Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έβαλα σήμερα για πρώτη φορά το κλιματιστικό στην θέρμανη, inventor passion pro II που εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι

Και στα 20 λεπτά που το έχω αναμένο έχω ακούσει 2 φορές απ την εξωτερική μονάδα ένα περίεργο και λίγο δυνατό 'πουφ', ακούγεται σαν να απελευθερώνεται αέρας που ήταν υπο πίεση + κάτι μεταλλικό

Είναι άραγε πρόβλημα ή φυσιολογικό;; να το κλείσω μήπως μην πάθω κανα χουνέρι;

Edit: Τον ήχο απ ότι παρατηρώ τον κάνει όταν φτάσει την θερμοκρασία που έχω ορίσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησμπερα και παλι. Τελικά κατέληξα στο Toshiba Shorai 22000 btu με R32. Αύριο γίνεται η εγκατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη παρέα για τις πληροφορίες που παραθέτει εδώ και βοηθάει τον κόσμο. Το επόμενο κεφάλαιο είναι η προστασία της συσκευής απο κρουστηκές υπερτάσεις , και απλές υπο-υπερ τάσεις. Δυστυχώς έχω μόνο 6 θέσεις ελεύθερες στον πίνακα και πρέπει να επιλέξω τη βέλτιστη λύση σε μικρό χώρο. Δε ξέρω τι ποιότητα έχουν οι συκευές που μπαίνουν σε πρίζες. Αν τις θεωρούμε αξιόπιστες τότε λέω να βάλω επιτηρητή τάσης στον πίνακα για όλα τα φορτία και τοπικά αντικεραυνική πρίζα. Αν δεν είναι και πολυ αξιόπιστα αυτα τις πρίζας πρώτη επιλογή είναι να βάλω κεντρικά αντικεραυνικό στο πίνακα και το αφήνω έτσι. Έχει κανεις καμιά ιδέα?

Μολις εγκατεστησα 3x Toshiba Daiseikai 8 και ο τεχνικος της toshiba μου ειπε να βαλω ανταπτορες προστασιας απο υπερταση απο τον Καυκα. Πηγα κ αγορασα 4 (τους εχει προσφορα 10€) APC PM1W-GR αλλα ενω ο υπαλληλος του καυκα μου ειπε πως πανω απο 245V στελνει το surge στη γειωση, εγω δεν μπορω να το δω πουθενα γραμμενο στο εγχειριδιο αυτο!

Εχετε καμια ιδεα ή να τα γυρισω πισω?

Δεν κανει αυτό που σου είπε. Προστατευει απο κεραυνούς μόνο και ίσως είναι καλό σε αυτό που κάνει. Η πιο σωστή λύση είναι ο συνδιασμός που λέει ο aggelos87. Για τι κόστος μιλάμε Αγγελε?

Το πρωι έγινε και η εγκατασταση απο την αντιπροσωπεια της toshiba. Κράτησε 3 ώρες. Εγινε κενο με αντιλια για 5 λεπτά το πολύ. Δεν ξέρω αν ήταν αρκετό. Οι συνδέσεις έγιναν με κολληση και όχι με ρακορ (μου έκανε εντύπωση αυτό, προτήμησαν να κόψουν τις έτοιμες συνδέσεις που βγαινουν απο την εσ. μονάδα). Γενικά όλα καλά αλλά είμαι βεβαιος ότι γίνεται και καλύτερα. Παντως με την αντλία πολύ φασαρία για το τιποτα κανουν οι εγκαταστάτες. Αν είναι τόσο απλή η διαδικασία δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν παντα μια τέτοια να κανουν τη δουλειά τους όμορφα και ωραία και με βάση το manual και κανουν ότι νομίζουν και με όσο ρίσκο υπάρχει (αν υπάρχει). Πιο πολλους πελάτες χάνουν γιατί δε θα τους συστήσει και κανεις, παρά κάνει η αντλία.

Νομίζω ότι περισσότερο έχουν στο μυαλό τους να φύγουν τρέχοντας με το που το βάλουν μπρος και δουν ότι λειτουργεί για να πάνε στον επόμενο πελάτη (ή σπίτια τους), παρά τα ~10 λεπτά.

