Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, VonLoutsos said:

Δεν γνωρίζω να σου πώ, ειλικρινά. Ο δίπλα που έβαλε εννιάρι μου  είπε οτι είναι οκ.

To θέμα είναι τι θερμοκρασία έχει σε όλο το χώρο, όχι μόνο στο μέρος που βαράει απευθείας το κλιματιστικό.

Επίσης το πόση ώρα δουλεύει στο "full".  Άλλο πχ να δουλεύει συνέχεια στο 90-100% κι άλλο να δουλεύει μέχρι να πιάσει τους βαθμούς σε λίγο χρόνο και μετά να παίζει "ρελαντί" απλά για να τους συντηρεί...

Στην 1η περίπτωση προφανώς η κατανάλωση είναι σημαντικά μεγαλύτερη...

Επεξ/σία από ThReSh
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 minutes ago, ThReSh said:

To θέμα είναι τι θερμοκρασία έχει σε όλο το χώρο, όχι μόνο στο μέρος που βαράει απευθείας το κλιματιστικό.

Επίσης το πόση ώρα δουλεύει στο "full".  Άλλο πχ να δουλεύει συνέχεια στο 90-100% κι άλλο να δουλεύει μέχρι να πιάσει τους βαθμούς σε λίγο χρόνο και μετά να παίζει "ρελαντί" απλά για να τους συντηρεί...

Στην 1η περίπτωση προφανώς η κατανάλωση είναι σημαντικά μεγαλύτερη...

Να σου πω την αλήθεια άμεσα η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει αφού την νοικιάζουμε. Απλά θέλω κάτι που να μην χαλάσει πχ στην τριετία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα κατι φθηνο να κανει .Οπως σου εγραψαν να δουν το σπιτι πρωτα. .Σε σπιτι για ενοικιο,πιο πιθανο να στο χαλασουν.Τετοιες ζημιες δεν καλυπτει καμια εγγυηση.Εδω μπορει να στο παρουν αν φυγουν.Και αντε βρες τους.

Επεξ/σία από Diskimpex

Έχω προσφορά για tcl elite 9αρι στα 290€. Μου είπε ότι είναι αυτά που δουλεύει και προτείνει, βέβαια στο δικό του χώρο είδα είχε gree. Σε inventor μου πρότεινε το καινούριο το omnia 3 στα 400€. Αξίζει το tcl??? Σαν χαρακτηριστικά μια χαρά μου φαίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, efkola είπε

Μεταξύ ενός νέου μοντέλου Toyotomi Hiro Eco 9000BTU με ψυκτικό υγρό R32 και του παλιότερου χωρίς το R32, αξίζουν τον κόπο τα παραπάνω 50€ ;

Ο ψυκτικός μου μού πρότεινε να πάω στο Midea RF New με το R410 και όχι με το R32, πρώτον λόγω τιμής (έχουν μια διαφορά γύρω στα 30€ για το 9άρι), και δεύτερον επειδή είναι νέο ακόμα στην αγορά και δεν ξέρουμε τι μπορεί να παρουσιάσει.

Εκείνος από τον οποίο το αγόρασα, μιας και κατάλαβε ότι ψάχνω για εκείνο με το R410, μου είπε (χωρίς να τον ρωτήσω) ότι το R32 είναι εκρηκτικό, και (θα) έχει δυσκολότερο και ακριβότερο service.

Χωρίς να λέω ότι ισχύουν όλα τα παραπάνω, απ' τη στιγμή που δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι το R32 είναι περισσότερο αποδοτικό συγκριτικά με το R410, προσωπικά θα πήγαινα στο R410, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον. Μετά από μερικά χρόνια ποιος ξέρει.

Επεξ/σία από phanispal

• Super Moderators
6 minutes ago, phanispal said:

και δεύτερον επειδή είναι νέο ακόμα στην αγορά και δεν ξέρουμε τι μπορεί να παρουσιάσει.

Δεν ξέρω αν ήταν το 1ο μοντέλο, αλλά το Ururu Sarara της Daikin που έχει R32 κυκλοφορεί από το 2016 τουλάχιστον. Πόσο ακόμα θέλει για να δούμε τι θα παρουσιάσει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε τώρα κι εσύ πιάνεις ένα από τα καλύτερα split στον κόσμο. Ή μάλλον το καλύτερο.

Anyway, εγώ αναπαράγω τα λεγόμενα άλλων, δε γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Αλλά και πάλι ξαναλέω, εφόσον δε φαίνεται πουθενά ότι το R32 είναι περισσότερο αποδοτικό, πέραν οικολογικών λόγων, γιατί να δώσει κάποιος +~10% για ένα απλό splitάκι, αυτή τη στιγμή;

Επεξ/σία από phanispal

• Super Moderators
30 minutes ago, phanispal said:

Ε τώρα κι εσύ πιάνεις ένα από τα καλύτερα split στον κόσμο. Ή μάλλον το καλύτερο.

