Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χθες προσπαθούσα να κάνω login στην εφαρμογή Invmate II της Inventor και μου πέταγε ένα μύνημα  "internet request timeout " ή κάπως έτσι. Τελικά απο τι διαπίστωσα ήθελε αναβάθμιση το app απο το playstore. Βγάλαν νέα έκδοση με κάποια διόρθωση "fix" .

Το αναφέρω για όποιον μπορεί να του έτυχε αυτό . Η λύση είναι update στην νέα έκδοση.

Φιλε μου μιας και διαβασα αρκετα ποστς σου και εμπιστευομαι τον λογο σου οταν μπορεσεις δες λιγο το post 3588.

Αν και ειμαι ενα Βημα πριν το Suzumi Plus μου κοντραροχτυπιεται με το Fuji εκτος μαχης τεθηκαν τα wifi και τα extra των Kuro και passion pro 2 μιας και αποφασησα να παω στην αξιοπιστια και την καλυτερη εταιρια.Απο φιλτρα αυτα που εχει το suzumi μπορει να αντισταθμισουν την απουσια του Ιονιστη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχω ένα general electric τριετίας. Από πέρυσι το καλοκαίρι ο αέρας που βγάζει είναι απλά δροσερός και δεν κρυώνει το δωμάτιο. Μάλιστα καμιά φορά ακούγεται θόρυβος σαν να πιάνει κρυστάλλους πάγου και να σπάνε.

Παίζει να μην έχει φρέον ή κάτι άλλο;

Αυτος που στο εβαλε θα ξερει να σε βοηθησει .Μετα ρωτας την φουρλις σερβις .Αυτος τα εφερνε.

Δεν ξερεις τι εχει  μεσα απο ανταλακτικα .Οτι διαφημιζουν τωρα ειναι φιρμα  χαιερ με αλλο ονομα .Τα φερνει αλλος.

Γεια σας θα ηθελα τη γνωμη σας οσον αφορα τα παρακατω Daikin:

1. Daikin ftxb35c/rxb35c 

2. Daikin atxn35nb9 siesta

3. Daikin ATX35J3 Siesta

O τεχνικος μου παρουσιασε το πρωτο ως καλυτερο παρολο που ειναι φτηνοτερο. Η εσωτερικη μοναδα ειναι Τσεχιας και η εξωτερικη Τουρκιας. Το τριτο ειναι πιο προσφατο και ακριβοτερο.

Οτι φερνουν μαγαζια μονο με Ντακιν,Τσεχιας ειναι.Εδω και πολυ καιρο. Και καποια ασιας,οχι κινεζικα .Οτι αλλο ειναι για αλλες χωρες και παλια .Τα φερνουν διαφοροι για φθηνα.

Το τσέκαρα το LG.

Το Dual Inverter που αναφέρει πάνω του, τι ακριβώς εννοεί; Ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση/διαχείριση;

Αγνωστο ,νεο μοντελο.Το ειδα δειγμα καπου.Στιβαρο δειχνει . Δεν ειναι και φθηνο

• Like 1

Δεν το ξεπλυνες καλα εσυ. Θελει νερο μετα απο 5 λεπτα. Το ξυδι ξεβγαζεται ευκολα.

Παλιοτερα ειχα ριξει fabuloso (αυτο ξεβγαζεται δυςκολα) ενα καπακι και εκανε σαπουναδα. Μετα εριξα 2 χερια νερο με ψεκαςτικο παλι δεν μυριζε και να ξερεις εχω οσμη σκυλου.

Έριξα πολύ νερό μετά, δεν έγινε τίποτα.

• Super Moderators

Γεια σας θα ηθελα τη γνωμη σας οσον αφορα τα παρακατω Daikin:

1. Daikin ftxb35c/rxb35c 

2. Daikin atxn35nb9 siesta

3. Daikin ATX35J3 Siesta

O τεχνικος μου παρουσιασε το πρωτο ως καλυτερο παρολο που ειναι φτηνοτερο. Η εσωτερικη μοναδα ειναι Τσεχιας και η εξωτερικη Τουρκιας. Το τριτο ειναι πιο προσφατο και ακριβοτερο.

