Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, κοντοζυγώνει η ώρα να βάλω κλιματιστικό στο σαλόνι και στο μικρό υπνοδωμάτιο (πέρσι είχα βάλει στο κυρίως υπνοδωμάτιο https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=55813936) και ήρθε ο τεχνικός να ξαναδεί το χώρο.

Καταλήξαμε (και πάλι) σε 12άρι για το σαλόνι και 9άρι για το μικρό υπνοδωμάτιο. Κλασικά μου πρότεινε Midea RF New (προφανώς αυτά δουλεύει και τον συμφέρουν), εγώ όμως πριν πάω πάλι σε Midea ήθελα να ρωτήσω τι άλλες επιλογές έχω πλέον, ένα χρόνο μετά, και αν έχει αλλάξει κάτι στο χώρο (των κλιματιστικών).

Για παράδειγμα, κοιτάζω πάλι τα Inventor Omnia Plus και βλέπω ότι εκτός από τα περσινά που ήταν WiFi Ready, υπάρχουν και κάποια που είναι WiFi Enabled. Να φανταστώ ότι τα τελευταία δε χρειάζονται ξεχωριστή USB συσκευή;

Είναι προφανές ότι ο τεχνικός θέλει να με κατευθύνει πάλι προς Midea, και αν και πέρσι είχα πει ότι μάλλον θα πήγαινα σε άλλον, δεν έχω βει ακόμα κάποιον και του είπα να έρθει να ξαναρίξει μια ματιά στο χώρο. Από το Midea RF New που έβαλα στο κυρίως υπνοδωμάτιο μπορώ να πω είμαι σχετικά ικανοποιημένος, με το μεγαλύτερο μείον που εντοπίζω να είναι ο θόρυβος, βασικά η απουσία λειτουργίας Silent που γούσταρα πολύ στο Fujitsu. Tα Omnia Plus έχουν παρόμοια λειτουργία ή έστω, είναι λίγο πιο αθόρυβα στις ίδιες συνθήκες;

Εν τω μεταξύ, ελέω ερχομού παιδιού, σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε κλιματιστικό με WiFi, με το σκεπτικό να το ανάβω απομακρυσμένα εκτός σπιτιού, αλλά πρώτον, δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι γίνεται κάτι τέτοιο π.χ. απ' το smartphone όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο στο οποίο βρίσκεται το κλιματιστικό (π.χ. ανοίγοντας την εφαρμογή με δεδομένα στο smartphone) και δεύτερον, παντού διαβάζω ότι οι εφαρμογές είναι για κλάματα, πότε συγχρονίζουν τις συσκευές και πότε όχι, και ότι θέλουν πολύ συχνά να τις ανοιγοκλείνεις για να κάνεις δουλειά. Αν είναι π.χ. να είμαι εκτός σπιτιού, να ανοίγω την εφαρμογή με σκοπό να θέσω σε λειτουργία το κλιματιστικό, και να τρώω άκυρο, αλλά ανοιγοκλείνοντάς την κουτσά-στραβά να τα καταφέρνω και όντως να γίνεται δουλειά έχει καλώς. Αν όμως είναι να μου δείχνει ότι όλα ΟΚ και να πηγαίνω σπίτι και να το βλέπω κλειστό, δεν έχει νόημα.

Έχετε κάποια άποψη, ιδανικά από πρώτο χέρι; Έχει να νόημα να κοιτάω σε Omnia Plus; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε αυτά τα χρήματα; Υπόψιν, ο τεχνικός μου είπε γύρω στα 800€ για 9άρι και 12άρι Midea RF New, μαζί με τοποθέτηση με αντλία κενού.

