Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, PTamis είπε

Λοιπόν το Morris ήρθε σήμερα. Σαν κουτί πλαστικά κτλ οκ είναι. Η εγκατάσταση θα γίνει από βδομάδα τώρα. Οπότε θα σας πω τι παίζει με αυτό.

Πήρα τηλέφωνο το επίσημο service της Midea και τους είπα το πρόβλημα και ρώτησα πόσο κοστίζει ο έλεγχος. Μου είπαν ότι το ελάχιστο κόστος είναι στα 50€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οπότε θα το πάω με το που το ξηλώσει ο πεθερός μου να το δούνε. Άμα φτιάχνει θα το κρατήσω εγώ. Διαφορετικά ανακύκλωση. 

Τελικά ο πεθερός που τον ρώτησα έδωσε 110€ για το φρέον χωρίς απόδειξη. Τρελάθηκα λίγο όταν μου το είπε. Και του είπε αυτός ότι φρέον πλέον είναι πανάκριβο για να μην γίνεται κατάχρηση. Τώρα τι να σας πω.

Αυτά από εδώ. Θα σας πω για το Midea άμα σώζεται. 

Ποιο μοντέλο της Midea έχει ο πεθερός σου ;

Στις 12/2/2018 στις 2:36 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε

Δεν είναι όλα φασόν, το καλύτερο είναι να γνωρίζεις άτομο που ξέρει από ποια χώρα παράγονται οι παρτίδες της κάθε μάρκας. Η διαφορά των κορυφαίων μοντέλων και εταιρειών σε σχέση με φθηνές ή noname είναι η πιθανότητα να συμβεί βλάβη και γενικότερα η διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Πληρώνεις λίγα λεφτά για αγορά -> τα σκας στο service για επισκευή βλάβης, πληρώνεις ακριβό μηχάνημα από καλή μάρκα -> αργεί πολύ περισσότερο να υποστεί βλάβη. Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά, π.χ για μηχάνημα που το θες στο εξοχικό σου στο οποίο πας 1 μήνα το καλοκαίρι και Πάσχα ή Χριστούγεννα, και noname να βάλεις δεν χάνεις κάτι, για μηχάνημα που το θες για θέρμανση+ψύξη στην κύρια κατοικία σου, καλύτερα ένα να αγοράσεις ακριβό μηχάνημα από καλή εταιρεία.

Για μένα το καλύτερο είναι η μεγάλη εγγύηση για να είσαι καταλυμένος . Η Mitshubishi και Daikin που έχουν μικρές εγγυήσεις έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά που θα σας πέσουν τα μαλλιά  όταν ακούσετε τιμές . 

22 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Για μικρο δωματιο , να ειναι 20 τετραγωνικα?

Αλουμινια οχι , μονωση δεν ειμαι σιγουρος μιας κ δεν ειναι για μενα

Περιοχη : Αθηνα , κεντρο

Οσο για το τελευταιο , δεν θα με χαλουσε αν ειχε κ θερμανση αλλα προτιμω κατι καλο για ψυξη παρα κατι μετριο για κ τα 2

Aν είναι 20 τ.μ καλύτερα 12άρι .  Θα σε καλύψει τόσο σε θέρμανση αλλά και σε ψύξη . Δες κάποιο μοντέλο με μεγάλη εγγύηση . Μια  καλή πρακτική είναι να δεις τα σχόλια στο skroutz πριν επιλέξεις μάρκα . Το after sales είναι το παν.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, PTamis είπε

Τελικά ο πεθερός που τον ρώτησα έδωσε 110€ για το φρέον χωρίς απόδειξη. Τρελάθηκα λίγο όταν μου το είπε. Και του είπε αυτός ότι φρέον πλέον είναι πανάκριβο για να μην γίνεται κατάχρηση. Τώρα τι να σας πω.

Και η κόκα για τον ίδιο λόγο είναι ακριβή :P

Χωρίς να θέλω  να προσβάλω κανένα, με εντυπωσιάζει τι παπάτζες λέγονται από κάποιους (και δυστυχώς πιστεύονται από άλλους).