Κρίμα δεν είναι έτος 2017 να πάρεις Α+ μόνο?

Απο τα τρια υπερτερει καποιο στην αποδοση η στην κατασκευη;απο καταναλωση δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ.

Ο βαθμος αποδοσης εχει σχεση με τη μακροζωια του συμπιεστη;

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι για 12ρι inverter, αξιόπιστης μάρκας και με όσο υψηλότερη ενεργειακή κλάση γίνεται.

Budget από 500 έως 750 με τα χίλια ζόρια (μόνο για το μηχάνημα τόσα).

Θα μπει σε δωμάτιο 14τμ, σε ρετιρέ 6 ορόφου του 1975, στα βόρεια των Αθηνών.

Έχει ένα παράθυρο, με κουφώματα αλουμινίου του 2000 και διπλα τζάμια, που βλέπει νότια.

Το δωμάτιο είναι πλήρως εκτεθημένο σε ζέστη και κρύο και δεν υπάρχει μόνωση παρα μόνο ασφαλτόπανο στην ταράτσα. Επίσης το άτομο που μένει μέσα, αφήνει την πόρτα του δωματίου (όχι την μπαλκονόπορτα) ανοιχτή.

Οπότε με δεδομένα όλα αυτά, νομίζω το 12ρι είναι η ιδανική επιλογή. 

Μετά από πάρα πολύ ψάξιμο τις τελευταίες μέρες, έχω καταλήξει σε αυτά τα 4:

1. https://www.skroutz....eyphrase=dm35va
2. https://www.skroutz....eyphrase=sf35ve
3. https://www.skroutz....RC-35-ZS-S.html
4. https://www.skroutz....yphrase=atx35kv

Γενικά θα προτιμούσα Daikin ή Mitsubishi επειδή ακούω τα καλύτερα. Δεν ενδιαφέρομαι για inventor ή gree παρά τα πολλά έτη εγγύησης που προσφέρουν.

Το "1" (DM35VA), είναι το λιγότερο που σκοπέυω να πάρω.

Τα άλλα 2 Mitsubishi που κάνουν +150€, αξίζουν τα παραπάνω λεφτά που ζητάνε?

Οι ουσιαστικές διαφορές των 3 Mitsubishi είναι η ενεργειακή τους κλάση?

Τέλος, το συγκεκριμένο Daikin Siesta, το έχω συμπεριλάβει στα υποψήφια για αγορά, καθώς το έχω βρει σε ένα κατάστημα στα 605€! (ενώ τα περισσότερα το έχουν από 690 και πάνω) και νομίζω ότι για τα χαρακτηριστικά του, είναι πάρα πολύ καλή τιμή τα 605€.
Μήπως όμως είναι υπερεκτιμημένο το συγκεκριμένο Daikin? Μήπως είναι προτιμότερο κάποιο από τα άλλα 3 Mitsubishi ή πιο συγκεκριμένα, κάποιο από τα 2 Mitsubishi των ~750€?

Το ρωτάω γιατί με όσους ψυκτικούς έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες, πιο πολύ Mitsubishi προτείνουν παρά Daikin αν και όλοι μου είπαν ότι και οι 2 εταιρείες είναι κορυφή και ότι ακόμα και τα πιο φθηνά τοςυ μοντέλα που ξεκινάνε από 450-500€ είναι πολύ καλή επιλογή.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για τα Daikin έχει αναφερθεί στο θέμα ότι δεν είναι αυτά που ξέραμε και μερικά μοντέλα είναι της Gree και άλλα μιας τούρκικης. Για τα Mitsubishi γενικώς λέγεται ότι είναι από τις ελάχιστες καλές επιλογές που έχουν απομείνει, αν και έχει αναφερθεί (στο θέμα πάντα) ότι τα Electric δεν είναι ΟΚ, τα Heavy είναι.

