Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.Εχω ένα Suzumi plus 18αρη οκ κατανοησα ότι πρπει να το βάζουμε γύρω στους 26 βαθμούς και όχι στους 22 και κάτω που το βάζουν οι περισσότεροι ώστε να πιάσει την θερμοκρασία.Οταν την πιάνει λοιπόν εμείς που το καταλαβενουμε;εμενα δεν αλλάζει κάτι στην δύναμη του κλιματιστικού.Αν έχω τον ανεμηστηρα στον auto λογικα δεν θα έπρεπε να πέσει στην χαμηλότερη δύναμη;Γιατί δεν βλέπω διαφορα στο δικό μου τουλάχιστον.Γενικά συμφέρει να το έχω στο auto?η στην μεσαία σκάλα;

Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για τις χαζές Ερωτήσεις μου.

Όταν φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία μειώνεται η ισχύς του συμπιεστή, πρέπει να βγεις εξωτερικά για να το καταλάβεις διαφορειτκά μόνο με μετρητή ενέργειας. Δεν ξέρω αν σου αλλάξει την ταχύτητα των ανεμιστήρων διότι συνήθως πτώση ταχύτητας συνεπάγεται μικρή αύξηση ισχύος από τον συμπιεστή, όταν δηλαδή μειώνεται ο ρυθμός με τον οποίο εξάγεται ο ψυχρός/θερμός αέρας από την εσωτερική μονάδα υπάρχει επίπτωση στην κάλυψη του φορτίου, οπότε αυξάνει ισχύ ο συμπιεστής για να αντισταθμίσει τις απώλειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

πω ρε φιλε,για να καταλαβει κανείς τα γραφομενα σου ,πρεπει να τα τριπλοδιαβαζει.τρικυμια εν κρανιο λεμε.βαζε και κανα κομα,εκει που χρειαζεται,οχι εκει που δειχνει ομορφα.............

Kόμματα υπάρχουν κανονικά.Το ίδιο και μεγάλες απαντήσεις από άλλους, κακογραμμένες για άλλους επίσης .Αν δεν μπορείς να διαβάζεις κάτι ,προσπέρνα ,να διαβάζεις ότι σε βολεύει ή σου αρέσει μόνο.Δεν υποχρέωσε κανείς για οτιδήποτε .

• Like 1

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό με τη νέα σήμανση, απλώς το Α+++ θα γίνει σκέτο Α, το Α++ θα γίνει Β κ.ο.κ., έτσι δεν είναι; Ίσως να τροποποιηθούν λίγο και τα όρια της κάθε κλίμακας.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος κυνηγάει τους συντελεστές απόδοσης σε υπερβολικό βαθμό. Εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο προϊόν να επιλέξω μόνο από τους συντελεστές (άσε που αυτοί της ετικέτας αφορούν Στρασβούργο, άρα είναι μη αντιπροσωπευτικοί). Για παράδειγμα, τι να το κάνω ένα αδύναμο κλιματιστικό με εξαιρετική απόδοση σε σχέση με ένα ισχυρό μηχάνημα με λίγο χειρότερη οικονομία (άλλωστε όσο μεγαλώνει η ισχύς παρατηρούμε ότι πέφτει η απόδοση και η τυχόν διαφορά θα μπορούσε να οφείλεται εκεί).

Λογικά θα έχουν κάποια νέα κριτήρια .Αλλιώς θα το άφηναν όπως είναι .Οι εταιρίες έχουν κόστος από τις συχνές αλλαγές .Το κόστος περνά στις τιμές πώλησης στα νέα,και τα υπόλοιπα σαν παλιά δεν θα πουλάνε εύκολα.

• Like 2

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό με τη νέα σήμανση, απλώς το Α+++ θα γίνει σκέτο Α, το Α++ θα γίνει Β κ.ο.κ., έτσι δεν είναι; Ίσως να τροποποιηθούν λίγο και τα όρια της κάθε κλίμακας.

