Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/4/2018 στις 12:19 ΜΜ, phanispal είπε

Μα εκτός σπιτιού είναι το θέμα να μπορείς να το χειριστείς. Αλλιώς τι να το κάνω, να είμαι μέσα στο σπίτι ή άντε, να έχω πάει επίσκεψη στον από πάνω;

H WiFi λειτουργία των κλιματιστικών υπάρχει ακριβώς για αυτό το λόγο . Για να μπορείς εκτός σπιτιού να τα χειρίζεσαι (αρκεί να έχεις σύνδεση internet στο σπιτι σου και πρόσβαση στο internet απο το κινητό σου )

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/8/2018 στις 2:43 ΜΜ, optostyle είπε

Οσο αναφορα γενικα τα wifi να πω οτι σε δικτυο σπιτιου ειναι οκ.Με data απο το κινητο, απο αποσταση δηλαδη τα περισσοτερα δεν ανταποκρινονται...Δες κριτικες και στο play store η στο apple store

Αυτό πάντως πρώτη φορά το ακούω.  Το wifi module, ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι μέσα στο ίδιο σπίτι με το κλιματιστικό, επικοινωνεί μέσω διαδικτύου και όχι απ΄ευθείας από το LAN (τοπικό δίκτυο), οπότε δεν θα έπρεπε να παίζει κανέναν ρόλο το αν το κινητό είναι στο ίδιο σπίτι ή στον Καναδά.

Το πρόβλημα φαντάζομαι ότι είναι κάτι άλλο και όχι κάποιο εσωτερικό πρόβλημα των wifi modules....

Στις 4/4/2018 στις 5:56 ΜΜ, phanispal είπε

Καλησπέρα, κοντοζυγώνει η ώρα να βάλω κλιματιστικό στο σαλόνι και στο μικρό υπνοδωμάτιο (πέρσι είχα βάλει στο κυρίως υπνοδωμάτιο.....

...... Εν τω μεταξύ, ελέω ερχομού παιδιού, σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε κλιματιστικό με WiFi, με το σκεπτικό να το ανάβω απομακρυσμένα εκτός σπιτιού, αλλά πρώτον, δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι γίνεται κάτι τέτοιο π.χ. απ' το smartphone όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο στο οποίο βρίσκεται το κλιματιστικό (π.χ. ανοίγοντας την εφαρμογή με δεδομένα στο smartphone) και δεύτερον, παντού διαβάζω ότι οι εφαρμογές είναι για κλάματα, πότε συγχρονίζουν τις συσκευές και πότε όχι, και ότι θέλουν πολύ συχνά να τις ανοιγοκλείνεις για να κάνεις δουλειά. Αν είναι π.χ. να είμαι εκτός σπιτιού, να ανοίγω την εφαρμογή με σκοπό να θέσω σε λειτουργία το κλιματιστικό, και να τρώω άκυρο, αλλά ανοιγοκλείνοντάς την κουτσά-στραβά να τα καταφέρνω και όντως να γίνεται δουλειά έχει καλώς. Αν όμως είναι να μου δείχνει ότι όλα ΟΚ και να πηγαίνω σπίτι και να το βλέπω κλειστό, δεν έχει νόημα.

Έχετε κάποια άποψη, ιδανικά από πρώτο χέρι; Έχει να νόημα να κοιτάω σε Omnia Plus; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε αυτά τα χρήματα; Υπόψιν, ο τεχνικός μου είπε γύρω στα 800€ για 9άρι και 12άρι Midea RF New, μαζί με τοποθέτηση με αντλία κενού.

Δεν ξέρω καμία εφαρμογή wifi κλιματιστικού που να είναι "για κλάματα".

Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιο IP conflict στο εσωτερικό δίκτυο (το κλιματιστικό και κάποια άλλη συσκευή του δικτύου (υπολογιστής, tablet κ.λ.π.) ζητάνε την ίδια διεύθυνση IP.

