Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαι γω τα ψιλοπαραλλει πιστευω αυτος στις κριτικες. Τωρα για το ποιος ειναι εξουσιοδοτημενος δες εδω στο δικτυου, παρε τους κοντινους σου στις κουκιδες που βλεπεις και ρωτα επιβεβαιωση οτι ειναι επισημα αξουσιοδοτημενα και παιρνεις σφραγιδα με το σερβις

https://www.inventoraircondition.gr/store-locator

Η εγκατασταση συνηθως 80αρι παει, (αυτο με την αντλια κενου δε το πιασα). Τοσο δηλαδη χρεωνε στη περιπτωση μου και με ξηλωμα του παλιου, αλλα τα εβαλε ο εμπορος γιατι αφαιρεσα τις μισες δοσεις απο τις ατοκες που εκανα με την αγορα (απο 24 το εκανα 14 δοσεις και εδωσα και λεφτα μπροστα και εκανε δωρο τοποθετηση)

EDIT: Α και προσεχε, 10 ειναι στο συμπιεστη 5 στα υπολοιπα μερη

https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor/eggyisi-10-xronia

Δηλαδη θα πρεπει καθε χρονο να κανεις σερβις για 10 χρονια (εστω 25 η τιμη του σεβις χ10 250ε)

Ξεκιναω απο το τελος.

Για οσα μηχανηματα αγοραστηκαν μετα τις 31/3/17 ειναι 10 ολικη.

https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf

Αυτο με τις κουκκιδες δεν καταλαβα. Να επικοινωνησω δηλ με το πιο κοντινο μου σημειο πωλησης για να μου πει ποιος ειναι εξουσιοδοτημενος τοποθετητης? Υπαρχει τροπος να το μαθω μεσω της εταιρειας ?

Οσο αναφορα την τοποθετηση ρωτησα για πιθανο κοστος τοποθετησης με αντλια κενου. Καπου ειδα στο φορουμ οτι επαιζε γυρω στο 50αρικο αλλα μπορει και να εκανα λαθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

H συγκεκριμενη εγγυηση https://www.inventoraircondition.gr/uploads/warranty/10-years-warranty-premium-GR.pdf δεν αναφερει καπου για τοποθετηση απο εξουσιοδοτημενο συνεργατη απο τι διαβασα , αν δεν κανω λαθος

6 .Η εγγύηση ακυρώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Εμφάνιση βλαβών που προκαλούνται από κάθε είδους επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου και/ή μη

πιστοποιημένου συνεργείου .....

• Λανθασμένη εγκατάσταση.......

• Like 1

Καλησπερα σε ολους. Το φορουμ με εχει βοηθήσει πολλες φορες για επιλογες laptop και παρεμφερή υλικά αλλα δε περιμενα να βρω θεματα για κλιματισμο. Λοιπον ηρθε η ωρα να επιλεξω το μεσο θερμανσης για το χειμωνα. Μενω σε νησι εδω και ενα χρονο σε αποσταση αναπνοης απο τη θαλασσα. Ολες οι εξωτερικες μοναδες που βλεπω εδω γυρω ειναι σκουριασμενες. Το κρυο δεν ειναι ίδιο με της Αθηνας (Χανια εδω) σπανια κατω απο 2 C. Θελω ενα 24000 btu και ειμαι μεταξυ toshiba shorai ή suzumi, carrier42QHC024DSC, TOYOTOMI KURO, και (εδω ειναι το θεμα μου) fujitsu ASYG/AOYG 18LFC. Το μοντελο αυτο βλεπω απο τα χαρακτηριστικά του ότι στη θερμανση τα σπαει αν και 18αρι ειναι πολύ πιο δυνατο απο τα παραπανω 24 που εχω επιλεξει (ευρος αποδοσης 3701-31050). Δεν ειναι τυπογραφικό γιατι το βρήκα και απο το επισημο site. Δε ξερω τι τεχνολογιες εχουν αυτοι εκει στη fujitsu αλλά θα ήθελα αν το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις. Πως τα παει στα αν εξω εχει πχ 0 βαθμους κτλ.

