Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεωρώ πιθανό η αρχική πλακέτα να μην έχει κάποιο πρόβλημα.  Και αυτό το υποθέτω από την συμπεριφορά της νέας.

Φυσικά και ρώτησα τον τεχνικό αν έκανε τη δοκιμή (συγχρονισμού) με την παλαιά πριν την βγάλει και μου είπε ότι το έκανε.

Από την άλλη πλευρά δεν έχει νόημα να αλλάξει πλακέτα για να πάρει κάπου €50 και να χάσει 2+2+ ώρες να λύσει / δέσει τη μονάδα - τσεκάρει το αέριο κλπ.  €150 πήρε, βγάλε το ΦΠΑ €120.  Η πλακέτα το λιγότερο που θα κάνει θα είναι €50 (στο aliexpress την δίνουν 160).  Καταλαβαίνεις το σκεπτικό.

Αν ήταν κάτι απλό την πρώτη φορά θα το έφτιαχνε, θα έλεγε ότι ήθελε "αέριο" - αφού μου έκανε την μέτρηση και ανέβασε μπουκάλες/μανόμεντρα κλπ και θα χρέωνε ένα κατοστάρικο γιατί είναι εκτός εγγύησης.

Τεσπα. Την έχω την πλακέτα.  Θα την δώσω στο φίλο μου να συνδέσει επάνω έναν συμπιεστή να δούμε τη κάνει.

Με τον συγκεκριμένο τεχνικό θα έχω και άλλη επαφή μέσα στην εβδομάδα για συντήρηση ενός άλλου toyotomi σε σπίτι συγγενή.  Αυτό κάνει το εξής παράξενο.  Το βάζεις στη ζέστη και σε πάει στην κόλαση - να βγάζεις και το πετσί σου.  Ξαφνικά χωρίς καμία ένδειξη ή άλλη αλλαγή γυρνάει στο κρύο και αρχίζει να φτύνει παγάκια.  Το κλείνεις, το ξανα-ανοίγεις και δουλεύει κανονικά πάλι στη ζέστη.  Το κακό είναι ότι το κάνει μια στο τόσο, μπορεί να δουλεύει για δέκα μέρες σερί και να μην το εμφανίσει και μπορεί μέσα σε μία μέρα να το κάνει 4-5 φορές.  Το είδε το χειμώνα που πέρασε χωρίς να βγάλει συμπέρασμα και είχε σημειώσει να το τσεκάρει καλοκαίρι.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω ενα Inventor Aria 18αρι. Γενικοτερα πολυ ευχαριστημενος, απλα να κανω καποιες ερωτησεις ετσι να μαθαινω

-Οταν το κλεινω, κατεβαζει το καπακι σιγα σιγα αλλα οχι τελειως, και φυσαει αερα σε χαμηλη λειτουργια για κανα 10λεπτο μεχρι να απενεργοποιηθει τελειως. Τι λειτουργια ειναι αυτη και που βοηθα

-Ξερετε αν εχει χρηση υγραντηρα-αφυγραντηρα επειδη στα χαρακτηριστικα δε βλεπω να αναφερει κατι

-Το wifi που/πως χρησιμοποιειται? Μπορω να το ανοιγοκλεινω απομακρυσμενα και να ξερω σε τι κατασταση βρισκεται?

Δημοσ.

Εχω ενα Inventor Aria 18αρι. Γενικοτερα πολυ ευχαριστημενος, απλα να κανω καποιες ερωτησεις ετσι να μαθαινω

-Οταν το κλεινω, κατεβαζει το καπακι σιγα σιγα αλλα οχι τελειως, και φυσαει αερα σε χαμηλη λειτουργια για κανα 10λεπτο μεχρι να απενεργοποιηθει τελειως. Τι λειτουργια ειναι αυτη και που βοηθα

Εχεις ενεργοποιησεις την λειτουργεια καθαρισμου στοιχειου για καλοκαιρινουσ μηνες , η οποια σου στεγνωνει το στοιχειο και δεν σου αφηνει υγρασια που δημιουργει μικροοργανισμους 

-Ξερετε αν εχει χρηση υγραντηρα-αφυγραντηρα επειδη στα χαρακτηριστικα δε βλεπω να αναφερει κατι

Ολα τα κλιματισκα κανουν αφυγρανση κατα τους καλοκαιρινουσ μηνες ητε στη ψυξη τηε στην αφυγρανση(DRY) , κανενα στη θερμανση . Υγρανση χωρισ πατεντα δεν κανει κανενα ποτε (πατεντα=αφησε ενα κουβα νερο στο δωματιο)

-Το wifi που/πως χρησιμοποιειται? Μπορω να το ανοιγοκλεινω απομακρυσμενα και να ξερω σε τι κατασταση βρισκεται?

