Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα!

Μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών αποφάσισα να πάρω κλιματιστικά για το σπίτι. Σκέφτομαι όμως οτι τώρα είναι η εποχή που όλοι θα θέλουν και αυτό ίσως σημαίνει τσιμπημένες τιμές και όχι πολλούς διαθέσιμους εγκαταστάτες ή μη προσεγμένη εγκατάσταση. Απο την αλλη ίσως τώρα με την μεγάλη ζήτηση οι τιμές να είναι καλύτερες (μάλλον απίθανο)...

Θα με ενδιέφερε η άποψή σας, αξίζει να περιμένω το φθινόπωρο ή ακόμη και τον χειμώνα για καλύτερες τιμές. Αν είναι να κερδίσω πάνω απο το 10% της τιμής ίσως αξίζει να περιμένω.

Απο μια σύντομη έρευνα κατέληξα στα παρακάτω απο το skroutz:

2 μονάδες  Fujitsu Ecolandia ASYG25LLCR για δύο υπνοδωμάτια 10-11 m2 με 418€ ( ενδιαφέρει η ησυχία)

και 2 μονάδες  Fujitsu ASYG18LFC  946€
ή 2 μονάδες
Mitsubishi MSZ/MUZ-FH50VE για 2 χώρους 28 m2   με 1289€ (ενδιαφέρει η απόδοση)

Ευχαριστώ για όποιο προσανατολισμό ή συμβουλή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδιά καλήμερα,επειδη ακόμη το ψάχνω και δεν έχω αποφασίσει θα ήθελα την βοήθεια σας.

Τουλαχιστον μια σειρα προτεραιοτητας.

Έχω καταλήξει σε 4

Toyotomi kuro (Στα συν οτι έχει wifi ready,ιονιστη στα μείον οτι τελευταία ακούγονται πολλά για την αξιοπιστία της toyotomi)

Fujitsu ASYG18LFC(οπου έχω ρωτήσει λένε τα καλύτερα για την μάρκα και την αξιοπιστία,αν και το συγκεκριμενο μοντελο ειναι αρκετα παλιο)

Toshiba Suzumi Plus 18  πιστοποιημενο και μαρκα με παράδοση στα κλιματιστικά,επισης η μεγαλύτερα κασα απο ολα στα μειων Δεν έχει ιονιστη ουτε καν wifi ready που θα το ήθελα)

Inventor Passion Pro 2(Τα εχει ολα και συμφερει?? απλα με κρατάει οτι σε αυτα τα λεφτά μπορω να παρω παραδοσιακές μάρκες στον κλιματισμό όπως το Toshiba και το fujitsu)

Απο φιλτρα τα παραπάνω πως τα πανε σε συγκριση επειδη δεν βγαζω ακρη.

Ο Ιονιστης που λείπει απο το Toshiba είναι τόσο σημαντικό ή ειναι placebo λόγω του μεγέθους που έχει?

Αυτό που μου είπαν μερικοί οτι τα καινούργια κλιματιστικά τα έχουν χαλάσει ποιοτικά και οτι σε   ''σωμα''  12αριου βαζουν πλακέτες απο 18αρη ισχύει?

Γιατί αν δούμε το Inventor είναι αρκετά μικρότερο σαν σώμα από το Toshiba.

Στα χρήματα είναι πάνω κατω το ίδιο όποτε είμαστε καλα ,επίσης έχω μιλήσει με τον ψυκτικό που  θα μου το βάλει και οτι το 18αρη ειναι αρκετό για τον χώρο μου, για θέρμανση δεν με ενδιαφέρει.

Αυτα     :-D

Τα καλυτερα απ ολα ειναι τα mitsubishi κ daikin απλα ειναι πανακριβα. Ο ιονιστης ειναι απαραιτητος για καπνισμα. Αν δεν εχεις δεν σε νοιαζει. Αν κανει δουλεια δεν ξερω.

Panasonic καλη επισης, gree, midea. General electric.

Η τιμή που ανέφερα εγώ είναι χωρίς τα δημοτικά τέλη και τα τέλη καθαριότητας/φωτισμού, μόνο ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αυτά εξαρτώνται από τα τετραγωνικά του κάθε ακινήτου και τις χρεώσεις που έχει ορίσει ο δήμος, οπότε δεν τα συνυπολογίζουμε στην μέση τιμή.

