Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα ένα Mitsubishi heavy 9αρι πριν κανα μηνα από Κωτσόβολο. 

Αν και η εξωτερική μονάδα είναι εντελώς αθόρυβη και η εσωτερική επίσης αναφορικά με τον ανεμιστήρα, 

ακούω το θόρυβο του συμπιεστή ο οποίος μεταφέρεται (μεσω των σωληνώσεων?) μέσα στην εσωτερική μονάδα και ακούγεται από εκεί.

(υπόψη ότι η εξωτερική μονάδα είναι στο μπαλκόνι απέξω και στο πάτωμα. Δεν ακουμπάει δηλαδή τον τοίχο που είναι αναρτημένη η εσωτερική μονάδα)

Τι μπορεί να φταίει;

Αν το μήκος των σωληνώσεων είναι μικρότερο από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής είναι λογικό .

Dare-Devil μένουμε Άνω Πατήσια ( Κυπριάδου ) , ενιαία κουζίνα με σαλόνι και ένα δωμάτιο , απέναντι από πάρκο ( δηλαδή έχει υγρασία ) με το Philco i-Dry 16 βρήκα λύση , δεν έχουμε καθόλου υγρασία , έχει καλή μόνωση το σπίτι , αλουμίνια παράθυρα , δεν έχει απώλειες δηλαδή , λέω να παώ σε κάτι καλό για να το χρησιμοποιήσω και στο επόμενο σπίτι που θα πάω σε λίγο καιρό , εσύ τι προτείνεις ; B)

Λογικά θες 18άρι ή 24άρι . Αυτό θα στο πεί ψυκτικός .Value for money κλιματιστικά είναι τα Midea, Inventor, Haier,General Electric, Nobu.

Τα Inventor έχουν την μεγαλύτερη εγγύηση (10 χρόνια σε όλα ) και μετά ακολουθούν τα Haier General Electric και Nobu αν θυμάμαι καλά με 5ετή εγγύηση . Τα Midea έχουν τη μικρότερη εγγύηση . Καλά είναι αλλά μικρή εγγύηση .

Το ακριβό κλιματιστικό δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο σε αξιοπιστία . Η διαφορά κυρίως είναι ότι πληρώνεις τεχνικά χαρακτηριστικά . Δηλαδή αποδόσεις. Δε χρειάζεται να πάρεις ενα κλιματιστικό πάνω απο 1000 ευρώ για την χρήση που το θες γιατί δεν θα το κάνεις ποτέ απόσβεση και δε θα επωφεληθείς της λίγο καλύτερης κατανάλωσης που ίσως έχει . Δηλαδή στην τελική οποιασδήποτε εταιρίας επιλέξεις να πάρεις κλιματιστικό κοίτα τις απλές σειρές της . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γνωριζετε κατι σχετικα με την βιωσιμοτητα του ψυκτικου R410? Εαν ειναι να δωσω μερικες χιλιαδες ευρω για μηχανηματα θελω να ξερω αν θα υπαρχει support σε βαση 15 ετιας τουλαχιστον!

ευχαριστω!

Παιδια εχω ενα σπιτι το οποιο και εχω δωσει προς ενοικιαση. Θελω να του βαλω ενα 9αρι.

Αρχικα σκεφτομουν για inventor με 10 ετη ολικη εγγυηση (απο οτι ξερω).

Επειδη ομως παμε στα 400 και ψαχνω κατι φθηνο ειδα και αυτο

https://www.fiorentinos.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=8631

ΤΟΥΟΤΟΜΙ στα 315. 

Λεει κατι? Με προβληματιζει η μικρη εγγυηση του βεβαια (2 και 5 χρονια αντιστοιχα).

Επισης τα INVENTOR  Εχουν 10 χρονια ολικη εγγυηση ή 5 χρονια στα ηλεκτρικα και 10 στον συμπιεστη (τα εχω δει και τα δυο).?

Παιδια εχω ενα σπιτι το οποιο και εχω δωσει προς ενοικιαση. Θελω να του βαλω ενα 9αρι.

https://www.fiorentinos.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=8631

ΤΟΥΟΤΟΜΙ στα 315. 

Λεει κατι? Με προβληματιζει η μικρη εγγυηση του βεβαια (2 και 5 χρονια αντιστοιχα).

Επισης τα INVENTOR  Εχουν 10 χρονια ολικη εγγυηση ή 5 χρονια στα ηλεκτρικα και 10 στον συμπιεστη (τα εχω δει και τα δυο).?

