Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, phanispal είπε

Μπορώ να μάθω με κάποιο τρόπο το ακριβές ύψος της εσωτερικής μονάδας του Midea RF New MS12FU-12HRDN1;

Όταν λέω ακριβές, εννοώ να έχει μετρηθεί χεράτα (προφανώς με ακρίβεια), όχι απλά το 275mm που βλέπω εδώ κι εκεί.

Μιλάμε ότι μπορεί για ένα χιλιοστό να μην ανοίγει η μπαλκονόπορτα. Δε γίνεται να μπει σε άλλο σημείο (π.χ. άλλο τοίχο ή σε άλλο σημείο στον ίδιο), ούτε πιο ψηλά (υπάρχουν σωληνώσεις καλοριφέρ).

Και αν είναι ακριβώς 275 χιλιοστά, οριακά θα μπει, κι αυτό με την προϋπόθεση ότι το πάνω μέρος θα ακουμπήσει στο κάτω μέρος του κάτω σωλήνα. Και πάλι στο τέλος βλέπω την πόρτα να ψιλοβρίσκει.

Κοίταξα και το Inventor Omnia Plus, και ευτυχώς πήρα χαμπάρι ότι στο skoutz έχουν λάθος τις διαστάσεις. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο (ανάλογο) με ύψος εσωτερικής μονάδας κάτω από 270 χιλιοστά.

Τουλάχιστον 15 cm απόσταση απο εμπόδια στο πάνω μέρος των κλιματιστικών . Αλλιώς θα έχεις θέματα απόδοσης και θορύβου .  Πρέπει να βρεις καλύτερο σημείο .Το κλιματιστικό πρέπει να "αναπνέει"

+1 επίσης για αυτόν που σου είπε για την βάση του κλιματιστικού και την μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί να κουμπωθεί σε αυτή .

Στις 25/4/2018 στις 11:20 ΜΜ, ChimairaX είπε

Όσο πάει, αρκεί να βρω κάτι καλό 

Μερικές προτάσεις μου απο μάρκες . 

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/202_284_3784/Toshiba_or_Mitsubishi_or_Inventor/f/407347/9000-btu.html?o=κλιματιστικο+inverter&order_by=popularity&order_dir=desc&ranking=popularity

Τα Mitsubishi έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά αλλα όσο είσαι εντός εγγύησης.. ούτε  γάτα ούτε ζημία.

Τα Inventor έχουν 10 ετή εγγύηση και είναι καλά μηχανήματα.

Τα Tosiba και αυτά καλά μηχανήματα τουλάχιστον τα τωρινά μοντέλα .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Τουλάχιστον 15 cm απόσταση απο εμπόδια στο πάνω μέρος των κλιματιστικών . Αλλιώς θα έχεις θέματα απόδοσης και θορύβου .  Πρέπει να βρεις καλύτερο σημείο .Το κλιματιστικό πρέπει να "αναπνέει"

Εντάξει, μην τρελαθούμε, δε νομίζω πως τα 2 εκατοστά που βγαίνει έξω απ' τον τοίχο ο σωλήνας αποτελεί εμπόδιο στον αερισμό της μονάδας. Μέχρι το ταβάνι έχει πάνω από 30 πόντους και αν εξαιρέσεις το πάχος του σωλήνα είναι όλο ελεύθερο.

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Μετά την αγορά του Daikin για τον χώρο εργασίας , ήρθε η ώρα για αγορά κλιματιστικού για το σπίτι.

Μέχρι 600 ευρώ και απο μαγαζί που να κάνει άτοκες δόσεις ποιο κλιματιστικό θα προτείνατε? (12000btu)

Δημοσ.

ΠΑιδια δυο ερωτησεις για τους γνωστες.

Εχω δυο 9aria Κλιματιστικα Panasonic.

Στην εξωτερικη μοναδα το ενα ειναι πιο κοντα στον τοιχο σε σχεση με το αλλο.

Φετος λοιπον για πρωτη φορα προσπαθουν πουλια να κανουν φωλια αφου η αποσταση ειναι μικρη.