Αν δεν σου κάνει κόπο, πές μου πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει ο χώρος και τον προσανατολισμό τους, αν υπάρχει ταράτσα από πάνω. Πάντως χλωμό να σας καλύψει το 24αρι, πιθανόν λίγη δροσιά θα προσφέρει στην ψύξη ενώ στην θέρμανση θα παγώσετε.

Εξαρτάται πόσες ώρες το λειτουργείς από την ισχύ του μηχανήματος και τις κλιματικές συνθήκες. Εγώ γενικά με 12αρι μηχάνημα, σε 12 ώρες λειτουργίας βγάζω λίγο πάνω από 1/2 ενος κουβά για σφουγγάρισμα.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αν είχες μετρητή ενέργειας και γνώριζες την μέση κατανάλωση του κλιματιστικού σου, καλό θα ήτανε να έκανες πάλι μέτρηση για να ελέγξεις αν λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο, αν δεν μειώνει καθόλου την ισχύ του ο συμπιεστής, δηλαδή δεν μπορεί να ψύξει και λειτουργεί συνεχώς προσπαθώντας να ρίξει την θερμοκρασία στον χώρο ανεπιτυχώς φυσικά. Μάλλον έχει χαθεί φρέον και χρειάζεσαι πλήρωση αλλά και έλεγχο/επισκευή διαρροής.

O panagiotis477 αν εχει μονωση και διπλα τζαμια και αλουμινενια κουφωματα, τον καλυπτει ενα 24 αρι που βγαζει 26-27. Απλα να παρει ενα καλο,

Μεχρι 70τμ καλυπτουν αν υπαρχει μονωση. Στην ψυξη δεν υπαρχει θεμα, δεν χρειαζεται να γινει παγοδρομιο, αν και μπορει και με αυτα τα btu, να γινει.

Αν παρει mitsubishi θεωρω οτι με καλη μονωση, υπεραρκετο ειναι.

Fujitsu 9000btu περσινό μοντέλο και εγκατάσταση, εδώ και μερικές μέρες υπολειτουργεί και στον καύσωνα και τώρα δεν αποδίδει στην ψύξη, έχετε καμία ιδέα τι να προσέξω (πριν 10 μέρες υποτίθεται έγινε συντήρηση καθαρισμός και έλεγχος για ψυκτικό υγρό) να έκανε καμία !@$@#$ ο τεχνικός ;

Επειδη ψάχνω ενα κλιματιστικό για τον αδερφό μου μιας και ρώτησε την γνώμη μου  πάνω κάτω εχω καλυφθεί απο τις προτάσεις σας εδω,απλα μια ερώτηση διαβάζω οτι αυτό το R32 ειναι εύφλεκτο και μη δοκιμασμένο,υπάρχει δηλαδή κάποιος κίνδυνος?

Να πάμε σε r410 το παλιο αν και αυτο περιεχει r32 απλα σε μικρότερο ποσοστο.

Επειδη ψάχνω ενα κλιματιστικό για τον αδερφό μου μιας και ρώτησε την γνώμη μου πάνω κάτω εχω καλυφθεί απο τις προτάσεις σας εδω,απλα μια ερώτηση διαβάζω οτι αυτό το R32 ειναι εύφλεκτο και μη δοκιμασμένο,υπάρχει δηλαδή κάποιος κίνδυνος?

Εχει πάρει κάποιο φωτιά;

Παίδες σε κλιματιστικό 3ετίας (Fujitsu 12K BTU) συμβαίνει το εξής.

1. Δεν ψύχει καλά, δεν βγάζει δηλαδή τόσο κρύο αέρα όσο στο παρελθόν
  2. Δεν βγάζει νερά η εξωτερική μονάδα και παραδόξως δεν συγκεντρώνονται κάπου νερά στην εσωτερική μονάδα

Ενδείξεις-Ενέργειες

1. Καθάρισα φίλτρα εσωτερικής μονάδας
  2. Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δουλεύει κανονικά (βγάζει θερμό αέρα)
  3. Στην εξωτερική μονάδα τα σωληνάκια που περνά το φρέον είναι παγωμένα (όχι λευκά) όταν δουλεύει.

