Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, wannaplay είπε

καλημερα εγω παντως εβαλα αυτο. https://www.skroutz.gr/s/434996/Fujitsu-ASYG24LFC.html 

μετα απο κανενα διμηνο ψαξιματος, προχτες το πρωι κατα τις 7κ30 που ειχε 1 βαθμο κελσιου το πρωι και στο σαλονι καπου στους 12. μεσα σε μια ωρα το πηγε στους 23 μετα το σβησα πηγα για δουλεια.το κοντρολ το ειχα στους 25. σπιτι παλιο με πλακα ακαλυπτη απο πανω,βεβαια απο καταναλωση γυρω στα 4050 βαττ κ το πρωτο μισαωρο,μετα επεσε 3500 και οταν το σβησα ηταν στα 2900 βαττ. τωρα που μιλαμε το εχω παλι στους 25 στο auto και ο μετρητης γραφει 1000 βαττ,δε μπορω να σου το προτεινω γιατι και εγω για το ινβερτορ nemesis η το gree bora σκεφτομουνα 

που εχουνε και wifi αλλα τελικα κατεληξα εκει μετα απο καποια τηλεφωνα. παντως στο you.gr σημερα εχει εκπτωση λεει 10% με το κουπονι AIRCOND10 σε ολα τα κλιματιστικα .ριξε μια ματια

(το gree bora 12.000 το εβαλα στη κρεβατοκαμαρα και εχω αναμεικτες εντυπωσεις και σε σχεση με το προηγουμενο που ειχα (νταικιν σιεστα)αλλα και γενικα σα μηχανημα δε ξερω αν θα το επαιρνα σε 24ρι πλεον

Το συγκεκριμένο fujitsu είναι πολύ δυνατό και αγγίζει τα 36kBTU σε μέγιστη ισχύ θέρμανσης, για αυτό και είχε καταναλώσεις της τάξης των 3-4kW. Πάντως είναι μεγάλη κατανάλωση και το μηχάνημα πρέπει να συνδεθεί κατευθείαν με αγωγό στον γενικό διακόπτη γιατί θα ρίχνει συνεχώς την ασφάλεια. Ο χώρος που το έβαλες πόσα τ.μ είναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Το συγκεκριμένο fujitsu είναι πολύ δυνατό και αγγίζει τα 36kBTU σε μέγιστη ισχύ θέρμανσης, για αυτό και είχε καταναλώσεις της τάξης των 3-4kW. Πάντως είναι μεγάλη κατανάλωση και το μηχάνημα πρέπει να συνδεθεί κατευθείαν με αγωγό στον γενικό διακόπτη γιατί θα ρίχνει συνεχώς την ασφάλεια. Ο χώρος που το έβαλες πόσα τ.μ είναι?

Ενιαιο δωματιο 35 τετραγωνικα με 3.30 υψος και ανοιχτο διαδρομο με πορτα μπανιου κ ενος δωματιου ανοιχτα.οταν ειχε αυτη τη καταναλωση.το εχω με 2μισαρη καλωδιο σε 16αρα ασφαλεια (ακριβως γιαυτο τον λογο το προτιμησα θα καψει παραπανω για καποιο διαστημα αλλα θα εχω πιο αμεσα τη θερμοκρασια που θελω.απο το να καιει συνεχεια τα μεγιστα σε σχεση με καποιο αλλο κ να κανει διπλασιο χρονο να αποδωσει)

Επεξ/σία από wannaplay

11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/sygkrisi-klimatistikon-gia-to-spiti

Μεταξύ inventor και toyotomi με διαφορά θα επέλεγα Inventor λόγω μεγάλης εγγύησης και καλύτερου after sales support .

Αν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου του κλιματιστικού μέσω wifi το izuru δεν τo  υποστηρίζει αυτό.

Για τους όρους μπορείς να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία να σου λύσει τις όποιες απορίες . Παρ τους τηλέφωνο !

Υ.Γ Πάντως στους όρους της εγγύησης για την συντήρηση λέει ότι "συνιστάται ως καλή πρακτική". Δηλαδή δεν είναι υποχρεωτική η συντήρηση του για να ισχύει η εγγύηση.

