Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι και? Αν δεν είναι δλδ επίσημο συνεργείο και είναι "απλά ένα φτηνό split" είναι δικαιολογημένο να κάνει εγκατάσταση χωρίς αντλία κενού? Τέτοια πατήματα τους δίνουμε και έχουν πάρει τον αέρα...

Είπα εγώ αυτό; Το επιχείρημα με την αντλία των μερικών χιλιάδων δεν στέκει, είπα οτι άλλο συνεργείο και άλλη προσοχή θα δώσουν στην Α/Θ και άλλος τεχνικός με άλλη προσοχή στο μικρό split. Την Α/Θ δεν θα τρέξει να στην βάλει το συνεργείο του Κωτσόβολου που σου δίνουν τζάμπα εγκατάσταση και αμοίβονται έναν ψωρομισθό με βάση τα κομμάτια, ούτε θα έρθει να στην βάλει το συνεργείο του μπαρμπαμήτσου της γειτονιάς, η εγκατάσταση της Α/Θ μπορεί να πάρει από μερικές ώρες μέχρι λίγες μέρες αναλόγως πάντα της κλίμακας του κτιρίου και της εγκατάστασης, κατά την εγκατάσταση υπάρχουνε διάφορα άτομα που επιβλέπουνε, επίσης μπορεί να κάνεις συμφωνία με την εταιρεία που την εμπορεύεται και την τοποθετεί για συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προφανώς δεν συμφέρει την εταιρεία να μην κάνει καλή δουλειά και μετά να τρέχουν για επισκευές. Είναι σαν να μου λες οτι την ίδια ποιότητα δουλειάς και την ίδια προσοχή θα δώσει το συνεργείο του μπαρμπαμήτσου που του στέλνουν για service τα datsun και το ίδιο πράγμα μια ferrari που θα πάει σε ειδικό εξουσιοδοτημένο συνεργείο για service. Οι πιθανότητες να επιχειρήσουν να σε δουλέψουν ή να σου κάνουν λαμογιά ή γενικά να μην σου κάνουν καλή δουλειά στην δεύτερη περίπτωση, είναι απείρως μικρότερες σε σχέση με την πρώτη περίπτωση.

Και δεν τίθεται κανένα θέμα να τους δώσουμε "αέρα" και οτιδήποτε σχετικό. Ο άλλος δεν θέλει να βάζει αντλία κενού όταν έχει να τρέξει σε ένα σωρό πελάτες γιατί χάνει χρόνο, μπορεί ακόμα να μην έχει και αντλία. Στο χέρι του πελάτη είναι να τον πιέσει και να βάλει αντλία κενού, επίσης στο χέρι του πελάτη είναι να ψαχτεί και να αντικρούσει τυχόν επιχειρήματα και δικαιολογίες που θα πει ο τεχνικός, όπως μια γυναίκα που είχε μπει εδώ πριν αρκετό καιρό και έλεγε οτι ζήτησε αντλία κενού και την έκραξε ο μπαρμπας ο ψυκτικός και της έλεγε ποιος νομίζεις οτι είσαι, αν δεν τον πιέσει ο πελάτης τον τεχνικό απλά δεν θα βάλει. Αν σου πούνε τίποτα τους λες οτι ο κατασκευαστής ζητάει να μπει αντλία κενού και τέλος. Αν περιμένεις να βασιστείς στο ήθος του καθενός για να σου κάνει καλή δουλειά χαιρετίσματα. Και ειδικά σε τεχνικά θέματα που η πλειοψηφία της κοινωνίας έχει μαύρα μεσάνυχτα, εκεί ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει στον πελάτη για να γίνει πιστευτός. Μέχρι να μην λειτουργεί καλά το κλιματιστικό και μέχρι να πάρει πρέφα ο πελάτης αν συμβαίνει κάτι, ο ψυκτικός έκανε την δουλειά του και μετά τρέχα γύρευε να αναζητήσεις ευθύνες.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Αν έχεις μηχάνημα διαφορετικό από τα παραπάνω, εύχομαι και αυτό να σου κρατήσει μια ζωή ή όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να χρειαστεί να δώσεις λεφτά για επισκευή ή αγορά καινούργιου μετά από βλάβη.

Δηλαδη τα Daikin και Mitsubishi δε χαλανε ποτε?

Εχω την εντυπωση ότι κανενα κλιματιστικο δεν ειναι αθανατο, υπαρχει ένα οριο και αναλογα με τη χρηση και τη συντηρηση που του κανεις.

Δημοσ.

Μπορεί να μας πει κάποιος τι παίζει με τα Toshiba? Εννοώ ποια μοντέλα είναι κινεζιές και ποια όχι. Τα Daisekai 8 ας πούμε είναι κορυφαία, σωστά; Τα Shorai είναι σαν τα Inventor Aria; Μιας και η εταιρεία έχει πουληθεί στην Midea και το Shorai είναι νέο μοντέλο.