Οταν ενεργοποιησεις το wifi σου δινει τη δυνατοτητα απομακρυσμενου ελεγχου απο παντου (ανοιγω/κλεινω/τσεκαρω)

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις ενεργοποιησεις την λειτουργεια καθαρισμου στοιχειου για καλοκαιρινουσ μηνες , η οποια σου στεγνωνει το στοιχειο και δεν σου αφηνει υγρασια που δημιουργει μικροοργανισμους 

Ολα τα κλιματισκα κανουν αφυγρανση κατα τους καλοκαιρινουσ μηνες ητε στη ψυξη τηε στην αφυγρανση(DRY) , κανενα στη θερμανση . Υγρανση χωρισ πατεντα δεν κανει κανενα ποτε (πατεντα=αφησε ενα κουβα νερο στο δωματιο)

Οταν ενεργοποιησεις το wifi σου δινει τη δυνατοτητα απομακρυσμενου ελεγχου απο παντου (ανοιγω/κλεινω/τσεκαρω)

-Προσωπικα δεν εχω ενεργοποιησει κατι το εκανε εξαρχης. Αυτο λες ομως ειναι μονο για καλοκαιρινους μηνες? Θα κοιταξω Τωρα το χειμωνα που θα ξεκινησω να το λειτουργω στο ζεστο αν θα το κανει

-Η πατεντα που λες με τον κουβα πως δουλευει? Αν και πλεον αργα, με νοιαζει συγκεκριμενα το καλοκαιρι, που λειτουργει το αιρ κοντισιον και ξηραινει ο αερας, να μην συμβαινει αυτο για τους ευνοιτος λογους (δυσφορια, ξηρολαιμοι, κτλ)

Δημοσ.

Υγρανση κάνουν ορισμένα ακριβά κλιματιστικά .Kαλύτερη αφύγραση ,ανάλογα το μοντέλο και τις ρυθμίσεις .

Tα έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη, για όσους δεν γνωρίζουν καλύτερα κλιματιστικά πως συμπεριφέρονται .

Αν ξεραίνεται ο αέρας,αφορά τόσο την ποιότητα του κλιματιστικού ,όσο και επιμέρους συνθήκες του κάθε χώρου.

Καλύτερα αποτελέσματα έχεις με τον συχνό αερισμό του χώρου,αλλά θα έχεις απώλειες θερμοκρασίας.Με πατέντες εκτός οδηγιών,συνήθως έχεις χειρότερα αποτελέσματα.Τα  υπόλοιπα αφορούν την συσκευή που έχεις σαν μοντέλο ή παρτίδα.

Αν δεν αναφέρεται κάτι στις οδηγίες ,να ρωτήσεις το service τι ισχύει στην περίπτωση σου.

• Like 1
Δημοσ.

Υγρανση κάνουν ορισμένα ακριβά κλιματιστικά .Kαλύτερη αφύγραση ,ανάλογα το μοντέλο και τις ρυθμίσεις .

Tα έχουμε αναφέρει κατά επανάληψη, για όσους δεν γνωρίζουν καλύτερα κλιματιστικά πως συμπεριφέρονται .

Αν ξεραίνεται ο αέρας,αφορά τόσο την ποιότητα του κλιματιστικού ,όσο και επιμέρους συνθήκες του κάθε χώρου.

Καλύτερα αποτελέσματα έχεις με τον συχνό αερισμό του χώρου,αλλά θα έχεις απώλειες θερμοκρασίας.Με πατέντες εκτός οδηγιών,συνήθως έχεις χειρότερα αποτελέσματα.Τα  υπόλοιπα αφορούν την συσκευή που έχεις σαν μοντέλο ή παρτίδα.

Αν δεν αναφέρεται κάτι στις οδηγίες ,να ρωτήσεις το service τι ισχύει στην περίπτωση σου.

