Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε φίλε 3 ετών κλιματιστικό κ θα το δώσετε για ένα 50αρι που κάνει η εγκατάσταση; 

Δεν ξέρω πόσο το πήρατε πριν 3 χρόνια κ τι απόδοσης είναι αλλά κρίμα να πεταχτεί. 

Βρείτε έναν άλλο ψυκτικο ( πιο οικονομικό - Όχι κ 80 ευρωγια φρεον)  που θα κάνει την απεγκατασταση - εγκατάσταση του νέου κ στείλτε το για επισκευή. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, kstgr είπε

Πόσα θα πάρει για την εγκατάσταση του καινούριου;

Εξαρτάται από το πού είναι η τρύπα.

80 για την καινούργια εγκατάσταση. Βγάλε παλιό βάλε καινούργιο με αποδείξεις κτλ.
Σκεφτόμουν για καμιά πλακέτα εγώ που είναι ηλεκτρονικά αυτά και δεν έχουν σχέση με τα μηχανικά μέρη.

2 λεπτά πριν, bill999r είπε

Ρε φίλε 3 ετών κλιματιστικό κ θα το δώσετε για ένα 50αρι που κάνει η εγκατάσταση; 

Δεν ξέρω πόσο το πήρατε πριν 3 χρόνια κ τι απόδοσης είναι αλλά κρίμα να πεταχτεί. 

Βρείτε έναν άλλο ψυκτικο ( πιο οικονομικό - Όχι κ 80 ευρωγια φρεον)  που θα κάνει την απεγκατασταση - εγκατάσταση του νέου κ στείλτε το για επισκευή. 

Φίλε μου έχεις δίκιο αλλά που βρίσκεις τέτοιο καλό ψυκτικό που θα έρθει να βρει την βλάβη να σου το επισκευάσει αν επισκευάζεται κιόλας και αν θα είσαι σίγουρος μετά.
Αν ξέρει κανείς κάποιον παρακαλώ pm να πάρω κανένα τηλ.
Και αυτά δε τα κανονίζω εγώ αλλά ο πεθερός μου. Απλά λέω καμιά γνώμη μπας και γλυτώσει κανά ευρώ ο άνθρωπος.

Άρχισε τηλέφωνα από τον χρυσό οδηγό κ ρώτα τιμή. Κάποιον θα βρεις σίγουρα που θα στο κάνει πιο οικονομικά. 

Γενικά αφού θα στο ξεκρεμασει στειλτο όπου θες. Ακόμη κ στο επίσημο service. 

Κάποιοι χρεώνουν ένα 20ευρω για τον έλεγχο κ αφαιρούν το ποσό από την επισκευή αν προχωρήσεις τελικά. 

Άλλοι στο ελέγχουν δωρεάν κ αν θες προχωράς σε επισκευή. 

Με λίγα λόγια δεν είναι απαραίτητο ο ίδιος ο ψυκτικος να στο ελέγξει - επισκευάσει. 

Πάντως χωρίς έλεγχο μην πετάξετε καινούριο μηχάνημα. 

• Like 1

4 ώρες πριν, PTamis είπε

80 για την καινούργια εγκατάσταση. Βγάλε παλιό βάλε καινούργιο με αποδείξεις κτλ.
Σκεφτόμουν για καμιά πλακέτα εγώ που είναι ηλεκτρονικά αυτά και δεν έχουν σχέση με τα μηχανικά μέρη.

Φίλε μου έχεις δίκιο αλλά που βρίσκεις τέτοιο καλό ψυκτικό που θα έρθει να βρει την βλάβη να σου το επισκευάσει αν επισκευάζεται κιόλας και αν θα είσαι σίγουρος μετά.
Αν ξέρει κανείς κάποιον παρακαλώ pm να πάρω κανένα τηλ.
Και αυτά δε τα κανονίζω εγώ αλλά ο πεθερός μου. Απλά λέω καμιά γνώμη μπας και γλυτώσει κανά ευρώ ο άνθρωπος.

