Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 ώρες πριν, nik21 είπε

Καλημέρα. Ψάχνομαι για αγορά 2 κλιματιστικών 9000 btu για χώρους εργασίας (αίθουσες φροντιστηρίου 15 και 20 τ.μ.) .

Θα ήθελα το συνολικό κόστος (μαζί με την τοποθέτηση) να μην περάσει τα 900 ευρώ και να είναι κάτι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και αθόρυβο. (και να μη μας τσακίζει και η ΔΕΗ στο λογαριασμό :P )

Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες προτάσεις να κατευθυνθώ;

Καλυτερα δυο 12αρια .κοιτα κ στα νταικιν.κ για θορυβο κ για οικονομια στη καταναλωση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 1/29/2018 στις 3:19 ΜΜ, BuckRodgers είπε

Έχει κανείς εμπειρία από το κατάστημα mpakis.gr; είχε το παραπάνω μοντέλο στα 460 ευρώ, αν και είμαι λίγο επιφυλακτικός με το κόστος τοποθέτησης (40 ευρώ) 

εχει πολυ κακα σχολια στο σκρουτζ για την εξυπηρετηση

Το είχα ρωτήσει και παλιότερα αλλά δεν πήρα απάντηση.. Έχω ένα απλό κλιματιστικό στον τοίχο το οποίο δεν το λειτουργώ καθόλου. Κάθε βράδυ, το δωμάτιο στο οποίο το έχω μυρίζει τζακίλα, σαν να έχω ανοιχτά τα παράθυρα (Αθήνα :)). Αναγκάζομαι και κλέινω την πόρτα του δωματίου για να μην πηγαίνει στο υπόλοιπο σπίτι. Έτσι γίνεται και σε εσάς ή μου έχουν κάνει λάθος στην εγκατάσταση;

2 ώρες πριν, Balrog είπε

Το είχα ρωτήσει και παλιότερα αλλά δεν πήρα απάντηση.. Έχω ένα απλό κλιματιστικό στον τοίχο το οποίο δεν το λειτουργώ καθόλου. Κάθε βράδυ, το δωμάτιο στο οποίο το έχω μυρίζει τζακίλα, σαν να έχω ανοιχτά τα παράθυρα (Αθήνα :)). Αναγκάζομαι και κλέινω την πόρτα του δωματίου για να μην πηγαίνει στο υπόλοιπο σπίτι. Έτσι γίνεται και σε εσάς ή μου έχουν κάνει λάθος στην εγκατάσταση;

Χωρίς να είναι σε λειτουργία το κλιματιστικό;;; 

Βασικά πιστεύω ότι η μυρωδιά έρχεται από κάποιο άνοιγμα για παράδειγμα 

-Δεν έχουν σφραγίσει την τρύπα για την σωληνωση του κλιματιστικου 

- χαραμαδα κάπου στο δωμάτιο, μεταξύ του κουφωματος κτλ

-κουφώματα που δεν σφραγίζουν 

Γενικά δύσκολο να έρχεται από το κλιματιστικό. 

Αφού τσεκάρεις όλους τους άλλους παράγοντες φέρε τεχνικό για το κλιματιστικό. Τότε σίγουρα κάτι θα λείπει κ σου φέρνει αέρα μέσα. 

• Like 1

Πολύ πιθανόν να σου έχει βάλει ταφ και να συνδέει τις σωλήνες για την εξοδο του νερου κ απο τη ζέστη κ απο το κρυο σε μια σωληνα (αν έχει κ μπανιέρα η εξω μονάδα ακόμα πιο πολλές οι πιθανότητες) και να μπαίνει απο εκεί μέσα η μυρωδιά. Βαλε κάνα λιβάνι κ ψάχνει σιγά σιγά να δεις απο που μπαζει 

• Like 1

Τι γνώμη έχετε για τα πολύ φθηνά arielli και tcl που βγαίνουν σε προσφορές; Σε τι υστερούν σε σχέση με ένα "επώνυμο" άλλο; Αφού όλα φασόν είναι πλέον.

Σύμφωνα με τα παιδιά εδώ είναι AUX, αν ψάξεις σχόλια στο ίντερνετ για κλιματιστικά κατασκευασμένα από αυτή την κινέζικη εταιρία όλοι λένε τα χειρότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τι γνώμη έχετε για τα πολύ φθηνά arielli και tcl που βγαίνουν σε προσφορές; Σε τι υστερούν σε σχέση με ένα "επώνυμο" άλλο; Αφού όλα φασόν είναι πλέον.

