Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με την εγγύηση της inventor τι ισχύει; 

Μόνο Αθήνα η αντιπροσωπεία;

Αν είσαι εκτός Αθήνα, αναλαμβάνει την αποστολή το κατάστημα που το αγόρασες ή πρέπει να το στείλεις ο ίδιος;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολες οι μαρκες εχουν τοπικους συνεργατες .Παιρνεις τα κεντρικα και σου λενε τι να κανεις  .Εγγυηση οπως σου τυχει .Ολοι οπως τους συμφερει .Εχουν ορους εσυ το χαλασες, φταιει η ΔΕΗ και οτι θελουν απο αυτα που γραφουν..

Σημειωση .Για εγγυηση αν σε συμφερει ψαξε κατι σαν του κοτσοβολου .Χρεωνει παραπανω εχτρα .

Γραφει κανει  αλλαγη αν δεν φτιαχνεται .Θα εχει συμφωνια για δικο της σερβις.Ρωτα και σε αλλα ηλεκτρομαγαζα τι παιζει με εχτρα εγγυηση .

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

Με την εγγύηση της inventor τι ισχύει; 

Μόνο Αθήνα η αντιπροσωπεία;

Αν είσαι εκτός Αθήνα, αναλαμβάνει την αποστολή το κατάστημα που το αγόρασες ή πρέπει να το στείλεις ο ίδιος;

Έχουν δίκτυο εξουσιοδοτημένων τεχνικών σε όλη την Ελλάδα και κατόπιν ραντεβού ώρα που βολεύει τον πελάτη τον επισκέπτονται στο σπίτι του για αποκατάσταση τυχόν προβλημάτων . 

Καλημερα παιδια, ενδιαφερομαι για αμεση αγορα κλιματιστικου. 

Εχω στουντιο 35-40τμ σε 3ο οροφο(τελευταιο) χωρις αλλο διαμερισμα απο διπλα. Η μονοση ειναι μετρια και βρισκομαι επαρχια(σπανια φτανει -10 η θερμοκρασια).  

Με ενδιαφερει κυριως η θερμανση. Ειμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποιο απ τα 2 θα με καλυψει καλυτερα.

1) https://www.skroutz.gr/s/11948165/Daikin-ATX35J3-ARX35K.html#sku-info

δινει μεχρι 16378btu στη θερμανση και το βρισκω στα 580Ε

2) https://www.skroutz.gr/s/6305605/Daikin-FTXB50C-RXB50C.html#sku-info

στην τιμη του σκρουτζ.

Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη. Ευχαριστω

Daikin θα κοιτούσα μόνο στις τοπ σειρές τους που είναι υψηλού budget αλλά και με μικρή εγγύηση 3τής (αν η εγγύηση σε ενδιαφέρει) . Αυτές οι σειρές που παραθέτεις δεν αξίζουν τα λεφτά τους σύμφωνα με αυτά που προσφέρουν. Υπάρχουν άλλες μάρκες εξίσου αξιόπιστές με την ίδια ή και μεγαλύτερη εγγύηση καιφυσικά σε αυτά τα λεφτά στις άλλες μάρκες παίρνεις μηχανήματα με υψηλότερες αποδόσεις και συντελεστές αποδόσεων καθως και πληθώρα λειτουργιών όπως WiFi φίλτρα κ.α

Πριν εχουν πει πολλοι δεν χαλανε ευκολα οι τοπ μαρκες.Εκει ειναι η Νταικιν .Τωρα αν πουλανε β μηχανηματα αγνωστο.Ρωτα καποιος στα μαγαζια με νταικιν να δει τι παιζει.

Μια χαρά είναι και τα φθηνά Daikin, έχουν καλή ποιότητα. 

Τόσο τα φθηνά και ακριβά Daikin έχουν μικρή σχετικά εγγύηση, αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο. Το ίδιο και τα mitsubishi. Δεν σημαίνει ότι είναι μάπα.

Απλά στα πιο φθηνά δεν έχεις τα διάφορα extra, wifi ή Α+++ ενεργειακή κλάση.

