Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Βαγγελης ευα είπε

Καλησπέρα.  Πολύ  ενδιαφέρον  η ανάρτηση σου. 

Θα ήθελα την βοήθεια σου.

παρήγγειλα  ένα Toshiba  sorai  24αρι με ψυκτικό  r32. Εκ των υστέρων  ανησυχησα λόγο αναρτήσεων  για εκρηκτικοτητα του συγκεκριμενου υγρού.     

Βέβαια  είσαι ξεκάθαρος κ κατανοητός. Μπορείς να μου πεις αν πρέπει  να πω κάτι παραπάνω στους  ψυκτικους που θα κάνουν  την  εγκατάσταση? Κάτι που θα πρέπει  να  προσέχω μετά? Ή ότι άλλο νομίζεις για να ενημερωθώ  καλύτερα? 

Σ ευχαριστώ. 

Απαραίτητα κενό στην εγκατάσταση με χρήση αντλίας κενού .

Ξεχωριστές μονώσεις στις σωληνώσεις . 

Τουλάχιστον 3 μέτρα μήκος σωληνώσεων . 

Προτίμησε η εξωτερική μονάδα να τοποθετηθεί στο δάπεδο για να μειώσεις κατά πολύ τον θόρυβο και τυχόν συντονισμούς. Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να την ακούς να δουλεύει αν τοποθετηθεί στο δάπεδο. Επειδή είναι 24άρη είναι ακόμα ένας λόγος να προτιμήσεις να τοποθετηθεί στο δάπεδο . Φυσικά αν ο χώρος σου το επιτρέπει αυτό.

Αν αναρτηθεί σε τοίχο η εξωτερική μονάδα να μπουν αντικραδασμικά και αν υπάρχει δυνατότητα μονοκόμματες βάσεις και όχι σπαστές .Για να μειώσεις όσο γίνεται τον θόρυβο και τους συντονισμούς που μπορεί να προκύψουν.

Τουλάχιστον 15-20 cm απόσταση απο το ταβάνι για την εσωτερική μονάδα . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σας,

Προσανατολίζομαι στην αγορά των παρακάτω δύο κλιματιστικών Daikin FTXF25A & FTXF35A.

Παρακαλώ θα ήθελα την άποψή σας.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dioz είπε

Καλησπέρα σας,

Προσανατολίζομαι στην αγορά των παρακάτω δύο κλιματιστικών Daikin FTXF25A & FTXF35A.

Ευχαριστώ!

Νομίζω ότι μέχρι πέρσι δεν είχε κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη σειρά συνεπώς θα είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν προβεί στην αγορά του.

Επεξ/σία από cger

Ειχα παρει ενα F&U 12000btu πριν απο 6 μηνες, στα τελευταια πριν απο κανα 2μηνο που δουλεψε για τελευταια φορα παρατηρησα οτι ανα τακτα χρονικα διαστηματα ο αερας που εβγαζε αυξομειωνε σε δευτερολεπτα τις στροφες του, ηταν σαν να μαρσαρει ενα αυτοκινητο στο ρελαντι. Που μπορει να οφειλεται αυτο ? Με ανησυχει γιατι το καταστημα μου εδωσε αποδειξη μονο απο αλλη ηλεκτρικη συσκευη που πηρα και μου την εφερε πρωτη αναγραφοντας φυσικα το υπολοιπο μειον στην αποδειξη για το κλιματιστικο οποτε ουσιαστικα αν μου χαλασει θα ειναι για πεταμα.

3 ώρες πριν, dioz είπε

Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ!

21 λεπτά πριν, cger είπε

Νομίζω ότι μέχρι πέρσι δεν είχε κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη σειρά συνεπώς θα είναι ελάχιστοι αυτοί που έχουν προβεί στην αγορά του.

Σωστά, είναι νέα μοντέλα και ουσιαστικά updated version των FTXB25C & FTXB35C. (αντί για R410A έχουν R-32 και είναι Α++ στην ψύξη)

Τουλάχιστον για τα παλαιά μοντέλα υπάρχουν κάποια σχόλια...?

Καλησπέρα παιδιά, συνεχίζω το θέμα με τα Sendo. Πήγα σε 2 μεγάλα καταστήματα με εξοπλισμό θέρμανσης-ψύξης και μου είπαν ότι τα Sendo φτιάχνονται από το εργοστάσιο της Midea, που μαζί με της Gree, είναι τα δύο μεγάλα εργοστάσια της Κίνας. Επίσης, ότι τους ίδους συμπιεστές έχουν και τα Toshiba. Και οι δύο επέμεναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει κανείς παραπάνω λεφτά για Inventor, είναι η ίδια φάση και από πλευράς εγγύησης, και ότι στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή θα έβαζαν Sendo. Με έχουν προβληματίσει μπορώ να πω...

15 λεπτά πριν, hispanos είπε

Καλησπέρα παιδιά, συνεχίζω το θέμα με τα Sendo. Πήγα σε 2 μεγάλα καταστήματα με εξοπλισμό θέρμανσης-ψύξης και μου είπαν ότι τα Sendo φτιάχνονται από το εργοστάσιο της Midea, που μαζί με της Gree, είναι τα δύο μεγάλα εργοστάσια της Κίνας. Επίσης, ότι τους ίδους συμπιεστές έχουν και τα Toshiba. Και οι δύο επέμεναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει κανείς παραπάνω λεφτά για Inventor, είναι η ίδια φάση και από πλευράς εγγύησης, και ότι στα σπίτια τους αυτή τη στιγμή θα έβαζαν Sendo. Με έχουν προβληματίσει μπορώ να πω...

