Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Έχουν χαμηλότερη απόδοση και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα κλασσικά.

Περισσότερη ενέργεια ε... χμ.. λογικό, ναι.
Πάντως, ξέρεις αν όλα αυτού του είδους χρειάζονται οπωσδήποτε και το kit που το βάζεις στο παράθυρο για να βγαίνει ο αέρας?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο αέρας πρέπει σίγουρα να βγαίνει από κάπου, δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά είχα διαβάσει οτι υπάρχει ένας σωλήνας που εξέρχεται ο αέρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και οι δυο σας συγχέετε τις εσωτερικές μονάδες δαπέδου με τα φορητά κλιματιστικά

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, hispanos είπε

Καλησπέρα παιδιά, συνεχίζω το θέμα με τα Sendo. Πήγα σε 2 μεγάλα καταστήματα με εξοπλισμό θέρμανσης-ψύξης και μου είπαν ότι τα Sendo φτιάχνονται από το εργοστάσιο της Midea, που μαζί με της Gree, είναι τα δύο μεγάλα εργοστάσια της Κίνας. Επίσης, ότι τους ίδους συμπιεστές έχουν και τα Toshiba. Και οι δύο επέμεναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει κανείς παραπάνω λεφτά για Inventor, είναι η ίδια φάση και από πλευράς εγγύησης, και ότι στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή θα έβαζαν Sendo. Με έχουν προβληματίσει μπορώ να πω...

Ρωτα και σε αλλα μαγαζια .Αν εχουν να στα δειξουν καπου να δουλευουν .Η Μιδεα φτιαχνει για πολλους μικρους για φθηνα.Δεν αποκλειεται μεσα τους πολλα ναναι ιδια .Οτι παραγγειλει καθενας.Αυτος που φερνει τα Σεντο γραφει και σχεση με  εξωτερικο.Καποιος πισω εγραψε ειναι ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, nvel είπε

και οι δυο σας συγχέετε τις εσωτερικές μονάδες δαπέδου με τα φορητά κλιματιστικά

Το φορητό πως ακριβώς λειτουργεί, γνωρίζεις?

Δημοσ.

Τί λέτε γι αυτό το κλιματιστικό? Toyotomi Kuro WiFi TKN TKG 656R32

Για χώρο 40-50μ². Με μπερδεύει λίγο που ενώ λέει ότι είναι 18άρι μετά αναφέρει :

Τύπος Λειτουργίας: Inverter

Ονομαστική απόδοση (Btu/h): 18.000 BTU

Ψυκτική απόδοση (Btu/h): 4300 - 23000

Θερμική απόδοση (Btu/h): 4100 - 23300

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Stamer είπε

Το φορητό πως ακριβώς λειτουργεί, γνωρίζεις?

με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένα σταθερό κλιματιστικό, απλώς λόγω κατασκευής μπορεί να κινείται

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nvel είπε

με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ένα σταθερό κλιματιστικό, απλώς λόγω κατασκευής μπορεί να κινείται

θελει καπου μια τρυπα για να τραβαει αερα απο εξω,μπορει κ φ12-φ15 απο οσο ειχα δει ενα

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ειμαι έτοιμος να αποχωριστώ το 10+ χρονών κλιματιστικό μου και να προβώ στην αγορά νέου, αλλα επειδή δεν το κατέχω το άθλημα θα ήθελα τα φώτα σας.

Ο χώρος που θα μπει είναι ένα σαλόνι γύρω στα 24 τετραγωνικά και η χρήση του θα είναι καθαρά για ψύξη.

Το Budged μου είναι γύρω στα 400+ βαρια βαρια  για 12000btu

Απο εταιρίες κοιτάω (toyotomi, invertor, Gree, Dalkin, Midea) και τώρα είδα την προσφορά που τρέχει ο κωτσοβολος για ένα  General Electric

Ο άνθρωπος που θα μου κάνει την εγκατάσταση μου πρότεινε τα Gree για πιο εύκολα και φθηνά ανταλλακτικά και μου είπε να αποφύγω toyotomi (δυσέυρετα-ακριβά ανταλλακτικά) και invertor (δυσκολία στα ανταλλακτικά και ότι παει για κλείσιμο).

Anyway, οποιαδήποτε βοήθεια-πρόταση καλοδεχούμενη :-)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Η Inventor μόνο για κλείσιμο δεν πάει. Πριν λίγο έβγαλε καινούργιο μοντέλο omnia με R32 φρέο και ιονιστή.   

• Thanks 2
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω απλά μετέφερα αυτά που άκουσα απο έναν ψυκτικό και με προβλημάτισε.

Αλλιώς και εγώ τα κοιτούσα , ειδικά με τα 10 χρόνια εγγύηση που δίνουν.

Οπότε απο προτάσεις τι έχουμε :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτα και αλλου τι παιζει .Kαθε εμπορος λεει τα δικα του να πουλησει .Ουτε αν χρωσταει .

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marjel είπε

Δεν αντιλέγω απλά μετέφερα αυτά που άκουσα απο έναν ψυκτικό και με προβλημάτισε.

Αλλιώς και εγώ τα κοιτούσα , ειδικά με τα 10 χρόνια εγγύηση που δίνουν.

Οπότε απο προτάσεις τι έχουμε :P

17 ώρες πριν, marjel είπε

Καλησπέρα

Ειμαι έτοιμος να αποχωριστώ το 10+ χρονών κλιματιστικό μου και να προβώ στην αγορά νέου, αλλα επειδή δεν το κατέχω το άθλημα θα ήθελα τα φώτα σας.

