Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πες και κάνα 24άρι που θα μπει μεθαύριο γιατί θέλω να πάρω :D :D 

Πρέπει να ψάξεις να δεις καμπύλες του μηχανήματος, διαισθητικά να σου πω πάντως ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες παίζει να μη σε καλύπτει και το μεγάλο 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

καμπύλες αποδοσης σε ποια σελιδα μπορω να βρω?με ενδιαφερει να συγκρινω gree και inventor

Να μπεις στην σελίδα του κατασκευαστή να αναζητήσεις τα manual και τα specifications. Πάντως δεν δίνουνε όλοι τέτοιες καμπύλες για κλιματιστικά split, προσωπικά μόνο έναν κατασκευαστή θυμάμαι να έχω δει.

• Like 1

Που να κοιταμε για black fridays κλιματιστικα;

Ελα ντε... :mellow:   Αυτο για το οποιο ρωτώ, απλά το έμαθα απο φίλο που εργάζεται σε Welcome store.

Για πες και κάνα 24άρι που θα μπει μεθαύριο γιατί θέλω να πάρω :D :D

Πρέπει να ψάξεις να δεις καμπύλες του μηχανήματος, διαισθητικά να σου πω πάντως ότι σε τέτοιες θερμοκρασίες παίζει να μη σε καλύπτει και το μεγάλο 

Αν δεις στα specs του "μικρου" (εδω σηκώνει κουβέντα γιατί η Hitachi δεν το δίνει ξεκάθαρα αν είναι 9αρι  12αρι  κλπ...)   βγάζει στη θέρμανση  15017 btu. 

Αν αυτό σημαίνει  οτι λειτουργει στη θέρμανση σαν 15άρι,  γιατί να μην επαρκει για  22m2?

Οσο για τις καμπύλες δεν τις δίνει η Hitachi. 

Αλλά στον πίνακα καταναλώσεων , λέει για το 10Χ κατανάλωση για τη μεσαία ζώνη(Κ.Ευρώπη),  822ΚWh/ετος    ,  ενώ   δίνει  για το 14Χ    1017KWh/ετος .

Γιατί καταναλώνει περισσότερα το μεγαλύτερο?**   Οι δοκιμές δεν αναφέρει σε τι χώρο γίνονται για το καθένα...  Γιατί αν στον ίδιο χώρο καταναλώνει σημαντικά λιγότερα το μεγαλύτερο, τότε συζητάμε για το μεγαλύτερο...

*   Δυστηχώς για 24αρι δεν έχω δει κατι ακόμη...

** Τον γενικό κανόνα για την κατανάλωση τον ξέρω, οτι ένα μεγαλύτερο θέλει λιγότερο χρόνο για να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία για τον ίδιο χώρο.  όταν όμως μιλάμε ήδη για πολύ μικρό χώρο , τι γίνεται με το κόστος αγοράς για το μεγαλύτερο, και αν συμφέρει? 

Να μπεις στην σελίδα του κατασκευαστή να αναζητήσεις τα manual και τα specifications. Πάντως δεν δίνουνε όλοι τέτοιες καμπύλες για κλιματιστικά split, προσωπικά μόνο έναν κατασκευαστή θυμάμαι να έχω δει.

Μάλλον δε ψάχνεις καλά, έχω βρει αρκετές φορές καμπύλες για split μηχανήματα :) 

Για του λόγου το αληθές ιδού και οι καμπύλες του συγκεκριμένου, το οποίο (θεωρητικά τουλάχιστον) εντυπωσιάζει με την επίδοσή του χαμηλά 

Μια πολύ σημαντική παράμετρος πάντως όταν μιλάμε για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι και οι θερμικές απώλειες του χώρου, καθώς τα νούμερα ανεβαίνουν πολύ όταν μιλάμε για ΔΤ των 30~35 βαθμών

Ελα ντε... :mellow:   Αυτο για το οποιο ρωτώ, απλά το έμαθα απο φίλο που εργάζεται σε Welcome store.

Αν δεις στα specs του "μικρου" (εδω σηκώνει κουβέντα γιατί η Hitachi δεν το δίνει ξεκάθαρα αν είναι 9αρι  12αρι  κλπ...)   βγάζει στη θέρμανση  15017 btu. 

Αν αυτό σημαίνει  οτι λειτουργει στη θέρμανση σαν 15άρι,  γιατί να μην επαρκει για  22m2?

*Δυστηχώς για 24αρι δεν έχω δει κατι ακόμη...