φιλε μου για κοιτα εσυ οταν το βγαλει ο μαστορας να δεις εκει που ενωνονται οι σωληνες με τα ρακορ εαν εχουνε τιποτα διαρροες και ειναι λαδωμενες ,εαν εχει διαροοη η σωληνα για το χασει σε τρεις μερες θα ειναι μεγαλη τρυπα καπου θα δεις λαδιλα.εχει ενωση στην εξω μοναδα αλλα και στη μεσα.μη του το δωσεις πισω το παλιο τσαμπα θα βγει 3 φορες κερδισμενος .

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, PTamis είπε

3. ΘΑ πάρει για την εγκατάσταση του καινούργιου. Ακόμα δεν έχει έρθει. Αύριο θα έρθει το καινούργιο AC και ο πεθερός μου δεν ξέρω για πότε κανόνισε την εγκατάσταση ακόμα.
Στο προκείμενο τώρα. Το παλιό ξήλωμα και πέταμα; Αξίζει κάτι; Σκέφτομαι να ρωτήσω τον τεχνικό μήπως το πάρει αυτός και πληρώσει λιγότερα ο άνθρωπος ή και καθόλου.

Αφού δεν σε συμφέρει εσένα να το φτιάξεις απο την στιγμή που θα το ξυλώσει έτσι και αλλιώς ο τεχνικός λογικά τον συμφέρει να το πάρει να το πρεσάρει με άζωτο και να δει ποια μονάδα έχει την διαρροή  (η μέσα ή ή έξω) και αν καταφέρει να εντοπίσει ακριβώς την διαρροή θα κάνει κόλληση . Αν δεν παίρνει κόλληση απλά θα αλλάξει το προβληματικό εξάρτημα . Π.χ το στοιχείο . 

Υποθέτω ότι δεν είναι θέμα σωληνώσεων και ρακόρ της εγκατάστασης .

6 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Καλησπερα

Κλασσικο ποστ ψαχνω AC , 9αρι η 12αρι για δωματιο μεχρι 300 max

Υπαρχει κατι καλο?

Πόσα τετραγωνικά ;

Μονωση έχεις;

Αλουμίνια έχεις;

Περιοχή;

Θέρμανση ή μόνο ψύξη ;

Επεξ/σία από Dare-Devil

15 ώρες πριν, PTamis είπε

Ο τεχνικός του ζήτησε χρήματα για να βρει την βλάβη ή να δει που τρύπησε. Χρήματα που δεν έχει και δεν θέλει να δώσει ο πεθερός μου, νομίζω του είπε για πάνω από 100 ευρώ. Ήδη πλήρωσε περίπου 80ευρώ για να του γεμίσουν με φρέον που σε 3 μέρες πάλι χάθηκε. Οπότε πήγε στο Morris γιατί βγήκε σε προσφορά και γιατί δεν μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα. Διαφορετικά να αγόραζε ένα F&U 12αρι με περίπου 350+.
Δυστυχώς δεν είχε καθόλου καλή εμπειρία με το προηγούμενο οπότε παίρνει το Morris που έχει και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα. Μέσα σε 5 χρόνια θα έχει δείξει το μηχάνημα και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για αυτή την διάρκεια.

Δεν ξέρω αν είναι ακόμα χειρότερο που φώναξε τον ίδιο ψυκτικό για να του περάσει το καινούργιο. Του είπε ότι είναι πιστοποιημένος και θα κόψουν κανονικά απόδειξη για την εγγύηση.

80 ευρώ για να βάλει φρέον? Αν ήταν έτσι θα έπρεπε με κάθε νέα τοποθέτηση να πληρώναμε 150ευρώ και βάλε. Τον κατέκλεψε ο τεχνικός. 

Τα Morris δεν είναι καλή μάρκα ούτε και τα F&U είναι μάρκα μ' έκαψες. 

• Like 1

Ρε παιδιά γιατί τα morris δεν είναι καλή μάρκα; 

Στο skroutz τουλάχιστον έχουν πολύ καλές κριτικές και οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι από το μηχάνημα. 