Καλυψα την εξωτερικη μοναδα με χαρτονι και περα απο το γεγονος οτι ειναι μια αηδια αισθητικα, αυτα εξακολουουν και μπαινουν, τρυπωντας το χαρτονι (επιμονα :(:(:( )

Υπαρχει καποια λυση ημιμονιμη, καποιο πλεγμα , λαμβανοντας υποψιν οτι οσονουπω θα χρειαστει να το αναψω.

Μπορω να μεταφερψ την εξωτερικη μοναδα λιγο πιο εξω με καποιο τροπο χωρις να κανω ζημια (απο οτι ειδα η βαση εχει δυο διαδρομες βιδων και το δικο μου εχει φτασει στη μεση της πρωτης.

Και κατι αλλο σε σχεση με το προηγουμενο. Οι βασεις απο οτι ειδα εχουν σαπισει. Σκεφτομουν να βαλω γαλβανιζε (που θεωρητικα δε σαζπιζουν).

Μπορω να το κανω χωρις να χρειαστει να φωναξω τεχνικο και κυριως να κανω ζημια?

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, louben είπε

ΠΑιδια δυο ερωτησεις για τους γνωστες.

Εχω δυο 9aria Κλιματιστικα Panasonic.

Στην εξωτερικη μοναδα το ενα ειναι πιο κοντα στον τοιχο σε σχεση με το αλλο.

Φετος λοιπον για πρωτη φορα προσπαθουν πουλια να κανουν φωλια αφου η αποσταση ειναι μικρη.

Καλυψα την εξωτερικη μοναδα με χαρτονι και περα απο το γεγονος οτι ειναι μια αηδια αισθητικα, αυτα εξακολουουν και μπαινουν, τρυπωντας το χαρτονι (επιμονα :(:(:( )

Υπαρχει καποια λυση ημιμονιμη, καποιο πλεγμα , λαμβανοντας υποψιν οτι οσονουπω θα χρειαστει να το αναψω.

Μπορω να μεταφερψ την εξωτερικη μοναδα λιγο πιο εξω με καποιο τροπο χωρις να κανω ζημια (απο οτι ειδα η βαση εχει δυο διαδρομες βιδων και το δικο μου εχει φτασει στη μεση της πρωτης.

Και κατι αλλο σε σχεση με το προηγουμενο. Οι βασεις απο οτι ειδα εχουν σαπισει. Σκεφτομουν να βαλω γαλβανιζε (που θεωρητικα δε σαζπιζουν).

Μπορω να το κανω χωρις να χρειαστει να φωναξω τεχνικο και κυριως να κανω ζημια?

https://www.skroutz.gr/s/8908835/Ακίδες-απώθησης-περιστεριών-πλαστικές-με-καρφιά-INOX-50cm-Ιταλίας.html

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, ASTOU είπε

Φιλε εχαριστω για την προταση σου. Τπ ειχα υποψιν μου. Δυστυχως  τα σπουργιτια μπαινουν απο κατω και χτιζουν τη φωλια τους στον ενιαμεσο χωρο. Τα συγκεκριμενα καρφια  τα βαζεις πανω στην μοναδα απο οσο ξερω. Υποψιαζομαι οτι δεν μπορω να τα βαλω απο πισω αφου δεν μπορουν να πατησουν στο κενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα Παίδες,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα από τα παρακάτω 18αρια για 60τμ σπίτι, έχετε κάποια εμπειρία από αυτά τα μηχανήματα? Οικονομικά γύρω στο 1000ρικο είμαι...

1) Fujitsu ASYG18LFC

2) Toshiba Shorai R32 RAS-18PAVSG-E / RAS-18PKVSG-E

Κάθε άλλη πρόταση δεκτή

Επεξ/σία από Hardline
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ASTOU είπε

Ναι εχεις δικιο θα περασουν απο κατω. Λογικα γινεται να περασεις κατι τετοιο https://www.skroutz.gr/s/3695523/BIRD-NETTING-διχτυ-απωθησης-πτηνων-περιστεριων-ΝΕΤ-50mm-περιστερια-διασταση-5χ5.html 

ΚΑτι τετοιο φαινεται πιο σωστη λυση. Μαλλον θα το χτυπησω.