Όλες οι κλιματιστικές μονάδες οποιουδήποτε κατασκευαστή χρειάζονται κάποια στιγμή, ανάλογα και την χρήση τους, συντήρηση (καθαρισμός) για να αποδίδουν τα μέγιστα.

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγαινε δες σε καποιο μαγαζι κατι σε λειτουργια .Και οτι σου αρεσει .Και τα δυο ειναι μηχανηματα απο τριτους για φθηνα .Οπως σου βγουν.Μην το ψαχνεις ασκοπα .Καθενας που πουλα θα σου πει τα δικα του ειναι καλυτερα .Καθε εγγυηση εχει και ορους οπως τους συμφερει.Δεν θα σου πουνε τι θα γινει σε σενα .Βρες και καποιον ψυκτικο  ναχει δουλεψει οτι παρεις.Τα τουοτομι γενικα παιζουν σε προσφορες.Καπου θα στα δειξουν.Για ινβεντορ δες και το πασιον προ .Ειναι το πιο πετυχημενο της.

Επεξ/σία από Diskimpex

Καλησπέρα,

Αυτό Toyotomi Hiro Eco HTN/HTG-709R32 το έχει κάποιος να μου πει γνώμη?

Κοιτάω γενικά για 9ρι για υπνοδωμάτιο 13-14 τμ προς αντικατάσταση ενός γερασμένου panasonic 12ετιας (πάλι 9ρι) που έχει αρχίσει να μην την παλεύει πλέον...

Ψάχνω ένα να έχει απαραίτητα wifi, να είναι αξιόπιστο, σχετικά αθόρυβο (τουλάχιστον σε πλαστικά και συντονισμούς), να έχει το νέο ψυκτικό r32 και φυσικά να δουλεύει σωστά

Στα υπόψιν και τα inventor με την μεγάλη απ ότι διάβασα εγγύηση, απλά είναι δελεαστική η δωρεάν εγκατάσταση στο MM στα 449 του παραπάνω μοντέλου (αν την υπολογίσεις 70 ευρώ είναι σαν να το παίρνεις 380) με όλα τα κατά που έχει η εγκατάσταση απο τέτοια συνεργεία και έχω διαβάσει εδώ.

Επίσης, αν γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά του Hiro πιο πάνω με αυτό απ τον Κωτσο https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7 που είναι ολόϊδιο σε χαρακτηριστικά απλά αλλάζει λίγο η εμφάνιση απ ότι κατάλαβα. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά ή είναι τα ίδια στην ουσία ?

Αν έχει κανείς κάποια γνώμη για να βοηθήσει, ευπρόσδεκτη.

• Like 1

10 ώρες πριν, Craven είπε

Καλησπέρα,

Κοιτάω γενικά για 9ρι για υπνοδωμάτιο 13-14 τμ προς αντικατάσταση ενός γερασμένου panasonic 12ετιας (πάλι 9ρι) που έχει αρχίσει να μην την παλεύει πλέον...

Ψάχνω ένα να έχει απαραίτητα wifi, να είναι αξιόπιστο, σχετικά αθόρυβο (τουλάχιστον σε πλαστικά και συντονισμούς), να έχει το νέο ψυκτικό r32 και φυσικά να δουλεύει σωστά

Στα υπόψιν και τα inventor με την μεγάλη απ ότι διάβασα εγγύηση, απλά είναι δελεαστική η δωρεάν εγκατάσταση στο MM στα 449 του παραπάνω μοντέλου (αν την υπολογίσεις 70 ευρώ είναι σαν να το παίρνεις 380) με όλα τα κατά που έχει η εγκατάσταση απο τέτοια συνεργεία και έχω διαβάσει εδώ.

Επίσης, αν γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαφορά του Hiro πιο πάνω με αυτό απ τον Κωτσο https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7 που είναι ολόϊδιο σε χαρακτηριστικά απλά αλλάζει λίγο η εμφάνιση απ ότι κατάλαβα. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά ή είναι τα ίδια στην ουσία ?

