Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

έχει ένα κλιματιστικό στο σπίτι που μένω (το νοικιάζω), μάρκα τρέχα γύρευε που ενώ το χειμώνα με την θέρμανση σταματα να δουλεύει όταν πιάσει θερμοκρασία τώρα με το κρυο δεν σταματά. ενώ δείχνει σαν να ακούγεται ότι πιάνει θερμοκρασία αυτό συνεχίζει να δουλεύει. τι παίζει? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, johnyboy είπε

έχει ένα κλιματιστικό στο σπίτι που μένω (το νοικιάζω), μάρκα τρέχα γύρευε που ενώ το χειμώνα με την θέρμανση σταματα να δουλεύει όταν πιάσει θερμοκρασία τώρα με το κρυο δεν σταματά. ενώ δείχνει σαν να ακούγεται ότι πιάνει θερμοκρασία αυτό συνεχίζει να δουλεύει. τι παίζει? 

Μάρκα και μοντέλο;  (Δες την ετικέτα στην εσωτερική ή την εξωτερική μονάδα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, johnyboy είπε

ankyo γράφει πάνω, πρώτη φορά το βλέπω. μοντέλο δεν ξέρω, 19αρι πρέπει να είναι 

Πού πάτε και τα βρίσκετε???!!!!    Είσαι σίγουρος για την μάρκα ότι την έγραψες σωστά;    Βγάλε φωτογραφία την ετικέτα της εξωτερικής μονάδας να δω μερικά πράγματα.

Επεξ/σία από Dare-Devil

Μου είπαν τιμή για φτηνό κλιματιστικό Eskimo 9000BTU στα 350 μαζί με την εγκατάσταση. Είναι καλά; Για χώρό περίπου 30τ.μ. ενδιαφέρομαι και οχι κατι το εξωφρενικό.

1 λεπτό πριν, VonLoutsos είπε

Μου είπαν τιμή για φτηνό κλιματιστικό Eskimo 9000BTU στα 350 μαζί με την εγκατάσταση. Είναι καλά; Για χώρό περίπου 30τ.μ. ενδιαφέρομαι και οχι κατι το εξωφρενικό.

9άρι και 30 τ.μ ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιος σου πε κάτι τέτοιο ;  

Φίλε μου αν το σπίτι σου δεν έχει υψηλής θερμομόνωσης κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας (ενεργειακά, με διπλά τζάμια μην σου πω και για τριπλα κτλ) και  όλες οι τοιχοποιίες με θερμομονωση σοβαρού πάχους (και όχι τυπική θερμομόνωση  ) δεν υπαρχει πιθανότητα να να αποδώσει το μηχάνημα . 

Έχεις θερμομόνωση ;   Έχεις σύγχρονα αλουμίνια ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Είναι λίγα τα 9000btu για 30τμ αν δεν κάνω λάθος...

Για κατοικία με έστω καλά αλουμίνια αλλά χωρίς θερμομόνωση 18άρι .   Για κατοικία με τυπική θερμομόνωση και καλά αλουμίνια 12άρι . 
Πάντα μιλάμε για ενιαίο χώρο .

Σε κάθε περίπτωση ένας σοβαρός ψυκτικός ή μηχανολόγος που θα δει τον χώρο του θα κρίνει . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Dare-Devil said:

Σε κάθε περίπτωση ένας σοβαρός ψυκτικός ή μηχανολόγος που θα δει τον χώρο του θα κρίνει .

Πόσοι σπάνιοι είναι αυτοί? :P

Σκέψου ότι σε εννιαίο χώρο 70κάτι τμ και με σκάλες προς άλλο όροφο (άρα απώλειες προς τα εκεί), σε σπίτι του 80κάτι (χωρίς dow, αλλά με ένα άσπρο μονωτικό) και με ξύλινα συρωμενα κουφώματα (μονό τζάμι), άκουσα πέρσι από εγκαταστάτη/ψυκτικό ότι δεν ήταν ανάγκη να πάρω 2x 18000BTU αλλά κι ότι με 1 θα ήταν εντάξει.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Thanks 1

https://www.e-shop.gr/air-condition-tcl-tac-12chsa-xa41-wifi-12000btu-inverter-p-HAP.002009

Παιδια καλησπερα. Τα Tlc τι λενε σαν κλιματιστικα? Θελουμε να παρουμε 2 για το εξοχικο και ενα για το σπιτι και το μπατζετ δεν ειναι πολυ μεγαλο. Αξιζει αυτη η προσφορα του eshop?

Ρωτα τι παιζει .Εδω δινουν μεγαλυτερη εγγυηση .https://www.tclgreece.gr/product/tac-12chsa-xa41-2/

Παγκοσμια φιρμα ειναι.Βρισκεις απο εξωτερικο ανταλλακτικα αν χρειαστει.Τι φερνουν εδω αγνωστο .

1 hour ago, Dare-Devil said:

9άρι και 30 τ.μ ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ποιος σου πε κάτι τέτοιο ;  

Φίλε μου αν το σπίτι σου δεν έχει υψηλής θερμομόνωσης κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας (ενεργειακά, με διπλά τζάμια μην σου πω και για τριπλα κτλ) και  όλες οι τοιχοποιίες με θερμομονωση σοβαρού πάχους (και όχι τυπική θερμομόνωση  ) δεν υπαρχει πιθανότητα να να αποδώσει το μηχάνημα . 

Έχεις θερμομόνωση ;   Έχεις σύγχρονα αλουμίνια ;

Σε μια γκαρσονιερα που ενοικιάζουμε, θέλουν να βάλουν και τόσο τους είπε ο υπάλληλος στο πολυκατάστημα που πήγαν. Ο ενοικιαστής πήγε γιατί εγώ που το είπα με συνέδεσαν.

1 hour ago, Dare-Devil said:

Για κατοικία με έστω καλά αλουμίνια αλλά χωρίς θερμομόνωση 18άρι .   Για κατοικία με τυπική θερμομόνωση και καλά αλουμίνια 12άρι . 
Πάντα μιλάμε για ενιαίο χώρο .

Πολυκατοικία του 2004 με δικλά τζάμια και θεωρώ (χωρίς να ξέρω οτι έχει θερμομόνωση)

1 hour ago, ThReSh said:

Είναι λίγα τα 9000btu για 30τμ αν δεν κάνω λάθος...

Δεν γνωρίζω να σου πώ, ειλικρινά. Ο δίπλα που έβαλε εννιάρι μου  είπε οτι είναι οκ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...