Και ύστερα λέμε γι' αυτούς που εξαπατούν ηλικιωμένους με το "ο γιος σου προκάλεσε ατύχημα..." ότι είναι απατεώνες ενώ άλλους απατεώνες (μικρότερου κασέ) τους προσκαλούμε εμείς σπίτι μας. Και ξανά. Και ξανά

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Δεν γινονται αυτα για πρωτη φορα.Ολα ειναι για κερδος παντου.Τι περιμενει να του πει κανεις πουλα σκαρτα μηχανηματα .Και δεν ξερουμε να το φτιαξουμε,δεν θελουμε.Ολοι παιζουν ακομα και να κλεισουν και να ψαχνεσαι .Οτι τους συμφερει κανουν.Οι καλες φιρμες πωλουνται και εξωτερικο.Τουλαχιστον βρισκεις ανταλλακτικα.Πληρωνεις και δεν θα χαλασουν ευκολα απο αλλα φθηνα,αγνωστα .Αλλιως να χαλα να στο φτιαχνουν να λενε καποιοι κανουν σερβις.Εσυ τρεχεις.Ολα ωραια νομιζει κανεις με οτι λενε να πουλησουν.Με τα λεφτα του καθενας οτι βρει τον συμφερει.Αλλου του περισευουν και παιρνει νεο .
Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
Στις 3/8/2018 στις 12:26 ΜΜ, PTamis είπε

Καλησπέρα στην παρέα σας,

Μόλις εγγράφηκα και ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Πάω κατευθείαν στο ψητό. Ο πεθερός μου αγόρασε πριν 3 περίπου χρόνια ένα κλιματιστικό MIDEA MS11D-12HRDN1-QC2. Αυτό το χειμώνα που μας πέρασε χάλασε. Φώναξε ψυκτικό και του είπε ότι είχε χάσει όλο το φρέον. Του ξαναέβαλε φρέον και μετά από 3 μέρες περίπου πάλι χάλασε. Δυστυχώς η εγγύηση που είχε ήταν μόνο για 2 χρόνια νομίζω οπότε δε τον κάλυπταν. Του είπε ο τεχνικός ότι μόνο για να το κατεβάσει να το δει να το ελέγξει από που χάνει, δε τον συμφέρει και καλύτερα να αγοράσει καινούργιο A/C.

Οπότε πήγε σήμερα ο άνθρωπος και αγόρασε καινούργιο και πιο δυνατό από το προηγούμενο. Πήρε την προσφορά που έβγαλε η Morris και πήρε το 18000btu.

Το παλιό τώρα το A/C τι το κάνεις το πετάς; Δεν αξίζει τίποτα ούτε για ανταλλακτικά; Είδα ότι σε μερικά site ακόμα το πουλάνε και λένε ότι τα Midea είναι σκυλιά, πράγμα που δεν αποδείχτηκε.

Ευχαριστώ.

Το κλιματιατικό midea εχει εγγύηση 3 χρονια , εγω θα απευθυνόμουν στη αντιπροσωπεία για να μου το φτιαξει

Εαν ειναι σωστοι και κανα 3 μηνο να εχει περασει απο τα 3 χρονια πρεπει να σε εξυπηρετήσουν 

https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/689/FG_EUROPE_______________________2016-compressed.pdf

Στις 3/9/2018 στις 5:38 ΜΜ, bill999r είπε

Πάντως όσον αφορά την εγγύηση της morris  κ σε άλλα σαιτ αναφέρουν πως η εταιρία επεμβαίνει άμεσα κ σε περίπτωση που δεν επισκευαζεται αλλάζει κατευθείαν το μηχάνημα.

Εμένα μου αρκεί.

Επιπλέον στο επίσημο σαιτ της morris αναφέρει ότι σου κάνουν ετήσια συντήρηση με 20 ευρώ για τα μηχανήματα morris.

Μαρκετινγκ ξεμαρκετινγκ το ποσό είναι αστείο όταν στον άλλο φίλο ο λοποδυτης έκανε αλλαγή φρεον με 80 ευρω. 

Η Morris από όσα ξέρω, όπως κ η inventor επενδύουν πολλά στο after sales κ εκεί είναι που ξεχωρίζουν. 

Οι τιμές για 24αρια τουλάχιστον που κοιτάω εγώ είναι παρόμοιες, γυρω στο 1000αρικο δηλαδή. Τα morris, inventοr είναι στα 1000 ευρώ, ενώ άλλα πιο επώνυμα, όπως toyotomi κτλ μπορείς να τα βρεις κ πιο οικονομικά. Οπότε αν καίγεσαι για μάρκα πας σε toyotomi με 2 χρόνια εγγύηση. Δεν είναι κοροϊδία; 

Γιατί να μην χτυπήσεις το morris που με 51% εκπτωση το παίρνεις από 1000 στα 480 με 5 χρόνια εγγύηση;

Διαβασε τα σχολια για τα μορρισ στα google review και θα καταλαβεις

https://www.google.gr/search?num=100&rlz=1C1GCEA_enGR770GR770&ei=TQylWoCMEY3czwLnupy4Cw&q=αμοιριδησ-σαββιδης+&oq=αμοιριδησ-σαββιδης+&gs_l=psy-ab.3..0i19k1j0i30i19k1l9.2412.2412.0.2898.1.1.0.0.0.0.103.103.0j1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.1.103....0.I8IX-Ucf-7s