Που το είδες βρε ότι βγάζει τόσο στη θέρμανση ;;;

Δες στη σελίδα 10 του pdf που έδωσα παραπάνω, γύρω στα 2.3 kW (σκάρτα 8000 btu) δίνει για εξωτερική -15

• Like 2

Μάλλον δε ψάχνεις καλά, έχω βρει αρκετές φορές καμπύλες για split μηχανήματα :)

Για του λόγου το αληθές ιδού και οι καμπύλες του συγκεκριμένου, το οποίο (θεωρητικά τουλάχιστον) εντυπωσιάζει με την επίδοσή του χαμηλά 

Μια πολύ σημαντική παράμετρος πάντως όταν μιλάμε για τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι και οι θερμικές απώλειες του χώρου, καθώς τα νούμερα ανεβαίνουν πολύ όταν μιλάμε για ΔΤ των 30~35 βαθμών

Που το είδες βρε ότι βγάζει τόσο στη θέρμανση ;;;

Δες στη σελίδα 10 του pdf που έδωσα παραπάνω, γύρω στα 2.3 kW (σκάρτα 8000 btu) δίνει για εξωτερική -15

Σωστός   B)   αλλά αυτό που βρήκα το λέει  εδώ

http://www.hitachi.eu/sites/default/files/fields/document/product/whitepapers/inverter_x.pdf

και προφανώς εννοεί  το μέγιστο ικανό στην Πάρο  με εξωτερική 15 C  :-D    γι αυτό θα με μπέρδεψε .

Εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνει το συγκεκριμένο με εξωτερική -7 ως -10  που είναι στην περιοχή μου όλο τον Ιανουαριο (τα πρωινά μόνο)  στα 22 τετραγωνικά μου, με σύγχρονη μόνωση...

Η καμπύλη που λές είναι στη σελ 19  heating.  Μπορείς να μου εξηγήσεις την επίδοση χαμηλά που λες?

στα σοβαρά μηχανήματα (όπως τα hitachi) υπάρχουν καμπύλες, οι μηχανικού πως θα κάνουν διαστασιολόγιση που εξοπλισμού μιας εγκατάστασης; ρωτώντας στο insomnia;

Σωστός   B)   αλλά αυτό που βρήκα το λέει  εδώ

http://www.hitachi.eu/sites/default/files/fields/document/product/whitepapers/inverter_x.pdf

και προφανώς εννοεί  το μέγιστο ικανό στην Πάρο  με εξωτερική 15 C  :-D    γι αυτό θα με μπέρδεψε .

Εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνει το συγκεκριμένο με εξωτερική -7 ως -10  που είναι στην περιοχή μου όλο τον Ιανουαριο (τα πρωινά μόνο)  στα 22 τετραγωνικά μου, με σύγχρονη μόνωση...

Η καμπύλη που λές είναι στη σελ 19  heating.  Μπορείς να μου εξηγήσεις την επίδοση χαμηλά που λες?

Η έκφραση "καμπύλη" είναι μάλλον καταχρηστική, ουσιαστικά μιλάμε για πίνακα

Δες αυτό που σου ανεβάζω, δείχνει την απόδοση των μηχανημάτων για εξωτερική -10

312gHdx.jpg

Από εκεί και πέρα, συγνώμη, αλλά δε θεωρώ υπεύθυνο από τη μεριά μου να σου πω αν θα σε καλύψει ή όχι κάποιο από τα 2 μηχανήματα, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη θερμικών απωλειών (ναι, όσο κι αν φαίνεται too much, ακόμα και για τη γκαρσονιέρα...)

• Like 2

Η έκφραση "καμπύλη" είναι μάλλον καταχρηστική, ουσιαστικά μιλάμε για πίνακα

Δες αυτό που σου ανεβάζω, δείχνει την απόδοση των μηχανημάτων για εξωτερική -10

312gHdx.jpg

Από εκεί και πέρα, συγνώμη, αλλά δε θεωρώ υπεύθυνο από τη μεριά μου να σου πω αν θα σε καλύψει ή όχι κάποιο από τα 2 μηχανήματα, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί μελέτη θερμικών απωλειών (ναι, όσο κι αν φαίνεται too much, ακόμα και για τη γκαρσονιέρα...)

Σωστά, αλλά πχ το  2860  TC ("συνολική χωρητικότητα" σε... W?)  τι είναι ακριβώς?  Πως μεταφράζεται θερμιδικά?

Αφού λέει από κάτω:

TC: Total Capacity (W)

1 kW είναι 3412 btu/hr

Οπερ,  3412 Χ 2877 = 9800 btu  δεν με χαλάει διόλου  για 22m2  να πετύχει 16'-18'C εσωτερική θερμοκρασία με -10 έξω...  Και πόσο μάλλον οταν μιλάμε για τις λίγες φορές που θα χρειαστεί να γίνει κατι τέτοιο...

Μάλλον έφυγα να το πάρω  :-)

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_general-electric-ges-nx25in-1198044.html

Καλά χαρακτηριστικά έχει αυτό αλλά αξίζει ; 

Εχει εγγυηση απο την Inventor που φημιζονται για το after sales service τους και η τιμη των 349ε για General Electric ειναι πολυ καλη 

Επισης η σταθμη θορυβου των 20db ειναι απο τις χαμηλοτερες στα κλιματιστικα, ουσιαστικα ειναι αθορυβο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...