Το πρόβλημα αυτό το έχω αντιμετωπίσει και με θερμοστάτες wifi και με άλλες συσκευές και λύνεται δίνοντας σταθερές IP του εσωτερικού δικτύου στις συσκευές, ώστε να μην υπάρχει διένεξη μεταξύ τους.

Στις 4/5/2018 στις 10:42 ΠΜ, phanispal είπε

Αυτό ισχύει και για τα WiFi Enabled; Αν ναι, τότε τι διαφορά έχουν από τα WiFi Ready;

Edit: Μπερδεύτηκα, τα Omnia Plus είναι Ready, όχι Enabled. Άλλες σειρές είναι Enabled (Life Pro, Passion Pro). Και πάλι όμως, τελικά τα Enabled σωστά φαντάζομαι ότι δε χρειάζονται extra USB;

Δε με κατάλαβες, δεν είπα ότι παράγει θόρυβο σε επίπεδα που παραπέμπουν σε ελάττωμα ή κακή εγκατάσταση. Με τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα είναι κομπλέ (φαντάζομαι όπως προβλέπεται για τη συγκεκριμένη μονάδα), απλά δεν είναι όπως το Fujitsu στη λειτουργία Silent, που ίσα που καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί. Σίγουρα στο Silent ίσα που βγάζει αέρα και πολλούς μπορεί να μην τους καλύπτει, αλλά για ύπνο τουλάχιστον για μένα, είναι ιδανικό.

Αυτό μου λείπει και δεν ξέρω πού αλλού θα το βρω, σε οικονομικά μοντέλα εννοώ.

Wifi ready σημαίνει ότι το κλιματιστικό είναι έτοιμο να δεχθεί κάρτα wifi (διαθέτει την υποδοχή και τις ηλεκτρονικές διατάξεις, αλλά το usb δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή).

Κλιματιστικό WiFi σημαίνει ότι στην τιμή συμπεριλαμβάνονται όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τον απομακρυσμένο έλεγχο του κλιματιστικού.

Δημοσ.

Παιδιά σόρρυ για τo gravedigging Αλλά έχω ερώτηση...

Πόσο είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ  θερμοκρασία που μπορεί να λειτουργήσει ένα κλιματιστικό,οποιαδήποτε μάρκα,σε "νορμαλ" τιμές? Προβλέπουμε σπουδές σε κρύο κλίμα στο εξωτερικό και δεν ξέρω εάν αξίζει να πάρω ένα κλιματιστικό αντί για σομπες,θερμοπομπους και πετρέλαιο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dimitrios51 είπε

Πόσο είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ  θερμοκρασία που μπορεί να λειτουργήσει ένα κλιματιστικό,οποιαδήποτε μάρκα,σε "νορμαλ" τιμές? Προβλέπουμε σπουδές σε κρύο κλίμα στο εξωτερικό και δεν ξέρω εάν αξίζει να πάρω ένα κλιματιστικό αντί για σομπες,θερμοπομπους και πετρέλαιο.

Το πιο ξεφτιλισμένο inverter θα λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τους -15oC, τα premium μηχανήματα λειτουργούν άψογα μέχρι τους -20oC, και υπάρχουν και κάποια μοντέλα που λειτουργούν ικανοποιητικά μέχρι και τους -25oC.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει κλιματιστικά να λένε για λειτουργεί μέχρι τους -22. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο πέφτει η αποδοσή τους, δλδ τι κατανάλωση θα έχουν...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.

