Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στοιχίζει πιο ακριβά απο αποψης αγοράς του φρέον R32 απο τον εγκαταστάτη οπότε και το οποιο κόστος μετακυλιεται στον τελικό καταναλωτή

Για μέχρι περίπου 2μέτρα σωληνώσεων δεν υπάρχει κανένα θέμα. Απο τα περίπου 2μέτρα και μετά χρειάζεται συμπλήρωση με έξτρα   φρέον (οπότε αν έδω έχεις r32 ετοιμάσου να πληρώσεις το ανάλογο ποσό)

Μέχρι τώρα δεν έχω δει μοντέλο που να θέλει πλήρωση φρέον για λιγότερο απο 5 μέτρα . Τα περισσότερα μοντέλα θέλουν πλήρωση μετά τα 5m μήκος σωληνώσεων.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα κλιματιστικά τοίχου είναι αντλίες θερμότητας και δουλεύουν με την ίδια λογική όπου δουλεύουν και οι αντλίες θερμότητας που συνδέονται με καλοριφέρ/ενδοδαπέδια κτλ ..

Η διαφορά είναι ότι το κλιματιστικό είναι αντλία θερμότητας αέρος-αέρος  και το σύστημα που περιγράφεις εσύ είναι αντλία θερμότητας αέρος-νερού.

Όλα θέλουν κενό .

Ναι το γνωρίζω ότι είναι το "ίδιο", απλά ρώτησα μπας και δεν χρειαζόταν.

Φαντάσου εκεί στο μηχάνημα 7000-8000 euro να σου λέει ο άλλος, "έλα μωρέ υπερβολές, δεν χρειάζεται". Καπνοί από τα αφτιά...

• Like 1
Δημοσ.

Ρίξτε κανά pm με στοιχεία καλού ψυκτικού βρε παιδιά :)

Εκτός από αντλία κενού, τι άλλο θέλουμε; Armaflex σε τι πάχος; Για τρύπημα δοκαριού θέλει ποτήρι;

Δεν νομίζω να μιλάς σοβαρά για το τρύπημα !! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΡΥΠΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ! ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .

Αρμαφλεξ βάζουμε ξεχωριστό και στις 2 σωληνώσεις . Ένα τυπικό αρμαφλέξ κάνει την δουλειά του . Εντάξει όσο πιο παχύ τόσο καλύτερα μονώνεται η σωλήνα άλλα δεν είναι κάτι που χρειάζεται να αναλύσουμε τόσο . Αρκεί να μπει αρμαφλέξ . 

Φαντάσου εκεί στο μηχάνημα 7000-8000 euro να σου λέει ο άλλος, "έλα μωρέ υπερβολές, δεν χρειάζεται". Καπνοί από τα αφτιά...

Δεν το φαντάζομαι... σίγουρα το έχουν κάνει ψυκτικοί αυτό !  :shock:  :shock:

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά την σωστή-ιδανική θέση της εξωτερικής μονάδας, τι ισχύει?

Ισχύει αυτό που μου είπαν αλλά και που διάβασα, ότι το ιδανικό είναι να μην μπαίνει ακριβώς πίσω από την εσωτερική μονάδα και οι χαλκοσωλήνες να έχουν ένα ελάχιστον μήκος 1,5 με 2 μέτρα γενικά ή αυτό είναι σχετικό?

Έχω παραγγείλει κλιματιστικό που είναι και σχετικά ακριβό και όσο να 'ναι, έχω τις επιφυλάξεις μου με αυτά που ακούω σχετικά με την εγκατάσταση. :P

Δημοσ.

Όσο αφορά την σωστή-ιδανική θέση της εξωτερικής μονάδας, τι ισχύει?

Ισχύει αυτό που μου είπαν αλλά και που διάβασα, ότι το ιδανικό είναι να μην μπαίνει ακριβώς πίσω από την εσωτερική μονάδα και οι χαλκοσωλήνες να έχουν ένα ελάχιστον μήκος 1,5 με 2 μέτρα γενικά ή αυτό είναι σχετικό?

Έχω παραγγείλει κλιματιστικό που είναι και σχετικά ακριβό και όσο να 'ναι, έχω τις επιφυλάξεις μου με αυτά που ακούω σχετικά με την εγκατάσταση. :P

Ας ξεκινήσουμε με το πιο βασικό . Πολεοδομικά απαγορεύεται με νόμο η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας πάνω στο τοίχο . Αν εγώ σου τραβήξω καταγγελία έρχεται η πολεοδομία σου βεβαιώνει πρόστιμο και μετά κλάμα !

