Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Το suzumi είναι καλύτερο το shorai ?

Τα suzumi 10000 kai 12000 δεν ειναι twin rotary ο κομπρεσορας. Τα μεγαλυτερα (16αρια 18αρια 22αρια) ειναι twin rotary, ομως τα shorai εχουν μερικες επιπλεον δυνατοτητες.(wifi ready, timer, smart airflow κ.α) και καλυτερα seer scop (τα shorai ειναι με R32 ψυκτικο μεσο) και γι αυτο ειναι και ακριβοτερα. Επισης τα shorai βγαινουν και σε 24000 btu.

Γενικα καλο ειναι να βρισκουμε τα εμπορικα φυλλαδια της καθε εταιρειας και να μη βασιζομαστε στο τι γραφει το καθε καταστημα γιατι εχω δει φοβερα λαθη.

suzumi

shorai

Επεξ/σία από Curtis76
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oλοι τα γραφουν ολα καλα .Τι θα σου πουνε πουλαμε σκαρτα .Απο τοσιμπα οτι παιζει σε μαγαζια με κλιμα ειναι  σουζουμι.Και τα πιο ακριβα με ιονιστη .Μπορει να τα πλασαρουν να κερδισουν .Το θεμα τι βρεις καπου να στα δειξουν.

Επεξ/σία από Diskimpex

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, natural_sgf είπε

@Diskimpex

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν το ήξερα νωρίτερα ίσως είχα πάει σε Toshiba.

Αν και εδώ που τα λέμε, τα περισσότερα, φαίνεται, είναι φασόν από Κίνα.

Ποια η ουσιαστική διαφορά τότε; Μόνο το after-sales.

Τα φθηνα γι αυτο υπαρχουν τοσες μαρκες .Εσενα στα πουλανε οσο θελουν και ολα καλα.Παιζουν με το κοστη.Σε σενα καλο σημερα ,στον αλλον σκαρτο αυριο .Τρεχα βγαλε ακρη με τους εμπορους . Καλυμενοι ειναι τα γραφουν καπου .

Επεξ/σία από Diskimpex

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικα αγορασα το toyotomi kuro 12000 btu στα 600€ και με δωρεαν εγκατασταση. Το ειχε αγορασει φιλος μου (το εμαθα χθες) απο το καλοκαιρι και μεχρι στιγμης ειναι αψογο μου αναφερει. Το τσεκαρα και απο κοντα. Αρκετο κομψο και σχετικα αθορυβο! Ελπιζω να βγει καλη η αγορα μου... Εχω ηδη στο σπιτι μου ενα toyotomi izuru 3 χρονια και ακομα δουλευει απροβληματιστα. Τεσπα ο χρονος θα δειξει. Ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος..

Σε «αποκλειστικα» του κωτσου αποφασισα να μην παω..

Επεξ/σία από AggTs

8 ώρες πριν, AggTs είπε

Τελικα αγορασα το toyotomi kuro 12000btu στα 600€ και με δωρεαν εγκατασταση. Το ειχε αγορασει φιλος μου (το εμαθα χθες) απο το καλοκαιρι και μεχρι στιγμης του ειναι αψογο. Το τσεκαρα χθες και απο κοντα. Ελπιζω να βγει καλη η αγορα μου... Εχω ηδη σπιτι μου ενα toyotomi izuru 3 χρονια και ακομα δουλευει απροβληματιστα. Τεσπα ο χρονος θα δειξει. Ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος..

Τα 3 χρόνια δεν είναι τίποτα, από 10-12 και μετά βλέπουμε.

Στην εγκατάσταση του κλιματιστικού σου έβαλαν αντλία κενού;

• Like 1

12 ώρες πριν, AggTs είπε

Τελικα αγορασα το toyotomi kuro 12000btu στα 600€ και με δωρεαν εγκατασταση. Το ειχε αγορασει φιλος μου (το εμαθα χθες) απο το καλοκαιρι και μεχρι στιγμης του ειναι αψογο. Το τσεκαρα χθες και απο κοντα. Ελπιζω να βγει καλη η αγορα μου... Εχω ηδη σπιτι μου ενα toyotomi izuru 3 χρονια και ακομα δουλευει απροβληματιστα. Τεσπα ο χρονος θα δειξει. Ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος..

Το

TOYOTOMI Kuro Wifi TKN/TKG-635R32

στα 600ε??Με εγκατασταση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, optostyle είπε

Το

TOYOTOMI Kuro Wifi TKN/TKG-635R32

στα 600ε??Με εγκατασταση?

Ναι αυτο ακριβως!! Το Toyotomi TKN/TKG-635R32 στα 600€ με την εγκατασταση δωρο. Και μολις τωρα εμαθα οτι θα παρω και δωροεπιταγη 40€ για επονενη αγορα το οποιο δεν αναγραφοταν!! Νομιζω τελικα οτι ηταν καλο deal. Ο χρονος θα δειξει ποσο καλη επιλογη εκανα..

22 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα 3 χρόνια δεν είναι τίποτα, από 10-12 και μετά βλέπουμε.

