Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο κατά την εγκατάσταση.

Τραβά όλο τον αέρα/υγρασία απ' το κύκλωμα και δημιουργεί κενό, πριν αφήσει το φρέον να τρέξει.

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα 9άρι air condition, μέχρι 330-350 ευρώ και είμαι ανάμεσα σε 3 μηχανήματα. 1ο το NOBU KOBE (μου είπαν ότι φοράει συμπιεστή της Midea), 2o το Haier Tundra, με λιγότερα χαρακτηριστικά αλλά συμπιεστή Hitachi και πιστοποίηση Eurovent (έχω διαβάσει όμως σε σχόλια για πολύ έντονο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα και δε ξέρω αν ισχύει για όλα τα μηχανήματα) και 3ο το CVMore Atmo με 10 χρόνια εγγύηση αλλά χωρίς να γνωρίζω τους όρους αλλά ούτε και την εταιρεία τι ρόλο παίζει. Επικρατέστερο μέχρι τώρα είναι το Nobu..Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα?

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα 9άρι air condition, μέχρι 330-350 ευρώ και είμαι ανάμεσα σε 3 μηχανήματα. 1ο το NOBU KOBE (μου είπαν ότι φοράει συμπιεστή της Midea), 2o το Haier Tundra, με λιγότερα χαρακτηριστικά αλλά συμπιεστή Hitachi και πιστοποίηση Eurovent (έχω διαβάσει όμως σε σχόλια για πολύ έντονο θόρυβο στην εξωτερική μονάδα και δε ξέρω αν ισχύει για όλα τα μηχανήματα) και 3ο το CVMore Atmo με 10 χρόνια εγγύηση αλλά χωρίς να γνωρίζω τους όρους αλλά ούτε και την εταιρεία τι ρόλο παίζει. Επικρατέστερο μέχρι τώρα είναι το Nobu..Υπάρχει κάποιο άλλο αξιόλογο σε αυτά τα χρήματα?

Toyotomi Hiro Eco 9000btu

Toyotomi Izuru Eco 9000btu

Toyotomi Hiro Eco 12000btu

Δεν ξέρω τι έχουν μέσα, αλλά έχουν πολλές και καλές κριτικές.

Προσωπικά, δεν θα έδινα σημασία στην εγγύηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδη τα Daikin και Mitsubishi δε χαλανε ποτε?

Εχω την εντυπωση ότι κανενα κλιματιστικο δεν ειναι αθανατο, υπαρχει ένα οριο και αναλογα με τη χρηση και τη συντηρηση που του κανεις.

Όλα έχουν "ημερομηνία λήξης" ακόμα και ο δημιουργός τους (ο  άνθρωπος )  :P

Απο τα 3 με την σειρά που τα έχεις βάλει θα κοιτούσα .

Τ carrier coastal line είναι κινέζικα?

Το πιθανότερο Midea !

δεν χρειάζονται όλες οι ΑΘ κενό

όταν λέω δεν χρειάζονται το εννοώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που στο ψυγείο σου που είναι και αυτό ΑΘ δεν έκανες κενό πριν το λειτουργήσεις

Όλες οι ΑΘ θέλουν κενό δια ροπάλου .

Το ψυγείο δεν είναι παράδειγμα διότι είναι κλειστό κύκλωμα και έχει γίνει κενό απο το εργοστάσιο .

• Like 2
Δημοσ.

Όλα έχουν "ημερομηνία λήξης" ακόμα και ο δημιουργός τους (ο άνθρωπος ) :P

Απο τα 3 με την σειρά που τα έχεις βάλει θα κοιτούσα .

Το πιθανότερο Midea !

Το ψυγείο δεν είναι παράδειγμα διότι είναι κλειστό κύκλωμα και έχει γίνει κενό απο το εργοστάσιο .

Και τα midea τι είναι ;

Δημοσ.

ενώ οι ΑΘ ενιαίου τύπου είναι ανοικτού κυκλώματος και δεν έχει γίνει κενό στο εργοστάσιο;

Δημοσ.

Πάντως ένα από τα καταστήματα που έχει πολύ καλές τιμές (όπως φαίνεται και από Skroutz), σε επικοινωνία που είχα μου είπε 65 η τοποθέτηση "φυσικά με αντλία κενού", όπως με διαβεβαίωσε. Νομίζω θα τον προτιμήσω.

Κουίζ της ημέρας (για 12αρι): inventor passion pro ii ή toyotomi izuru eco;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τα midea τι είναι ;

Κινέζικα είναι, αλλά δεν λέει κάτι αυτό.

Γιατί κολλάτε στο made in Japan; Τόσα κλιματιστικά υπάρχουν made in Japan και αν δείτε τι φοράνε μέσα έχουν εξαρτήματα απο China . Παιδιά τίποτα στις μέρες μας πλέον δεν είναι καθαρά made in one Country. Ξεχάστε τα αυτά  και δεν παίζει κανένα ρόλο για την ποιότητα ενός προιόντος η χώρα κατασκευής . Σημασία έχουν τα standards που εφαρμόζει απο το σχεδιασμό μέχρι το τελικό στάδιο παραγωγής η κάθε εταιρία και οι προμηθευτές τους.  