To Daikin FTXB-C (αν πιστέψουμε τα specs γιατί και αυτά δεν έχουν πολύ νόημα μερικές φορές),  φαίνεται πολύ δυνατό στην ψύξη και μέτριο στη θέρμανση. Έχει SEER 6.0 περίπου (αναλόγως μοντέλου) και SCOP λίγο πάνω από 4.0. Αυτά όμως μικρή σημασία έχουν γιατί και τα δύο αφορούν συνθήκες κεντρικής Ευρώπης. Τα αντίστοιχα EER και COP είναι 3.20-3.25 και 3.70+. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω SCOP για συνθήκες Αθήνας πουθενά. Αν μπει κανείς στο τρυπάκι με τους συντελεστές απόδοσης για διάφορες θερμοκρασίες θα διαπιστώσει ότι ακόμη και μεταξύ δύο μοντέλων σε άλλους υπερτερεί το ένα σε άλλους το άλλο και δεν είναι καθόλου εύκολη η σύγκριση.

• Like 1

Απο τα τρια υπερτερει καποιο στην αποδοση η στην κατασκευη;απο καταναλωση δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ.

Ο βαθμος αποδοσης εχει σχεση με τη μακροζωια του συμπιεστη;

Οχι. Η μακροζωία του συμπιεστή εξαρτάται από τις ώρες χρήσης, τις συνθήκες χρήσης και εαν λειτουργεί στο μέγιστο στον μέσο όρο ή στο ελάχιστο. Στις διακυμάνσεις της τάσης από το δίκτυο.

Επίσης το άτομο που μένει μέσα, αφήνει την πόρτα του δωματίου (όχι την μπαλκονόπορτα) ανοιχτή.

Οπότε με δεδομένα όλα αυτά, νομίζω το 12ρι είναι η ιδανική επιλογή.

Να πεις στο άτομο που μένει οτι πρέπει να κλείνει οπωσδήποτε την πόρτα διαφορετικά ας μην αγοράσει καν κλιματιστικό.

Με δεδομένο την ανοιχτή πόρτα. Θα χάνεται η ψύξη άμεσα και μάλλον μόνο μια μικρή δροσιά θα μπορεί να προσφέρει το κλιματιστικό το καλοκαίρι και θα λειτουργεί και στο full για να επιφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία, η υψηλή ενεργειακή κλάση και η εξοικονόμηση ενέργειας πάνε περίπατο. Στην θέρμανση δεν θα καταφέρει να κάνει τίποτα.

• Like 1

Tα heavy ειναι αυτα που τα φτιάχνει η Daikin στην Ευρώπη  απο οτι διάβασα στα fora; Aπο ποια σειρά Daikin θεωρούνται καλά; Σε HEAVY ποιο 12αρι προτείνεις; 

Οπως καταλαβαινεις με ενδιαφερει η αποδοση και η μακροζωια περισσοτερο...

Αν απευθύνεσαι σε μένα, δεν είμαι σε θέση να προτείνω, απλώς διάβασα όλες (!) τις σελίδες του παρόντος και μεταφέρω το "ζουμί". Αυτό περί Heavy και όχι Electric το έγραψε κάποια στιγμή ο Βασίλης 29 (αν θυμάμαι καλά).

Προσωπικά βρίσκομαι στο ψάξιμο κ εγώ. Ευτυχώς υπάρχουν μέλη που συμμετέχουν και φαίνεται να ξέρουν καλά την αγορά, όπως μηχανολόγοι και ψυκτικοί (και ο Thresh που του έχει μείνει απωθημένο με την αντλία κενού :P)

Να πεις στο άτομο που μένει οτι πρέπει να κλείνει οπωσδήποτε την πόρτα διαφορετικά ας μην αγοράσει καν κλιματιστικό.

Με δεδομένο την ανοιχτή πόρτα. Θα χάνεται η ψύξη άμεσα και μάλλον μόνο μια μικρή δροσιά θα μπορεί να προσφέρει το κλιματιστικό το καλοκαίρι και θα λειτουργεί και στο full για να επιφέρει την επιθυμητή θερμοκρασία, η υψηλή ενεργειακή κλάση και η εξοικονόμηση ενέργειας πάνε περίπατο. Στην θέρμανση δεν θα καταφέρει να κάνει τίποτα.