Επεξ/σία από phanispal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, bill999r είπε

Είναι φυσιολογικό αυτό; τους πήρες τηλ; Μήπως φτάνει την θερμοκρασία που έχεις ορίσει κ σταματάει; 

Στο λέω γτ το πήρα κ εγώ κ στη θέρμανση κάνει μια διακοπή στα πρώτα λεπτά. Μετά από λίγο ξεκινάει κ το κάνει φούρνο το σαλόνι. Γενικά είναι πολύ δυνατό κ φτάνει πολύ γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Ναι φίλε μου τους πήρα τηλέφωνο Δεν είπα ότι το κλιματιστικό δεν είναι δυνατό είναι μάλιστα πολύ δυνατό Απλά εγώ έχω αυτό το πρόβλημα ξεκινάει στη θέρμανση με δουλεύει δύο λεπτά σταματάει ξανά δουλεύει για 10 λεπτά ξανά σταματάει και μετά μπορεί να δουλέψει σε κάνα μισάωρο με μια ώρα, ο τεχνικός που ήρθε μου είπε ότι έχει θέμα ο θερμοστάτης του, καταλαβαίνει δηλαδή λάθος θερμοκρασία, περιμένω να αλλαχτεί ώστε να δω εάν θα υπάρχει κάποια βελτίωση.. 

58 λεπτά πριν, mpinios είπε

περιμένω να αλλαχτεί ώστε να δω εάν θα υπάρχει κάποια βελτίωση.

Α οκ φίλε μου. Ελπίζω να φτιαχτεί κ να μην έχεις πρόβλημα. Έχεις δίκιο είδα κ τα σχόλια στο skroutz, έχουν αρκετοί το ίδιο θέμα. 

Πάλι καλά που έχει 5 χρόνια εγγύηση. Ότι κ να βγάλει θα μας το φτιάξουν. 😂

Βέβαια για κάποιον που το έχει σαν μοναδικό μέσο θέρμανσης κ κάνει τέτοια νούμερα κ περιμένει κ επισκευή, είναι ταλαιπωρία συμφωνώ. 

1 ώρα πριν, phanispal είπε

ια παράδειγμα, κοιτάζω πάλι τα Inventor Omnia Plus

Καλησπέρα φίλε μου. 

Γενικά κ εγώ για τα inventor είχα διαβάσει καλά σχόλια εδώ στο φόρουμ αλλά πρόσφατα το πήρε φίλος μου για το δωμάτιο της μικρής του και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος. Το κλιμαστικο δουλεύει συνέχεια με αρκετό θόρυβο κ δεν τα καταφέρνει ικανοποιητικα στην θέρμανση του δωματίου. Κ μιλάμε για δωμάτιο 10τμ περίπου. 

Αντίθετα έχει ένα Fujitsu 24αρι για το σαλόνι από το οποίο δεν έχει κανένα παράπονο. 

Επειδή κ τα inventor είναι Φάσον ελληνικής εταιρίας θεωρώ ότι μόνο το 24αρι αξίζει(συμφωνα πάντα με τις κριτικές). 

Τώρα για τη λειτουργία wifi δεν ξέρω να σου πω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Καλησπέρα, κοντοζυγώνει η ώρα να βάλω κλιματιστικό στο σαλόνι και στο μικρό υπνοδωμάτιο (πέρσι είχα βάλει στο κυρίως υπνοδωμάτιο https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=findComment&comment=55813936) και ήρθε ο τεχνικός να ξαναδεί το χώρο.

Καταλήξαμε (και πάλι) σε 12άρι για το σαλόνι και 9άρι για το μικρό υπνοδωμάτιο. Κλασικά μου πρότεινε Midea RF New (προφανώς αυτά δουλεύει και τον συμφέρουν), εγώ όμως πριν πάω πάλι σε Midea ήθελα να ρωτήσω τι άλλες επιλογές έχω πλέον, ένα χρόνο μετά, και αν έχει αλλάξει κάτι στο χώρο (των κλιματιστικών).