Το θέμα είναι ότι ο κόσμος κυνηγάει τους συντελεστές απόδοσης σε υπερβολικό βαθμό. Εγώ τουλάχιστον δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο προϊόν να επιλέξω μόνο από τους συντελεστές (άσε που αυτοί της ετικέτας αφορούν Στρασβούργο, άρα είναι μη αντιπροσωπευτικοί). Για παράδειγμα, τι να το κάνω ένα αδύναμο κλιματιστικό με εξαιρετική απόδοση σε σχέση με ένα ισχυρό μηχάνημα με λίγο χειρότερη οικονομία (άλλωστε όσο μεγαλώνει η ισχύς παρατηρούμε ότι πέφτει η απόδοση και η τυχόν διαφορά θα μπορούσε να οφείλεται εκεί).

Τι εννοείς αδύναμο και ισχυρό μηχάνημα; Οι συντελεστές έχουνε νόημα μόνο όταν έχει επιλεγεί σωστής ισχύος κλιματιστικό για τον χώρο σου. Για την Ελλάδα θα κοιτάς την θερμή ζώνη, το Στρασβούργο ανήκει σε άλλη ζώνη ψυχρότερη, δίνουν τιμές για όλες τις ζώνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψύξη δεν έχει ζώνες και θέρμανση όχι υποχρεωτικό, δεν δίνουν όλοι. Έξω 35 βαθμούς, απόδοση 6-7? Πιο πιθανό 3-3.5, σύγκριση δύσκολη. Ισχύς 6.0kW SEER 7.0 ή 7.0kW SEER 6.0, χώρος ίδιος, εσύ διαλέγεις.

Επεξ/σία από Philippe

Για την Ελλάδα θα κοιτάς την θερμή ζώνη, το Στρασβούργο ανήκει σε άλλη ζώνη ψυχρότερη, δίνουν τιμές για όλες τις ζώνες.

στον υπολογισμό του εποχιακού συντελεστή απόδοσης σε ψύξη όλη η ευρώπη είναι μια ζώνη, δεν υπάρχει ψυχρή ή θερμή, Η κλιματολογικές συνθήκες τις ζώνης δεν έχουν καμία σχέση με το ελληνικό κλίμα οποτε και οι συντελεστές που υπολογίζονται είναι άχρηστοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς Gary Kokkin:

Δυστυχώς τοποθετήθηκε ηδη το Daikin ftxb35c/rxb35c. Η εσωτερικη μονάδα Τσεχίας η εξωτερική Τουρκίας. Μου κάνει εντύπωση γιατί το κατάστημα είναι επίσημο της Daikin στην πόλη μου και μου το πρότεινε η ίδια η Daikin... ελπίζω να μη την πάτησα. Πάντως είναι αθόρυβο καλής κατασκευής μέσα έξω αν και λίγο ήπιο στην ψύξη και ευχαριστη αισθηση αερα (μυρωδια).

Επεξ/σία από chrise36

Λογικά θα έχουν κάποια νέα κριτήρια .Αλλιώς θα το άφηναν όπως είναι .

Παρ’ όλο που το 2010 προστέθηκαν οι κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης Α+ έως Α+++, σε ορισμένες ομάδες προϊόντων όλα τα μοντέλα κατατάσσονται ήδη σε αυτές τις νέες κατηγορίες και δεν υπάρχουν πλέον μοντέλα στις χαμηλότερες κατηγορίες. Να επιστρέψουμε στην αρχική κλίμακα ενεργειακού σήματος Α έως G, την οποία σύμφωνα με τις έρευνες κατανοούν καλύτερα οι καταναλωτές.

Δυστυχώς τοποθετήθηκε ηδη το Daikin ftxb35c/rxb35c. Η εσωτερικη μονάδα Τσεχίας η εξωτερική Τουρκίας.

