Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/4/2018 στις 4:18 ΜΜ, ChimairaX είπε

Καλησπέρα παιδιά σ'αυτό το thread. Επειδή είμαι άσχετος με αυτά, για μικρό παιδικό δωμάτιο 4 Χ 4 μέτρα (και πολύ μπορεί να λέω) τι κλιματιστικό θα πρέπει να κοιτάξω για να βάλω για το καλοκαίρι;

9άρι κατά 99 % .Σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι ; Μόνωση έχει; Αλουμίνια έχει ; 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

9άρι κατά 99 % .Σε ποιά περιοχή είναι το σπίτι ; Μόνωση έχει; Αλουμίνια έχει ; 

Αθήνα είμαι, το δωμάτιο το βαράει ο ήλιος έντονα κατά τις 5-6 το απόγευμα. Τζάμι σχετικά χοντρό. Δεν έχω θέμα να κλείνω και το παντζούρι

Επεξ/σία από ChimairaX
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ChimairaX είπε

Αθήνα είμαι, το δωμάτιο το βαράει ο ήλιος έντονα κατά τις 5-6 το απόγευμα. Τζάμι σχετικά χοντρό. Δεν έχω θέμα να κλείνω και το παντζούρι

Nομίζω ότι με ένα 9άρι θα σαι άρχοντας . Τι budget διαθέτεις ;

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Nομίζω ότι με ένα 9άρι θα σαι άρχοντας . Τι budget διαθέτεις ;

Όσο πάει, αρκεί να βρω κάτι καλό 

Δημοσ.

Μπορώ να μάθω με κάποιο τρόπο το ακριβές ύψος της εσωτερικής μονάδας του Midea RF New MS12FU-12HRDN1;

Όταν λέω ακριβές, εννοώ να έχει μετρηθεί χεράτα (προφανώς με ακρίβεια), όχι απλά το 275mm που βλέπω εδώ κι εκεί.

Μιλάμε ότι μπορεί για ένα χιλιοστό να μην ανοίγει η μπαλκονόπορτα. Δε γίνεται να μπει σε άλλο σημείο (π.χ. άλλο τοίχο ή σε άλλο σημείο στον ίδιο), ούτε πιο ψηλά (υπάρχουν σωληνώσεις καλοριφέρ).

Και αν είναι ακριβώς 275 χιλιοστά, οριακά θα μπει, κι αυτό με την προϋπόθεση ότι το πάνω μέρος θα ακουμπήσει στο κάτω μέρος του κάτω σωλήνα. Και πάλι στο τέλος βλέπω την πόρτα να ψιλοβρίσκει.

Κοίταξα και το Inventor Omnia Plus, και ευτυχώς πήρα χαμπάρι ότι στο skoutz έχουν λάθος τις διαστάσεις. Εκτός κι αν υπάρχει κάποιο άλλο (ανάλογο) με ύψος εσωτερικής μονάδας κάτω από 270 χιλιοστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι όπως το περιγράφεις δεν μπορεί να μπει. Για να μπει ένα κλιματιστικό θέλει κάποιους πόντους "αέρα" από πάνω για να μπορεί να "κουμπώσει" στην βάση. Ανάλογα το μοντέλο και την βάση μπορεί να θέλει 2-3 πόντους. Οπότε μην το υπολογίσεις τσίμα-τσίμα γιατί δεν θα μπει.

Μονή λύση (πατέντα) βλέπω να είναι η τοποθέτηση 2 μεταλλικών πλαισίων πάνω και κάτω από τους σωλήνες ώστε η βάση να τοποθετηθεί πάνω τους και να βγει πιο έξω από τους σωλήνες. Μπορεί όμως μια τέτοια κατασκευή να ευνοεί "συντονισμούς" και θόρυβο.

Πέρα από αυτό, τοποθέτηση δίπλα σε σωλήνες θέρμανσης γενικώς δεν προτείνεται. Αν το κάνεις, να φροντίσεις να υπάρχει μόνωση ανάμεσα στους σωλήνες και το κλιματιστικό.

Επεξ/σία από vasilk
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φερνεις τεχνικο να ξερει απο μιντεα να δει το σπιτι .Τσεκαρεις και σε αλλον αν δεν τα πει καλα.

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilk είπε

Έτσι όπως το περιγράφεις δεν μπορεί να μπει. Για να μπει ένα κλιματιστικό θέλει κάποιους πόντους "αέρα" από πάνω για να μπορεί να "κουμπώσει" στην βάση. Ανάλογα το μοντέλο και την βάση μπορεί να θέλει 2-3 πόντους. Οπότε μην το υπολογίσεις τσίμα-τσίμα γιατί δεν θα μπει.

Κατάλαβα τι λες, και νομίζω πως έχεις δίκιο, αν και όταν ήρθε ο τεχνικός (για να απαντήσω και στον Diskimpex) μου είπαν ότι θα μπει (δεν το κοίταξαν και εξονυχιστικά βέβαια). Τραγικό πάντως να μην το σκέφτηκε εκείνη την ώρα αυτό που λες.

1 ώρα πριν, vasilk είπε

Πέρα από αυτό, τοποθέτηση δίπλα σε σωλήνες θέρμανσης γενικώς δεν προτείνεται. Αν το κάνεις, να φροντίσεις να υπάρχει μόνωση ανάμεσα στους σωλήνες και το κλιματιστικό.