Εξάλλου σκέψου ότι δεν κάνουν μία εγκατάσταση τη μέρα, αλλά μπορεί και πάνω από δέκα. Οπότε πολλαπλασίασε τα λεπτά επί του 10, και σου βγαίνουν περίπου 2 ώρες, οι οποίες μπορούν να τους δώσουν 2 εγκαταστάσεις, δηλαδή >100€/μέρα. Διόλου αμελητέο ποσό έτσι;

Συν ότι χωρίς κενό νομίζω ότι μειώνεται η διάρκεια ζωής του κλιματιστικού (σε σχέση με το να έκαναν κενό), κάτι που με τη σειρά του σημαίνει περισσότερες επισκέψεις για βλάβες ή νέες εγκαταστάσεις.

Οπότε κάτι μου λέει ότι κι εσύ να 'σουν στη θέση τους, το ίδιο θα έκανες. Κι αν όχι εσύ, οι περισσότεροι.

Εγινε κενο με αντιλια για 5 λεπτά το πολύ. Δεν ξέρω αν ήταν αρκετό.  Αν είναι τόσο απλή η διαδικασία δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν παντα μια τέτοια να κανουν τη δουλειά τους όμορφα και ωραία και με βάση το manual και κανουν ότι νομίζουν και με όσο ρίσκο υπάρχει (αν υπάρχει). Πιο πολλους πελάτες χάνουν γιατί δε θα τους συστήσει και κανεις, παρά κάνει η αντλία.

Η διαδικασία δημιουργίας κενού και ο έλεγχος διαρροών του κυκλώματος δεν διαρκεί μόνο 5 λεπτά, γιαυτό το λόγο δεν το κάνουν

Κοιτα το manual εγραφε για κενο 15 λεπτα για 20μετρα σωλήνα με αντλία 27 λιτρα την ωρα. Μου φαίνεται ότι ως προσ το κενο καλά τα πήγαν. Δεν έκαναν όμως υπομονή για να δουν αν κρατάει το κενο. Όπως και μετά την πλήρωση αν κρατάει πίεση. Αυτό σιγουρα δεν είναι 5 λεπτά. Πιο πολυ με χάλασε αυτό με τα ρακόρ που δε τα προτήμησαν αλλά πήγαν στη λυση της κόλλησης. Ίσως κατι να ξέρουν αλλά σίγουρα ήταν πιο γρήγορη η κόλληση απο δημιουργία ρακορ. To διαφημίζουν και με συνδεσεις flare που μετα τις κοβουν.

Το πρωι έγινε και η εγκατασταση απο την αντιπροσωπεια της toshiba. Κράτησε 3 ώρες. Εγινε κενο με αντιλια για 5 λεπτά το πολύ. Δεν ξέρω αν ήταν αρκετό. Οι συνδέσεις έγιναν με κολληση και όχι με ρακορ (μου έκανε εντύπωση αυτό, προτήμησαν να κόψουν τις έτοιμες συνδέσεις που βγαινουν απο την εσ. μονάδα). Γενικά όλα καλά αλλά είμαι βεβαιος ότι γίνεται και καλύτερα. Παντως με την αντλία πολύ φασαρία για το τιποτα κανουν οι εγκαταστάτες. Αν είναι τόσο απλή η διαδικασία δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν παντα μια τέτοια να κανουν τη δουλειά τους όμορφα και ωραία και με βάση το manual και κανουν ότι νομίζουν και με όσο ρίσκο υπάρχει (αν υπάρχει). Πιο πολλους πελάτες χάνουν γιατί δε θα τους συστήσει και κανεις, παρά κάνει η αντλία.

Εμενα για 3 μηχανηματα η toshiba εκατσε απο της 0900 εως τις 1600, ΑΛΛΑ πολυ χρονος (τα 2/3) καταναλωθηκε στο να φτιαξουν/βαλουν καναλια που καλυπτουν τις σωληνωσεις οπως ειχαμε συμφωνησει.