Μα και εγω αυτο κανω απλα επειδη εχω χωρο με μεγαλες απωλειες, πχ καλοκαιρι ξεκιναω με 31% υγρασια (με ενα yolo θερμομετρακι που μετραει υγρασια) και για να ριξει θερμοκρασια σε επιθυμητα πεφτει σε 20-22% η υγρασια. Ανοιγω μετα παραθυρο να μπει φρεσκος αερας, ξανανεβαζω θερμοκρασια, ξαναδινω μετα ενταση στο κλιματστικο να ριξω τη θερμοτητα, και μπαινω σε μια λοοπα

Δημοσ.

ΠΑιδια μερικες γρηγορες ερωτησεις.

Αγορασα το Inventor life pro για διαμερισμα που ενοικιαζω σε τριτους (ειμαι ιδιοκτητης).

Δεν το εχω εγκαταστησει ακομη. Για να ισχυσει η 10 ετης εγγυηση της inventor υπαρχει ορος η εγκατασταση να γινει απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο. Τι σημαινει αυτο? Εξουσιοδοτημενο απο ποιον? 

Επισης μια νορμαλ τιμη για εγκατασταση νεου κλιματιστικου, χωρις αποξηλωση παλιου, με αντλια κενου στην περιοχη της Αθηνας (Πειραιας συγκεκριμενα) ποσο περιπου ειναι? Θα χρειαστω αποδειξη για την εγκατασταση (εγγυηση) η δεν ειναι απαραιτητη?

Δημοσ.

ΠΑιδια μερικες γρηγορες ερωτησεις.

Αγορασα το Inventor life pro για διαμερισμα που ενοικιαζω σε τριτους (ειμαι ιδιοκτητης).

Δεν το εχω εγκαταστησει ακομη. Για να ισχυσει η 10 ετης εγγυηση της inventor υπαρχει ορος η εγκατασταση να γινει απο εξουσιοδοτημενο συνεργειο. Τι σημαινει αυτο? Εξουσιοδοτημενο απο ποιον? 

Επισης μια νορμαλ τιμη για εγκατασταση νεου κλιματιστικου, χωρις αποξηλωση παλιου, με αντλια κενου στην περιοχη της Αθηνας (Πειραιας συγκεκριμενα) ποσο περιπου ειναι? Θα χρειαστω αποδειξη για την εγκατασταση (εγγυηση) η δεν ειναι απαραιτητη?

Για δες λιγο αυτο. Ειναι για το δικο μου μοντελο αλλα αφορα ιδια εταιρια και το διαβασα χθες στις κριτικες του σκρουτζ

μην παραλειψω για την εγγυηση να μην ξαναψαρωσετε και νομιζετε οτι εχεται 10 χρονια. αυτο ειναι μονο με συντηρησεις καθε χρονο και απο αυτους. τελικα ειναι μια κινεζια και μιση δεν το συστηνω σε κανεναν. διαθεστε 100-200 περισσοτερα και παρτε μια σοβαρη εταιρεια.

post-40215-0-10737900-1506503691_thumb.jpg

Δημοσ.

Εχω γνωστο τον υπευθυνο σερβις της εταιρειας στην πολη μου (δε θα πω σε ποια για ευνοτους λογους) και τον ειχα ρωτησει σχετικα. Ο εν λογω εχει το σερβις και αλλων εταιρειων. Αυτο που μου ειπε ειναι οτι μεχρι τη στιγμη που μιλαμε , η εν λογω εταιρεια  εχει καλο σερβις χωρις πολλα πολλα. Δηλαδη σε περιπτωση βλαβης αντικαθιστουν πλακετα λχ με συνοπτικες διαδικασιες.

Επαναλαμβανω αυτο γινεται μεχρι τη στιγμη που μιλαμε.

Σε αλλες γνωστες εταιρειες του χωρου, ιδιας ή και λιγο ακριβοτερης γκαμας τιμης (ας μην ξαναπουμε ονοματα) και εντος εγγυησης και με σερβις, πλακετες λχ δεν αλλαζουν αφου τις αποδιδουν στις διακυμανσεις του ρευματος λχ. Η για να αλλαχθουν περνανε απο 40 κυματα και αν. 