Το αν λειτουργεί ή οχι είναι ανούσιο ερώτημα, το σωστό ερώτημα είναι τι απόδοση θα έχει το μηχάνημα σε τέτοιες θερμοκρασίες, δηλαδή πόσο θα καταναλώνει αλλά και πόσο θα αποδίδει μέσα στον χώρο, ενδέχεται άνετα να βρεις μηχάνημα να δουλεύει και στους -25 αλλά να καταναλώνει τα άντερά του και να μην μπορεί να θερμάνει τον εσωτερικό χώρο. Η λύση σε αυτό δίνεται αν καταφέρεις και βρεις το manual που αναφέρει τις επιδόσεις του μηχανήματος για διάφορες συνθήκες εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Το αν λειτουργεί ή οχι είναι ανούσιο ερώτημα, το σωστό ερώτημα είναι τι απόδοση θα έχει το μηχάνημα σε τέτοιες θερμοκρασίες, δηλαδή πόσο θα καταναλώνει αλλά και πόσο θα αποδίδει μέσα στον χώρο, ενδέχεται άνετα να βρεις μηχάνημα να δουλεύει και στους -25 αλλά να καταναλώνει τα άντερά του και να μην μπορεί να θερμάνει τον εσωτερικό χώρο. Η λύση σε αυτό δίνεται αν καταφέρεις και βρεις το manual που αναφέρει τις επιδόσεις του μηχανήματος για διάφορες συνθήκες εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας.

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Έχω δει κλιματιστικά να λένε για λειτουργεί μέχρι τους -22. Το ερώτημα βέβαια είναι πόσο πέφτει η αποδοσή τους, δλδ τι κατανάλωση θα έχουν...

1 ώρα πριν, gremon είπε

Το πιο ξεφτιλισμένο inverter θα λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι τους -15oC, τα premium μηχανήματα λειτουργούν άψογα μέχρι τους -20oC, και υπάρχουν και κάποια μοντέλα που λειτουργούν ικανοποιητικά μέχρι και τους -25oC.

Έχετε να προτείνεται κάποιο μηχάνημα? Όπως είπα,σε κανονικές τιμές για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση...Φθηνό το ρεύμα στο εξωτερικό αλλα πρεπει να δω οπως λεει ο φιλος απο πανω καθε μοντελο ξεχωριστα και να βρω το manual και να διαβάσω για το πώς αποδίδει...Επίσης,φαντάζομαι για καλύτερη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε τέτοιες θερμοκρασίες κοιτάω από Α++ και πανω;

Επεξ/σία από Dimitrios51
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ερώτηση πάντως ήταν 

"Πόσο είναι η ΕΛΑΧΙΣΤΗ  θερμοκρασία που μπορεί να λειτουργήσει ένα κλιματιστικό"

και σε αυτήν προσπάθησα να απαντήσω.

Προφανώς η λειτουργία του είναι πιο δαπανηρή στους -22οC από ότι στους 5oC.  Αυτό όμως υπό νορμάλ συνθήκες, δεν συμβαίνει συνέχεια όλο το χειμώνα. 

Αν το "κρύο κλίμα" σημαίνει σπουδάζω στην Αλάσκα, τότε μην αγοράσεις κλιματιστικό. 

9 λεπτά πριν, Dimitrios51 είπε

Έχετε να προτείνεται κάποιο μηχάνημα? Όπως είπα,σε κανονικές τιμές για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση...Φθηνό το ρεύμα στο εξωτερικό αλλα πρεπει να δω οπως λεει ο φιλος απο πανω καθε μοντελο ξεχωριστα και να βρω το manual και να διαβάσω για το πώς αποδίδει...

Έχω να προτείνω κάποιο μηχάνημα, αλλά όπως έγραψα πιο πάνω, αυτό που εγγυάται ο κατασκευαστής είναι ότι το μηχάνημα θα εξακολουθεί να λειτουργεί και να αποδίδει,

και όχι ότι θα σε συμφέρει (σε σχέση με κάποια άλλη πηγή ενέργειας).

Στις 6/6/2009 στις 9:05 ΠΜ, zoranb είπε

Είναι τραγική η κατάσταση στα διάφορα καταστήματα οικιακών συσκευών για πληροφόρηση και συμβουλές. Δηλαδή θες ένα κλιματιστικό, ε δεν θα σε πληροφορήσει κανείς αναλυτικά για κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, γιατί το ένα είναι καλύτερο από το άλλο κλπ. Υπάρχει ασχετοσύνη που δεν οφείλεται στους πωλητές αλλά στην έλλιψη εκπαίδευσης αυτών.