Για τα αλλα δυο ερωτηματα μου καμια ιδεα?

Δημοσ.

Μακριά! Πήρε η γιαγιά μου αυτή τη μάρκα πριν από 3-4 χρόνια και επειδή έβαλε τηλεθέρμανση σχεδόν αμέσως μετά, το κλιματιστικό χρησιμοποιήθηκε 20-30 φορές μέσα σε αυτά τα 3-4 χρόνια και χάλασε. Το κατάστημα που της το πούλησε δεν παρέχει καμία απολύτως υποστήριξη και απλά είπε ότι το κλιματιστικό "κάηκε" και ότι είναι εκτός εγγύησης.

Φρικτή εμπειρία

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kstgr είπε

Μακριά! Πήρε η γιαγιά μου αυτή τη μάρκα πριν από 3-4 χρόνια και επειδή έβαλε τηλεθέρμανση σχεδόν αμέσως μετά, το κλιματιστικό χρησιμοποιήθηκε 20-30 φορές μέσα σε αυτά τα 3-4 χρόνια και χάλασε. Το κατάστημα που της το πούλησε δεν παρέχει καμία απολύτως υποστήριξη και απλά είπε ότι το κλιματιστικό "κάηκε" και ότι είναι εκτός εγγύησης.

Φρικτή εμπειρία

Ευχαριστώ, για την απάντηση. Το θέμα είναι πως είμαι ήδη πάνω από το budget μου (~250Ε) . Κάποια άλλη πρόταση?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, giannis1711 είπε

Καλησπέρα, 

κάποια γνώμη για αυτό https://www.skroutz.gr/s/8288816/Nordstar-CS-25V3A-M.html ?

Όταν έκανα την θητεία μου πριν 1 χρόνο και κάτι ψηλά είχαμε ένα τέτοιο στο hot spot στο container που κοιμόμουν. Μοιάζει ίδιο ακριβώς με αυτό που είχαμε . Δεν μου άρεσε καθόλου διότι ή θα κρύωνες ή θα ζεσταινόσουν . Δεν αντιλαμβανόταν σωστά την θερμοκρασία του χώρου . Επίσης είναι μια μικρή εταιρεία στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται  (υποστήριξη με ανταλλακτικά, ποιότητα εξυπηρέτησης κ.α). Eγώ θα σου ελεγα να μείνεις μακρυά .

29 λεπτά πριν, giannis1711 είπε

Ευχαριστώ, για την απάντηση. Το θέμα είναι πως είμαι ήδη πάνω από το budget μου (~250Ε) . Κάποια άλλη πρόταση?

Με 250 δε παίρνεις κλιματιστικό φίλε μου . Μην πετάς τα λεφτά σου . Πάρε ένα φθηνό και καλό επώνυμο  όμως. Επένδυση είναι . 

Στις 29/4/2018 στις 4:54 ΜΜ, Hardline είπε

Καλησπέρα Παίδες,

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα από τα παρακάτω 18αρια για 60τμ σπίτι, έχετε κάποια εμπειρία από αυτά τα μηχανήματα? Οικονομικά γύρω στο 1000ρικο είμαι...

1) Fujitsu ASYG18LFC

2) Toshiba Shorai R32 RAS-18PAVSG-E / RAS-18PKVSG-E

Κάθε άλλη πρόταση δεκτή

Προσωπικά το Toshiba . Είναι πιο οικονομικό σε κατανάλωση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mια γιαγια πηρε ένα κλιματιστικο invertor που εχει 10 χρονια εγγυηση. Τι γινεται όμως αν αποβιωσει πριν περασουν τα 10 χρονια? Ακυρώνεται η εγγυηση?

Μηπως είναι καλυτερα να βαλει την εγγυηση στο ονομα του καποιος συγγενης?

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...