Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ξεκινήσουμε με το πιο βασικό . Πολεοδομικά απαγορεύεται με νόμο η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας πάνω στο τοίχο . Αν εγώ σου τραβήξω καταγγελία έρχεται η πολεοδομία σου βεβαιώνει πρόστιμο και μετά κλάμα !

Στην ερώτηση σου τώρα :

Πρέπει να τηρείται το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων στα κλιματιστικά για πολλούς λόγους:

Μερικοί είναι :

Για να μην έχουμε θορύβους απο την εξώ μονάδα προς τα μέσα .

Για να αποδίδει το μηχάνημα εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή (π.χ αποδόσεις).

Για την μακροζωία του μηχανήματος .

Κατα κανόνα τουλάχιστον 2.5-3 m σωλήνωση θέλουν τα περισσότερα μηχανήματα του εμπορίου .

Το να βάλεις την μονάδα πίσω απο την εσωτερική σε καμία περίπτωση δε φτάνει αυτό το μήκος σε κανένα μοντέλο.

Ένας άλλος λόγος που δεν συνιστάται η τοποθέτηση της εξωτερικής στο τοίχο (ακόμα και αν έχουμε τα σωστά μήκη) είναι ότι θα αυξηθεί ο θόρυβος που θα μεταφέρεται μέσα στο σπίτι .

Εν ολίγης  τοιχόν θέματα θορύβων απο τις έξω μονάδες ή τις μέσα με το φρέον να ακούγεται να ρέει σε πάρα πολλές περιπτώσεις όλα αυτά είναι αποτέλεσματα της λάθος εγκατάστασης ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ .

Συμφορουμίτη ευτυχώς υπάρχεις και εσύ και μαθαίνουμε κάτι.

Έγινε εγκατάσταση δύο κλιματιστικών στο πατρικό των γονιών(δεν ήμουν παρών κατά την εγκατάσταση δυστυχώς). Οι εξωτερικές μονάδες είναι επιτοίχιες ακριβώς έξω από τις εσωτερικές(ενώ υπήρχε επιλογή ταράτσας) και δεν έχει χρησιμοποιηθεί αντλία κενού. Το κόστος ήταν 70 ευρώ έκαστο.

Άμα ανοίξω το κεφάλι του εγκαταστάτη και του μαγαζάτορα που τον πρότεινε, θα φταίω εγώ ε?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να τους δικαιολογήσω, αν υποθέσουμε ότι μια μέρα ξεκινούν όλοι να κάνουν σωστά την εγκατάσταση, μετά θα γκρινιάζουμε λόγω αύξησης χρόνου αναμονής, μιας και ως γνωστόν σχεδόν όλοι το αφήνουμε για την τελευταία στιγμή.

Δημοσ.

Ναι αλλά χωρίς να θέλω να φανώ κακός, θα πρέπει να περιμένουν στα συσσίτια τέτοιοι τύποι(σε όλα τα επαγγέλματα σαφώς) για να καταλάβουν.

Θα επικοινωνήσω άμεσα με την Inventor. Ας τα βρει με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της.

Δημοσ.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν μπει αντλία κενού. Η εξαέρωση πάλι γίνεται απλώς το διώχνουν στην ατμόσφαιρα σε βάρος του περιβάλλοντος. Από τη στιγμή που δουλεύει χωρίς πρόβλημα είναι εντάξει, ό,τι έγινε έγινε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δεν μπει αντλία κενού.

Θα το έλεγες αυτό για αντλία θερμότητας 7000+ euro? :P

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κακό όμως δεν κάνουν, οπότε γιατί να μην έχεις ήσυχο το κεφάλι σου?

Δημοσ.

όταν λέω δεν χρειάζονται το εννοώ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που στο ψυγείο σου που είναι και αυτό ΑΘ δεν έκανες κενό πριν το λειτουργήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ah εννοείς ότι είναι εξαρχής κλειστό το σύστημα οπότε δεν κάνεις τπτ, ok...

