Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον δε ψάχνεις καλά, έχω βρει αρκετές φορές καμπύλες για split μηχανήματα :)

Για του λόγου το αληθές ιδού και οι καμπύλες του συγκεκριμένου, το οποίο (θεωρητικά τουλάχιστον) εντυπωσιάζει με την επίδοσή του χαμηλά

Δεν αναφέρομαι σε Hitachi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Με την εγγύηση της Gree 10 έτη τι γίνεται?   Μου ειπώθηκε απο φίλο οτι άκουσε για περίπτωση να μην υπάρχει ανταλακτικό και να μην καλύπτεται ούτε αλλαγή ούτε τπτ άλλο.  Εγώ δεν το πολυπιστεύω.  Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό?

Δεν αναφέρομαι σε Hitachi.

Όπως σου είπαν και παραπάνω, οι σοβαρές εταιρίες δίνουν τέτοια στοιχεία και για τα split

Αν ψάξεις, θα βρεις και για Daikin, και για LG, και για Mitsubishi και για Toshiba κλπ κλπ

Όπως σου είπαν και παραπάνω, οι σοβαρές εταιρίες δίνουν τέτοια στοιχεία και για τα split

Αν ψάξεις, θα βρεις και για Daikin, και για LG, και για Mitsubishi και για Toshiba κλπ κλπ

Τα δινουν σε τεχνικους που συνεργαζονται.Οχι οτι βρει κανεις .Παιζουν και μοντελα μονο για ελλαδα.Πιθανον και β διαλογης καποια .Δεν θα στο πουν οι εμποροι ,πουλαμε τετοια

Με την εγγύηση της Gree 10 έτη τι γίνεται?   Μου ειπώθηκε απο φίλο οτι άκουσε για περίπτωση να μην υπάρχει ανταλακτικό και να μην καλύπτεται ούτε αλλαγή ούτε τπτ άλλο.  Εγώ δεν το πολυπιστεύω.  Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό?

Ολοι παντου γραφουν δεν κανουν αλλαγες .Αν δεν εχουν κατι ,παραγγελια θα το φερνουν .Γνωστη φιρμα ειναι,παγκοσμια .Μη το ψαχνεις παραπανω .Στα σερβις ολοι το ιδιο ειναι.Με ορους ναι μεν αλλα .Αν στην φερουν καπου, ψαχτο με δικηγορο αν σε συμφερει.

Τα δινουν σε τεχνικους που συνεργαζονται.Οχι οτι βρει κανεις .Παιζουν και μοντελα μονο για ελλαδα.Πιθανον και β διαλογης καποια .Δεν θα στο πουν οι εμποροι ,πουλαμε τετοια

Άσχετο το περί Β διαλογής με το αν βρίσκεις το design manual για ένα μοντέλο, αλλά τέσπα, δεν έχει νόημα να το συζητάμε και πολύ

Όποιος κάνει 2~3 google search για δημοφιλή μοντέλα των εταιριών "Α γραμμής", κατά πάσα πιθανότητα θα βρει τέτοια manuals

Παρακαλώ προτάσεις για αγορά άμεσα για 9άρι θέρμανσης / ψύξης. Παίζει κάτι καλό λόγω εκπτώσεων μαύρης Παρασκευής; 

Κάτι με καλή εγγύηση από σωστή εταιρεία; 

Το midea ακριβώς αυτό το αγόρασα πριν 2 χρόνια στα 700ευρω. Αλλά από τότε δε το έχω ξανά δει σε τόση χαλημη τιμή. Βέβαια το νου σας πόιος θα το βάλει... Εμένα το λαμογιο που ήρθε δεν το έβαλε με επιτυχία με την πρώτη φορά και το κλιματιστικο στη ζέστη είναι ψόφιο. Στο κρύο θηριο

Καλησπέρα παίδες, επειδή δεν έχω ιδέα από inverter κλιματιστικά, έχω κάποιες απορίες για μια αγορά που έκανε η μητέρα μου και θα ήθελα να μου τις λύσετε.

Ενώ της είπα να περιμένει να το ψάξω λίγο, τελικά πήγε και το πήρε γιατί της έδιναν για λίγες ώρες δωρεάν τα "περαστικά" και όσες δόσεις ήθελε απ' τον Κωτσόβολο, επειδή έχει καλό ιστορικό σαν πελάτισσα. Το κλιματιστικό που πήρε είναι αυτό:

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/152808-toyotomi-tdn-tdg-a28vr5

Για αρχή θέλω να μου πείτε κατά πόσο ήταν σοφή επιλογή για ένα μπάτζετ μέχρι €400. Κατά δεύτερον, αν όντως θα μειώσει την κατανάλωση από το παλιό και μια ιδέα στο περίπου πόσο θα κοστίζει μηνιαίως για μέση χρήση 5-6 ώρες τη μέρα.