Αν εχει κανεις αποψη και για τη carrier, το μοντελο που αναφερω εχει προστασια στην εξωτερική μοναδα και στην εξωτερική πλακετα απο τη διαβρωση και το σκεφτομαι και αυτο. To kuro τα κανει ολα και συμφερει, και το toashiba δε τα κανει ολα αλλά ειναι ιαπωνας. Εχω λιγο μπερδευτει help

Καλησμπερα και παλι. Τελικά κατέληξα στο Toshiba Shorai 22000 btu με R32. Αύριο γίνεται η εγκατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη παρέα για τις πληροφορίες που παραθέτει εδώ και βοηθάει τον κόσμο. Το επόμενο κεφάλαιο είναι η προστασία της συσκευής απο κρουστηκές υπερτάσεις , και απλές υπο-υπερ τάσεις. Δυστυχώς έχω μόνο 6 θέσεις ελεύθερες στον πίνακα και πρέπει να επιλέξω τη βέλτιστη λύση σε μικρό χώρο. Δε ξέρω τι ποιότητα έχουν οι συκευές που μπαίνουν σε πρίζες. Αν τις θεωρούμε αξιόπιστες τότε λέω να βάλω επιτηρητή τάσης στον πίνακα για όλα τα φορτία και τοπικά αντικεραυνική πρίζα. Αν δεν είναι και πολυ αξιόπιστα αυτα τις πρίζας πρώτη επιλογή είναι να βάλω κεντρικά αντικεραυνικό στο πίνακα και το αφήνω έτσι. Έχει κανεις καμιά ιδέα?

6 .Η εγγύηση ακυρώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Εμφάνιση βλαβών που προκαλούνται από κάθε είδους επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου και/ή μη

πιστοποιημένου συνεργείου .....

• Λανθασμένη εγκατάσταση.......

6. Η εγγύηση ακυρώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Εμφάνιση ελαττωμάτων που οφείλονται (όπως και αν προέκυψαν) σε κακή χρήση, δηλαδή αντίθετη με τις οδηγίες χρήσεως, παραβίαση ή εσφαλμένη ρύθμιση του προϊόντος.

• Εμφάνιση βλαβών που προκαλούνται από κάθε είδους επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου και/ή μη πιστοποιημένου συνεργείου ή/και από τον ίδιο τον καταναλωτή και οποιοδήποτε τρίτο.

• Λανθασμένη εγκατάσταση, κακό χειρισμό ή/και εμφανείς ή μη ζημιές που έχουν προκληθεί στα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη του προϊόντος.

6. Η εγγύηση ακυρώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

• Εμφάνιση ελαττωμάτων που οφείλονται (όπως και αν προέκυψαν) σε κακή χρήση, δηλαδή αντίθετη με τις οδηγίες χρήσεως, παραβίαση ή εσφαλμένη ρύθμιση του προϊόντος.• Εμφάνιση βλαβών που προκαλούνται από κάθε είδους επέμβαση μη εξουσιοδοτημένου και/ή μη πιστοποιημένου συνεργείου ή/και από τον ίδιο τον καταναλωτή και οποιοδήποτε τρίτο.• Λανθασμένη εγκατάσταση, κακό χειρισμό ή/και εμφανείς ή μη ζημιές που έχουν προκληθεί στα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη του προϊόντος.

Τα υπόλοιπα που παραθέτεις στον όρο 6 , δεν αναιρούν ότι δεν χρειάζεται  εξουσιοδοτημένο service για οτιδήποτε .

Aντίθετα μάλιστα δείχνει  και αυτό που έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη , δήθεν στο βγάζουν αν θέλουν σε κακή χρήση κλπ και σου ακυρώνουν  τα πάντα στην εγγύηση αν θέλουν ..Οπως παρόμοια αναφέρουν όλες οι εγγυήσεις από όλες τις εταιρίες ,για να τις ερμηνεύουν όπως συμφέρει τις εταιρίες ανά περίπτωση .

• Like 1

Εχουν στην ινβεντορ κανενα μητρωο με τους πιστοποιημενους εγκαταστατες τους? Δεν νομιζω, καθε μαγαζι συνεργαζεται με καποιους εγκαταστατες που δεν νομιζω να εχουν προταθει απο την ινβεντορ.

Ξαναρωταω παιδια οταν εκαναν εγκατασταση στα δικα σας κλιματιστικα σας εδωσαν, υπογραψαν καποιο εγγραφο?

