Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mιας και σιγα σιγαααα θα ερθει η ανοιξη και θα τρεχουμε  για κλιματιστικα ( :P),

σκεφτομουν την τοποθετηση ενός 9αριου στο υπνοδωματιο .

Εχουμε ηδη ένα 12αρι inverter dc της toyotomi στο σαλονι και εχω μεινει αρκετα ευχαριστημένος,

αν εξερεσει κανεις το θορυβο που κανει (σπανίως βεβαια) η εξωτερικη μοναδα.

Δεδομενου του ότι δεν θα ηθελα με τιποτα να ξεφυγω  πανω από το (ψυχολογικο)  φραγμα των 500 ευρω (αγορα + τοποθέτηση) 
ημουν μεταξυ :
https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html

και

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

(κυριως για το "μπλιμπλίκι" με το wifi  :P)

τo συγκεκριμενο μοντελο ομως το δινει μονο ο Κωτσόβολος,οποτε δεν υπαρχουν αξιολογισεις στο σκρουτζ.

Εχετε μηπως καποια αποψη από δ'αυτα???
Και επειδή δεν παιρνω "ποσοστα :P " από την toyotomi, ένα εχετε να προτείνετε και κατι άλλο σε αυτά τα χρηματα, είναι ευπροσδεκτο.

Ευχαριστω! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μου ήρθε ένα news letter στο mail μου .

Το Inventor omnia plus  το 9άρι στα 349 ευρώ μέχρι και τις 16/2 .  Πολύ καλή προσφορά για όποιον ενδιαφέρεται.
https://www.electrostudio.gr/product/23364/inventor-klimatistiko-omnia-plus-o2mvi-09wifiro2mvo-09-inverter-me-ionisti-9000-btu-aa-

Σκαλίζοντας και το site είδα ότι αντίστοιχη γενναία έκπτωση έχει κάνει το κατάστημα και στο 12 άρι 18άρι 24άρι της ίδιας σειράς .

12 ώρες πριν, Pr3D@t0R είπε

Mιας και σιγα σιγαααα θα ερθει η ανοιξη και θα τρεχουμε  για κλιματιστικα ( :P),

σκεφτομουν την τοποθετηση ενός 9αριου στο υπνοδωματιο .

Εχουμε ηδη ένα 12αρι inverter dc της toyotomi στο σαλονι και εχω μεινει αρκετα ευχαριστημένος,

αν εξερεσει κανεις το θορυβο που κανει (σπανίως βεβαια) η εξωτερικη μοναδα.

Δεδομενου του ότι δεν θα ηθελα με τιποτα να ξεφυγω  πανω από το (ψυχολογικο)  φραγμα των 500 ευρω (αγορα + τοποθέτηση) 
ημουν μεταξυ :
https://www.skroutz.gr/s/6340747/Toyotomi-Hiro-Eco-HTN-HTG-09IV.html

και

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

(κυριως για το "μπλιμπλίκι" με το wifi  :P)

τo συγκεκριμενο μοντελο ομως το δινει μονο ο Κωτσόβολος,οποτε δεν υπαρχουν αξιολογισεις στο σκρουτζ.

Εχετε μηπως καποια αποψη από δ'αυτα???
Και επειδή δεν παιρνω "ποσοστα :P " από την toyotomi, ένα εχετε να προτείνετε και κατι άλλο σε αυτά τα χρηματα, είναι ευπροσδεκτο.

Ευχαριστω! :)

Κόβω το χέρι μου ότι είναι το ίδιο μοντέλο κυριολεκτικά και στις 2 περιπτώσεις.
Δυνατότητα wifi έχουν και τα 2 αλλα δεν ξέρω αν πρέπει να αγοράσεις κάποιο έξτρα κιτ wifi για να παίξουν.  