Η τιμή του toyotomi είναι δελεαστική και σίγουρα πολύ καλή . Δεν ξέρω αν θα το βρεις όμως διότι έχω την εντύπωση ότι είναι παλιό καταργημένο μοντέλο . ότι βρεις δηλαδή σε στοκ σε κατάστημα αν βρεις οπότε ψάξ το δεν χάνεις κάτι .

Απο την άλλη όπως είπες η μικρή εγγύηση αλλά η τιμή πολύ καλή ! . Βέβαια αν σου βαρέσει πλακέτα εκτός εγγύησης θα πας για άλλο μηχάνημα μιας και το κόστος θα σου βγει στα 2/3 της τιμής του κλιματιστικού .

Τα inventor έχουν 10 ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη δίχως προϋπόθεση ετήσιας συντήρησης . Η 5ετής εγγύηση και 10 συμπιεστή που λες ίσχυε μέχρι πριν κάποιους μήνες για τα κλιματιστικά τοίχου . Δες και στο site τους . 

Απο το καταστημα που θελω να το παρω ( το inventor)  αναφερει ξεκαθαρα

Πέντε (5) έτη για μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη
Δέκα (10) έτη για τον συμπιεστή

Χρηζει λοιπον διευκρινησης.

Θα παρω αυριο τηλ να το διευκρινησω.

επισης εχει φρεον R32 που μαλλον δεν ειναι καλο.

ΠΑντως με το TOYOTOMI εχει 50 ευρω διαφορα και επειδη θα ειναι για σπιτι που εχω δωσει προς ενοικιαση μαλλον κλινω προς το Inventor.

Λοιπον μπηκα στο site της εταιρειας και για οσα μηχανηματα εχουν αγοραστει μετα τον 3/17 δινει 10 χρονια ολικη εγγυηση.

Δυο ερωτησεις.

Στους ορους αναφερονται ενδεικτικα τα εξης

1. Για την ορθή, αποδοτική και ασφαλή λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων συνιστάται ως καλή πρακτική ο καθαρισμός και η συντήρησή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα και με την χρήση τους από εξειδικευμένους προς τούτο και πιστοποιημένους τεχνικούς-συντηρητές.

Αυτο σημαινει οτι αν δεν εχει γινει η συντηρηση μπορουν κατα την κριση τους να μην αποδεχτουν την επισκευη?

Επισης η 10ετης εγγυηση ειναι δεσμευτικη τη στιγμη της αγορας η μπορει να ανακληθει στο μελλον (να την μειωσουν λχ)?

Επισης η 10ετης εγγυηση ειναι δεσμευτικη τη στιγμη της αγορας η μπορει να ανακληθει στο μελλον (να την μειωσουν λχ)?

Από τη στιγμή που όταν αγοράσεις αυτό το προϊόν έχει 10 ετή εγγύηση την τρέχουσα περίοδο δεν μπορεί να σου πάρει την εγγύηση πίσω και να στην κάνει 5.

ΤΟΥΟΤΟΜΙ στα 315. 

http://www.skroutz.gr/s/9496465/Toyotomi-Kuro-TKN-TKG-628R32.html#reviews

Χρεωνουν τα ανταλακτικα απο το πρωτο χρονο χρησης με τη δικαιολογια τησ τασησ του ρευματοσ 

Επομενος δεν τηρουν ουτε τη μικρη τους εγγυηση

Παραθετω

0
1
 28 στους 29 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
nolimits62 στις 23/09/2016

Μ ε απλα λογια Μακρυα !!!!καηκε η πλακετα τον πρωτο χρονο με 

το πολυ 20 ωρες λειτουργιας Κ παντα η αντιπροσωπεια βρισκει τροπους ναμην σε καλυπτει 280 € αντικατασταση πλακετας με τοποθετηση !!! τρελλο θορυβο!!! 

ΑΠΛΑ ΜΑΚΡΙΑ !!!!

0
1
 1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

Τοποθετησα δυο μοναδες στα δυο παιδικα δωματια. Μετα απο πολυ μετρια χρηση εκαψαν και τα δυο πλακετα. Κοστος αντικαταστασης μεγαλυτερη απο 220 €. Δικαιολογια της εταιρειας η ταση του ρευματος, μακρια !!!

• Απόδοση στη θέρμανση
  • Απόδοση στην ψύξη
  • Θορυβώδες
  • Σχέση ποιότητας τιμής

• Like 3

Για όσους επανέρχονται με τα ίδια κάθε τόσο.Οι εγγυήσεις είναι εμπορική πολιτική των εταιριών για κέρδος, και αλλάζουν συχνά .Δεν σημαίνει μια εγγύηση, καλύτερη ποιότητα.Οτι κρίνουν οι εταιρίες τους συμφέρει κάθε φορά, και ότι αναφέρεται γραπτά στην κάθε συσκευασία σε οτιδήποτε πληροφορία σχετικά με το προιόν,έχεις αγοράσει και ισχύει.