Iphone : Designed in California made in China by foxconn και όλα μέσα κινέζικα . Δεν είναι ποιοτικό ; ! ;! ;;; !!!!

Παραδείγματα αμέτρητα να σας πω ακόμα και στη Daikin.  :)

Δεν ξέρω τι έχουν μέσα, αλλά έχουν πολλές και καλές κριτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αγαπητού Lexusr450, βασίζονται και τα δύο στο Gree Lomo.

Δύσκολη επιλογή. Και τα δύο είναι "Ελληνικές" εταιρείες, το ένα έχει parts της Midea, το άλλο της Gree, οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες του χώρου παγκοσμίως. Υπέρ του Inventor είναι η 10ετής εγγύηση*, το καλό after sales και το στικάκι του wifi. Από επιδόσεις, την ίδια ονομαστική ισχύ φαίνεται να έχουν και τα δύο, με ίδιο συντελεστή απόδοσης (στη θέρμανση τουλάχιστον) και με εξίσου μεγάλο εύρος λειτουργίας. Πιθανόν το Toyotomi να είναι πιο θορυβώδες (στα specs είναι +3dB πίεση). Οι πιο πολλοί θα σου πρότειναν Inventor. Παράπονα έχουν αναφερθεί και για τις δύο.

Σε αυτά τα λεφτά πάντως παίρνεις και μάρκες Daikin/ Mitsubishi/ Panasonic/ Hitachi (χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερα).

Σύγκριση θέρμανσης βάσει SCOP/W. Για την ψύξη, επειδή τα SEER είναι πολύ γενικά κοιτάμε τα EER, π.χ. η Toyotomi έχει spec sheet στο site της όπου βρίσκεις το EERd (35°C) = 3.2, για το Inventor θα πρέπει να ψάξεις του αντίστοιχου Μidea από εδώ για να συγκρίνεις (αν και κατά 99% περίπου την ίδια απόδοση έχουν όλα σε υψηλές εξωτερικές)

Επεξ/σία από Philippe
  • Like 2
Δημοσ.

Ψυγεια και μικρες συσκευες αγορασε η μιντεα .Πουλουνται αλλου . Τα κλιμα ειναι καιρο ενωση φιρμες τοσιμπα καριερ .Αλλο μαγαζι. .Καριερ φτιαχνει και η μιντεα .Βαζει τοσιμπα μεσα..Αλλη συνεργασια Τι πουλανε σε τι θες, ρωτα σε μαγαζι με τοσιμπα .

Ρε φιλε ελεος!!!! Κανε κατι  με το συντακτικο σου!!!!

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγω αναμεσα στα δυο ειμαι αλλα κλεινω περισσοτερο προς το inventor passion pro ii.

Ισως το παρω απο Δευτερα.

Για την αντλια κενου που ειδα σε καποια post τι πρεπει να πω συγκεκριμενα ή να ρωτησω ωστε να γινει σωστα η εγκατασταση?

Δημοσ.

Κι εγω αναμεσα στα δυο ειμαι αλλα κλεινω περισσοτερο προς το inventor passion pro ii.

Ισως το παρω απο Δευτερα.

Για την αντλια κενου που ειδα σε καποια post τι πρεπει να πω συγκεκριμενα ή να ρωτησω ωστε να γινει σωστα η εγκατασταση?

Κι εγώ το ίδιο. Το κατάστημα το οποίο ανέφερα παραπάνω ζητά 65 για την τοποθέτηση με αντλία κενού, ενώ έχει την ενδιαφέρουσα αναφορά "10 χρόνια εγγύηση χωρίς όρους συντήρησης". 

Philippe ευχαριστώ για την απάντηση. Νομίζω θα παίξω προς Passion Pro. :) 

• Like 2
Δημοσ.

Αν διαβασετε το ορο 6 θεωρητικα μπορουν να ισχυριστούν οτι η εγκατασταση δεν εγινε σωστα και η βλαβη προερχεται απο κακη χρηση οποτε και δεν ισχυει η ισχυει. Και εσυ αντε μα αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. Παντως η ινβεντορ πρεπει να εκανε τρελες πωλησεις με 3-4 ατομα που ετυχε να μιλησω ινβεντορ εβαλαν

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω κ εγώ μια ερώτηση για την εγκατάσταση μήπως γλυτώσω το δοκάρι μου;

Η τρύπα στον τοίχο μπορεί να γίνει πίσω από την εσωτερική μονάδα εκεί που έχω σημειώσει με κόκκινο ή για να γίνει αυτό θα καμφούν απότομα οι σωληνώσεις; Υπάρχει κανένας λόγος που πρέπει να γίνει η τρύπα είτε δεξιά ή αριστερά στις θέσεις που δείχνει το διάγραμμα;

post-289428-0-51845300-1499815627_thumb.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...