Πηγες, σου ειπαν ενα καρο ψεμματα, ξαναπηγες σου ξαναειπαν ψεμματα, αλλα αυτοι στο σπιτι τους τετοιο θα βαζαν ...

Δικια σου η τσεπη, οτι θελεις κανεις, εγω παντως οταν πωλητες αρχιζουν τις μπουρδες (ιδια αντιπροσωπια με τα αλλα, στο ιδιο εργοστασιο με τα παραλα φτιαχνονται) κλπ κλπ θα τους τραβαγα ενα φασκελο και θα πηγαινα παρακατω.

Οι πωλητες πουλανε οτι τους αφηνει μεγαλυτερο κερδος. Και ναι καμια φορα το φθηνοτερο εχει μεγαλυτερο κερδος. Το θεμα ειναι αν εσυ γουσταρεις να παρεις το ρισκο ενος αγνωστου κλιματιστικου απο εναν αγνωστο αντιπροσωπο και ποσο κοστολογεις αυτο το ρισκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dioz είπε

Σωστά, είναι νέα μοντέλα και ουσιαστικά updated version των FTXB25C & FTXB35C. (αντί για R410A έχουν R-32 και είναι Α++ στην ψύξη)

Τουλάχιστον για τα παλαιά μοντέλα υπάρχουν κάποια σχόλια...?

Αν είναι αντικαταστάτης των ftxb series είναι Low series daikin. 

Για τα μοντέλα που παραθέτεις θα σου πρότεινα τα ftx25j3 (9000btu) και αντίστοιχα το ftx35j3 (12000btu). Το 1ο σκέψου ότι βγαίνει από το 2007 σχεδόν και με 2 μικρές αλλαγές κυκλοφορεί ακόμα και έχει βγει αξιόπιστο και η τιμή έχει πέσει πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Να υποθέσω σου τα πρότεινε κάποιος partner της Daikin?

Επεξ/σία από cger

2 ώρες πριν, cger είπε

Αν είναι αντικαταστάτης των ftxb series είναι Low series daikin. 

Για τα μοντέλα που παραθέτεις θα σου πρότεινα τα ftx25j3 (9000btu) και αντίστοιχα το ftx35j3 (12000btu). Το 1ο σκέψου ότι βγαίνει από το 2007 σχεδόν και με 2 μικρές αλλαγές κυκλοφορεί ακόμα και έχει βγει αξιόπιστο και η τιμή έχει πέσει πάρα πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Να υποθέσω σου τα πρότεινε κάποιος partner της Daikin?

Ναι η πρόταση για τα FTXF έχει γίνει από επίσημο διανομέα Daikin. 

Αν θυμάμαι καλά τον είχα ρωτήσει για αυτά που λες, αλλά μου είπε ότι πλέον έχουν σταματήσει τα συγκεκριμένα.....

3 ώρες πριν, fredd0 είπε

Πηγες, σου ειπαν ενα καρο ψεμματα, ξαναπηγες σου ξαναειπαν ψεμματα, αλλα αυτοι στο σπιτι τους τετοιο θα βαζαν ...

Σε όλα τα μαγαζιά μπήκα για να πάρω τιμές για Inventor. Με το που ρωτάω γι' αυτά, την συζήτηση την πάνε κατευθείαν στα Sendo.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, hispanos είπε

Παντελώς άκυρο αυτό που είπαν για Toshiba.

Επίσης, "Και οι δύο επέμεναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει κανείς παραπάνω λεφτά για Inventor". Το οποίο μεταφράζεται ως "και οι δύο έχουν υπογράψει κάποια συμφωνία με τον προμηθευτή των Sendo για να τα παίρνουν σε καλύτερη τιμή κάνοντας διάφορα μαρκετίστικα κόλπα". Τον έμπορο πάντα τον συμφέρει να αγοράσεις κάτι ακριβότερο και να πουλήσει το προϊόν που έχει υψηλότερη τιμή έστω και για αυτά τα ευρώ, όταν σου λένε τέτοια είναι προφανές οτι κρύβεται κάποια συμφωνία ώστε να έχουν περισσότερο κέρδος ή ευκολίες από τον προμηθευτή με τα φθηνότερα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1

15 ώρες πριν, hispanos είπε

Επιμενω τα Sendo κατασκευαζονται στη Chigo , εργοστασιο χαμηλησ ποιοτητασ στην Κινα

Αποφυγετα 

Παιδιά, ξέρει κανείς να προτείνει οικονομικό κλιματιστικό δαπέδου (ζέστη-κρύο)? Γενικά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με αυτά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα!Θα ηθελα την γμωμη σας:https://www.ydor.com.gr/klimatismos/daikin-ftxm42m-rxm42m.html

η :https://www.ydor.com.gr/klimatismos/daikin-sensira-ftxf50a-rxf50a.html 

ο χωρος μου ειναι 30 τμ καλυπτομαι και με το 14αρι...μηπως καποιος εχει αποψη για τα συγκεκριμενα???Ευχαριστω!!

Σκεφτομαι και αυτο:https://www.skroutz.gr/s/11998570/Gree-Bora-GRS-181-EI-JBR1-N3.html μονο και μονο λογω της 10ετους εγγύησης!!

Επεξ/σία από harley5

5 ώρες πριν, Stamer είπε

Παιδιά, ξέρει κανείς να προτείνει οικονομικό κλιματιστικό δαπέδου (ζέστη-κρύο)? Γενικά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με αυτά.

Έχουν χαμηλότερη απόδοση και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια σε σύγκριση με τα κλασσικά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...