Για παράδειγμα, κοιτάζω πάλι τα Inventor Omnia Plus και βλέπω ότι εκτός από τα περσινά που ήταν WiFi Ready, υπάρχουν και κάποια που είναι WiFi Enabled. Να φανταστώ ότι τα τελευταία δε χρειάζονται ξεχωριστή USB συσκευή;

Είναι προφανές ότι ο τεχνικός θέλει να με κατευθύνει πάλι προς Midea, και αν και πέρσι είχα πει ότι μάλλον θα πήγαινα σε άλλον, δεν έχω βει ακόμα κάποιον και του είπα να έρθει να ξαναρίξει μια ματιά στο χώρο. Από το Midea RF New που έβαλα στο κυρίως υπνοδωμάτιο μπορώ να πω είμαι σχετικά ικανοποιημένος, με το μεγαλύτερο μείον που εντοπίζω να είναι ο θόρυβος, βασικά η απουσία λειτουργίας Silent που γούσταρα πολύ στο Fujitsu. Tα Omnia Plus έχουν παρόμοια λειτουργία ή έστω, είναι λίγο πιο αθόρυβα στις ίδιες συνθήκες;

Εν τω μεταξύ, ελέω ερχομού παιδιού, σκέφτομαι σοβαρά να πάω σε κλιματιστικό με WiFi, με το σκεπτικό να το ανάβω απομακρυσμένα εκτός σπιτιού, αλλά πρώτον, δεν είμαι 100% πεπεισμένος ότι γίνεται κάτι τέτοιο π.χ. απ' το smartphone όταν δεν είσαι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο στο οποίο βρίσκεται το κλιματιστικό (π.χ. ανοίγοντας την εφαρμογή με δεδομένα στο smartphone) και δεύτερον, παντού διαβάζω ότι οι εφαρμογές είναι για κλάματα, πότε συγχρονίζουν τις συσκευές και πότε όχι, και ότι θέλουν πολύ συχνά να τις ανοιγοκλείνεις για να κάνεις δουλειά. Αν είναι π.χ. να είμαι εκτός σπιτιού, να ανοίγω την εφαρμογή με σκοπό να θέσω σε λειτουργία το κλιματιστικό, και να τρώω άκυρο, αλλά ανοιγοκλείνοντάς την κουτσά-στραβά να τα καταφέρνω και όντως να γίνεται δουλειά έχει καλώς. Αν όμως είναι να μου δείχνει ότι όλα ΟΚ και να πηγαίνω σπίτι και να το βλέπω κλειστό, δεν έχει νόημα.

Έχετε κάποια άποψη, ιδανικά από πρώτο χέρι; Έχει να νόημα να κοιτάω σε Omnia Plus; Υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε αυτά τα χρήματα; Υπόψιν, ο τεχνικός μου είπε γύρω στα 800€ για 9άρι και 12άρι Midea RF New, μαζί με τοποθέτηση με αντλία κενού.

Για όλα τα κλιματιστικά του εμπορίου το Wifi τους μπορείς να το χειριστείς απομακρυσμένα αρκεί το κινητό σου να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο με δεδομένα είτε με κάποιο Wifi . 

Το Omnia plus έχει την υποδοχή για WiFi . Το αγοράζεις extra https://www.techniki-express.gr/eshop/el/wifi-module-inventor-wifi-module-ii.html

O θόρυβος που έχεις στο Midea RF new τί είδος θορύβου είναι ;Πλαστικός θόρυβος ή θόρυβος λειτουργίας ;  

Αν είναι θόρυβος λειτουργίας τότε:  Αν οι σωληνώσεις είναι πολύ κοντές κάτω απο 2 m μήκος είναι φυσιολογικό . Αν η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στην τοιχοποιία επίσης φυσιολογικό .Τα 2 αυτά σε συνδιασμό αυξάνουν το πρόβλημα. Δηλαδή δεν έγινε σωστή εγκατάσταση . 

Αν είναι πλαστικός θόρυβος ίσως να μην πατάει σωστά η εσωτερική μονάδα πάνω στην μεταλλική της βάση ή να μην έχει σφιχτεί καλά η μεταλική βάση ή μια ακόμα πιαθανότητα είναι να μην είναι τελειώς φλατ ο τοίχος ή συνδυασμός όλων αυτών ή κάποιον απο αυτών . 

3 ώρες πριν, bill999r είπε

Α οκ φίλε μου. Ελπίζω να φτιαχτεί κ να μην έχεις πρόβλημα. Έχεις δίκιο είδα κ τα σχόλια στο skroutz, έχουν αρκετοί το ίδιο θέμα. 