Οσα λεω παραπανω μου τα ειπε ο γνωστος μου που στο κατω κατω δεν εχει καποιο οφελος απο την εν λογω εταιρεια .

Στο σπιτι μου μαλλον δε θα το εβαζα. Απλα οπως προειπα ο γνωστος μου μου ειπε οτι προκειται για "τιμιο μηχανακι" ουτε πολυ καλο, ουτε κινεζια του κιλου, τιμιο ομως, με οτι αυτο συνεπαγεται ( και τους πιθανους κινδυνους βεβαια).

Η γνωμη μου ειναι οτι η εν λογω εταιρεια πουλαει στις τιμες που πουλαει λογω εγγυησης κυριως, Τωρα αν αρχισουν και αυτοι τα κουλα, μας μεινει η εγγυηση στο χερι και ψαχνουμε για ανταλλακτικα, δε νομιζω οτι τους συμφερει (εκτος αν χαμηλωσουν τις τιμες ή βαρεσουν κανονι).

Επι της ουσιας καποια απαντηση στις ερωτησεις μου?

Δημοσ.

Kαι γω τα ψιλοπαραλλει πιστευω αυτος στις κριτικες. Τωρα για το ποιος ειναι εξουσιοδοτημενος δες εδω στο δικτυου, παρε τους κοντινους σου στις κουκιδες που βλεπεις και ρωτα επιβεβαιωση οτι ειναι επισημα αξουσιοδοτημενα και παιρνεις σφραγιδα με το σερβις

https://www.inventoraircondition.gr/store-locator

Η εγκατασταση συνηθως 80αρι παει, (αυτο με την αντλια κενου δε το πιασα). Τοσο δηλαδη χρεωνε στη περιπτωση μου και με ξηλωμα του παλιου, αλλα τα εβαλε ο εμπορος γιατι αφαιρεσα τις μισες δοσεις απο τις ατοκες που εκανα με την αγορα (απο 24 το εκανα 14 δοσεις και εδωσα και λεφτα μπροστα και εκανε δωρο τοποθετηση)

EDIT: Α και προσεχε, 10 ειναι στο συμπιεστη 5 στα υπολοιπα μερη

https://www.inventoraircondition.gr/egiisi-inventor/eggyisi-10-xronia

Εγγύηση Κλιματιστικών και Συσκευών Inventor 10 Ετών

10 χρόνια στον συμπιεστή & 5 χρόνια για τα ηλεκτρικά/μηχανικά μέρη

Δηλαδη θα πρεπει καθε χρονο να κανεις σερβις για 10 χρονια (εστω 25 η τιμη του σεβις χ10 250ε)

• Super Moderators
Δημοσ.

Έτσι κι αλλιώς δεν θα το έκανες κάθε χρόνο από την στιγμή που το χρησιμοποιείς?

Δημοσ.

Πρεπει να το λιωνεις για να κανεις σερβις καθε χρονο

Οχι απαραταιτητα μπορει και ανα 6μηνες να χρειαζεσαι ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ  στοιχειου μπορει και ανα 2 ετη εξαρτατε απο πολλα στο ποτε εχει αναγκη το καθαρισμα ..το service sto ac δεν υπαρχει καθως δεν γινετε να συντηρησεις κατι στο μηχανημα  απο κατασκευης του.. παρα μονο ελεγχος για τυχόν σφαλματα στην πρωτη εγκατασταση ... (συμπλήρωση Φρεον σφίξιμο ρακορ έλεγχος αποχέτευσης  συμπυκνωματων κλπ).

• Super Moderators
Δημοσ.

Πρεπει να το λιωνεις για να κανεις σερβις καθε χρονο θεωρω

Με κάλυψε ο προλαλλήσαντας.

Δημοσ.

Εχω γνωστο τον υπευθυνο σερβις της εταιρειας στην πολη μου (δε θα πω σε ποια για ευνοτους λογους) και τον ειχα ρωτησει σχετικα. Ο εν λογω εχει το σερβις και αλλων εταιρειων.

Κάθε τεχνικός με αυτούς που συνεργάζεται καλύτερα και κερδίζει,αυτούς υποστηρίζει .Ρωτάς και άλλον τεχνικό για οποιαδήποτε αμφιβολία και στα κεντρικά της κάθε εταιρίας.  

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...