Τέλος, θα ήθελα μια καθοδήγηση ορθής χρήσης, μιας και όπως είπα έχω μεσάνυχτα. Συμφέρει να μένει ανοιχτό με κάποιες ρυθμίσεις ανάλογα τον χώρο ή να κλείνει και να το βάζει σε λειτουργία όταν το χρειάζεται; Το σπίτι είναι 95τμ με παλιά κουφώματα αλουμινίου που έχουν μεγάλες απώλειες και το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί στο υπνοδωμάτιο (σε γωνία του σπιτιού δηλαδή), καθώς στο σαλόνι υπάρχει σόμπα.

Επίσης όσον αφορά το χειριστήριο, το Fan να είναι στο Auto ή σε κάποια σκάλα; Τα modes Health/Blow/Turbo/Sleep τι ακριβώς κάνουν και πότε προτείνεται να ενεργοποιούνται; Το manual το διάβασα, αλλά δεν έβγαλα κάποια άκρη, αναφέρονται πολύ γενικά οι ενδείξεις.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων σε όποιον αφιερώσει χρόνο να μου απαντήσει

Τελικά είσαι ευχαριστημένος ? γιατί σκέφτομαι να πάρω το ίδιο μηχάνημα με 329 απο κωτσόβολο με 70 ευρω εγκατάσταση. 

Τελικά είσαι ευχαριστημένος ? γιατί σκέφτομαι να πάρω το ίδιο μηχάνημα με 329 απο κωτσόβολο με 70 ευρω εγκατάσταση.

329+70 να υποθεσω....απλα δεν θα χρησιμοποιησουν αντλια κενου...ετσι νομιζω. Αν κανω λαθος να με διαψευσει καποιος

Ωραιο κλιματιστικο παντως και οικονομικο

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_general-electric-ges-nx25in-1198044.html

Καλά χαρακτηριστικά έχει αυτό αλλά αξίζει ;

Και αυτο επισης καλο, ισως και καλυτερο απο το toyotomi παραπανω. Δεν ξεκαθαριζει αν ειναι Α++ σε θερμη ή κανονικη ζωνη. Βγαζει και πιο πολλα btu στην θερμανση, δεν ξερω αν εχει φιλττο ανθρακα που εχει το toyotomi. Αλλα εχει 5 ετη εγγυηση και εχει ακομα ποιο αθορυβο 20db γραφει.

Η αφυγρανση 1,2L ειναι και για τον χειμωνα;

Καλημερα παιδια, ενδιαφερομαι για αμεση αγορα κλιματιστικου. 

Εχω στουντιο 35-40τμ σε 3ο οροφο(τελευταιο) χωρις αλλο διαμερισμα απο διπλα. Η μονοση ειναι μετρια και βρισκομαι επαρχια(σπανια φτανει -10 η θερμοκρασια).  

Με ενδιαφερει κυριως η θερμανση. Ειμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποιο απ τα 2 θα με καλυψει καλυτερα.

1) https://www.skroutz.gr/s/11948165/Daikin-ATX35J3-ARX35K.html#sku-info

δινει μεχρι 16378btu στη θερμανση και το βρισκω στα 580Ε

2) https://www.skroutz.gr/s/6305605/Daikin-FTXB50C-RXB50C.html#sku-info

στην τιμη του σκρουτζ.

Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη. Ευχαριστω

• Like 1

Καλημερα παιδια, ενδιαφερομαι για αμεση αγορα κλιματιστικου. 

Εχω στουντιο 35-40τμ σε 3ο οροφο(τελευταιο) χωρις αλλο διαμερισμα απο διπλα. Η μονοση ειναι μετρια και βρισκομαι επαρχια(σπανια φτανει -10 η θερμοκρασια).  

Με ενδιαφερει κυριως η θερμανση. Ειμαι αναμεσα σε 2 και δεν ξερω ποιο απ τα 2 θα με καλυψει καλυτερα.

1) https://www.skroutz.gr/s/11948165/Daikin-ATX35J3-ARX35K.html#sku-info

δινει μεχρι 16378btu στη θερμανση και το βρισκω στα 580Ε

2) https://www.skroutz.gr/s/6305605/Daikin-FTXB50C-RXB50C.html#sku-info

στην τιμη του σκρουτζ.

Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη. Ευχαριστω

Yπαρχουν πολλα μαγαζια που πουλανε βασικα Νταικιν .Εχουν ταπελα

Πηγαινε να στα δειξουν .Ρωτα τους για οτι θες .Μαλλον θα πρεπει να δουν το σπιτι.

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_general-electric-ges-nx25in-1198044.html

Καλά χαρακτηριστικά έχει αυτό αλλά αξίζει ; 

Το δειγμα πουχε το μαγαζι χυμα ,αδικει την φιρμα.Χαλια πλαστικα και αυτοκολητα

Εκτος αν ξεσαβουρωναν τιποτε ελατωματικα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...