Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικά μετά από σκέψη πηγαίνω σε ένα από τα 2 :https://www.skroutz.gr/s/11997894/Gree-Lomo-GRS-181-EI-JLM-N2.html

https://www.skroutz.gr/s/11864112/Inventor-Life-Pro-L4VI32-18-L4VO32-18.html

Εσείς πιο λέτε; το ένα είναι WiFi ready και έχει ψυκτικο r32 και το καλό care της inventor και το άλλο r410a και είναι πιο ποιοτικό σαν κατασκευή από το inventor.

Και κάποια άλλη πρόταση στα 750 ευρώ ευπρόσδεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To πρωτο ειναι παγκοσμια μαρκα.Αν  θες  τα εχτρα πηγαινε στο δευτερο .

Εγγυηση τα ιδια γραφουν.Σερβις οπως θελουν.

Δες και απο κοτσοβολο .Μπορεις εχτρα εγγυηση με αλλαγη αν δεν φτιαχνεται.

Επεξ/σία από Diskimpex

Παιδιά αξίζει η αγορά αυτού εδώ; Δεν την ξέρω σαν μάρκα την Toyotomi, απλά βρήκα καλές κριτικές για το συγκεκριμένο.

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/149821-toyotomi-izuru-trn-trg-556zr

Πιστεύετε ότι θα με καλύψει για θέρμανση σαλονιού 40 τμ σε σπίτι με καλή μόνωση αλλά σχετικά χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία (Διόνυσος Αττικής) ή να πάω για 24άρι?  

ο τοιχος που ειναι ακαλυπτος ειναι ο δυτικος και ο νοτιος. στο βορεινο σημειο εχει μεσοτοιχία και ειναι η κουζινα με πορτα και στο ανατολικο σημειο ειναι παλι μονος τοιχος και το υπνοδωματιο ,

(στα γενικα παντως το fujitsu πρεπει να ειναι στα πιο καλα απο τα 24ρια συμφωνα με τα specs που λεει)

Sorry για την καθυστέριση, ψάξε να βρεις ένα κλιματιστικό με ονομαστική ισχύ γύρω στα 19000-20000 BTU και είσαι εντάξει. Αν δεν βρεις κάποια μάρκα που σε ικανοποιεί για τέτοια όρια ισχύος, πήγαινε σε 24αρι.

Sorry για την καθυστέριση, ψάξε να βρεις ένα κλιματιστικό με ονομαστική ισχύ γύρω στα 19000-20000 BTU και είσαι εντάξει. Αν δεν βρεις κάποια μάρκα που σε ικανοποιεί για τέτοια όρια ισχύος, πήγαινε σε 24αρι.

εαν βαλω δυο ιδια 12αρια ενα σε καθε γωνια θα ειναι καλυτερα λες,ευχαριστω για τον χρονο σου

εαν βαλω δυο ιδια 12αρια ενα σε καθε γωνια θα ειναι καλυτερα λες,ευχαριστω για τον χρονο σου

Αν πρόκειται για ενιαίο χώρο, κατηγορηματικά όχι. Θα έχεις διπλό κόστος εγκατάστασης, διπλό κόστος συντήρησης, και μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος γιατί θα μπερδεύονται μεταξύ τους οι αισθητήρες θερμοκρασίας. 

130 θελει εγκατασταση για το 24αρι και γυρω στα 70 μεχρι τα 12.000 ειναι καποια που εχουνε αισθητηρα στο κοντρολ.θα γλυτωσω τη γραμμη καλωδιωσης απο 16αρα ασφαλεια και εχω την εντυπωση πως θα δχω καλυτερη κατανομη της θερμανσης και πιο ενισχυμενη.το 12αρι νταικιν στο υπνοδωματιο καιει στα 400 με 800 βαττ.

130 θελει εγκατασταση για το 24αρι και γυρω στα 70 μεχρι τα 12.000 ειναι καποια που εχουνε αισθητηρα στο κοντρολ.θα γλυτωσω τη γραμμη καλωδιωσης απο 16αρα ασφαλεια και εχω την εντυπωση πως θα δχω καλυτερη κατανομη της θερμανσης και πιο ενισχυμενη.το 12αρι νταικιν στο υπνοδωματιο καιει στα 400 με 800 βαττ.

Μπορεί να σου φαίνεται καλή ιδέα, αλλά πίστεψε με δεν συμφέρει. Είχαμε αλλάξει τρία 12άρια κλιματιστικά στο γραφείο με ένα 30άρι Mitsubishi Heavy και εκτός από το ότι γινόταν κυριολεκτικά φούρνος το γραφείο (καμία σχέση με πρίν που απλά εσπαγε το κρύο), μας ήρθε 30% λιγότερη η ΔΕΗ σε σύγκριση με παλιότερα. Και να φανταστείς ότι ο χώρος δεν είναι εντελώς ενιαίος όπως ο δικός σου, αλλά με χωρίσματα, που σημαίνει ότι μια κεντρική μονάδα θα έχει ακόμα καλύτερη απόδοση στην περίπτωσή σου

Ρωτα σε μαγαζι με μονο κλιματιστικα .Καποιος να δει το σπιτι τι παιζει .

Το 24αρι φουτσιτσου που εγραψες  ειναι πολυ δυνατο.

Ο ενας που ρωτησα μου ειπε καλυτερα 2 μικρα θα πετυχουμε υψηλοτερο scop καο αλλος προτεινε 24 λογω πολλων απωλειων.το φουτζιτσου θα εβαζα δαγκωτα αλλα δεν εχει wifi και ετσι σκεφτομουνα για τα δυο 12αρια gree bora .μαλλον με βλεπω για το 24αρι της greeκαπου στα 950 ευρω

Ο ενας που ρωτησα μου ειπε καλυτερα 2 μικρα θα πετυχουμε υψηλοτερο scop

Άλλα ντ' άλλων σου είπε. Ο SCOP/SEER είναι συντελεστές χαρακτηριστικοί για το κάθε μηχάνημα, δεν αλλάζουν επειδή θα βάλεις 2χ12 αντι για 1χ24αρι στον χώρο. Τώρα για την ενεργειακή κατανάλωση, αυτό διαπιστώνεται μόνο με μετρητές, εγώ πιστεύω πως έχει δίκιο ο συμφορουμήτης που σου είπε να μην βάλεις 2χ12 γιατί θα υπάρχει ανεπαρκής συγχρονισμός στις θερμοκρασίες που θα λαμβάνουν οι αισθητήρες, οπότε και μη βέλτιστη λειτουργία των κλιματιστικών άρα χαμηλότερη ενεργειακή εξοικονόμηση από αυτό που θα πετύχαινες με 1χ24.

Τις μοναδες σπλιτ τις βαζουνε σε ξεχωριστα δωματια?μεσα στη βδομαδα θα φωναξω αυτον που μου εβαλε το πρωτο πρωτο φαινοτανε πιο εμπειρος .λογικα το 24 θα ειναι η πιο σωστη λυση απλα θα κανει λιγο παραπανω χρονο να πιασει θερμοκρασια

Κυρίως σε ξεχωριστά, εκτός αν μιλάμε για πολύ μεγάλο ενιαίο χώρο εκεί που θα μπούνε, π.χ <50τμ εκεί τα χωρίζεις στα 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...