Πόσταρα πριν λίγο μια προσφορά που μου ήρθε στο mail για το Inventor Omnia plus που μακράν έχει καλύτερες τιμές θορύβου και είναι ιδανικές για υπνοδωμάτιο συν η 10ετής εγγύηση που δίνει η εταιρία αυτή σε σύγκριση με την μικρή εγγύηση της Toyotomi . 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαι σε αλλες φιρμες  εχει εκπτωσεις

https://www.electrostudio.gr/categories/12805/klimatismos,-thermansi-air-condition-klimatistika-inverter-?NumPerPage=0&order_key=3&company=

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Morris έχει 51% εκπτωση σε ορισμένα από τα κλιματιστικά της. 

Για παράδειγμα https://www.skroutz.gr/s/14199767/Morris-WFIN-70112.html

24αρι από 999 στα 489 με 5 έτη εγγύηση σε όλο το μηχάνημα. 

Επεξ/σία από bill999r

Στον Κοτσόβολο παζαρεύεται το Toshiba Mirai RAS16BAVG/KVG-E στα 646 ευρώ (και πάλι). Για τον χώρο μου είναι μάλλον λίγο μεγάλο (23τμ) αλλά η τιμή φαίνεται πολύ καλή σε σχέση με premium κλιματιστικά.

Πιστεύετε ότι αξίζει σε αυτά τα λεφτά; Υπάρχουν εντυπώσεις από κάποιον που να το έβαλε;

Λίγες εταιρίες δίνουν 10 έτη εγγύηση σε όλα τα μέρη του κλιμαστικου. 

Σε συνδυασμό με τα καλά χαρακτηριστικά και την τίμια τιμή εγώ θεωρώ πως τα Gree είναι vfm. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα σας,

Μόλις εγγράφηκα και ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα. Πάω κατευθείαν στο ψητό. Ο πεθερός μου αγόρασε πριν 3 περίπου χρόνια ένα κλιματιστικό MIDEA MS11D-12HRDN1-QC2. Αυτό το χειμώνα που μας πέρασε χάλασε. Φώναξε ψυκτικό και του είπε ότι είχε χάσει όλο το φρέον. Του ξαναέβαλε φρέον και μετά από 3 μέρες περίπου πάλι χάλασε. Δυστυχώς η εγγύηση που είχε ήταν μόνο για 2 χρόνια νομίζω οπότε δε τον κάλυπταν. Του είπε ο τεχνικός ότι μόνο για να το κατεβάσει να το δει να το ελέγξει από που χάνει, δε τον συμφέρει και καλύτερα να αγοράσει καινούργιο A/C.

Οπότε πήγε σήμερα ο άνθρωπος και αγόρασε καινούργιο και πιο δυνατό από το προηγούμενο. Πήρε την προσφορά που έβγαλε η Morris και πήρε το 18000btu.

Το παλιό τώρα το A/C τι το κάνεις το πετάς; Δεν αξίζει τίποτα ούτε για ανταλλακτικά; Είδα ότι σε μερικά site ακόμα το πουλάνε και λένε ότι τα Midea είναι σκυλιά, πράγμα που δεν αποδείχτηκε.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από PTamis

Αρχικά, μου φαίνεται περίεργο ότι κάποιος που είχε κακή εμπειρία με Midea πάει σε Morris, είναι σαν να θέλει να ξαναπάθει τα ίδια...

Όσο γι' αυτό που ρωτάς, η απάντηση εξαρτάται από το τι ακριβώς χάλασε. Αν καταλαβαίνω καλά, κάπου τρύπησε το σύστημα και φεύγει από εκεί το φρέον. Πού είναι αυτό το σημείο; Ο ψυκτικός δε μπορεί να το εντοπίσει;

2 λεπτά πριν, kstgr είπε

Αρχικά, μου φαίνεται περίεργο ότι κάποιος που είχε κακή εμπειρία με Midea πάει σε Morris, είναι σαν να θέλει να ξαναπάθει τα ίδια...