Την αντλια κενου την χρησιμοποιησαν και στα τρια μηχανηματα αλλα δε νομιζω να κρατησε πανω απο 5 λεπτα. Το μονο που ισως θα μπορουσε να γινει καλυτερα ειναι σε μια απο τις τρεις εξωτερικες μοναδες που βρισκεται στο κενο (οχι σε μπαλκονι) και κυριολεκτικα εκαναν ζογκλερικα για να την βαλουν, δυστυχως μπηκε με λιγη κληση, αλλα οπως μου ειπαν "αυτο δεν θα επηρεασει τη ζωη του συγκεκριμενου συμπιεστη του Daiseikai8 που θα ζησει πιο πολλα χρονια κ απο εμας".

Ελπιζω να βγουν αληθινοι...

Μολις εγκατεστησα 3x Toshiba Daiseikai 8 και ο τεχνικος της toshiba μου ειπε να βαλω ανταπτορες προστασιας απο υπερταση απο τον Καυκα. Πηγα κ αγορασα 4 (τους εχει προσφορα 10€) APC PM1W-GR αλλα ενω ο υπαλληλος του καυκα μου ειπε πως πανω απο 245V στελνει το surge στη γειωση, εγω δεν μπορω να το δω πουθενα γραμμενο στο εγχειριδιο αυτο!

Εχετε καμια ιδεα ή να τα γυρισω πισω?

Σε καλύπτει απο υπερτάσεις υπό κάποια λογικά όρια . Από υποτάσεις όχι όμως .Δεν είναι ολοκληρωμένη προστασία. Η ολοκληρωμένη προστασία κοστίζει αρκετά 100 ευρα . Και γω έχω apc για προστασία υπέρτασης στα κλιματιστικά κάτι είναι και αυτό απο το τίποτα αλλά εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο έως απίθανο η υπέρταση στην περιοχή μου . Ακόμα και η υπόταση είναι σπάνια,

Η διαδικασία δημιουργίας κενού και ο έλεγχος διαρροών του κυκλώματος δεν διαρκεί μόνο 5 λεπτά, γιαυτό το λόγο δεν το κάνουν

Ειδικά ένας ολοκληρωμένος έλεγχος διαρροών μπορεί να κρατήσει και 24ωρο +

Κολλήσεις γενικά να αποφεύγονται . Πολλές αντιπροσωπίες σου συστηνουν να μην γίνουν κολλήσεις και κάποιες ακυρώνουν εγγυήσεις. .  Μια κόλληση μπορεί να δημιουργήσει "μάκα" και υπάρχει πιθανότητα να βουλώσει το κύκλωμα .  Επίσης πιο εύκολο είναι να γίνει σύνδεση με ρακόρ παρά να γίνουν κολλήσεις . Πρέπει να έχεις βίτσια για να κάτσεις να κάνεις κολλήσεις ή άσχετος να μην ξέρεις να κάνεις μια εκχύλωση 

αλλα οπως μου ειπαν "αυτο δεν θα επηρεασει τη ζωη του συγκεκριμενου συμπιεστη του Daiseikai8 που θα ζησει πιο πολλα χρονια κ απο εμας".

Για τον συμπιεστή ίσως βγούν αληθινοί, το θέμα είναι να μην υποστεί βλάβη καμιά πλακέτα ή κάποιο άλλο ακριβό εξάρτημα. Έχω Toshiba εδώ και 14χρόνια, λειτουργία χειμώνα καλοκαίρι, το μοντέλο ήταν του 97-98 και μάλλον προερχόταν από στοκ όταν το αγοράσαμε. Φαντάσου πόσο καλύτερος θα είναι ο συμπιεστής της ίδιας εταιρείας με σημερινή τεχνολογία.