Στην ερώτηση σου τώρα :

Πρέπει να τηρείται το ελάχιστο μήκος σωληνώσεων στα κλιματιστικά για πολλούς λόγους:

Μερικοί είναι :

Για να μην έχουμε θορύβους απο την εξώ μονάδα προς τα μέσα .

Για να αποδίδει το μηχάνημα εντός προδιαγραφών του κατασκευαστή (π.χ αποδόσεις).

Για την μακροζωία του μηχανήματος .

Κατα κανόνα τουλάχιστον 2.5-3 m σωλήνωση θέλουν τα περισσότερα μηχανήματα του εμπορίου .

Το να βάλεις την μονάδα πίσω απο την εσωτερική σε καμία περίπτωση δε φτάνει αυτό το μήκος σε κανένα μοντέλο.

Ένας άλλος λόγος που δεν συνιστάται η τοποθέτηση της εξωτερικής στο τοίχο (ακόμα και αν έχουμε τα σωστά μήκη) είναι ότι θα αυξηθεί ο θόρυβος που θα μεταφέρεται μέσα στο σπίτι .

Εν ολίγης  τοιχόν θέματα θορύβων απο τις έξω μονάδες ή τις μέσα με το φρέον να ακούγεται να ρέει σε πάρα πολλές περιπτώσεις όλα αυτά είναι αποτέλεσματα της λάθος εγκατάστασης ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ .

Γιατί κενό με αντλία ;

Ο αέρας και η υγρασία στο ψυκτικό σύστηµα έχουν ανεπιθύµητες συνέπειες όπως υποδεικνύεται παρακάτω:

• Αυξάνεται η πίεση στο σύστηµα.

• Αυξάνεται η τάση λειτουργίας της µονάδας.

• Μειώνεται η αποδοτικότητα της ψύξης ή της θέρµανσης.

• Η υγρασία στο κύκλωµα ψυκτικού µπορεί να παγώσει και να µπλοκάρει τον τριχοειδή σωλήνα.

• Το νερό µπορεί να διαβρώσει τα εξαρτήµατα του συστήµατος ψύξης.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια προσοχη.. Δεν ξερω αν ειναι σε ολα τα κλιματιστικα.. Στην εσωτερικη μοναδα απο κει που ξεκινανε οι σωληνες η εταιρια

δινει ενα μονωτικο περιπου 30 ποντους σε μηκος και διαμετρο τετοια ωστε να περνανε και οι 2 σωληνες μεσα..!!

Μου λεει ο μαστορας αυτο ειναι απο την εταιρια..!!! και του λεω οχι δεν το θελω ετσι.. και βαζει ξεχωριστα αρμαφλεξ

σε καθε σωληνα! Μου λεει γι αυτο σε ρωτησα οπως το θελει ο πελατης..

Αρα προσοχη:

-Ξεχωριστες μονωσεις σε ολο το μηκος των σωληνωσεων..

-Αντλια κενου

-Σε κοντινη αποσταση να αφησει παραπανω σωληνα(τουλαχιστον να εξαλειφθει καπως το προβλημα)

-Να μπουν αντικραδασμικα λαστιχα στη βαση της εξωτερικης(προληπτικα) για να μην τον ξαναφωναζετε αν εχετε παραπονο με θορυβους στον τοιχο..

-Προσοχη στο παχος των σωληνωσεων.. ουτε και γω το ξερω καλα αυτο..

Αν μπορει να γινει γιατι οχι:

-Να ανοιχτη μικρη τρυπα και να κλειστει με οικοδομικο υλικο..

-Να μπουν 2 σωληνες αποχετευσης ξεχωριστα και αν ειναι κοντα το σιφωνι να σου αφησει μερικα εκατοστα ωστε να πανε οι σωληνες εκει..

-Αν δεν εχεις πριζα διπλα στην εσωτερικη καλο θα ηταν να σου αφησει καλωδιο(προεκταση) στη πριζα που θελεις να το βαλεις..

Αυτοι που παιρνουν 70ευρω απαιτηστε τα!!!

Αφηνω την παρακαταθηκη μου!

ΥΓ Αν τα διαβασει αυτα ψυκτικος θα με καταριεται..!!!

• Like 4
Δημοσ.

Δεν νομίζω να μιλάς σοβαρά για το τρύπημα !! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΡΥΠΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΛΕΤΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ! ΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .

Δυστυχώς με τις χωνευτές μπαλκονόπορτες υπάρχει πρόβλημα χώρου και προκειμένου να τρυπήσω κολώνα (!) θα τρυπηθεί δοκάρι... Εκτός και αν βρω 24άρι μικρότερο από 1000mm (τόσο έχω περιθώριο). Στη φωτό, οι πρώτοι 40 πόντοι δεξιά από την μπαλκονόπορτα είναι κολώνα. Το μόνο σημείο για τρύπα εκτός δοκαριού είναι αμέσως μετά τους 40 πόντους και περισσεύει 1μ μόνο μέχρι τον τοίχο. 

post-289428-0-12557400-1499639535_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ιδιο λεει και το δικο μου. Ο κομπρεσορας εχει 5 ετη εγγυηση εφόσον κάθε χρονο γινεται ο ελεγχος απο εξουσιοδοτημένους μαστορες, τους οποιους πληρωνω εγω.

Ότι πρεπει να γινεται ετήσιος ελεγχος για συντηρηση είναι λογικο, δε γινεται να μη κανεις ποτε συντηρηση, αρα να το καταστρεψεις και μετα να περιμενεις να σου το αντικαστησουν.

Αλλα γιατι πρεπει να πληρωνω εγω δε καταλάβα...

Άλλο πράγμα να μην κάνεις ποτέ συντήρηση και άλλο να υποχρεούμαι να κάνω κάθε χρόνο. Σε τέτοια περίπτωση ως κατασκευάστρια εταιρεία ή αντιπρόσωπος απαιτείς μέσα στην δεκαετία να σκάσω συνολικά 400-500ευρώ για καθαρισμό και έλεγχο φρέον για μηχάνημα που μπορεί να μην πάθει και τίποτα ή η επισκευή του να κοστίσει λιγότερα στην εταιρεία. Να μην μιλήσω για τα περι εξουσιοδοτημένων συνεργείων που σίγουρα θα έχουν ακριβότερη τιμή και μαζί με απόδειξη θα σου πάνε την τιμή από 30 ευρώ στα 40-50ευρώ. Για αυτό αν αλλάξω ποτέ μου το κλιματιστικό που έχω θα κοιτάξω να πάρω καλό μοντέλο από mitsubishi daikin toshiba να μου κρατήσει πολλά χρόνια δίχως άγχος για συντηρήσεις εγγύησεις και λοιπά κουραφέξαλα, καλύτερα να πληρώσεις τα λεφτά στην αρχή για καλό μηχάνημα παρά φθηνό από μέτρια μάρκα και να τα σκας μελλοντικά σε βλάβες συνεργεία και ιστορίες. Τον καθαρισμό τον κάνω πλέον μόνος μου, για έλεγχο φρέον μετράω το καλοκαίρι την θερμοκρασία εξαγωγής του στοιχείου υπο συγκεκριμένη εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία και ελέγχω τυχόν αποκλίσεις, ψυκτικός πλέον μόνο σε σοβαρή βλάβη. Μου θέλαν οι άλλοι και καθαρισμό από πτυχιούχο ψυκτικό με σφραγίδα στην απόδειξη για να ισχύει η εγγύηση τρομάρα τους.

Δυστυχώς με τις χωνευτές μπαλκονόπορτες υπάρχει πρόβλημα χώρου και προκειμένου να τρυπήσω κολώνα (!) θα τρυπηθεί δοκάρι... Εκτός και αν βρω 24άρι μικρότερο από 1000mm (τόσο έχω περιθώριο). Στη φωτό, οι πρώτοι 40 πόντοι δεξιά από την μπλακονόπορτα είναι κολώνα. Το μόνο σημείο για τρύπα εκτός δοκαριού είναι αμέσως μετά τους 40 πόντους και περισσεύει 1μ μόνο μέχρι τον τοίχο. 

attachicon.gifsplit.jpg

Σε τέτοια περίπτωση με κουρτινόξυλο μπορείς να βγάλεις το κουρτινόξυλο για να βάλεις την εσωτερική μονάδα εκεί. Δεν θα έχεις μεν κουρτίνα αλλά αποφεύγεις να τρυπίσεις δοκάρι. Μην τρυπάτε δοκάρια και στοιχεία του φέροντος οργανισμού σε καμιά περίπτωση, μόνο σε προβλήματα μπορεί να μπλέξεις αρκετά μετά στο μέλλον (σεισμός κτλ).

Δημοσ.