Όσο γι' αυτό που ρωτάς, η απάντηση εξαρτάται από το τι ακριβώς χάλασε. Αν καταλαβαίνω καλά, κάπου τρύπησε το σύστημα και φεύγει από εκεί το φρέον. Πού είναι αυτό το σημείο; Ο ψυκτικός δε μπορεί να το εντοπίσει;

Ο τεχνικός του ζήτησε χρήματα για να βρει την βλάβη ή να δει που τρύπησε. Χρήματα που δεν έχει και δεν θέλει να δώσει ο πεθερός μου, νομίζω του είπε για πάνω από 100 ευρώ. Ήδη πλήρωσε περίπου 80ευρώ για να του γεμίσουν με φρέον που σε 3 μέρες πάλι χάθηκε. Οπότε πήγε στο Morris γιατί βγήκε σε προσφορά και γιατί δεν μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα. Διαφορετικά να αγόραζε ένα F&U 12αρι με περίπου 350+.
Δυστυχώς δεν είχε καθόλου καλή εμπειρία με το προηγούμενο οπότε παίρνει το Morris που έχει και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα. Μέσα σε 5 χρόνια θα έχει δείξει το μηχάνημα και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για αυτή την διάρκεια.

Δεν ξέρω αν είναι ακόμα χειρότερο που φώναξε τον ίδιο ψυκτικό για να του περάσει το καινούργιο. Του είπε ότι είναι πιστοποιημένος και θα κόψουν κανονικά απόδειξη για την εγγύηση.

40 λεπτά πριν, PTamis είπε

Ο τεχνικός του ζήτησε χρήματα για να βρει την βλάβη ή να δει που τρύπησε. Χρήματα που δεν έχει και δεν θέλει να δώσει ο πεθερός μου, νομίζω του είπε για πάνω από 100 ευρώ. Ήδη πλήρωσε περίπου 80ευρώ για να του γεμίσουν με φρέον που σε 3 μέρες πάλι χάθηκε. Οπότε πήγε στο Morris γιατί βγήκε σε προσφορά και γιατί δεν μπορεί να δώσει παραπάνω χρήματα. Διαφορετικά να αγόραζε ένα F&U 12αρι με περίπου 350+.
Δυστυχώς δεν είχε καθόλου καλή εμπειρία με το προηγούμενο οπότε παίρνει το Morris που έχει και 5 χρόνια εγγύηση σε όλα. Μέσα σε 5 χρόνια θα έχει δείξει το μηχάνημα και θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για αυτή την διάρκεια.

Δεν ξέρω αν είναι ακόμα χειρότερο που φώναξε τον ίδιο ψυκτικό για να του περάσει το καινούργιο. Του είπε ότι είναι πιστοποιημένος και θα κόψουν κανονικά απόδειξη για την εγγύηση.

Απλά ο ψυκτικός ειναι επαγγελματίας. 

1. Δεν εφαγε το χρονο του να βρει τη διαροή που θελει και ειδικά εργαλεία κτλ
  2. Απλα γεμισε και πήρε χρήματα για αυτη τη δουλειά +80€
  3. Πήρε χρηματα για την εγκατάσταση

Οπότε μια χαρά του βγηκε

7 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Απλά ο ψυκτικός ειναι επαγγελματίας. 

1. Δεν εφαγε το χρονο του να βρει τη διαροή που θελει και ειδικά εργαλεία κτλ
  2. Απλα γεμισε και πήρε χρήματα για αυτη τη δουλειά +80€
  3. Πήρε χρηματα για την εγκατάσταση

Οπότε μια χαρά του βγηκε

3. ΘΑ πάρει για την εγκατάσταση του καινούργιου. Ακόμα δεν έχει έρθει. Αύριο θα έρθει το καινούργιο AC και ο πεθερός μου δεν ξέρω για πότε κανόνισε την εγκατάσταση ακόμα.
Στο προκείμενο τώρα. Το παλιό ξήλωμα και πέταμα; Αξίζει κάτι; Σκέφτομαι να ρωτήσω τον τεχνικό μήπως το πάρει αυτός και πληρώσει λιγότερα ο άνθρωπος ή και καθόλου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...