Άλλωστε έχει 5 χρόνια εγγύηση ότι κ να σου πάθει. (Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα της συσκευής) 

Η Morris είναι η premium μάρκα της Αμοιριδης Σαββίδης που έχει κ τις F&U, United και Daewoo. 

Όπως κ η inventor (10 έτη εγγύησης) είναι εταιρία της Ασημακοπουλος ΕΠΕ. 

Και οι δύο παραπάνω εταιρίες έχουν γραφεία στην Κίνα κ συνεργάζονται με τοπικά εργοστάσια κ κολλάνε την μάρκα τους. 

Όλα τα κινέζικα δεν είναι μάπα κ υπάρχουν ποιοτητες κ ποιοτητες... 

12 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Αφού δεν σε συμφέρει εσένα να το φτιάξεις απο την στιγμή που θα το ξυλώσει έτσι και αλλιώς ο τεχνικός λογικά τον συμφέρει να το πάρει να το πρεσάρει με άζωτο και να δει ποια μονάδα έχει την διαρροή  (η μέσα ή ή έξω) και αν καταφέρει να εντοπίσει ακριβώς την διαρροή θα κάνει κόλληση . Αν δεν παίρνει κόλληση απλά θα αλλάξει το προβληματικό εξάρτημα . Π.χ το στοιχείο . 

Υποθέτω ότι δεν είναι θέμα σωληνώσεων και ρακόρ της εγκατάστασης .

Πόσα τετραγωνικά ;

Μονωση έχεις;

Αλουμίνια έχεις;

Περιοχή;

Θέρμανση ή μόνο ψύξη ;

Για μικρο δωματιο , να ειναι 20 τετραγωνικα?

Αλουμινια οχι , μονωση δεν ειμαι σιγουρος μιας κ δεν ειναι για μενα

Περιοχη : Αθηνα , κεντρο

Οσο για το τελευταιο , δεν θα με χαλουσε αν ειχε κ θερμανση αλλα προτιμω κατι καλο για ψυξη παρα κατι μετριο για κ τα 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, bill999r είπε

Στο skroutz τουλάχιστον έχουν πολύ καλές κριτικές και οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι από το μηχάνημα. 

Άλλωστε έχει 5 χρόνια εγγύηση ότι κ να σου πάθει. (Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα της συσκευής) 

Η Morris είναι η premium μάρκα της Αμοιριδης Σαββίδης που έχει κ τις F&U, United και Daewoo. 

Και οι δύο παραπάνω εταιρίες έχουν γραφεία στην Κίνα κ συνεργάζονται με τοπικά εργοστάσια κ κολλάνε την μάρκα τους. 

Οσα κολλανε μια μαρκα ,ειναι αρκετα λαχειο .Δεν ξερεις τι φερνουν και πουλανε.Τα μεσα τους αλλαζουν για κερδος.Εγγυηση μια απο τα ιδια.Γραφουν κανονες το χαλασες εσυ, φταιει η ΔΕΗ και οτι θελουν .Γενικα μη μπλεξεις.Τα μορις δεν ειναι ασχημα,αλλα αργουν στο σερβις.Τα παλια καλυτερα σε σερβις της γειτονιας.Με ανταλλακτικα παρομοια .Φιλοι εχουν μηχανηματα χρονια. Σε οτι νομιζεις στραβο,κοιτας και αλλες μαρκες.Οπου δεν γραφουν γνωμη,δεν σημαινει δεν ειναι καλα  .

21 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Καλησπερα

Κλασσικο ποστ ψαχνω AC , 9αρι η 12αρι για δωματιο μεχρι 300 max

Υπαρχει κατι καλο?

Βαλε κατι παραπανω.Μπορει να βρεις κατι καλυτερο το πασχα.Καθε χρονο παιζουν προσφορες .