Δημοσ.

Αρα καλες είναι μονο η Toshiba Daikin και η Mitsubishi?

Ολοι οι υπολοιποι κυμαινομαστε στη μετριοτητα?

σημερα ηρθε ψυκτικός και μου εβαλε το toshiba suzumi plus 18αρι, μολις το ειδε μου ειπε τα εσκασες χοντρα αλλα πειρες εργαλειο διπλο μοτερ και συμπιεστης made in japan.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το έλεγες αυτό για αντλία θερμότητας 7000+ euro? :P

Την Α/Θ των μερικών χιλιάδων ευρώ θα έρθει να την εγκαταστήσει συνεργείο της εταιρείας ή του κατασκευαστή που θα είναι άρτια καταρτισμένο και εξοπλισμένο και αυτό μετά απο μελέτες θερμικών φορτίων του κτιρίου και προτάσεις. Άλλο πράγμα το ένα και άλλο το απλό κλιματιστικό split που γίνονται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες αγορές είτε για αλλαγή παλαιού μηχανήματος είτε εγκατάσταση για πρώτη φορά.

Αρα καλες είναι μονο η Toshiba Daikin και η Mitsubishi?

Ολοι οι υπολοιποι κυμαινομαστε στη μετριοτητα?

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Αν έχεις μηχάνημα διαφορετικό από τα παραπάνω, εύχομαι και αυτό να σου κρατήσει μια ζωή ή όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να χρειαστεί να δώσεις λεφτά για επισκευή ή αγορά καινούργιου μετά από βλάβη.

σημερα ηρθε ψυκτικός και μου εβαλε το toshiba suzumi plus 18αρι, μολις το ειδε μου ειπε τα εσκασες χοντρα αλλα πειρες εργαλειο διπλο μοτερ και συμπιεστης made in japan.

Έκανες πολύ καλή αγορά μηχανήματος. 15 χρόνια και βάλε θα σου αντέξει στάνταρ για χειμερινή και καλοκαιρινή χρήση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Την Α/Θ των μερικών χιλιάδων ευρώ θα έρθει να την εγκαταστήσει συνεργείο της εταιρείας ή του κατασκευαστή που θα είναι άρτια καταρτισμένο και εξοπλισμένο και αυτό μετά απο μελέτες θερμικών φορτίων του κτιρίου και προτάσεις. Άλλο πράγμα το ένα και άλλο το απλό κλιματιστικό split που γίνονται κάθε χρόνο χιλιάδες νέες αγορές είτε για αλλαγή παλαιού μηχανήματος είτε εγκατάσταση για πρώτη φορά.

Ναι και? Αν δεν είναι δλδ επίσημο συνεργείο και είναι "απλά ένα φτηνό split" είναι δικαιολογημένο να κάνει εγκατάσταση χωρίς αντλία κενού? Τέτοια πατήματα τους δίνουμε και έχουν πάρει τον αέρα...

Δημοσ.

Μπορεί να μας πει κάποιος τι παίζει με τα Toshiba? Εννοώ ποια μοντέλα είναι κινεζιές και ποια όχι. Τα Daisekai 8 ας πούμε είναι κορυφαία, σωστά; Τα Shorai είναι σαν τα Inventor Aria; Μιας και η εταιρεία έχει πουληθεί στην Midea και το Shorai είναι νέο μοντέλο.

Δημοσ.

ΠΑιδια επειδη παρακολουθω τη συζητηση περι των συνεργειων που χρησιμοποιουν αντλια κενου και αυτων που δεν , ακουστε και τη δικη μου ιστορια.

Πριν 6-7 χρονια περιπου αποφασισα και αγορασα 3χ a/c Panasonic 9 αρια απο κωτσο με δωρεαν τοποθετηση, τα δυο για το σπιτι και το ενα για ενα σπιτι που εχω προς ενοικιαση.

