Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

α. Κατάλαβα ότι «ζορίστηκε» ο ψυκτικός όταν του είπα για το Inventor και θα «μου έκανε χάρη» να πήγαινα σε αυτό. Βάλε και ότι καιγόταν λόγω φόρτου εργασίας και ότι κάποιες φορές δεν είμαι ο τύπος που θα πει «ρε γάμησέ τον, αυτό που θέλω εγώ θα πάρω και άσε τον να κουρεύεται».

wait wut?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην ψαχνεις να βρεις πολλα.. Τα fujitsu εχουν quiet(πολυ χαμηλη σκαλα)

Να εξακριβωσεις αν το μηχανημα αποδιδει σωστα.. η εξωτερικη να κανει νορμαλ θορυβο και η εσωτερικη να

μην βγαζει θορυβους ή στην χαμηλη σκαλα να μην ακουγεται ηχος τικ-τικ απο τον ανεμιστηρα..

Ποσο σου πηγε? Εδωσες πανω απο 380ε με την εγκατασταση???

Αυτο το ειχα προτεινει σε φιλο και εμεινε ευχαριστημενος..!

Ναι, η ρύθμιση Quiet του Fujitsu είναι τρομερή, μιλάμε ίσα που το αντιλαμβάνεσαι ότι λειτουργεί, και το κυριότερο είναι ότι σε ένα μικρό χώρο κάνει και δουλειά, όχι ότι δεν αποδίδει δηλαδή στο βωμό της ησυχίας.

Δεν κατάλαβα το δεύτερο που είπες.

370€ η μονάδα και 70€ η εγκατάσταση, με κενό. 370€ είναι η χαμηλότερη τιμή στο skroutz, πώς θα έδινα 380€ με την εγκατάσταση μέσα; Εκτός κι αν εννοείς συν την εγκατάσταση.

wait wut?

Ναι μωρέ, μερικές φορές με πιάνει η μαλακία και γίνομαι θύμα, ήταν και μέσω γνωστού, δεν ήθελα να ρισκάρω και ενδεχόμενη βιαστική/κακή εγκατάσταση, αφού ξέρουμε τι μαλάκες «επαγγελματίες» κυκλοφορούν εκεί έξω.

Δημοσ.

Ότι τη σύνδεσε τη σύνδεσε, μπροστά ήμουν.

Επίσης, ότι είδα με τα μάτια μου να βγαίνει αέρας σε μορφή ατμού όταν ξεκίνησε, το είδα.

Και αφού το συζητήσαμε κατά την εγκατάσταση (ήταν η πρώτη ερώτηση που τους έκανα στο πρώτο ραντεβού που ήρθαν να δουν το χώρο), μου είπε ότι το σωστό είναι να γίνεται υποχρεωτικά σε κάθε εγκατάσταση, ας είναι 9άρι για δωματιάκι, ας είναι ελάχιστο το μήκος των σωληνώσεων κ.λπ..

Απλά όντως οι περισσότεροι δεν ασχολούνται, γιατί αν κάτσουν να κάνουν αντλία κενού στον καθένα, θα χάνουν ραντεβού aka 70ευρα.

Εννοείται ότι δεν έχω αμφιβολία ότι αν δεν έκανα σχετική νύξη δε θα είχε μπει καν στον κόπο να κάνει εγκατάσταση με κενό.

Μιλάμε ότι εκείνες τις μέρες δούλευαν απ' το πρωί μέχρι ακόμα και τις 00:00 το βράδυ απ' ότι μου είπε.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για αυτό Cooper & Hunter by Panasonic ; Είναι θυγατρική της Panasonic ; Αξίζει ή μάπα το καρπούζι ; Για τα Carrier τι γνώμη έχετε ; Θέλω ένα καλό 12αρι B)

Εχω δει σε ανακαινιση κουπερ χαντερ . Κινεζικα ειναι .Απλη κατασκευη.Δικο τους εργοστασιο δες  http://www.cooperandhunter.org/page.php?id=2   

Για σερβις  γραφει εχει Ελλαδα ,Κυπρο και σε αλλες χωρες.Παραγγελνεις και φερνουν οτι  θες . http://cooperandhunter.com/   Εκει που τα πουλανε θα ξερουν τι παιζει απο εγγυηση.

Tα Καριερ ειναι φιρμα .Παλια κυκλοφορουσαν πολλα .Εχουν τοσιμπα μερη . Μερικα δεν ειναι Κινεζικα.