Ρωταω γιατι θα το βαλω με δικο μου ψυκτικο και αν υπαρχει προβλημα με την εγγύηση τοτε να δω για αλλον.

Γιατι ο ψυκτικος που μου προτεινε το μαγαζι απο οπου το αγορασε δεν μου πολυαρεσε απο τα λεγομενα του . Βασικα το προτεινε κατοπιν ερωτησης μου. Ηθελε να κανει τη δουλεια στο τακα-τακα, μαλιστα καποια υλικα αντικραδασμικα, καναλια να παω να τα αγορασω εγω και να τα περασει αυτος. Επισης που ελεγε οτι με το καναλι (θα τοποθετηθει σε πλαινο τοιχο) θα δειχνει πιο ασχημα απο οτι αμα φαινεται η μονωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρωτάς και άλλον τεχνικό για οποιαδήποτε αμφιβολία,και επίσης και στα κεντρικά της εταιρίας. Kανονικά πρέπει νόμιμη απόδειξη αμοιβής του εγκαταστάτη, και έντυπη κάρτα..Γιατι αν αύριο σταματήσουν συνεργασία μαζί

του ,να μπορείς να αποδείξεις ότι όλα έγιναν όπως ορίζε η εταιρία.Καταστήματα που πουλάνε κυρίως μια φίρμα κλιματιστικών,συνήθως έχουν εντυπο το ένα δικό σου με στοιχεία και αντίστοιχα στέλνουν οι ίδιοι στην εταιρία.

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 2

Καλησμπερα και παλι. Τελικά κατέληξα στο Toshiba Shorai 22000 btu με R32. Αύριο γίνεται η εγκατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη παρέα για τις πληροφορίες που παραθέτει εδώ και βοηθάει τον κόσμο. Το επόμενο κεφάλαιο είναι η προστασία της συσκευής απο κρουστηκές υπερτάσεις , και απλές υπο-υπερ τάσεις. Δυστυχώς έχω μόνο 6 θέσεις ελεύθερες στον πίνακα και πρέπει να επιλέξω τη βέλτιστη λύση σε μικρό χώρο. Δε ξέρω τι ποιότητα έχουν οι συκευές που μπαίνουν σε πρίζες. Αν τις θεωρούμε αξιόπιστες τότε λέω να βάλω επιτηρητή τάσης στον πίνακα για όλα τα φορτία και τοπικά αντικεραυνική πρίζα. Αν δεν είναι και πολυ αξιόπιστα αυτα τις πρίζας πρώτη επιλογή είναι να βάλω κεντρικά αντικεραυνικό στο πίνακα και το αφήνω έτσι. Έχει κανεις καμιά ιδέα?

Πολύ καλή η επιλογή κλιματιστικού που έκανες.

Για τα ηλεκτρολογικά μέτρα προστασίας, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ο επιτηρητής τάσης στο ταμπλό της ΔΕΗ, ετσι κι αλλιώς αν συμβεί κάτι η ΔΕΗ σου λέει οτι πρέπει να έχεις λάβει μέτρα προστασίας στον πίνακα για τυχόν αποζημίωση. Τα πολύπριζα αυτά δεν κάνουν τίποτα, για αντικεραυνικό στον κεντρικό πίνακα ρώτα ηλεκτρολόγο καλύτερα, μήπως ο επιτηρητής αρκεί και δεν χρειάζεται να ξοδευτείς άλλο.

Τα καλά κλιματιστικά έχουν κάποια καλή προστασία στις διακυμάσεις ρεύματος .Συνήθως από ότι έχω δει ,προστασίες στον ηλεκτρικό πίνακα μπαίνουν μόνο αν υπάρχει ξεχωριστή σύνδεση ,χώρος για άλλες συνδέσεις ,και καλή γείωση ,πράγμα δύσκολο για παλιά σπίτια .Μην μπαίνει κανείς άσκοπα σε ηλεκτρολογικές εργασίες και έξοδα..Περισσότερα βεβαια θα κρίνει ηλεκτρολόγος επιτόπου,αλλά συνήθως λένε μια λύση ,έστω και πατεντα,να πάρουν χρήματα .Πιο πρακτική λύση ,είναι να το βγάζει κανείς την μπρίζα ή να κλείνει την ασφάλεια .Αν γίνει διακοπή με ανοικτό το κλιματιστικό ,αυτό κράτα συνήθως τις ρυθμίσεις .Το κλείνεις το ίδιο ή την μπρίζα ,και το ανάβεις πάλι όταν κρίνει κανείς έχει επανέρθει το ρεύμα κανονικά .