Δεν είναι όλα φασόν, το καλύτερο είναι να γνωρίζεις άτομο που ξέρει από ποια χώρα παράγονται οι παρτίδες της κάθε μάρκας. Η διαφορά των κορυφαίων μοντέλων και εταιρειών σε σχέση με φθηνές ή noname είναι η πιθανότητα να συμβεί βλάβη και γενικότερα η διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Πληρώνεις λίγα λεφτά για αγορά -> τα σκας στο service για επισκευή βλάβης, πληρώνεις ακριβό μηχάνημα από καλή μάρκα -> αργεί πολύ περισσότερο να υποστεί βλάβη. Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά, π.χ για μηχάνημα που το θες στο εξοχικό σου στο οποίο πας 1 μήνα το καλοκαίρι και Πάσχα ή Χριστούγεννα, και noname να βάλεις δεν χάνεις κάτι, για μηχάνημα που το θες για θέρμανση+ψύξη στην κύρια κατοικία σου, καλύτερα ένα να αγοράσεις ακριβό μηχάνημα από καλή εταιρεία.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2

Ευχαριστώ! Άρα υπάρχει όντως πρόβλημα.. Ένα panasonic έχω αλλά ούτε το καλοκαίρι το λειτουργώ πλέον, γιατί αν το δουλέψω λίγο και μετά το κλείσω ο χώρος έχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά (μύκητες;). Και να πεις ότι δεν του έκανα κάθε χρόνο service.. Ίσως να φταίει που ο σωλήνας μέχρι την εξωτερική μονάδα είναι μόνο 1m. Την ίδια μυρωδιά έχει και το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο.

10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν είναι όλα φασόν, το καλύτερο είναι να γνωρίζεις άτομο που ξέρει από ποια χώρα παράγονται οι παρτίδες της κάθε μάρκας. Η διαφορά των κορυφαίων μοντέλων και εταιρειών σε σχέση με φθηνές ή noname είναι η πιθανότητα να συμβεί βλάβη και γενικότερα η διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Πληρώνεις λίγα λεφτά για αγορά -> τα σκας στο service για επισκευή βλάβης, πληρώνεις ακριβό μηχάνημα από καλή μάρκα -> αργεί πολύ περισσότερο να υποστεί βλάβη. Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά, π.χ για μηχάνημα που το θες στο εξοχικό σου στο οποίο πας 1 μήνα το καλοκαίρι και Πάσχα ή Χριστούγεννα, και noname να βάλεις δεν χάνεις κάτι, για μηχάνημα που το θες για θέρμανση+ψύξη στην κύρια κατοικία σου, καλύτερα ένα να αγοράσεις ακριβό μηχάνημα από καλή εταιρεία.

Σε αυτό συμφωνούμε. Γιατί στο εξοχικό μου και σε μικρό διαμέρισμα με θέρμανση στην Αθήνα, που τα κλιματιστικά δουλεύουν σε αμφότερες περιπτώσεις μαξ 30-60 μέρες το χρόνο, δεν έχω κανένα θέμα με nonames. Στο μεν έχει κοντά 8 χρόνια ένα aux 18άρι που παγώνει 40τμ  σε 5 λεπτά και στο δε 3 χρόνια 12άρι αριέλι που κάνει το ίδιο σε 25τμ.

Στο πατρικό μου έχω 2 μιτσουμπίσι αθάνατα βέβαια, 10 και 15 χρόνια αντίστοιχα, 12 και 9 btu, που δεν έχουν βγάλει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα δουλεύοντας περίπου τις μισές μέρες του χρόνου

15 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τα tcl δεν ειναι αγνωστα    https://www.tclgreece.gr/poia-einai-i-tcl/  

On 2/10/2018 at 11:00 PM, lexusr450 said:

εχει πολυ κακα σχολια στο σκρουτζ για την εξυπηρετηση

Τα είδα, αλλά βασικά το πρόβλημα είναι οτι έχει λίγα σχόλια και είναι δυσκολο να βγάλεις συμπέρασμα. Τελοσπάντων, ακόμα είμαι στο ψάξιμο για καμμιά προσφορά σε σχετικά επώνυμο 14-16000BTU το οποίο θα κάνει υπερωρίες χειμώνα καλοκαίρι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...