φερει την αλλη και να μπλεξεις

Συνεχιζε να κοιταζεις αναμεσα σε  Ιnventor & Gree

Στις 22/5/2018 στις 12:33 ΜΜ, IcemanGr71 είπε

Παιδιά ψάχνω για ένα 9αράκι για παιδικό δωμάτιο... τι προτείνεται? Τι πρέπει να κοιτάξω.... 

Το θέλω για ψύξη κυρίως.... και λιγότερο για θέρμανση...

Με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο όσο το δυνατόν και οικονομικό.....

Κοίταζα  σε Inventror, Gree που μου είπαν .... γνωστός μου πρότεινε τα Mercury (ανήκει στη Sharp)...

Στα 350 - 400€ .... μπορείτε να μου προτείνεται κάτι... έχω χαθεί.... όλα καλά μου φαίνονται..

Αυτά τα Tycoon που δίνει ο Κωτσό..... τι είναι? Πληροφορίες μηδέν..... Ελληνικά είναι???

Εχετε καμία γνώμη γι αυτό ;

https://www.skroutz.gr/s/9183491/Mitsubishi-MSZ-DM25VA-MUZ-DM25VA.html

Το θέλω για 30 τ.μ , θέλω να πάρω κάτι ποιοτικό , όσοι γνωστοί μου έχουν Mitsubishi είναι πολύ ευχαριστημένοι B)

• Super Moderators
1 hour ago, ss13 said:

Το θέλω για 30 τ.μ , θέλω να πάρω κάτι ποιοτικό , όσοι γνωστοί μου έχουν Mitsubishi είναι πολύ ευχαριστημένοι B)

Κρίμα είναι 2018 να πάρεις μόνο Α+ ψύξη...

Επίσης 

Καλύπτει χώρους (m²) 13-18"

Και να μην το έγραφε πχ σε κάποια από τα sites, πάλι θα σου λέγαμε ότι το 9αρι είναι μικρό για 30τμ...

• Like 1

11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κρίμα είναι 2018 να πάρεις μόνο Α+ ψύξη...

Επίσης 

Καλύπτει χώρους (m²) 13-18"

Και να μην το έγραφε πχ σε κάποια από τα sites, πάλι θα σου λέγαμε ότι το 9αρι είναι μικρό για 30τμ...

Να σου πω , το θέλω για λίγες ώρες ( το μεσημέρι λίγο που έχει πιο πολύ ζέστη )  , επίσης δεν ζεσταίνομαι πολύ , γι αυτό είδα το 9αρι , πες μου καμία πρόταση σε Mitsubishi ή άλλη καλή μάρκα αν θες για 12αρι π.χ αν θες B)

• Super Moderators

Για 12αρι υπάρχει πχ αυτό κοντά στα χρήματα. https://www.skroutz.gr/s/6523549/Daikin-FTX35J3-RX35K.html

Το ερώτημα βέβαια είναι αν είναι σωστό για τα 30τμ...

8 ώρες πριν, IcemanGr71 είπε

Στα 350 - 400€ .... μπορείτε να μου προτείνεται κάτι... έχω χαθεί.... όλα καλά μου φαίνονται..

Αυτά τα Tycoon που δίνει ο Κωτσό..... τι είναι? Πληροφορίες μηδέν..... Ελληνικά είναι???

https://www.tycoon.gr/klimatistika

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ss13 είπε

Σκατά ενεργειακή κλάση έχει και ακριβό για αυτά που προσφέρει .

Επίσης κοιτάς πολύ λάθος . Ο χώρος σου θέλει 18 άρι . Η Mitsubishi είναι καλή στις ακριβές σειρές της . Οι φθηνές δεν αξίζουν για τα λεφτά τους .  Βέβαια έχει και ακριβά ανταλλακτικά η εταιρεία αυτή και με μικρή εγγύηση . . 

5 λεπτά πριν, lexusr450 είπε

Αυτα τα φερνει η Inventor τα tycoon

Πράγματι .. Η διεύθυνση στο site και ο αριθμός εξυπηρέτησης είναι ακριβώς τα στοιχεία της Inventor . Καλό αυτό γιατί έχουν καλό after sales support απο πίσω καιοι τιμές τους για αυτά που προσφέρουν είναι δελεαστικές  θα έλεγα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

Καλησπέρα, έχω budget μέχρι 1100 βαριά 1200 € και ενδιαφέρομαι για 24άρι στο χώρο της σαλοκουζίνας (30-40τμ) με προπτική να φτάνει ο αέρας (κρύο) στους χώρους των δωματίων.

Με ενδιαφέρουν λίγο και οι λειτουργίες όπως το wifi/ιονιστής κτλ.
Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αγορά του Inventor Nemesis Pro N2VI32.
Δε με παίρνει να ανέβω κι άλλο.

Υπάρχει καλύτερη επιλογή πρόταση σε 24άρι με αυτά τα χρήματα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...