Στην εγκατάσταση του κλιματιστικού σου έβαλαν αντλία κενού;

Συνδεση δεν εχω κανει ακομα γιατι εχω ζητησει παραλαβη σε μια βδομαδα. Επειδη δεν ειμαι τοσο ψαγμενος η αντλια κενου που αναφερεις τι ειναι και που βοηθαει;

Επεξ/σία από AggTs

18 ώρες πριν, AggTs είπε

Συνδεση δεν εχω κανει ακομα γιατι εχω ζητησει παραλαβη σε μια βδομαδα. Επειδη δεν ειμαι τοσο ψαγμενος η αντλια κενου που αναφερεις τι ειναι και που βοηθαει;

Η αντλία κενού χρησιμοποιείται λίγο πριν εισέλθει το ψυκτικό μέσο στο κύκλωμα, η αντλία αφαιρεί τον αέρα έτσι ώστε να υπάρχει κενό εσωτερικά των σωληνώσεων, η χρήση αντλίας κενού και η ύπαρξη κενού πριν εισέλθει το φρέον βελτιώνουν την λειτουργία την απόδοση και την διάρκεια ζωής του μηχανήματος σε σχέση με την περίπτωση να μην έμπαινε αντλία κενού. Τώρα τι συμβαίνει στην πράξη, αρκετά συνεργεία δεν βάζουν αντλία γιατί τους παίρνει χρόνο..... μερικοί δεν έχουνε καν γιατί κοστίζει σαν εργαλείο..... σου λένε οτι δεν χρειάζεται δεν απαιτείται από το manual κτλ, αν δεν βρεις τεχνικό που να του το πεις απο πριν να βάλει αντλία και να συμφωνήσει χωρίς μα μου κτλ έχει καλώς αλλιώς χαιρετίσματα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γνωριζω καθολου αυτη την παρτιδα. Απλα τα toyotomi τα θεωρω μετρια κλιματιστικα. Απο τα 2 inverter Α class που εχω εδω και 8 χρονια, το ενα ειναι μισοπεθαμενο σχεδον για πεταμα, και το αλλο κανει θορυβο. Τα θεωρω μετρια. Βεβαια αν κριτηριο ειναι το κοστος, ναι αν πετυχαινα καλη τιμη, ισως ξαναβαζα, αν και θα εκανα προσπαθεια να τα αποφυγω.

εφερα την αντιπροσωπεια πριν χρονια γιατι δεν αποδισαν, και ηρθαν κατι πιτσιρικια ψυκτικοι...ΓΤΠ. Περισσοτερη ζημια καναν παρα φτιαξαν οτι προβλημα ειχα. Παραλιγο να τους βρισω.

Επεξ/σία από Zerg13

μια επιπλεον πληροφορια απο το δικο μου εγκαταστατη - η αντλια κενου ειναι 100% απαραιτητη σε εγκατασταση μοναδας με R32 ψυκτικο μεσο καθως ειναι εξαιρετικα ευφλεκτο. ο ελεγχος κενου πρεπει να ειναι διεξοδικος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, fuz10n είπε

μια επιπλεον πληροφορια απο το δικο μου εγκαταστατη - η αντλια κενου ειναι 100% απαραιτητη σε εγκατασταση μοναδας με R32 ψυκτικο μεσο καθως ειναι εξαιρετικα ευφλεκτο. ο ελεγχος κενου πρεπει να ειναι διεξοδικος.

Η κλάσεις αναφλεξιμότητας για τα ψυκτικά έχουν ώς εξής:

1   non flammable

2L   lower flammability

2  lower flammability 

3  higher flammability

Οι  κλάσεις 1  και 2L είναι χαμηλής τοξικότητας.  Α

Οι κλάσεις 2 και 3 είναι υψηλής τοξικότητας .  Β

To R32 ανήκει στην κλάση Α 2L .

Θα τα απλοποιήσω λίγο γιατί είναι ολόκληρη επιστήμη εξισώσεων και όρων:

Είναι ελαφρώς εύφλεκτο μικρή διασποράς φλόγας και όχι εκρηκτικό . Για να γίνει ανάφλεξη του R32 είναι γενικά πολύ δύσκολο και πρακτικά απίθανο σε εγκαταστάσεις κλιματιστικών μονάδων αν υποθέσουμε ότι ένα κλιματιστικό έχει εσωτερική διαρροή φρέον στην οικία μας . 
Για να πετύχουμε ανάφλεξη του μίγματος θα πρέπει η συγκέντρωση του R32 σε έναν εσωτερικό χώρο λόγο διαρροής να ξεπεράσει τα 0.306 kg /m3 LFL(Low flammability limit) και κάτω απο 0.62 kg/m3, το λεγόμενο UFL (upper flammability limit) . Ακόμη και αν ξεπεράστει αυτή η συγκέντρωση LFLτο R32 δεν μπορεί να δημιουργήσει έκρηξη και εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει διασπορά φλόγας .