ΚΑι στα τρια η εξωτερικη μοναδα μπηκε ακριβως πισω απο την εσωτερικη.

Στο σπιτι μου ολα οκ. Στο σπιτι που νοικιαζω ομως επειδη ο τοιχος ειναι ytong συγχρονιζει ο τοιχος με αποτελεσμα να τριζει ολοκληρος.

Στο σπιτι δε η μια εξωτερικη μοναδα ειναι στο μπαλκονι η αλλη ομως ειναι σε τυφλο σημειο μη προσβασιμο. Βαζοντας την αφησε μια μεγαλη τρυπα κατω ακριβως απο τη σωληνα που μπαινει μεσα (πανω απο 20 εκ περιμετρο).

Περισυ οταν πηγαμε να ανοιξουμε το κρυο στο μηχανημα μετα απο καιρο αρχισαν να πεφτουν δεκαδες κατσαριδακια μικρα και μερικες κατσαριδες μεγαλες.

Αντιλαμβανεστε τι εγινε βεβαια (ειναι και στην κρεβατοκαμαρα). Αναγκαστηκαμε και φεραμε απολυμαντικη και ψαχνοντας βρηκαμε την αιτια.

Εψαξα να βρω τα στοιχεια του εγκαταστατη απο των Κωτσο αλλα δυστχως δεν τα καταφερα( μπορει και να μην μου τα εδωσαν επιτηδες).

Αναγκαστηκα και εκλεισα προχειρως την τρυπα με σιλικονη μπας και λυθει το προβλημα.

Φετος παλι το ιδιο αλλα σε πιο μικρη κλιμακα (1/2 κατσαριδες).

ΜΑλλον εχουν κανει φωλια στο διπλο τοιχο δεν εξηγειται αλλιως). Παλι απολυμαντικη κτλ.

Επισης φετος που εφερα συνεργειο να ελεγξουν το φρεον αν και τα δυο μηχανηματα ειναι οκ απο φρεον το ενα (οχι της κρεβατοκαμμαρας) φαινεται να βγαζει λιγοτερο κρυο αερα απο το αλλο . Συγκρινομενα δε με αντιστοιχο 9αρι  Toyoytomi  φιλου καμια σχεση.

Απο οτι εχω καταλαβει καλυτερα να παρεις a/c απο την ελευθερη αγορα η με εκπτωση και να κανεις την τοποθετηση σε δικο σου καλο ψυκτικο υστερα απο πολυ ψαξιμο. Η δωρεαν τοποθετηση σημαινει (οχι παντα βεβαια) συνεργεια αρπα κολλα τα οποια και πληρωνονται πολυ λιγο με ο,τι αυτο συνεπαγεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μας πει κάποιος εκ των έσω ή που να γνωρίζει, πόσα παίρνουν οι τοποθετητές των μεγάλων/γνωστών αλυσίδων, γιατί αν παίρνουν 20-30€/μονάδα, μην περιμένουμε και θαύματα, μεταξύ μας τώρα.

Απλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ασχολούμαστε με το marketing των δωρεάν εγκαταστάσεων, αν και το μεγαλύτερο δέλεαρ είναι οι δόσεις που δίνει ο Κώτσο, το MM κ.λπ..

Κοινώς, δε μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Και εμένα, πριν 6 χρόνια που έβαλα ένα 9άρι Fujitsu στο υπνοδωμάτιο στο πατρικό, που δε σκάμπαζα τίποτα, ήρθε ένας τύπος (μόνος του) από Κώτσο και σε μισή ώρα (μπορεί και λιγότερο) το είχε ξεπετάξει.

Φυσικά όχι κενό δεν έκανε, αλλά το μήκος των σωληνώσεων παίζει να είναι 30 εκατοστά, όσο ο τοίχος.

Ενώ εδώ που είμαι τώρα ήρθαν δύο άτομα και έκαναν ~1½ ώρα, και δούλευαν παράλληλα (αλλά και πιο χαλαρά).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...