Ο χώρος που θα μπει είναι ένα σαλόνι γύρω στα 24 τετραγωνικά και η χρήση του θα είναι καθαρά για ψύξη.

Το Budged μου είναι γύρω στα 400+ βαρια βαρια  για 12000btu

Απο εταιρίες κοιτάω (toyotomi, invertor, Gree, Dalkin, Midea) και τώρα είδα την προσφορά που τρέχει ο κωτσοβολος για ένα  General Electric

Ο άνθρωπος που θα μου κάνει την εγκατάσταση μου πρότεινε τα Gree για πιο εύκολα και φθηνά ανταλλακτικά και μου είπε να αποφύγω toyotomi (δυσέυρετα-ακριβά ανταλλακτικά) και invertor (δυσκολία στα ανταλλακτικά και ότι παει για κλείσιμο).

Anyway, οποιαδήποτε βοήθεια-πρόταση καλοδεχούμενη :-)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ο καθένας ενδεχομένως θα πει την δικιά του εκδοχή με βάση τί τον συμφέρει να πουλήσει .

Ακριβά ανταλλακτικά  έχει η Τoyotomi όχι τόσο δυσεύρετα θα έλεγα αλλά δεν παρέχει και κορυφαίο after sales αυτή τη στιγμή στην αγορά  (αλλά σίγουρα όχι όσο ακριβά  τα έχει η Daikin η Mitsubishi και Toshiba)

Η Gree απο την άλλη το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει θέμα με την επάρκεια ανταλλακτικών της και σε καθυστερεί και 2 μήνες μέχρι να στο φέρει με παραγγελία . 

Η Inventor απο την άλλη δεν είναι ούτε για αστείο μικρή εταιρεία στο τομέα του κλιματισμού και έχει και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες εντός αλλά και εκτός Ευρωζώνης.
Είναι απο τις μεγαλύτερες εταιρείες κλιματισμού αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Σου παραθέτω το εξής:
"....ενώ πρόσφατα αναδείχθηκε ανάμεσα στους Greek Business Champions, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», ως επιχείρηση που την τριετία (2013-2015) κατόρθωσε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της κατά 123% και παράλληλα τα κέρδη της κατά 113%. Δεν είναι και μικρό πράγμα εξάλλου από τα 9,5 εκατ. ευρώ το 2013 η Inventor A.G. A.E. το 2015 να φτάνει τα 21,4 εκατ. ευρώ, με διπλασιασμό των κερδών προ φόρων της στα 538.000 ευρώ. Και αυτά από μια εταιρεία που πουλάει κλιματιστικά είδη για το σπίτι ή το γραφείο και αποτελεί μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον χώρο του κλιματισμού και των ηλεκτρικών συσκευών."
Πηγή:
http://www.newmoney.gr/oles-oi-eidiseis/331413-giorgos-asimakopoulos-inventor-o-efeiretis-tou-klimatismou-stin-ellada

Για μένα δες καλύτερα σε 18άρι για τα τετραγωνικά σου . Το 12άρι πολύ πιθανόν να ναι οριακό αν δεν έχει σύγχρονα κουφώματα με καλή θερμομόνωση και μια έστω τυπική θερμομόνωση στις τοιχοποιίες του κτιρίου . Δεν σου λέω όχι για 12άρι αλλά πρέπει να το ψάξεις καλά . Αν ο ψυκτικός σου θεωρεί ότι είσαι καλυμμένος με 12άρι τότε προχώρα .

Για μένα απο όσες μάρκες παρέθεσες με γνώμονα  την αξιοπιστία, το value for money και το πολύ καλο after sales  δες σε General electric  αλλά και σε Inventor .  

Στις 15/5/2018 στις 10:36 ΠΜ, Stamer είπε

Παιδιά, ξέρει κανείς να προτείνει οικονομικό κλιματιστικό δαπέδου (ζέστη-κρύο)? Γενικά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με αυτά.

Στις 15/5/2018 στις 4:29 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Ο αέρας πρέπει σίγουρα να βγαίνει από κάπου, δεν γνωρίζω ακριβώς αλλά είχα διαβάσει οτι υπάρχει ένας σωλήνας που εξέρχεται ο αέρας.

Όταν αναφερόμαστε σε δαπέδου εννοούμε αυτά:

https://www.skroutz.gr/c/1701/Epaggelmatika-Klimatistika/f/486133/Δαπέδου-Οροφής.html?o=Epaggelmatika-Klimatistika

Εκτός αν ενδιαφέρεσαι για φορητά κλιματιστικά:

https://www.skroutz.gr/c/2540/forita-klimatistika.html?from=cat-match&o=φορητά+κλιματιστικά

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κειμενο του 2017 για το 2015 ,διαφημιση ειναι .Και δεν γραφει και αλλοι τι πουλανε για συγκριση.Και ποσα χρωστανε ολοι.Το ιδιο oποιος λεει για ελλειψεις ,ακριβα για τριτους να πουλησει.Καθε εμπορος τα δικα του .Θεματα με περιπτωσεις.

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1
Δημοσ.

1000 φορές περισσότερη εμπιστοσύνη σε άτομα που ποστάρουν σε ιντερνετικά φόρουμ παρά σε πωλητές. Όποιος τα ζήσει από μέσα καταλαβαίνει τι λέω.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...