Πάλι καλά που έχει 5 χρόνια εγγύηση. Ότι κ να βγάλει θα μας το φτιάξουν. 😂

Βέβαια για κάποιον που το έχει σαν μοναδικό μέσο θέρμανσης κ κάνει τέτοια νούμερα κ περιμένει κ επισκευή, είναι ταλαιπωρία συμφωνώ. 

Καλησπέρα φίλε μου. 

Γενικά κ εγώ για τα inventor είχα διαβάσει καλά σχόλια εδώ στο φόρουμ αλλά πρόσφατα το πήρε φίλος μου για το δωμάτιο της μικρής του και δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος. Το κλιμαστικο δουλεύει συνέχεια με αρκετό θόρυβο κ δεν τα καταφέρνει ικανοποιητικα στην θέρμανση του δωματίου. Κ μιλάμε για δωμάτιο 10τμ περίπου. 

Αντίθετα έχει ένα Fujitsu 24αρι για το σαλόνι από το οποίο δεν έχει κανένα παράπονο. 

Επειδή κ τα inventor είναι Φάσον ελληνικής εταιρίας θεωρώ ότι μόνο το 24αρι αξίζει(συμφωνα πάντα με τις κριτικές). 

Τώρα για τη λειτουργία wifi δεν ξέρω να σου πω 

Το omnia plus έχει πολύ καλές κριτικές στο skroutz.gr. 

Όπως προείπα για το Midea RF new έτσι και με το Omnia plus αν δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση:

Αν είναι θόρυβος λειτουργίας τότε:  Αν οι σωληνώσεις είναι πολύ κοντές κάτω απο 2 m μήκος είναι φυσιολογικό . Αν η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στην τοιχοποιία επίσης φυσιολογικό .Τα 2 αυτά σε συνδιασμό αυξάνουν το πρόβλημα. Δηλαδή δεν έγινε σωστή εγκατάσταση . 

Αν είναι πλαστικός θόρυβος ίσως να μην πατάει σωστά η εσωτερική μονάδα πάνω στην μεταλλική της βάση ή να μην έχει σφιχτεί καλά η μεταλική βάση ή μια ακόμα πιθανότητα είναι να μην είναι τελειώς φλατ ο τοίχος ή συνδυασμός όλων αυτών ή κάποιον απο αυτών . 

Αλλά απο το να κάνουμε κουβέντα καφενειου και στις 2 περιπτώσεις το να καλέσεις τις αντιπροσωπείες για να τους πεις το προβληματισμό σου μόνο θετικό είναι .

Όσον αφορά την απόδοση του για 9άρι σε 10 τ.μ  πέρα απο το ότι όλα είναι θέμα απωλειών χώρου και κάθε χώρος έχεις τις δικές του συγκεκριμένες ανάγκες σε BTU και ότι η επιλογή κλιματιστικού με βάση τα τ.μ είναι ένας πολύ γενικευμένος εμπειρικός τρόπος επιλογήςγια να έχουμε μια τάξη μεγέθους και μόνο,

Αν το οποιοδήποτε κλιματιστικό δεν έχει τουλάχιστον 25-30 cm απόσταση απο το ταβάνι είναι λογικό να υπάρχει μεγαλή πιθανότητα το κλιματιστικό να μην ανταποκρίνεται σωστά . Αυτό διότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύς και πάντα συσσωρεύεται στα ανώτερα στρώματα του χώρου μας . Το κάθε κλιματιστικό ε΄χει τον αισθητήρα μέτρησης θερμοκρασίας στην επιστροφή του μηχανήματος (στην εισαγωγή αέρα). 

Οπότε το κλιματιστικό αν είναι κολλημένο στο ταβάνι διαβάζει εκεί πάνω ψηλά την θερμοκρασία .Σωστά θα διαβάσει και θα ρίξει στροφές αλλά στα κατώτερα στώματα αέρα που συσσορεύεται ο ψυχρός αέρας δεν θα έχουμε την ίδια θερμοκρασία . 