Δε πιστευω ότι ειναι θεμα βιτσιου. Κατι τον χαλαει στη διαδικασια και κανει κολλήσεις. Ετσι όπως το είδα φαινόταν πιο γρήγορη διαδικασία και μαλλον γι αυτο την επιλεγει. Δε στεκει λογικά να είναι πιο δυσκολη και πιο χρονοβόρα η κολληση απο τα ρακορ και να τη προτιμαει κανεις. Το θέμα είναι ενα, αντιπροσωπεια δεν τηρεί το manual της. Οι λόγοι δικοί της. Από τη δική μου πλευρά τώρα, ξέρω ότι αν την έκανε καλά δεν υπάρχει θέμα. Το ίδιο αγχος θα είχα και αν έκανε εκχύλωση. Αν δε πιασει το ρακορ και πχ δε κανει χρηση ροποκλειδου παλι μπορει να έχεις προβλημα διαρροής, υγρασιας και προβλημα στον συμπιεστή. Απλά τέτοια τεχνική με κριτήριο τον χρόνο την περίμενα απο ηλεκτρομάγαζα και όχι αντιπροσωπείες. 

Το μονο που ισως θα μπορουσε να γινει καλυτερα ειναι σε μια απο τις τρεις εξωτερικες μοναδες που βρισκεται στο κενο (οχι σε μπαλκονι) και κυριολεκτικα εκαναν ζογκλερικα για να την βαλουν, δυστυχως μπηκε με λιγη κληση, αλλα οπως μου ειπαν "αυτο δεν θα επηρεασει τη ζωη του συγκεκριμενου συμπιεστη του Daiseikai8 που θα ζησει πιο πολλα χρονια κ απο εμας".

Εξαρτάται τη κλήση. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά η λυπανση και η περιστροφή του συμπιεστή. Το καλό είναι οτι το μοντέλο που έχεις ο άξονας του συμπιεστή έχει λιγότερες ταλαντώσεις απο τους συνηθισμένους και μια μικρή κλήση ίσως δεν τον επιρρεάζει.

Έβαλα σήμερα για πρώτη φορά το κλιματιστικό στην θέρμανη, inventor passion pro II που εγκαταστάθηκε το καλοκαίρι

Και στα 20 λεπτά που το έχω αναμένο έχω ακούσει 2 φορές απ την εξωτερική μονάδα ένα περίεργο και λίγο δυνατό 'πουφ', ακούγεται σαν να απελευθερώνεται αέρας που ήταν υπο πίεση + κάτι μεταλλικό

Είναι άραγε πρόβλημα ή φυσιολογικό;; να το κλείσω μήπως μην πάθω κανα χουνέρι;

Edit: Τον ήχο απ ότι παρατηρώ τον κάνει όταν φτάσει την θερμοκρασία που έχω ορίσει

Έτσι όπως το περιγράφεις το πιθανότερο είναι ότι ακούς την τετράοδη που ξεοπλίζει.Φυσιολογικό. Ειδικα αν εχεις κοντες σωληνώσεις το μηχάνημα  (τουλάχιστον 2.5-3 m σωλήνα πρέπει να έχει μια εγκατάσταση ) τότε το ακούς πιο έντονα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update.

Επικοινωνησα με την Inventor. Μου ειπαν οτι δεν υπαρχει καποιο μητρωο επισημων εγκαταστατων. Απλα χρειαζεται  να υπαρχει αποδειξη εγκαταστασης απο επαγγελματια.

Οποτε ψαχνω για εγκαταστατη.

Αυτο που σιγουρα θελω ειναι αντλια κενου. Απο εκει και περα τι αλλο να ζητησω κατα την εγκατασταση?

Επισης αν καποιοςεχει καποια προταση απο αξιοπιστο εγκαταστατη , περιοχη Πειραια, με αντλια κενου Please Pm me.

Επεξ/σία από louben
  • Like 1

Μπορει να μου πει καποιος πως ρυθμιζω τη wifi λειτουργια στο Inventor aria? Εχω βαλει το στικακι μεσα, μετα ποια εφαρμογη και τι ρυθμισεις να κανω για να παιζει

Μπορει να μου πει καποιος πως ρυθμιζω τη wifi λειτουργια στο Inventor aria? Εχω βαλει το στικακι μεσα, μετα ποια εφαρμογη και τι ρυθμισεις να κανω για να παιζει

https://play.google.com/store/search?q=invmate&hl=el

Oι εφαρμογες ειναι  οι ανωτερω. Εγω στο passion χρησιμοποιω την πρωτη , η οποια ειναι  και πιο παλια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...