Ψαξε λιγο στο σκρουτζ σε διαφορεσ συσκευες αυτησ τησ εταιρειασ και θα κλαψεισ κλιματιστικα,tv, πλυντηρια 

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/1088/Morris.html?order_by=popularity

H ποιοτητα που φερνουν απο κινα ειναι χρεπια (Chigo,TCL) και παραλληλα  δεν το εχουνε με το after sales services 

Εχουνε κυριωσ After Sales ταλαιπα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, lexusr450 είπε

Ψαξε λιγο στο σκρουτζ σε διαφορεσ συσκευες αυτησ τησ εταιρειασ και θα κλαψεισ κλιματιστικα,tv, πλυντηρια 

https://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter/m/1088/Morris.html?order_by=popularity

H ποιοτητα που φερνουν απο κινα ειναι χρεπια (Chigo,TCL) και παραλληλα  δεν το εχουνε με το after sales services 

Εχουνε κυριωσ After Sales ταλαιπα 

Δεν συμφωνώ φίλε μου. 

Τα έχω δει όλα κ με το που αναφέρεται κάποιο πρόβλημα η εταιρία στέλνει τεχνικό την επόμενη μέρα. Δεν είπα ότι σου κάνει αντικατάσταση με τη μία-όπως κ καμία άλλη εταιρεία. 

Για την ποιότητα ούτε εσύ ξέρεις ούτε εγώ αν είναι TCL κτλ. 

Εγώ για παράδειγμα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους νομίζω πως είναι Sanyo...

Κ 5 έτη εγγύηση σε όλο το μηχάνημα δεν σου δίνουν πολλοί. 

Επεξ/σία από bill999r
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aν θελουν να στην φερουν ολοι αυτοι  με οτι γραφουν ,θα πληρωσεις και δικηγορο.Τα ιδια ,αν ειναι τα μορις απο αυτο το εργοστασιο που γραφει τα δικα του αυτος που τα φερνει   https://www.tclgreece.gr/ 

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Diskimpex είπε

Aν θελουν να στην φερουν ολοι αυτοι  με οτι γραφουν ,θα πληρωσεις και δικηγορο.Τα ιδια ,αν ειναι τα μορις απο αυτο το εργοστασιο που γραφει τα δικα του αυτος που τα φερνει   https://www.tclgreece.gr/ 

Ποτε θα καταλαβεις οτι εχουν οι εταιρειες αυτες 10  χρονια εγγυηση diskimpex ;;;;;;

Εχεις καποια αποδειξη οτι δεν το τηρουν;;;

Αν εχεις ,  να το πεις και σε  εμας , διαφορετικα μην γραφεις ανοησιες!!!!!1

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, bill999r είπε

Δεν συμφωνώ φίλε μου. 

Τα έχω δει όλα κ με το που αναφέρεται κάποιο πρόβλημα η εταιρία στέλνει τεχνικό την επόμενη μέρα. Δεν είπα ότι σου κάνει αντικατάσταση με τη μία-όπως κ καμία άλλη εταιρεία. 

Για την ποιότητα ούτε εσύ ξέρεις ούτε εγώ αν είναι TCL κτλ. 

Εγώ για παράδειγμα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά τους νομίζω πως είναι Sanyo...

Κ 5 έτη εγγύηση σε όλο το μηχάνημα δεν σου δίνουν πολλοί. 

Κατα αυτη τη λογικη μπορει να ειναι και Daikin καμια αντιρρηση 

Μονο που Sanyo δεν υπαρχει εδω και 4 χρονια εχει εξαγοραστει απο τη Panasonic

Τελοσπαντων εγω ειπα την αποψη μου, δεν σημαινει οτι ειναι και απολυτη 

ο καθενασ ασ κανει την ερευνα του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Ποτε θα καταλαβεις οτι εχουν οι εταιρειες αυτες 10  χρονια εγγυηση diskimpex ;;;;;;

Εχεις καποια αποδειξη οτι δεν το τηρουν;;;

Αν εχεις ,  να το πεις και σε  εμας , διαφορετικα μην γραφεις ανοησιες!!!!!1

Eλληνικες πατεντες ειναι ολα αυτα .Δεν ισχυουν αλλου.Αν ηταν ολα καλα, δεν θα εγραφαν κανονες.Μεθαυριο θα λενε κατι αλλο να πουλησουν.Ολοι παντου και τα σερβις δουλευουν για κερδος.Οτι τους συμφερει θα κανουν,δεν θα σε ρωτησουν.Αν στραβωσει το θεμα σου, τραβα να το αποδειξεις.Αν νομιζεις αξιζει να ξαναπληρωσεις.Ακομα και δικηγορο για λαθος σε αγορα 500-1000ε .Καλυτερα να το πεταξεις.