Αν έχει κανείς κάποια γνώμη για να βοηθήσει, ευπρόσδεκτη.

Το panasonic τι έχει; Του έχεις κάνει καθαρισμό ή έλεγχο για φρέον?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Craven είπε

Καλησπέρα,

Το έχω σε ένα υπνοδωμάτιο.Πολύ καλό με αρκετά προγράμματα  με πολύ χαμηλό θόρυβο.Του Κωτσόβολου μάλλον είναι λίγο μεγαλίτερο αλλά να ξέρεις πως στα κλιματιστικά σπάνια θα βρεις πιο χαμηλή τιμή σε Κωτσόβολο media κ.λ.π..Εγώ το είχα πάρει από skroutz τον Κοκοτα νομίζω που είχε την πιο χαμηλή τιμή τότε αλλά αυτοί ανεβοκατεβαίνουν.Ψάξε να βρεις τον πιο φθηνό.

Να έχεις υπόψη σου ότι Κωτσόβολος media κ.λ.π. μεγάλα καταστήματα επειδή λόγω εξόδων δεν μπορούν να συναγωνιστούν τιμές ιντερνιτικών καταστημάτων φέρνουν και αποκλειστικά μοντέλα της κάθε εταιρείας που δεν υπάρχουν αλλού και έτσι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα θα ηθελα να μου πει καποιος αν η μαρκα cooper & hunter ειναι αξιοπιστη! φαινεται να εχει πολυ καλες τιμες και τρομερα χαρακτηριστικα που θα ζηλευαν ακριβα κλιματιστικα.παραθετω και ενα link που με ενδιαφερει

https://mpakis.gr/product/klimatistika/κλιματιστικό-cooper-hunter-18-000-btu-ch-s18ftx5-inverter-a-a/

Επεξ/σία από stkall
πιο σαφες link

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βρεις καπου σε μαγαζι μας λες τι παιζει .Οχι απο φυλλαδια .Καποια λενε τα φτιαχνει η ιδια.Αλλα τα φτιαχνει στη  γρεε.Αλλα εχουν εγγυηση απο κυπρο

Επεξ/σία από Diskimpex

#diskimpex εβαλα απο πανω ενα link απο ενα μαγαζι για να μπορειτε να δειτε τα χαρακτηριστικα του! εγω θελω να μαθω πως τα κρινετε αυτα τα μηχανηματα και αν καποιος που εχει αγορασει ειναι ευχαριστημενος! ευχαριστω εκ των προτερων!

μαλλον ο φιλος diskimpex δεν εχει καταλαβει τι ειδους απαντηση ψαχνω! εμενα με ενδιαφερει να μου πει καποιος αν τα Cooper and Hunter που εχει αγορασει ειναι αξιοπιστα

54 λεπτά πριν, stkall είπε

μαλλον ο φιλος diskimpex δεν εχει καταλαβει τι ειδους απαντηση ψαχνω! εμενα με ενδιαφερει να μου πει καποιος αν τα Cooper and Hunter που εχει αγορασει ειναι αξιοπιστα

Μια χαρα καταλαβε... Αυτο  ειναι  το  στυλ του.  Δεν μας εχει  πει ποτε ποιο κλιματιστικο εχει  και  χρησιμοποιει , οπως επισης και  ποιον αφυγραντηρα. Μονο συμβουλες δινει  αοριστα και  παραπλανει  τους παντες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Μια χαρα καταλαβε... Αυτο  ειναι  το  στυλ του.  Δεν μας εχει  πει ποτε ποιο κλιματιστικο εχει  και  χρησιμοποιει , οπως επισης και  ποιον αφυγραντηρα. Μονο συμβουλες δινει  αοριστα και  παραπλανει  τους παντες.

Αν δεν ξερεις να ψαξεις αυτο που ζητησε ο φιλος σου φταινε αλλοι.Τα ιδια και στους αφυγραντηρες . 

Επεξ/σία από Diskimpex

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...