Πιστεύετε υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω μόνος μου ή φωνάζω ψυκτικό;

Εξαντλησες οτι ειχες να κανεις. Αντιπροσωπεια φερε. Ισως σε χρεωσουν παραπανω και δεν κανουν τιποτα βεβαια.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αν είχες μετρητή ενέργειας και γνώριζες την μέση κατανάλωση του κλιματιστικού σου, καλό θα ήτανε να έκανες πάλι μέτρηση για να ελέγξεις αν λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο, αν δεν μειώνει καθόλου την ισχύ του ο συμπιεστής, δηλαδή δεν μπορεί να ψύξει και λειτουργεί συνεχώς προσπαθώντας να ρίξει την θερμοκρασία στον χώρο ανεπιτυχώς φυσικά. Μάλλον έχει χαθεί φρέον και χρειάζεσαι πλήρωση αλλά και έλεγχο/επισκευή διαρροής.

Update

1. Καθάρισα με "ειδικό" καθαριστικό τα fins της εσωτερικής & εξωτερικής μονάδας
  2. Έριξα ζεστό νερό σε όλο το μήκος της εσωτερικής μονάδας να δω αν το περνάει έξω στον σωλήνα, και το περνάει κανονικά. Έβγαλε στην αρχή λίγο βρωμιά αλλά μετά έβγαινε καθαρό. Άρα δεν έχει φράξει κάτι.

Συνεπώς το μόνο που μένει είναι να έχει χάσει φρέον;

Έχει κανείς άποψη για αυτό Cooper & Hunter by Panasonic ; Είναι θυγατρική της Panasonic ; Αξίζει ή μάπα το καρπούζι ; Για τα Carrier τι γνώμη έχετε ; Θέλω ένα καλό 12αρι B)

By panasonic  ?? Σοβαρά το λένε αυτό ; By Gree είναι μην τρελαθούμε  ότι θέλουν γράφουν . Πλατφόρμες της Gree είναι .

Τι προτείνετε για μικρο δωμάτιο εξοχικού στα 9000 btu,δεδομενο του οτι θα λειτουργουν 1 μηνα το πολυ τον χρονο.

Μαρκες,συγκεκριμενα μοντελα;

Nobu  που έχει καλή εγγύηση και είναι της Inventor. Φθηνό καλό καλή εγγύηση και χαρακτηριστικά .

Εγω ειχα ριξει ασπρο ξυδι μια φορα με ψεκαστικο. Στην εσωτερικη μοναδα. Και μετα ξεβγαλμα με νερο. Καλα εκανα;

Ειδικό υγρό θέλει για απολύμανση . Με ξύδι δε κάνεις τίποτα .

Καλησπέρα, εχω ενα υπνοδωμάτιο 13 τετραγωνικα με μονο ενα τοιχο  "εξωτερικο" να κοιταει βορά ( οι υπολοιποι τρεις ενωνονται με το σπιτι) με διπλο τζάμι.

Ενδιαφερομαι για κλιματιστικό, και θεωρω οτι τα 9000btu ειναι αρκετα. Στο σκρουτζ βρηα αυτο http://www.skroutz.g...09IV.html#specs

¨η αυτο http://www.skroutz.gr/s/3547105/Gree-Cozy-GRS-101-EI-JCC-N2.html

Με αρκετα καλες κριτικές και καλη τιμή θεωρω. Πως τα βλεπετε ποιοτικα? Ειναι κατι που θα αντεξει σε μετρια χρηση μονο καλοκαιρι? Επιπλεον θεωρειτε οτι ειναι αποδοτικα? Αξιζει το Gree τα λιγα ευρω παραπανω και την μικροτερη ενεργειακη κλαση?

Προτεινετε κατι με μεγαλυτερο vfm σε αυτα τα χρηματα? πχ inventor

Ευχαριστω για την βοηθεια προκαταβολικα.

Σε αυτά τα λεφτά θα κοιτούσα σε Omnia Plus που είναι ιδιαίτερα αθόρυβο για υπνοδωμάτιο με δυνατότητα wifi αν το θελήσεις.