• Like 1

Τον κεραυνό δεν προλαβαίνει να τον δει ο επιτηρητης τάσης του οποίου η χρήση είναι για αυξομειώσεις λογω κακης ποιότητητας τασης δικτύου και χρόνο απόκρησης σίγουρα πάνω από 100msec. Τα αντικεραυνικά προστατεύουν μόνο απο κεραυνούς σε χρόνο σιγουρα  κατω απο 30msec γιατί διφορετικά δεν θα έχει νοημα. Τώρα τι έχει μεσα η μονάδα για προστασία δε το γνωρίζω. Αν ξέρει κανείς ας μας πει. Εχω δει σε άλλα μοντέλα να αναφέρουν καποιο ευρος λειτουργίας, αλλα στο toshiba ακόμα δεν έχω βρει κάτι αλλα θα το ψαξω καλύτερα. Για κεραυνούς επίσης δε ξρω τι έχουν μέσα, θα μπορουσαν να είχαν βαριστορ αλλα δε το ξέρω. Γείωση ξεχωριστή δεν απαιτείται για αντικεραυνική προστασία στα σπίτα, υπάρχει τύπος αντικεραυνικής που το απαιτεί αλλα εχει εφαρμογές σε βιομηχανίες. Πρώτα θα κοιτάξω να προστατέψω τις συσκευές απο κεραυνούς και μετά βλέπουμε. Δεν είναι και δικό μου το σπίτι για να κάνω και πολλά πράγματα (θα μου πείτε ότι οι συσκευές είναι δικές μου και δε θα έχετε αδικο).

Ειμαι σε φαση να προχωρησω σε συνδυασμο αντικεραυνικου, επιτηρητη τασης και αλλαγης γειωσης στο σπιτι και εχω καταληξει σε πληρες πακετο. Νομιζω οτι ειμαι off topic αλλα αν θεωρηθει σχετικο μπορω να ποσταρω τι πρεπει να γινει (και ποσο κοστιζει).

Στα δικα μας τωρα εστειλα πριν απο λιγο email στην inventor για το θεμα των πιστοποιημενων τοποθετητων (αν και οπως προαναφερθηκε ακυρωνουν την εγγυηση για πλακα). Ξαναρωτηθηκε σε οσους εβαλαν Inventor πηραν καποια βεβαιωση, πιστοποιηση κτλ απο τους τοποθετητες ή οχι? Υπαρχει απαντηση με το θεμα των επισημων τοποθετητων? 

Για κεραυνούς επίσης δε ξρω τι έχουν μέσα, θα μπορουσαν να είχαν βαριστορ αλλα δε το ξέρω.

Μια φορά μου είχε πει ψυκτικός οτι στα μηχανήματα υπάρχει μια αντίσταση στον συμπιεστή, όσο περισσότερες είναι οι αυξομειώσεις της τάσης τόσο φθείρεται η αντίσταση αυτή, στο τέλος καίγεται και πρέπει να αλλαχτεί συμπιεστής. Βέβαια αυτό το είπα μια φορά σε άλλον ψυκτικό και μου λέει οτι ο πρώτος μου είπε μαλακίες, υπάρχει εσωτερικό βάριστορ στα μηχανήματα.... δε ξέρω ποιος είχε δίκιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στα κλιματιστικά μπαίνουν βαρίστορ για τις υπερτάσεις δικτύου αλλά σε σοβαρές υπερτάσεις δεν προστατεύουν οπότε για περιοχές με προβληματικό δίκτυο καλό είναι να μπαίνουν κεντρικά απαγωγείς υπερτάσεων στο πίνακα σε συνδυασμό με καλή γείωση

τα βαρίστορ είναι αντιστάσεις οπότε και οι δυο έχουν δίκιο

Εννοείται ότι έχει αναφερθεί δεν προστατεύει από άμεσο κεραυνικό πλήγμα  παρά μόνο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας

Επεξ/σία από nvel

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...