Δεν έχει σχέση αυτό, το θέμα είναι το ψυκτικό. Αν είναι να παρουσιάσει κάτι, θα το παρουσιάσει παντού...

31 minutes ago, phanispal said:

Αλλά και πάλι ξαναλέω, εφόσον δε φαίνεται πουθενά ότι το R32 είναι περισσότερο αποδοτικό, πέραν οικολογικών λόγων, γιατί να δώσει κάποιος +~10% για ένα απλό splitάκι, αυτή τη στιγμή;

Αν όμως πχ "μεθαύριο" το R410a γίνει όπως ο προκατοχός του και χρεώνουν παραπάνω επειδή είναι "EOL", τι κάνεις? :P

Καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το κλιμαστικο μου..

Για αρχη εχω ενα Pitsos 9αρι και μου κανει ενα περιεργο θεμα.Η περσιδα του κλιματιστικου δεν κλεινει τελειως..Αφηνει ενα μικρο κενο 2 με 3 εκατοστα.Στην αρχη για 2-3 μηνες ηταν μια χαρα μετα ξεκινησε..Εχω δοκιμασει να το βγαλω απτο ρευμα να το κλεισω με το χερι μου και δεν πιανει τιποτα.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, freestyoler93 είπε

Καλησπερα παιδια εχω ενα θεμα με το κλιμαστικο μου..

Για αρχη εχω ενα Pitsos 9αρι και μου κανει ενα περιεργο θεμα.Η περσιδα του κλιματιστικου δεν κλεινει τελειως..Αφηνει ενα μικρο κενο 2 με 3 εκατοστα.Στην αρχη για 2-3 μηνες ηταν μια χαρα μετα ξεκινησε..Εχω δοκιμασει να το βγαλω απτο ρευμα να το κλεισω με το χερι μου και δεν πιανει τιποτα.Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορει να φταιει?

Κρατάς με το ένα χέρι την περσίδα και την πιέζεις για να μείνει κλειστή. 

Ενεργοποιείς το κλιματιστικό σου και επιμένεις να κρατάς κλειστη την περσίδα παρ όλο που το μοτέρ της περσίδας προσπαθεί να την ανοίξει .

Όταν σταματήσει το μοτέρ να προσπαθεί να ανοίξει την περσίδα τότε αφήνεις την περσίδα και απενεργοποιείς  το κλιματιστικό .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2

21 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Κρατάς με το ένα χέρι την περσίδα και την πιέζεις για να μείνει κλειστή. 

Ενεργοποιείς το κλιματιστικό σου και επιμένεις να κρατάς κλειστη την περσίδα παρ όλο που το μοτέρ της περσίδας προσπαθεί να την ανοίξει .

Όταν σταματήσει το μοτέρ να προσπαθεί να ανοίξει την περσίδα τότε αφήνεις την περσίδα και απενεργοποιείς  το κλιματιστικό .

Φιλαρακι σε ευχαριστω πολυ αληθεια..Η λυση σου λειτουργησε αψογα! Να σαι καλα!

• Like 1

1 ώρα πριν, phanispal είπε

Anyway, εγώ αναπαράγω τα λεγόμενα άλλων, δε γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Το R32 σε σύγκριση με το R410A είναι κατά 7 % πιο αποδοτικό ψυκτικό μέσο . 

https://docs.lib.purdue.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2450&context=iracc

https://docs.lib.purdue.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2576&context=iracc

• Thanks 1

29 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

είναι κατά 7 % πιο αποδοτικό ψυκτικό μέσο . 

Εντάξει σε μακροχρόνια χρήση σίγουρα θα φανεί η διαφορά αν κ παίζουν κ άλλα πράγματα ρόλο όπως η ενεργειακή κλάση κτλ... 

Εκει που νομίζω θα υπερισχύσει κάποιο είναι εάν υπάρχει (δεν το γνωρίζω) - υπάρξει διαφορά στην τιμή τους. Τότε η διαφορά θα φαίνεται στη συντήρηση. Αν ωστόσο η τιμή τους είναι ίδια τότε δεν καταλαβαίνω το λόγο να επενδύσει κάποιος σε ενα από τα δύο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ψάχνω για ένα 9αράκι για παιδικό δωμάτιο... τι προτείνεται? Τι πρέπει να κοιτάξω.... 

Το θέλω για ψύξη κυρίως.... και λιγότερο για θέρμανση...

Με ενδιαφέρει να είναι αθόρυβο όσο το δυνατόν και οικονομικό.....

Κοίταζα  σε Inventror, Gree που μου είπαν .... γνωστός μου πρότεινε τα Mercury (ανήκει στη Sharp)...

Επεξ/σία από IcemanGr71

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...