Το ξέρω ότι είναι κανόνας να είναι κλειστές οι πόρτες. Δυστυχώς δεν θέλει να πειθαρχίσει σε αυτό το κομμάτι το άτομο που μένει στο δωμάτιο :P

Όσο γίνεται την κλείνει αλλά όχι συνέχεια. Πρόκειται για ηλικιωμένο που έχει σε ένα βαθμό κλειστοφοβία.

Με το 9ρι που έχει εδώ και 20 χρόνια (όχι inverter), έστω και με ανοιχτή την πόρτα, κάτι έκανε. Καμία σχέση με κλειστή την πόρτα αλλά ακόμα και με αυτό το παλιό κλιματιστικό κάτι γίνεται οπότε ότι με ένα καλό 12ρι, ενω δεν θα είναι ιδανικά, φαντάζομαι θα είναι καλύτερα τα πράγματα από ότι τώρα. 

Προς Philippe: 

Eυχαριστω για τις απαντήσεις απευθύνομαι κυριως στους μηχανολόγους - ψυκτικούς αλλά και τους κατόχους φυσικά για να αποφύγω τυχόν λάθος αγορά. Μάλλον κλίνω προς το ftxb35c/rxb35c μιας και το βρισκω σε καλη τιμη ενω δε φαινεται καποιο αλλο κοντα στα 500 ευρώ να υπερτερει σημαντικά. Ελπιζω να μου βγάλει καμια δεκαετία (με ήπια χρήση).

Nτακιν και μιτσουμπισι εχουν και ειδικα μαγαζια.Πουλανε βασικα  αυτα σαν φιρμες .Μπορουν να σας δειξουν καπου.Ρωτα καποιος και τσεκαρει και σε αλλους.

Ντακιν καποτε εφτιαχνε ενα μοντελο για αγορα ασιας με την Gree.Οποιος βρει κινεζικο απο διαφορους, ισως εχει σχεση. Ειναι παλιο παντως.Τα ιδια και τα τουρκικα, για αλλους ηταν.

Τα Μιτσουμπισι παιζουν  με  2 φιρμες .Αλλα εργοστασια.Τα ελεκτρικ πιο οικιακα ,τα χεβυ πιο στιβαρα.Για επαγγελματικες καταστασεις.Οτι πλασαρουν παραπανω, ειναι για κερδος.Ολοι τα ιδια να πουλησουν.Ρωτατε και αλλου.

Αυτος που στο εβαλε θα ξερει να σε βοηθησει .Μετα ρωτας την φουρλις σερβις .Αυτος τα εφερνε.

Δεν ξερεις τι εχει  μεσα απο ανταλακτικα .Οτι διαφημιζουν τωρα ειναι φιρμα  χαιερ με αλλο ονομα .Τα φερνει αλλος.

Ούτε θυμάμαι ποιος μου το είχε τοποθετήσει. Εάν χρειάζεται φρεον πόσο περίπου θα μου στοιχίσει συνολικά;

ΠΑιδια να κανω μια ψιλοασχετη ερωτηση;

Εχω 2 α/c panasonic ενεργειακης κλασης ψυξης Α αλλα οχι Inverter. Το ενα ξαφνικα σταματησε να δουλευει λογω βλαβης του εξωτερικου πυκνωτη (εσκασε),.

Επειδη με πιανει η ζεστη το εχω μονιμως στους 21 και οταν δροσισει αρκετα το κλεινω.

Ο τεχνικος μου ειπε οτι ετσι ζωριζεται ο συμπιεστης γιατι δουλευει συνεχεια η εξωτερικη μοναδα+ καιει πολυ ρευμα.

Μου προτεινε να το εχω κανενα 15λεπτο σοτυς 21 και μετα να το γυρναω στους 25 ή 26.

Του εκανα την ερωτηση αν στους 21 βγαζει πιο κρυο αερα απο οτι στους 25 και μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει.

ΤΟ Ιδιο νομιζα και για το CLIMA του αυτ/του που και αυτο το εχω μονιμως στους 21.

Τελικα τι ισχυει και ποια η προτεινομενη θερμοκρασια για τη μεγιστη δυνατη οικονομια σε συνδυασμο με την αποδοση;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...