Ενδεικτικά σας λέω ότι σε ένα χώρο 50  τ.μ   ύψους 2.5 μ ακόμα και αν όλο το ψυκτικό μέσο χαθεί απο την εσωτερική μονάδα δύσκολα θα ξεπεράσει η συγκέντρωση τα 0.014 kg/m3  που σημαίνει αδύνατο να εχουμε ανάφλεξη και φυσικά κάτω απο το LFL αναφλεξης των 0.306 kg/m3  (πείραμα προσομοίωσης της Daikin σε συνεργασία με πανεπιστήμιο)

To R32 όσον αφορά την ευκολία ανάφλεξής του σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το προπάνιο ή με την βενζίνη . Είμαι μία αστεία σύγκριση !Το R32 είναι μακράν δύσκολο να αναφλεκτεί και η ενεργεια που απελευθερώνει η ανάφλεξη σε μορφή θερμότητας (heat of combustion) του προπανίου ή της βενζίνης είναι μακράν ισχυρότερη . 

Aπο κει και πέρα πρέπει να τηρούνται απλά μέτρα ασφαλείας όταν διαχειρίζεται τεχνικός τα διάφορα ψυκτικά μέσα όπως το R32 .Δεν είναι επιστήμη η διαχείριση του R32 σε εγκαταστάσεις κλιματιστικών. Αν τηρούνται στοιχειώδης κανόνες ασφαλείας όταν ο τεχνικός εργάζεται με το ψυκτικό κύκλωμα δεν τίθεται κανένα θέμα .   Είναι σαν να σας λέω ότι δεν καπνίζουμε στο βενζινάδικο και δεν χρησιμοποιούμε κινητά....just in case ...

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 3
  • Thanks 3

Στις 12/31/2017 στις 5:41 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Απο άποψη θορύβου διακρίνω το Omnia Plus με 23 db στην χαμηλή σκάλα στο εσωτερικο μηχάνημα . Τα υπόλοιπα μοντέλα είναι μεταξύ 26-28 db που μεταξύ τους δεν έχουν τρομερές διαφορές για +- 2 db . Την μεγάλη διαφορά την κάνει το Omnia plus . Δεν λέω ότι αν πάρεις κλιματιστικό με 26 db θα σε ενοχλεί αν προορίζεται για χώρο πλύν υπνοδωματίου .

Απο άποψη εγγύησης Gree και Inventor έχουν μεγάλη εγγύηση .

Απο άποψη όμως After sales support η Inventor διακρίνεται για την ανταπόκριση της και για τον τρόπο που λύνει το όποιο πρόβλημα ή έστω απορία .Φαίνεται ότι επενδύουν πολύ στην υποστήριξη μετά την πώληση. Κάποιοι απο την Gree έχουν παράπονα . Η άποψη μου διαμορφώνεται από όσα διαβάζω κατά καιρούς σε διάφορα forums . 

Καλό και το Mission για τα χαρακτηριστικά του και για την τιμή του σίγουρα ! Αλλά μικρότερη εγγύηση .

Για τα toyotomi κατα καιρούς έχω διαβάσει παράπονα για την αντιμετώπιση βλαβών απο την εταιρία . 

Για μένα αν με ενδιέφερε τόσο πολύ να είναι όσο αθόρυβο γίνεται απο  όλα αυτά υπερτερεί το Omnia plus . 

Αν με ενδιέφερε μόνο τα χρόνια εγγύησης θα κοιτουσα Inventor και Gree . 

Αν με ενδιέφερε μια χρυσή τομή μεγάλης εγγύησης καλής υποστήριξης μετά την πώληση και καλής τιμής τότε σίγουρα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα κοιτούσα Inventor!

Μεταξύ του toyotomi που πες και του Midea mission θα κοιτούσα το Midea . 

Eλπίζω να σε βοήθησα να επιλέξεις !Ότι θες ρώτα με. Όποια και αν είναι η επιλογή σου καλορίζικο και καλή πρωτοχρονιά !

Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Πήρα το Omnia Plus και δουλεύει εξαιρετικά. 

• Like 1

Εχω πρόβλημα με τους γείτονες των διπλανών πολυκατοικίων , που δέν ξέρω τι ρίχνουν μέσα στα τζάκια τους. Αποτέλεσμα ανάβω το κλιματιστικό και φέρνει μέσα  μυρωδιά ξύλων.

Μελαμίνη καίνε;

Εννοείται οτι τα φίλτρα του A/C είναι καθαρά.

5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Εχω πρόβλημα με τους γείτονες των διπλανών πολυκατοικίων , που δέν ξέρω τι ρίχνουν μέσα στα τζάκια τους. Αποτέλεσμα ανάβω το κλιματιστικό και φέρνει μέσα  μυρωδιά ξύλων.

Μελαμίνη καίνε;

Εννοείται οτι τα φίλτρα του A/C είναι καθαρά.

δε νομιζω να γινεται αυτο που λες ,εκτος εαν εχεις κλιματιστικο που κανει εισαγωγη αερα (ακριβα μοντελα )

εχεις παραθυρα αλουμινιου?απο καπου αλλου να μπαζει??

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...