Πολύ καλή αγορά, με γειά, μην το σκέφτεσαι. Τα 2 μοντέλα πρακτικά ίδια.

• Super Moderators

Παρ’ όλο που το 2010 προστέθηκαν οι κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης Α+ έως Α+++, σε ορισμένες ομάδες προϊόντων όλα τα μοντέλα κατατάσσονται ήδη σε αυτές τις νέες κατηγορίες και δεν υπάρχουν πλέον μοντέλα στις χαμηλότερες κατηγορίες. Να επιστρέψουμε στην αρχική κλίμακα ενεργειακού σήματος Α έως G, την οποία σύμφωνα με τις έρευνες κατανοούν καλύτερα οι καταναλωτές.

Διαφωνώ με αυτή την φάση όμως. Αν μπερδεύεται κάπως τώρα ο καταναλωτής, τι θα γίνει όταν θα βγουν ακόμα πιο αποδοτικά μοντέλα? Δλδ αυτό που είναι τώρα στην Α, θα μπει στην ίδια κατηγορία με το πιο αποδοτικό ή το νέο θα σπρώξει το παλιό στην Β? Κι αν μπει στην ίδια πως θα ξεχωρίζει ένας άσχετος το νέο/καλύτερο από το παλιό/"χειρότερο" ?

Καλύτερα να έβρισκαν άλλο τρόπο/ονομασία για τις νέες αποδοτικότερες κατηγορίες στις οποίες θα ανήκουν οι μελλοντικές συσκευές...

Καλησπερα,

ανάμεσα στο toyotomi izuru eco 18000 btu και στο Inventor Life Pro L4VI32-18 παλι 18000 btu τελικα κατεληξα και εκανα παραγγελια στο invertor καθαρα λογω μεγαλης εγγυησης 10 ετών σε ολα τα μερη του κλιματιστικου σε αντιθεση με το toyotomi που δινει 5 ετη.

Οι τιμες ηταν 710 για invertor και 675 για toyotomi. Ποια η γνωμη σας;

Ευχαριστω.

Καλά τα λες. Πιθανόν θα αλλάξουν υποχρεωτικά και καρτελάκια υπάρχοντα. Όταν πιο αποδοτικά λογικά θα αρχίσουν ξανά Α+ κλπ. Κείμενο το πήρα από εδώ.

ΥΓ: Μ' αρέσει νέος τρόπος γρήγορος, τον κλέβω :)

ΥΓ2: Κανένας φίλος το 14825 έστω το κεφ με τα SEER?

Kόμματα υπάρχουν κανονικά.Το ίδιο και μεγάλες απαντήσεις από άλλους, κακογραμμένες για άλλους επίσης .Αν δεν μπορείς να διαβάζεις κάτι ,προσπέρνα ,να διαβάζεις ότι σε βολεύει ή σου αρέσει μόνο.Δεν υποχρέωσε κανείς για οτιδήποτε .

"Εχει αναφορά ρητά δεν αλλάζουν συσκευή ,ενώ παλιά άλλαζαν σε συχνές βλάβες

Σύγκριση για επιλογή επώνυμο μηχάνημα με φασόν δε γίνεται.

Το δεύτερο φτιάχνεται για το κόστος κάθε φορά,και θέλει τύχη πως σου βγεί.

Το δικό σου ποίημα να το πεις στις εταιρίες τι πουλάνε για να κερδίσουν

Αν υπάρχει έλλειψη freon,τα general electric  σταματάνε τελείως σύντομα.

Γι αυτό το λόγο επειδή καθένας διαφήμιζε ότι ήθελε ,φαίνεται αλλάζουν σύντομα διάφορες μετρήσεις .Μέχρι να ξαναγίνουν τα ίδια, αν δεν μπορούν να ελέγξουν oι αρμόδιοι τι πουλάνε κάποιοι".