Στις 3/8/2018 στις 12:26 ΜΜ, PTamis είπε

Καλησπέρα στην παρέα σας,

Μόλις εγγράφηκα και ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Πάω κατευθείαν στο ψητό. Ο πεθερός μου αγόρασε πριν 3 περίπου χρόνια ένα κλιματιστικό MIDEA MS11D-12HRDN1-QC2. Αυτό το χειμώνα που μας πέρασε χάλασε. Φώναξε ψυκτικό και του είπε ότι είχε χάσει όλο το φρέον. Του ξαναέβαλε φρέον και μετά από 3 μέρες περίπου πάλι χάλασε. Δυστυχώς η εγγύηση που είχε ήταν μόνο για 2 χρόνια νομίζω οπότε δε τον κάλυπταν. Του είπε ο τεχνικός ότι μόνο για να το κατεβάσει να το δει να το ελέγξει από που χάνει, δε τον συμφέρει και καλύτερα να αγοράσει καινούργιο A/C.

Ειχε δεν ειχε εγγυηση ,καλας και τεχνικο της μιντεα .Καλυτερα θα ξερει

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Ειχε δεν ειχε εγγυηση ,καλας και τεχνικο της μιντεα

Εγραψες!!!!!

Επεξ/σία από aenaos15
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, bill999r είπε

Αυτά με τις εγγυήσεις είναι για το marketing μόνο και να μαζέψουν πελάτες, όταν θα έρθει η ώρα της βλάβης θα σου πούνε οτι φταίει η ΔΕΗ το δίκτυο οι αυξομειώσεις και ένα σωρό άλλες αιτίες οτι φταις εσύ για να μην καλύψουν το πρόβλημα, η ίδια πρακτική ισχύει πάνω κάτω σε όλες τις εταιρείες, οπότε αν θέλεις να μειώσεις την πιθανότητα να έχεις πρόβλημα είτε ρωτάς την γνώμη τεχνικών ψυκτικών για να έχεις μια γενική άποψη είτε προτιμάς μηχανήματα από κορυφαίες μάρκες και σε τσιμπημένη τιμή. Τα 5 έτη εγγύησης δεν λένε τίποτα για την ποιότητα της συσκευής. Η ποιότητα είναι κάτι που εξαρτάται από την πιθανότητα και τον μέσο χρόνο που θα παρουσιαστεί βλάβη, αστοχία υλικού καθώς και τεχνικές δυνατότητες όπως η εξοικονόμηση ενέργειας. Αν θες να δεις την πραγματική ποιότητα ενος μηχανήματος είτε Κίνας είτε οτιδήποτε πρέπει να ξέρεις από ποιον κατασκευαστή προμηθεύονται τα κυρίως εξαρτήματά τους, συμπιεστής κτλ. H inventor οπως και η Midea έχει συμπιεστές GREE, ο κατασκευαστής με το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά συμπιεστών, επίσης τα μοντέλα της έχουν χρόνια που κυκλοφορούν στην αγορά οπότε έχουν κριθεί τόσο από τον κόσμο όσο και από τους τεχνικούς που αρκετοί έχουνε άποψη, θεωρείται για μένα μέτρια προς καλή εταιρεία και σχετικά αξιόπιστη λοιπόν. Για τα Morris ας περάσουν μερικά χρόνια ακόμα και μετά θα έχουμε άποψη προς το παρόν και για μένα πάντα σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να τα θεωρήσουμε καλά, F&U κακή μάρκα με βλάβες, United σχετικά άγνωστη μάρκα και οχι δοκιμασμένη, τα Daewoo είναι μάρκα μ' έκαψες. Τα κινέζικα σαφώς και δεν είναι μάπα αν και εφόσον έχουν περάσει τον απαραίτητο ποιοτικό έλεγχο τον οποίον εφαρμόζουν οι κατασκευαστές, η Mitsubishi π.χ στις μονάδες παραγωγής που εκμισθώνει στην Κίνα και σε τρίτες χώρες έχει βάλει υψηλά stantards και έλεγχο οπότε η ποιότητα των παραγόμενων συσκευών είναι σχεδόν ίδια με τα original made in Japan.  