Επίσης σε κάθε εγκατάσταση αν δεν έχει γίνει σωστή στεγανοποίηση της τότε θα χάνεται είτε αργά είτε γρήγορα φρέον . Αν το μηχάνημα δουλεύει με λιγότερο φρέον απο όσο ορίζει ο ακτασκευαστής τότε πέφτει και η απόδοση του  άρα δεν θερμαίνει ή ψυχει σωστά  .

Αρχικά να δει την εγκατάσταση ο εγκαταστάτης και να κάνει έλεγχο ποσότητας ψυκτικού υγρού . Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό . Να είναι πρόβλημα εγκατάστασης . Είτε λόγω απώλειας ψυκτικού υγρού απο λανθασμέν εγκατάσταση είτε γιατί είναι κολλημένο στο ταβάνι . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Όπως προείπα για το Midea RF new έτσι και με το Omnia plus αν δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση

Κ τα δύο μηχανήματα τα έχει αγοράσει από το ίδιο κατάστημα κ επομένως η έγκατασταση  ένα εχει γίνει από το ίδιο συνεργείο. 

Δεν ξέρω βέβαια αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση ( δεν την έχω προσέξει τόσο σχολαστικά) αλλά από το Fujitsu είναι απόλυτα ευχαριστημένος ενώ από το Inventor όχι. 

Θα τσεκάρω κ την εγκατάσταση να σου πω αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Ίσως να έτυχε σε προβληματικό μηχάνημα. 

Επεξ/σία από bill999r

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, bill999r είπε

Κ τα δύο μηχανήματα τα έχει αγοράσει από το ίδιο κατάστημα κ επομένως η έγκατασταση  ένα εχει γίνει από το ίδιο συνεργείο. 

Δεν ξέρω βέβαια αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση ( δεν την έχω προσέξει τόσο σχολαστικά) αλλά από το Fujitsu είναι απόλυτα ευχαριστημένος ενώ από το Inventor όχι. 

Θα τσεκάρω κ την εγκατάσταση να σου πω αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό το πρόβλημα. Ίσως να έτυχε σε προβληματικό μηχάνημα. 

Δες αυτά που σου είπα για την εγκατάσταση . Το ότι ένας τεχνικός έχει εγκαταστήσει και τα 2 δεν λέει κάτι . Άνθρωποι είναι κάτι μπορεί να τους ξεφύγει . Δε σημαίνει ότι δεν είναι καλός εγκαταστάτης και ο καλύτερος θα κάνει κάποια στιγμή λάθος . 

Όσον αφορά την απόδοση .Αν η εγκατάσταση χάνει απο τα ρακόρ των σωληνώσεων που έβαλε ο τεχνικός, είναι λογικό . Αυτό μπορεί να το δεί μόνο ο εγκαταστάτης .
Τα υπόλοιπα που σου είπα μπορείς να τα δεις και μόνος σου . (Απόσταση απο το ταβάνι , αν η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε τοιχοποιία, το μήκος σωληνώσεων κτλ )

Επίσης αν έχει κάνει κολλήσεις στις σωληνώσεις υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να βούλωσε το μηχάνημα . Το σωστό είναι να γίνονται εκχηλώσεις . Να μπαίνουν ρακόρ . 
Επίσης σημαντικό για την εγγυημένη απόδοση ενός μηχανήματος να γίνεται εγκατάσταση με χρήση αντλίας κενού.

Καλό είναι να δει την εγκατάσταση κάποιος γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις μειωμένης απόδοσης και θορύβου στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θέμα εγκατάστασης και όχι κλιματιστικού. Εξάλλου ελάχιστοι ψυκτικοί κάνουν by the book εγκαταστάσεις . Γεμάτοι όλη η Ελλάδα με λάθη στις εγκαταστάσεις . 