οπως καταλαβες,ημουν ευγενικος.και σιγουρα δεν περιμενα να μαθω κατι απο τα γραφομενα σου.ημουν περιεργος να δω αν στρωνει το συντακτικο σου ή χειροτερευει.μαντεψε.....μην απαντας,μπαινεις βλακλιστ για να μην στραβωθω............

• Like 2

Διαφωνώ με αυτή την φάση όμως. Αν μπερδεύεται κάπως τώρα ο καταναλωτής, τι θα γίνει όταν θα βγουν ακόμα πιο αποδοτικά μοντέλα? Δλδ αυτό που είναι τώρα στην Α, θα μπει στην ίδια κατηγορία με το πιο αποδοτικό ή το νέο θα σπρώξει το παλιό στην Β? Κι αν μπει στην ίδια πως θα ξεχωρίζει ένας άσχετος το νέο/καλύτερο από το παλιό/"χειρότερο" ?

Καλύτερα να έβρισκαν άλλο τρόπο/ονομασία για τις νέες αποδοτικότερες κατηγορίες στις οποίες θα ανήκουν οι μελλοντικές συσκευές...

Το πλυντήριο ρούχων που έχω, έχει ταμπελάκι ότι είναι Α+++-30%, και από κάτω εξηγεί:

«Α+++-30% σημαίνει 30% περισσότερη αποδοτικότητα από την τιμή του κατώτατου ορίου για πλυντήριο ρούχων Α+++».

Εσύ τι καταλαβαίνεις ακριβώς;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αναφορά ρητά δεν αλλάζουν συσκευή ,ενώ παλιά άλλαζαν σε συχνές βλάβες

Σύγκριση για επιλογή επώνυμο μηχάνημα με φασόν δε γίνεται.

Το δεύτερο φτιάχνεται για το κόστος κάθε φορά,και θέλει τύχη πως σου βγεί.

Το δικό σου ποίημα να το πεις στις εταιρίες τι πουλάνε για να κερδίσουν

Αν υπάρχει έλλειψη freon,τα general electric  σταματάνε τελείως σύντομα.

Γι αυτό το λόγο επειδή καθένας διαφήμιζε ότι ήθελε ,φαίνεται αλλάζουν σύντομα διάφορες μετρήσεις .Μέχρι να ξαναγίνουν τα ίδια, αν δεν μπορούν να ελέγξουν oι αρμόδιοι τι πουλάνε κάποιοι".

οπως καταλαβες,ημουν ευγενικος.και σιγουρα δεν περιμενα να μαθω κατι απο τα γραφομενα σου.ημουν περιεργος να δω αν στρωνει το συντακτικο σου ή χειροτερευει.μαντεψε.....μην απαντας,μπαινεις βλακλιστ για να μην στραβωθω............

Οταν δεν περιμένεις να μάθεις κάτι ,απλά δεν σχολιάζεις.Δεν σε αφορά παραπάνω.Δικό σου θέμα οι επιλογές σου.Μπορείς να πιστεύεις ότι σου διαφημίζουν κάποιοι για δικούς τους λόγους .Οι χαρακτηρισμοί επιλεκτικά, σε απάντιση που αφορά γενικά ή όποιον ενδιαφέρεται ,δείχνουν ότι θίγεσαι γιατί την πάτησες σε κάτι, σε ότι αναφέρεται.Ειδικά όταν δεν διαβάζω αντίθετα υποδείξεις σου και ερωτήσεις σε άλλους,σε παρόμοια θέματα,συνέχεια τα ίδια.Ξέρεις έχω αγωνία τι θα γράψει καθένας σε προσωπικές επιθέσεις,να περνά η ώρα του .Το ίδιο και τι αρέσει σε κάποιον,και τι θα αγοράσει άλλος.

ΕDIT : Για την ευγένεια σου ,παραπομπή σε δικό σου πιο σωστό συντακτικό   http://www.insomnia.gr/topic/168761-lidl/page-434?do=findComment&comment=55824564

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...