Aν θελήσουν να μην σε εξυπηρετήσουν ,πάντα θα υπάρχει σχετικός όρος να επικαλεστούν.Υπάρχουν και όροι κακής χρήσης,τοποθέτισης, τρόπος επισκευής κλπ σε όλες τι εταιρίες. Οποιος νομίζει τον εξαπάτησαν ,ότι λέει ο νόμος για την περίπτωση του για όσους εμπλέκονται.

• Like 1

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Παιδια ποιο απο τα δυο να παρω; 40τμ σαλονι κουζινα μαζι..το θελω πιο πολυ για τν χειμωνα (θερμανση)

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/111151-fujitsu-asyg18lfc

http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/174995-toshiba-shorai-ras18pavsg/pkvsg-e

Παιδια ποιο απο τα δυο να παρω; 40τμ σαλονι κουζινα μαζι..το θελω πιο πολυ για τν χειμωνα (θερμανση)

Toshiba φυσικά. Αν και πιστεύω οτι καλύπτεσαι οριακά με 18αρι, αν μένεις επαρχία/βόρεια Ελλάδα με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες τον χειμώνα, πήγαινε για 24αρι.

Το Toshiba . Καλύτερους συντελεστές απόδοση. Κοίτα μήπως χρειάζεσαι 24άρι .

Amix και γω αυτα τα δύο τα κοιταζα. Δεν εχω κανει ακομα την αγορα. Μαλλον τη Δευτερα. Το toshiba βγαινει και σε 22000btu. Ακου λοιπον που κατεληξα. Το fujitsu αυτο είναι παλιο μοντελο. Δε ξερω αν εδω στην ελλάδα υπαρχει αντιπροσωπεια αλλα ψαχνωντας σε site της επισημης εταιρειας εχει αλλες πολυ καλυτερες σειρες. Παντως σε επιδοσεις στη θερμανση τα σπαει και θα σε καλύψει. 

Το toshiba ειναι φετινο μοντελο και εχει το νεο ψυκτικο υγρο r32. Το 22.000btu toshiba η αντιρποσωπεια μου το δινει 1124€ και το 24000 btu 1217 + την εγκατασταση.

Εγω εχω καταλήξει το toshiba γιατι εχω αντιπροσωπεια κοντα μου (χανια). Τωρα διαβαζω για να δω μειονεκτήματα και πλεονεκτηματα αν κανω υπερδιαστασιολογηση στα btu. Δεν ειναι και πολυ καλο να παρει πολυ μεγαλυτερο AC αν δεν απαιτείται. 

Παντως σαν εταιρειες κατα  τη γνωμη μου η fujitsu ειναι ενα σκαλοπατι πανω απο toshiba. Αν διπλα μου ειχα αντιπροσωπο fujitsu θα αγοραζα μαλλον ενα πιο νεο μοντελο απο εκει.

Οποιος εχει γνώσεις για την υπερδιαστασιολογη στα btu ας μας πει την αποψή του.

Καλησπέρα Dare-Devil.

Έχω διαβάσει αρκετές δημοσιευσεις. Δεν βρήκα απαντήσεις σε κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο μάλιστα δεν το έχει προσέξει κανείς. Πήρα το Inventor nemesis, θεωρητικά το καλύτερο 9αρι της inventor με το καλύτερο scop της αγοράς. 5,1 μέση ζώνη, 6,4 θερμή ζώνη. Την κατανάλωση την είδε κανείς; Σύμφωνα με την ενεργειακή ετικέτα η ετήσια κατανάλωση στη μέση ζώνη είναι 714 kwh (normal) αλλά στη θερμή ζώνη 700kwh!!!! Πώς είναι δυνατόν να έχει το καλύτερο scop της αγοράς και μια απο τις μεγαλύτερες καταναλώσεις στην αγορά στη θερμή ζώνη; Ψάξτε mitsubishi, daikin, toshiba. Με μικρότερο scop στη θερμή ζώνη έχουν κατανάλωση 300-350kwh το πολύ. Επίσης πως είναι δυνατόν να έχει   ίδια κατανάλωση στη μέση και στη θερμή ζώνη; Θα έπρεπε να έχει τη μισή κατανάλωση από τη μέση ζώνη.

Αν έχουν τη διπλή κατανάλωση στη θερμή ζώνη στη θέρμανση, υπάρχει θέμα. Οι μετρήσεις σε όλα τα μοντέλα είναι κάτω από τις ίδιες συνθήκες και για τις ίδιες ώρες, νομίζω 1400.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...