Υπάρχει πουθενά πληροφόρηση, έγκυρη, για αγορά κλιματιστικών, τόσο για προδιαγραφές όσο και για δυνατότητες κλπ.

Στα εξειδικευμένα καταστήματα κλιματισμού.  Όχι στον Κωτσοξέρετεποιον, το ΜήντιαΜαρκτ και τα λοιπά ηλεκτρομάγαζα.  

Επεξ/σία από gremon
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dimitrios51 είπε

Έχετε να προτείνεται κάποιο μηχάνημα? Όπως είπα,σε κανονικές τιμές για οικιακή και όχι επαγγελματική χρήση...Φθηνό το ρεύμα στο εξωτερικό αλλα πρεπει να δω οπως λεει ο φιλος απο πανω καθε μοντελο ξεχωριστα και να βρω το manual και να διαβάσω για το πώς αποδίδει...Επίσης,φαντάζομαι για καλύτερη απόδοση και λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε τέτοιες θερμοκρασίες κοιτάω από Α++ και πανω;

Για την ενεργειακή κλάση να κοιτάξεις και την χώρα που ανήκει η ζώνη που σε ενδιαφέρει. Η Ελλάδα είναι στην θερμή ζώνη.

• Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, Βασίλης_29 said:

Η Ελλάδα είναι στην θερμή ζώνη.

Όχι ολόκληρη, αλλά μεγάλο μέρος της.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dimitrios51 είπε

Σε ποια περιοχή θες να εγκατασταθεί ; 

Γενικότερα με κανένα κλιματιστικό δεν θα αντιμετωπίσεις θέματα .  Η πλειοψηφία φτάνει μεχρι -15 βαθμούς .Κάποια μέχρι και -25 . Ειδικότερα πρέπει να δεις τις αποδόσεις του αν μιλάμε για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες κάτω απο το 0 . Όχι μόνο για την όποια λογική κατανάλωση του αλλά και για την μείωση της απόδοσης του σε btu/h  . Σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες υπο το 0 ένα 12 άρι άνετα μπορεί να συμπεριφερθεί σαν 9άρι . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.
Στις 11/4/2018 στις 3:14 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Το κλιματιστικό προορίζεται για βαριά χρήση; Π.χ λειτουργία χειμώνα καλοκαίρι; 

θα ειναι περισσοτερο συμπληρωματικο και σαν τελευταια λυση, ειμαι κατα των κλιματιστικων και για αυτο εχω ηδη ανεμιστηρες οροφης που εχουν τα συν που δεν εχει το κλιματιστικο. Αλλα αφου θα βαλω που θα βαλω, ας ειναι κατι αξιοπιστο, κυριως να ειναι αθορυβο και να εχει αυτο με την ανακυκλωση - καθαρισμο αερα και ειπαμε να ειναι wifi ready οχι με προσθετο Module.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tornado είπε

θα ειναι περισσοτερο συμπληρωματικο και σαν τελευταια λυση, ειμαι κατα των κλιματιστικων και για αυτο εχω ηδη ανεμιστηρες οροφης που εχουν τα συν που δεν εχει το κλιματιστικο. Αλλα αφου θα βαλω που θα βαλω, ας ειναι κατι αξιοπιστο, κυριως να ειναι αθορυβο και να εχει αυτο με την ανακυκλωση - καθαρισμο αερα και ειπαμε να ειναι wifi ready οχι με προσθετο Module.

Με ανακύκλωση αέρα και με φίλτρα καθαρισμού δουλεύουν όλα τα κλιματιστικά εδώ και δεκάδες χρόνια . Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dare-Devil είπε

Με ανακύκλωση αέρα και με φίλτρα καθαρισμού δουλεύουν όλα τα κλιματιστικά εδώ και δεκάδες χρόνια . Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο.

ωραια, εχεις να προτεινεις καποιο που ειναι παρα πολυ και να αξιζει τα λεφτα του? να ειναι ΑΑ η και ΑΑΑ και να ειναι wifi ready?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...