Οι αλλες φιρμες και οι καλυτερες, μαλλον ειναι κοροιδα που εχουν αλλο συστημα.Και σε αλλες χωρες.Μαλλον δεν θελουν να πουλησουν.Να εξαρτασαι απο τον καθενα  οταν χρειαστεις,μη κλεισει και οτι θελει αυτος.Ευτυχως τα καλα προιοντα δεν χαλανε ευκολα.

19 ώρες πριν, lexusr450 είπε

Κατα αυτη τη λογικη μπορει να ειναι και Daikin καμια αντιρρηση 

Εδω γραφει και εργοστασια με φιρμα σανυο .

https://www.aircon.panasonic.eu/GR_el/heating-and-cooling/europe/

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, lexusr450 είπε

Φίλε μου κ εγώ το ίδιο λέω. Ότι δεν ξέρω ποιας εταιρίας φασον είναι, απλά σου είπα Sanyo γτ έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά κ το ίδιο wifi module. 

Εννοείται πως ο καθένας πρέπει να κάνει την έρευνα του, απλά εδώ γνώμες ανταλλάζουμε. 

19 ώρες πριν, louben είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελω να βαλω κλιματιστικό στο σαλόνι. Είναι 6.20μ x 3.00μ με μπαλκονόπορτα και ανοιχτή είσοδο μήκους ~1.20 που βλέπει στο διάδρομο.

Υπολογίζοντας μόνο τα τετραγωνικά θα έλεγα πως ένα 12άρι με καλύπτει. Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει πόρτα και ο ψυχρός αέρας θα φεύγει στο διάδρομο, μήπως χρειάζεται κάτι δυνατότερο;

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nick_gr2 είπε

Θελω να βαλω κλιματιστικό στο σαλόνι. Είναι 6.20μ x 3.00μ με μπαλκονόπορτα και ανοιχτή είσοδο μήκους ~1.20 που βλέπει στο διάδρομο.

Υπολογίζοντας μόνο τα τετραγωνικά θα έλεγα πως ένα 12άρι με καλύπτει. Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει πόρτα και ο ψυχρός αέρας θα φεύγει στο διάδρομο, μήπως χρειάζεται κάτι δυνατότερο;

Aπο την στιγμή που δέν έχει πόρτα θα υπολογίσεις τους 2 χώρους ώς ενιαίους . Πόσα τετραγωνικά μαζί με τον διάδρομο ;

Επίσης το κτίριο έχει μονώσεις ;
Έχεις αλουμίνια; 
Το ύψος του χώρου πόσο είναι ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Aπο την στιγμή που δέν έχει πόρτα θα υπολογίσεις τους 2 χώρους ώς ενιαίους . Πόσα τετραγωνικά μαζί με τον διάδρομο ;

Επίσης το κτίριο έχει μονώσεις ;
Έχεις αλουμίνια; 
Το ύψος του χώρου πόσο είναι ; 

Μαζί με το διάδρομο είναι 28τμ. και το σαλόνι βρίσκεται στην άκρη του διαδρόμου. Ύψος 2.8

Η πολυκατοικία είναι του 60 δεν ξέρω κατά πόσο έχει μονώσεις. Πάντως μόνο ο τοίχος της μπαλκονόπορτας είναι εξωτερικός.

Αλουμίνια έχει.

Να σημειώσω επίσης πως με ενδιαφέρει μόνο ψύξη για τις πολύ θερμές ημέρες του καλοκαιριού, καθώς το διαμέρισμα θερμαίνεται με αέριο.

Επεξ/σία από nick_gr2
Δημοσ.

Λοιπόν το Midea το φόρτωσα στο αμάξι και το πήγα στην επίσημη αντιπροσωπεία για έλεγχο και φτιάξιμο.
Με πήραν τηλ και μου είπαν ότι βρήκαν την βλάβη. Η εσωτερική μονάδα είναι ΟΚ και το πρόβλημα είναι στην εξωτερική και το έχει η τετράοδη βαλβίδα. Μου είπαν ότι αυτή δεν φτιάχνεται και θα πρέπει να αλλαχθεί. Συνολικό κόστος για έλεγχο, αλλαγή ανταλλακτικού, γέμισμα φρέον, εργασία 160€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Μαζί με την εγκατάσταση στο δικό μου σπίτι θα πάει 200+.

Τι λέτε, συμφέρει; Αν το φτιάξω θα ζητήσω σίγουρα και εγγύηση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...