Ψυγεια και μικρες συσκευες αγορασε η μιντεα .Πουλουνται αλλου . Τα κλιμα ειναι καιρο ενωση φιρμες τοσιμπα καριερ .Αλλο μαγαζι. .Καριερ φτιαχνει και η μιντεα .Βαζει τοσιμπα μεσα..Αλλη συνεργασια Τι πουλανε σε τι θες, ρωτα σε μαγαζι με τοσιμπα .

• Like 2
Δημοσ.

Απο mitsubishi 12αρι με cop 4.4 στα 1000ευρω κοστος εσπασε στα 2 χρονια μια πλαστικη προεξoχη(αναβοσβηνει συνεχεια ενα λαμπακι) απο την μασκα

στα 2 χρονια! Και για 4 μερες εκτος εγγυησης δεν δεχτηκε η αντιπροσωπεια να αλλαξει τη μασκα.. Ειναι καλυμμενοι οκ! αλλα

απο την στιγμη που το μηχανημα ειναι εξ ολοκληρου απο αυτους(αγορα-τοποθετηση-συντηρηση καθε χρονο) δηλαδη δεν βαλαμε

ποτε χερι εμεις θα μπορουσαν να το ειχαν απορροφησει.. Ουσιαστικα η ζημια προηλθε απο αυτους ή αστοχια υλικου..

Εχω παρατηρησει οτι καποιες φορες βγαζει εναν θορυβο απο την εσωτερικη για λιγα λεπτα,το κανει που και που.. εχει και διαστολες-συστολες οχι

σε ενοχλητικο βαθμο..

Το αλλο παλι που κανει αργει να αποδοση γιατι σηκωνει τα ρευματα αργα.. και μου λεει ο μαστορας για να σου κανει οικονομια..

και του λεω οικονομια θα μου κανει να καιει στιγμιαια πχ 800 και να αποδιδει για 1000watt μου λεει ξεχασε το!!!

Το μονο που παραδεχομαι ειναι η πραγματικα αθορυβη εξωτερικη μοναδα!!! και η αποδοση του αλλα και κει στα pick ρευματα αφου φτανει τα 2200watt!

Η εκτιμηση μου ειναι οτι τοσο ακριβα μηχανηματα σε βαζουν μεσα..

Δεχομαι καλυτερη ποιοτητα υλικων οπως το διαπιστωνω τοσο οπτικα οσο και στο πιασιμο.. αλλα το μονο σιγουρο ειναι υπερκοστολογημενα αναμφισβητητα!

Δημοσ.

Μπορεί να μας πει κάποιος τι παίζει με τα Toshiba? Εννοώ ποια μοντέλα είναι κινεζιές και ποια όχι. Τα Daisekai 8 ας πούμε είναι κορυφαία, σωστά; Τα Shorai είναι σαν τα Inventor Aria; Μιας και η εταιρεία έχει πουληθεί στην Midea και το Shorai είναι νέο μοντέλο.

Xωρις να ειμαι σίγουρος νομιζω στην carrier εχει πουληθει το τμημα με τα aircondition

Το Shorai προς το παρον ειναι αποκλειστικό σε Kωτσοβολο και η κυρια διαφορα απο το suzumi ειναι το wifι ready και το R32.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαργυρωνουν το ονομα που εχουν κανει στην αγορα

Όπως η Philips δηλαδή που καποτε ηταν μεγαλο ονομα και μετα κατεληξε να κανει τηλεοράσεις της πλακας?

• Super Moderators
Δημοσ.

Είπα εγώ αυτό;

Το επιχείρημα ότι θα σκάσει η εταιρεία δεν είχε καμία σχέση με το point μου, το οποίο ήταν ότι το "έλα μωρέ δεν πειράζει" δεν θα το πεις σε πανάκριβο μηχάνημα. Από την στιγμή που λειτουργεί και το φτηνό με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο κι η εγκατάσταση.

Δημοσ.

πολυς ντορος για τις αντλιες, οκ τις σωληνωσεις πες τις καταλαβαινουμε,

αντλια πως μπορουμε να καταλαβουμε αν μας εβαλαν (εκ των υστερων) ;

Δημοσ.

πολυς ντορος για τις αντλιες, οκ τις σωληνωσεις πες τις καταλαβαινουμε,

αντλια πως μπορουμε να καταλαβουμε αν μας εβαλαν (εκ των υστερων) ;

Aν δεις να συνδέουν κάτι τέτοιο και να ακούγεται το μοτέρ του να δουλεύει τότε σου κάνουν κενό .

https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjpptzrqf_UAhUJchQKHZH0DXMQ_AUIBigB&biw=1920&bih=950#imgrc=VEXFJ9W0y-yOOM:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...