Όσο για το skoutz, πολύ καλο site για να βλέπεις τιμές. Αλλά τα σχόλια του skroutz δεν τα πολυεμπιστεύομαι πλέον. Πέραν της υποκειμενικότητας του καθενός στο τι είναι καλό και τι οχι, αρκετά σχόλια είναι fake αλλά το κυριότερο που βλέπω συχνά πυκνά είναι οτι μπορεί μια εταιρεία να έχει μια σειρά 10 μοντέλων π.χ για ένα συγκεκριμένο προϊόν και στο skroutz βλέπεις θετικά σχόλια μόνο σε 1 ή 2 προϊόντα και στα άλλα τίποτα, οπότε στην πράξη δεν έχει κριθεί η εταιρεία στο σύνολό της για τα χ προϊόντα που βγάζει αλλά μόνο για λίγα και στα οποία μπορεί άνετα να είναι fake για λόγους marketing. 

Πάντως όσον αφορά την εγγύηση της morris  κ σε άλλα σαιτ αναφέρουν πως η εταιρία επεμβαίνει άμεσα κ σε περίπτωση που δεν επισκευαζεται αλλάζει κατευθείαν το μηχάνημα.

Εμένα μου αρκεί.

Επιπλέον στο επίσημο σαιτ της morris αναφέρει ότι σου κάνουν ετήσια συντήρηση με 20 ευρώ για τα μηχανήματα morris.

Μαρκετινγκ ξεμαρκετινγκ το ποσό είναι αστείο όταν στον άλλο φίλο ο λοποδυτης έκανε αλλαγή φρεον με 80 ευρω. 

Η Morris από όσα ξέρω, όπως κ η inventor επενδύουν πολλά στο after sales κ εκεί είναι που ξεχωρίζουν. 

Οι τιμές για 24αρια τουλάχιστον που κοιτάω εγώ είναι παρόμοιες, γυρω στο 1000αρικο δηλαδή. Τα morris, inventοr είναι στα 1000 ευρώ, ενώ άλλα πιο επώνυμα, όπως toyotomi κτλ μπορείς να τα βρεις κ πιο οικονομικά. Οπότε αν καίγεσαι για μάρκα πας σε toyotomi με 2 χρόνια εγγύηση. Δεν είναι κοροϊδία; 

Γιατί να μην χτυπήσεις το morris που με 51% εκπτωση το παίρνεις από 1000 στα 480 με 5 χρόνια εγγύηση;

Λοιπόν το Morris ήρθε σήμερα. Σαν κουτί πλαστικά κτλ οκ είναι. Η εγκατάσταση θα γίνει από βδομάδα τώρα. Οπότε θα σας πω τι παίζει με αυτό.

Πήρα τηλέφωνο το επίσημο service της Midea και τους είπα το πρόβλημα και ρώτησα πόσο κοστίζει ο έλεγχος. Μου είπαν ότι το ελάχιστο κόστος είναι στα 50€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οπότε θα το πάω με το που το ξηλώσει ο πεθερός μου να το δούνε. Άμα φτιάχνει θα το κρατήσω εγώ. Διαφορετικά ανακύκλωση. 

Τελικά ο πεθερός που τον ρώτησα έδωσε 110€ για το φρέον χωρίς απόδειξη. Τρελάθηκα λίγο όταν μου το είπε. Και του είπε αυτός ότι φρέον πλέον είναι πανάκριβο για να μην γίνεται κατάχρηση. Τώρα τι να σας πω.

Αυτά από εδώ. Θα σας πω για το Midea άμα σώζεται. 

Ωραίος φίλε. 

Ελπίζω να φτιαχτεί το κλιματιστικό εύκολα κ οικονομικά. 

Καλά τα 110 όπως κ την δικαιολογία για το φρεον δεν τη σχολιάζω. 

Καλά θα είναι πάντως να αλλάξετε ψυκτικο. 

Τρεις φορές να τον φωνάξεις να σου βάλει φρεον πήρες καινούριο μηχάνημα.... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...