Επεξ/σία από Dare-Devil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Το Omnia plus έχει την υποδοχή για WiFi . Το αγοράζεις extra

Αυτό ισχύει και για τα WiFi Enabled; Αν ναι, τότε τι διαφορά έχουν από τα WiFi Ready;

Edit: Μπερδεύτηκα, τα Omnia Plus είναι Ready, όχι Enabled. Άλλες σειρές είναι Enabled (Life Pro, Passion Pro). Και πάλι όμως, τελικά τα Enabled σωστά φαντάζομαι ότι δε χρειάζονται extra USB;

12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δε με κατάλαβες, δεν είπα ότι παράγει θόρυβο σε επίπεδα που παραπέμπουν σε ελάττωμα ή κακή εγκατάσταση. Με τον ανεμιστήρα στη χαμηλή σκάλα είναι κομπλέ (φαντάζομαι όπως προβλέπεται για τη συγκεκριμένη μονάδα), απλά δεν είναι όπως το Fujitsu στη λειτουργία Silent, που ίσα που καταλαβαίνεις ότι λειτουργεί. Σίγουρα στο Silent ίσα που βγάζει αέρα και πολλούς μπορεί να μην τους καλύπτει, αλλά για ύπνο τουλάχιστον για μένα, είναι ιδανικό.

Αυτό μου λείπει και δεν ξέρω πού αλλού θα το βρω, σε οικονομικά μοντέλα εννοώ.

Επεξ/σία από phanispal

θα ηθελα καποιος που εχει βαλει 9αρι η 12αρι κλιματιστικο με wifi ready, ιονιστη, φιλτρο καθαρισμου αερα

να μου προτεινει μαρκα εφοσον ειναι ευχαριστημενος.

Να παω στις κλασικες μαρκες (Toyotomi, Daikin, Mitsubishi) η υπαρχει και κατι αλλο εναλλακτικο?

1 ώρα πριν, tornado είπε

θα ηθελα καποιος που εχει βαλει 9αρι η 12αρι κλιματιστικο με wifi ready, ιονιστη, φιλτρο καθαρισμου αερα

Να παω στις κλασικες μαρκες (Toyotomi, Daikin, Mitsubishi) η υπαρχει και κατι αλλο εναλλακτικο?

Καλημέρα, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με ακρίβεια για τις μάρκες γιατί πάντα μπορεί να υπάρχει κάποια αστοχία υλικού ή μπορεί να πέσεις και σε παρτίδα με πρόβλημα.

Κατά τα άλλα wifi ready Μοντέλα h mitsubishi και  η daikin βγάζει με extra module το οποίο δεν είναι φτηνό σε σχέση με τη inventor που κάνει 15e.

Οσο αναφορα γενικα τα wifi να πω οτι σε δικτυο σπιτιου ειναι οκ.Με data απο το κινητο, απο αποσταση δηλαδη τα περισσοτερα δεν ανταποκρινονται...Δες κριτικες και στο play store η στο apple store

Στις 6/4/2018 στις 10:55 ΠΜ, cger είπε

Καλημέρα, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με ακρίβεια για τις μάρκες γιατί πάντα μπορεί να υπάρχει κάποια αστοχία υλικού ή μπορεί να πέσεις και σε παρτίδα με πρόβλημα.

Κατά τα άλλα wifi ready Μοντέλα h mitsubishi και  η daikin βγάζει με extra module το οποίο δεν είναι φτηνό σε σχέση με τη inventor που κάνει 15e.

Της Mitsubishi και Daikin κάνουν στην καλύτερη 50 ευρώ και έχω δει και modules με 70 ευρώ . 

21 ώρες πριν, optostyle είπε

Οσο αναφορα γενικα τα wifi να πω οτι σε δικτυο σπιτιου ειναι οκ.Με data απο το κινητο, απο αποσταση δηλαδη τα περισσοτερα δεν ανταποκρινονται...Δες κριτικες και στο play store η στο apple store

Μα εκτός σπιτιού είναι το θέμα να μπορείς να το χειριστείς. Αλλιώς τι να το κάνω, να είμαι μέσα στο σπίτι ή άντε, να έχω πάει επίσκεψη στον από πάνω;

Στις 6/4/2018 στις 9:45 ΠΜ, tornado είπε

Το κλιματιστικό προορίζεται για βαριά χρήση; Π.χ λειτουργία χειμώνα καλοκαίρι; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...