Δεν είναι κουρτινόξυλο αυτό, γύψινο είναι. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι ότι μέχρι και λίγο μετά το γύψινο υπάρχει κολώνα στον τοίχο.

Gia_nnis έγραψες!

Να προσθέσω εγώ ότι για σφραγιστικό υλικό πολλοί βάζουν κόλλα πλακιδίων ή γύψο ή ό,τι μ@λ θες (όχι μόνο ψυκτικοί, όλοι οι σκιντζήδες). Με αποτέλεσμα, αναλόγως το υλικό, ή να τραβάει υγρασία ή με τον καιρό να μαυρίζει ο υπόλοιπος τοίχος και να παραμένει άσπρο το μπάλωμα (αηδία). Καλύτερα να τους αγοράζουμε εμείς ένα έτοιμο κονίαμα (εγώ έχω μόνιμα στην αποθήκη για τέτοιες φάσεις).

Επίσης, για όσους έχουν θέμα αισθητικής όπως εγώ, από ψηλά (τρύπα εσωτερικής μονάδας) μέχρι χαμηλά (εξωτερική μονάδα) να μπει κανένα κανάλι να κρύψει τις σωληνώσεις (αν είναι δυνατόν να συνεχίζει μέχρι το ταβάνι για μόστρα).

Δημοσ.

καλύτερα να πληρώσεις τα λεφτά στην αρχή για καλό μηχάνημα παρά φθηνό από μέτρια μάρκα και να τα σκας μελλοντικά σε βλάβες συνεργεία και ιστορίες.

Για γραψε μας λοιπον να ξερουμε, ποιες είναι οι καλες μαρκες και ποιες οι μετριες?

Δημοσ.

Για γραψε μας λοιπον να ξερουμε, ποιες είναι οι καλες μαρκες και ποιες οι μετριες?

Οτιδήποτε πέρα από Toshiba Daikin και Mitsubishi το θεωρώ μέτριο, άντε να πω ορισμένες μάρκες μέτριο προς καλό.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ τώρα που το έψαχνα για να πάρω, από όσους μίλησα (καταστήματα και ψυκτικούς) για να πάρω τιμές - 2ψήφιος ο αριθμός των ατόμων που μίλησα - ενώ στα κλιματιστικά "του κιλού" όπως τα λένε, ο κάθε ένας πρότεινε κάτι διαφορετικό (άλλος πρότεινε Inventor, άλλος Gree, άλλο Toyotomi, κλπ), ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ μου είπαν ότι αν θες κάτι πολύ καλό και διαθέτεις λεφτά, θα πας σε Daikin ή Mitsubishi. 

Άκουσα από μερικούς πολύ καλά λόγια για Toshiba και Fujitsu αλλά και αυτοί έλεγαν ότι daikin & mitsubishi είναι κορυφή.

Και δεν πρέπει να 'ναι τυχαίο που αυτές οι δύο εταιρείες, δεν φουσκώνουν τα νούμερα ούτε στα χαρακτηριστικά τους αλλα και ούτε και στα έτη εγγύησης που προσφέρουν.

Πχ το Daikin Ururu Sarara που κάνει 2000€ το 9ρι(!!!) και η εγγύηση που δίνει για συμπιεστή και μηχανικά/ηλεκτρικά μέρη, είναι 3 έτη. Και τα Inventor δίνουν 10? Κάτι δεν πάει καλά προφανώς :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επηρεάζονται όλοι από τη διαφήμιση και το marketing. Φαίνεται δεν πάει πια με την μάρκα, αλλά με μοντέλο. Όλοι παίρνουν εξαρτήματα ο ένας από τον άλλο και στο τέλος λίγοι είναι οι πραγματικοί κατασκευαστές. Π.χ. άλλο το ένα Daikin, άλλο το άλλο. Ούτε η χώρα προέλευσης έχει σημασία. Και η εγγύηση είναι θέμα εμπορικής πολιτικής, δεν αντικατοπτρίζει αναγκαστικά την ποιότητα. Αν βαρέσει κανόνι μια μέρα η Inventor, θα μείνουμε με την εγγύηση στο χέρι.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Οτιδήποτε πέρα από Toshiba Daikin και Mitsubishi το θεωρώ μέτριο, άντε να πω ορισμένες μάρκες μέτριο προς καλό.

Αρα καλες είναι μονο η Toshiba Daikin και η Mitsubishi?

Ολοι οι υπολοιποι κυμαινομαστε στη μετριοτητα?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...