Τι γνωμη εχετε για 16.300 Btu σε 35-40 τμ για θερμανση(ψυξη δεν με ενδιαφερει)? Πιστευετε οτι χρειαζομαι μεγαλυτερο? Ρωτησα διαφορους και οι περισσοτεροι μου ειπαν για 12αρι εκτος απο εναν που μου ειπε για 18αρι και δεν μπορω να αποφασισω. 

• Like 1

• Super Moderators

Σύμφωνα με BTU Calculators (που δεν υποκαθιστούν μελέτη μηχανικού) τα 12000 είναι λίγο γι' αυτά τα τμ...

https://www.inventoraircondition.gr/btu-calculator

• Like 1

Τι γνωμη εχετε για 16.300 Btu σε 35-40 τμ για θερμανση(ψυξη δεν με ενδιαφερει)? Πιστευετε οτι χρειαζομαι μεγαλυτερο? Ρωτησα διαφορους και οι περισσοτεροι μου ειπαν για 12αρι εκτος απο εναν που μου ειπε για 18αρι και δεν μπορω να αποφασισω. 

12άρι ???? NO WAY !!! 18 άρι και μπορεί 24άρι . Εκτός αν αυτός πυο σου είπε για 12άρι σου έκανε μηχανολογική μελέτη και υπολόγισε τις ψυκτικές και θερμικές ανάγκες του κτιρίου ................... ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ !

Μια χαρά είναι και τα φθηνά Daikin, έχουν καλή ποιότητα. 

Τόσο τα φθηνά και ακριβά Daikin έχουν μικρή σχετικά εγγύηση, αν αυτό είναι το μόνο κριτήριο. Το ίδιο και τα mitsubishi. Δεν σημαίνει ότι είναι μάπα.

Απλά στα πιο φθηνά δεν έχεις τα διάφορα extra, wifi ή Α+++ ενεργειακή κλάση.

Έθιξα το θέμα value for money και τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ανταλλακτικά της Daikin .  Υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες εταιρίες στην αγορά .

Αν θα κοιτούσα κάτι σε Daikin θα ήταν σίγουρα το ururu sharara αν με ενδιέφερε ο μηχανικός αερισμός .

Αν και σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα κοιτούσα να βάλω σύστημα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας (π.χ της systemair) και κλιματιστικό και όχι 2 σε 1 λύση αλλά θα εκτόξευε κατακόρυφα την επένδυση .

18αρι θέλεις. 12αρι μόνο αν υπάρχει άριστη μόνωση στον χώρο και δεν βρίσκεσαι σε μέρος με πολύ κρύο τον χειμώνα π.χ βόρεια Ελλάδα.

18αρι θέλεις. 12αρι μόνο αν υπάρχει άριστη μόνωση στον χώρο και δεν βρίσκεσαι σε μέρος με πολύ κρύο τον χειμώνα π.χ βόρεια Ελλάδα.

Το άριστη είναι σχετικό βέβαια . Ο άλλος μπορεί να θεωρεί άριστη μόνωση με 5 cm DOW και θερμογεφυρες να κάνουν παρτυ  :P  

• Like 1

Καλυπτουν τα 16.000btu τα 35-40τμ σ θερμανση; Ή να κοιταξω για κατι μεγαλυτερο;

Για να έχω μια καλύτερη γνώμη, πες μου πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει αυτός ο χώρος των 35-40τμ καθώς και τον προσανατολισμό των τοίχων, υπάρχει ταράτσα από πάνω; Τι παλαιότητα έχει το κτίριο; Σε πιο μέρος της Ελλάδας είσαι; Βόρεια Ελλάδα ή Κρήτη π.χ. Όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία τον χειμώνα τόσο μειώνεται η απόδοση του κλιματιστικού στην θέρμανση και καταναλώνει παραπάνω ενέργεια.

12άρι ???? NO WAY !!! 18 άρι και μπορεί 24άρι . Εκτός αν αυτός πυο σου είπε για 12άρι σου έκανε μηχανολογική μελέτη και υπολόγισε τις ψυκτικές και θερμικές ανάγκες του κτιρίου ................... ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ !

Έθιξα το θέμα value for money και τα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ανταλλακτικά της Daikin .  Υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες εταιρίες στην αγορά .

Αν θα κοιτούσα κάτι σε Daikin θα ήταν σίγουρα το ururu sharara αν με ενδιέφερε ο μηχανικός αερισμός .

Αν και σε αυτή την περίπτωση προσωπικά θα κοιτούσα να βάλω σύστημα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας (π.χ της systemair) και κλιματιστικό και όχι 2 σε 1 λύση αλλά θα εκτόξευε κατακόρυφα την επένδυση .

Γενικά αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς σερβις σε κλιματιστικό;

Εμένα η LG μου ζήτησε 250 ευρώ για να αλλάξει τα πλαστικά (το κάλυμμα δηλαδή) σε κλιματιστικό!!! Αν είχε χαλάσει κάτι σημαντικό ποιος ξέρει τι θα ζητούσαν.

Αν χαλάσει ο συμπιεστής σε οποιοδήποτε κλιματιστικό πάλι το κόστος είναι μεγάλο.

Service μόνο καθάρισμα στοιχείου και φίλτρων, καθάρισμα εξωτερικής μονάδας, έλεγχος φρέον και αμπερομέτρηση.

250ευρώ για αλλαγή πλαστικών δεν αξίζει.

Στο δικό μου κλιματιστικό πλέον εκτελώ τον καθαρισμό μόνος μου.

Βλάβη σε συμπιεστή = Πέταμα μηχανήματος και αγορά καινούργιου. Σε καλές μάρκες πολύ δύσκολα θα χαλάσει ο συμπιεστής, σε μέτριες ή άγνωστες αυξάνεται πάρα πολύ η πιθανότητα βλάβης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά αξίζει τον κόπο να κάνει κανείς σερβις σε κλιματιστικό;

Εμένα η LG μου ζήτησε 250 ευρώ για να αλλάξει τα πλαστικά (το κάλυμμα δηλαδή) σε κλιματιστικό!!! Αν είχε χαλάσει κάτι σημαντικό ποιος ξέρει τι θα ζητούσαν.

Αν χαλάσει ο συμπιεστής σε οποιοδήποτε κλιματιστικό πάλι το κόστος είναι μεγάλο.

Τα σερβις οσο θελουν ζητανε .Οτι μαρκα και να εχεις .Συνηθως οτι πουλανε φθηνα  ,στα παιρνουν μετα.

Ανταλακτικα  και σερβις.Αλλοι με τα κολπα με εγγυηση ,μια σουπερ διαφημιση,τσιμπας ,αγοραζεις.Παιζουν και β προιοντα που δεν ξερεις .Και οι εμποροι μια χαρα .Αναλογα βεβαια και την  βλαβη οπως παντου.

Το θεμα μη χαλα ευκολα.Το καπακι που λες σπαει πιο ευκολα .Σου λενε οι εξυπνοι θα στα παρουμε ευκολα. Το ιδιο στα παιρνουν με τα φιλτρα αν χαλασουν.

Στα χοντρα οπως νομιζεις ,αναλογα παλι .Φιλος με Χιτατσι που ειναι τοπ μαρκα.Κατι στο κουτι εξω ηλεκτρονικο.

Το ελυσαν ,αλλαξαν.Πηγε 120 ευρω σε μεγαλο μηχανημα .Μετα απο 10 χρονια ,και τι εγινε.Σκυλι το μηχανημα.Παντως λενε σε μαγαζια η μαρκα που εχεις  εχει βελτιωθει. 

Διορθωση ...λενε και οτι ειναι οι Ιταλοι πια πισω για ελλαδα .Θα αλλαξουν πολλα.

Καλυπτουν τα 16.000btu τα 35-40τμ σ θερμανση; Ή να κοιταξω για κατι μεγαλυτερο;

Ρωτα σε 2-3 μαγαζια με κλιματιστικα να δουν το σπιτι .

Επεξ/σία από Diskimpex
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...