Το σημαντικότερο είναι τα db θορύβου του που είναι απλά εξαιρετικά για ύπνο και η 10ετής εγγύηση.

https://www.inventoraircondition.gr/klimatistika/oikiaka-toixou/omnia-plus

Μην κοιτάς την μέγιστη απόδοση, την ονομαστική να κοιτάς. Η μέγιστη υπάρχει απλά και μόνο για να μπορέσει να σε καλύψει το κλιματιστικό σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών που αυξάνουν το φορτίο ψύξης και θέρμανσης. Αν επιλέξεις με βάση μόνο το μέγιστο τότε η μονάδα θα λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο για να σε καλύψει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και επιπλέον φθορά στο μηχάνημα με μείωση της διάρκειας ζωής συμπιεστή και λοιπών εξαρτημάτων.

Eπίσης η μέγιστη απόδοση είναι κατα κάποιο τρόπο θεωρητική . Η κλιματολογικές συνθήκες καθορίζουν την απόδοση του μηχανήματος σε Btu . Κανένα μηχάνημα 12άρι δεν αποδίδει 12000 btu ονομαστικά σε όλο το φάσμα θερμοκρασιών εξωτερικών συνθηκών .

Με τις θερμοκρασίες που είχαμε , τα 43 άρια ένα 12άρι με ονομαστική 12000 btu άνετα μπορεί να απέδιδε 10000 btu .

Το ξυδι σκοτωνει τα μικροβια. Το χρησιμοποιουν και στα πλυντηρια, αντι χλωρινης επισης...

Όχι όλα τα μικρόβια βακτήρια μύκητες που μπορεί να αναπτύσσονται πάνω στο στοιχείο του κλιματιστικού . Για αυτό υπάρχουν ειδικά καθαριστικά μερικά απο τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο στο κλιματιστικό όσο και στην βιομηχανία τροφίμων για απολύμανση του χώρου εργασίας και των μηχανημάτων όπως είναι το NCH everbrite το οποίο χρησιμοποιώ για την απολύμανση των κλιματιστικών μου

Επειδη ψάχνω ενα κλιματιστικό για τον αδερφό μου μιας και ρώτησε την γνώμη μου  πάνω κάτω εχω καλυφθεί απο τις προτάσεις σας εδω,απλα μια ερώτηση διαβάζω οτι αυτό το R32 ειναι εύφλεκτο και μη δοκιμασμένο,υπάρχει δηλαδή κάποιος κίνδυνος?

Το r32 είναι δοκιμασμένο όσο δε πάει πρωτού κυκλοφορήσει . Δεν είναι εύφλεκτο με την λογική ότι κινδυνεύεις .Συγκριτικά με το R410 είναι ελαφρώς εφλευκτό το R32 υπο θεωρητικές συνθήκες και σε καμία περίπτωση αν υπάρξει διαρροή μέσα στο χώρο σου  ή εξωτερικά του χώρου σου . Πρακτικά κανένα πρόβλημα ! Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται ούτε για αστείο με βενζίνη προπάνιο υγραέριο κτλ . 

Το R32 είναι απόφαση της Ευρωπαικής ένωσης και ο αντικαταστάτης του 410Α για λόγους μείωσης του GWP (της ρύπανσης του περιβάλλοντος ) . Σε λίγα χρόνια όλα τα κλιματιστικά θα εισάγονται με R32 . To 410A θα εξακολουθεί να υπάρχει σαν φρέον στο εμπόριο για να γεμίζονται τα μηχανήματα που έχουν χάσει φρέον  αλλά πλέον δεν θα υπάρχουν εμπορικά μηχανήματα με 410Α .

Έτσι έγινε και με το 407 όπου πλέον κανένα μηχάνημα δεν πουλίεται εντός ευρωπαικής ενωσης με 407. Υπάρχει το 407 σαν φρέον ακόμα και κανένα πρόβλημα υποστήριξης των μηχανημάτων με 407

Οπότε είτε 410Α μηχάνημα και αν παρεις είτε R32 δεν τίθεται κανένα θέμα ασφαλείας ούτε θέμα προβλήματος ευρεσης φρεον και υποστήριξης.

Υ.Γ Το R410A είναι μείγμα 50 % R32 και 50 % R125

• Like 1

Φιλε @dare-devil μιας και βλεπω το κατεχεις το τοπι για ριξε καμια προταση και σε μενα στο μηνυμα #3588 γιατι θα με σφαξει η γυναικα που το ψαχνω τοσες μερες χαχα

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...