Επειδή δε γνωρίζω για ποιους λόγους μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αν υποθέσω τον προφανή (εκπομπή θερμότητας από τους σωλήνες προς τη μονάδα), λογικά δε θα έχω πρόβλημα, αφού το κλιματιστικό το θέλω για ψύξη, οπότε δεν προβλέπεται να θερμαίνονται οι σωλήνες κατά την περίοδο που θα το λειτουργώ, αφού δε θα ανάβω καλοριφέρ.

Αλλά και το χειμώνα δε σκοπεύω να λειτουργώ καλοριφέρ παράλληλα με το κλιματιστικό.

34 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Φερνεις τεχνικο να ξερει απο μιντεα να δει το σπιτι .Τσεκαρεις και σε αλλον αν δεν τα πει καλα.

Ο τεχνικός που λέω πιο πάνω (οι υπάλληλοί του δηλαδή) μου έβαλε το 9άρι Midea στο υπνοδωμάτιο πέρσι. Τώρα τι να σου πω, αν τους εμπιστευόμουν τυφλά προφανώς δε θα ρωτούσα εδώ.

Βασικά ψάχνω για κάποιο που η εσωτερική μονάδα του να είναι πιο κοντή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επειδή δε γνωρίζω για ποιους λόγους μπορεί να ισχύει αυτό που λες, αν υποθέσω τον προφανή (εκπομπή θερμότητας από τους σωλήνες προς τη μονάδα), λογικά δε θα έχω πρόβλημα, αφού το κλιματιστικό το θέλω για ψύξη, οπότε δεν προβλέπεται να θερμαίνονται οι σωλήνες κατά την περίοδο που θα το λειτουργώ, αφού δε θα ανάβω καλοριφέρ.

Αλλά και το χειμώνα δε σκοπεύω να λειτουργώ καλοριφέρ παράλληλα με το κλιματιστικό.

Το λέω για το προφανές λόγο ότι το χειμώνα που δουλεύει η θέρμανση η ζέστη από τους σωλήνες θέρμανσης θα "καίει" τα πλαστικά του κλιματιστικού.

Επεξ/σία από vasilk
Δημοσ.

Αν ακουμπάει, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται αυτό που λες. Δε λέω ότι αποκλείεται.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνονται τόσο πολύ οι σωλήνες;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν ακουμπάει, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται αυτό που λες. Δε λέω ότι αποκλείεται.

Και να μην ακουμπάει αλλά να είναι κοντά (λίγα εκατοστά) θα συμβεί αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Με την ζέστη τα πλαστικά κιτρινίζουν (έως μαυρίζουν αν ακουμπάνε), χάνουν την ελαστικότητα και γίνονται εύθραυστα (αυτό που λέμε "καίγονται").

46 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνονται τόσο πολύ οι σωλήνες;

Ανάλογα την ρύθμιση και σε ποιο όροφο είσαι. Από τον λέβητα συνήθως το νερό φεύγει (λογικά ο πάνω σωλήνας) 70-80 βαθμούς και επιστρέφει (λογικά ο κάτω σωλήνας) 45-50 βαθμούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, vasilk είπε

Ανάλογα την ρύθμιση και σε ποιο όροφο είσαι. Από τον λέβητα συνήθως το νερό φεύγει (λογικά ο πάνω σωλήνας) 70-80 βαθμούς και επιστρέφει (λογικά ο κάτω σωλήνας) 45-50 βαθμούς.

Ναι, αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, ο κάτω λογικά θα είναι πιο κρύος.

Τέλος πάντων, εσύ θα ξέρεις καλύτερα, θα τα επισημάνω σε όποιον έρθει τελικά, και βλέπουμε. Στη χειρότερη δε θα ανοίγει το αριστερό φύλλο εντελώς, κάτι που είναι εκνευριστικό βέβαια.

Εκτός κι αν υπάρχουν μονάδες που είναι πιο κοντές. Υπάρχουν άραγε;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Καλησπερα παιδες,σκεφτομαι να αγορασω το Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR το εχω βρει στα 665 ευρω,το θελω για το σαλονι μου το οποιο ειναι 37 τετραγωνικα,το σπιτι δεν εχει καποια μονωση αλλα εχω βαλει διπλα τΖαμια αλουμινιου,πιστευετε οτι ειναι καλο μηχανημα?το μαξιμουμ στα λεφτα ειναι 680 ευρω.Δεκτες ολες οι αποψεις και οι προτασεις,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σαςsmile.gif

Επεξ/σία από alucard82
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alucard82 είπε
Καλησπερα παιδες,σκεφτομαι να αγορασω το Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR το εχω βρει στα 665 ευρω,το θελω για το σαλονι μου το οποιο ειναι 37 τετραγωνικα,το σπιτι δεν εχει καποια μονωση αλλα εχω βαλει διπλα τΖαμια αλουμινιου,πιστευετε οτι ειναι καλο μηχανημα?το μαξιμουμ στα λεφτα ειναι 680 ευρω.Δεκτες ολες οι αποψεις και οι προτασεις,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σαςsmile.gif

Ναι μια χαρά είναι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...