Καλο σερβις.Ρωτα τιμες γιατι Τοσιμπα ανταλακτικα  ειναι ακριβα.

Δημοσ.

*το επαναφέρω καθώς... χάνεται σιγά σιγά :) 

Καλησπέρα. 

Εχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές για τη σαλονοκουζίνα των 32 τ.μ.: 

α) Inventor Passion P4MVI-12WFR / P4MVO-12 (Ισχύς Ψύξης: 12000 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+, SEER: 6.7W/W, SCOP: 4W/W)

β)  Pitsos P1ZAI1251W (Ισχύς Ψύξης: 12000 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+, SEER: 6.7W/W, SCOP: 4W/W , Κατασκευαστής: Pitsos )

Από το... πουθενά, ωστόσο, βρήκα «μπάρμπα» που μπορεί να κάνει καλή τιμή από Fujitsu και Midea. 

Εχουμε κάτι από Fujitsu/Midea που να είναι ευθέως ανταγωνιστικό των παραπάνω; 

Υπενθυμίζω ότι η κύρια χρήση του θα είναι για ψύξη και πως αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό είναι να είναι οικονομικό (σε κατανάλωση ρεύματος). 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. 

***Εξαιρετικά χαρακτηριστικά (στα χαρτιά έστω) έχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/5234914/Midea-Fairwind-MS12FU-12HRFN1.html . Το 'χει δοκιμάσει κανείς; 

Δημοσ.

Επειδή οι αναζητήσεις δε μου έχουν επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα (πέρα από κάποια πανάκριβα), υπάρχει καμία ιδέα για κανένα κλιματιστικό στα 12.000 btu (μας ενδιαφέρει κυρίως η ψύξη) και σε χρώμα γκρι ή γενικά να έχει κάποιο design; Φυσικά επώνυμη και δοκιμασμένη μάρκα.

Ναι, ξέρω, περίεργη απαίτηση, αλλά.  :)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Kοιταω απο κοτσοβωλο αυτο http://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html και λεει οτι εχει και δωρεαν εγκατασταση.Καμια γνωμη για αυτο το μοντελο υπαρχει?Διαβασα οτι αποφευγουν να βαζουν αντλια κενου,λογικα η δωρεαν εγκατασταση την συμπεριλαμβανει?

Δημοσ.

Σε φθηνο ειχε η gree παλια .Αλλαζες καπακι .Ρωτα σε μαγαζι  τους τι παιζει σημερα.

Δες και    http://www.skroutz.gr/s/11883118/LG-Art-Cool-Mirror-AM12BP.html    

Εχει βελτιωθει η φιρμα σε οτι πουλαει .

Το τσέκαρα το LG.

Το Dual Inverter που αναφέρει πάνω του, τι ακριβώς εννοεί; Ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση/διαχείριση;

Δημοσ.

Παίδες σε κλιματιστικό 3ετίας (Fujitsu 12K BTU) συμβαίνει το εξής.

1. Δεν ψύχει καλά, δεν βγάζει δηλαδή τόσο κρύο αέρα όσο στο παρελθόν
  2. Δεν βγάζει νερά η εξωτερική μονάδα και παραδόξως δεν συγκεντρώνονται κάπου νερά στην εσωτερική μονάδα

Ενδείξεις-Ενέργειες

1. Καθάρισα φίλτρα εσωτερικής μονάδας
  2. Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δουλεύει κανονικά (βγάζει θερμό αέρα)
  3. Στην εξωτερική μονάδα τα σωληνάκια που περνά το φρέον είναι παγωμένα (όχι λευκά) όταν δουλεύει.

Πιστεύετε υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω μόνος μου ή φωνάζω ψυκτικό;

Δημοσ.

Δεν την περιλαμβανει.

Kοιταω απο κοτσοβωλο αυτο http://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html και λεει οτι εχει και δωρεαν εγκατασταση.Καμια γνωμη για αυτο το μοντελο υπαρχει?Διαβασα οτι αποφευγουν να βαζουν αντλια κενου,λογικα η δωρεαν εγκατασταση την συμπεριλαμβανει?

• Δεν ψύχει καλά, δεν βγάζει δηλαδή τόσο κρύο αέρα όσο στο παρελθόν
  • Δεν βγάζει νερά η εξωτερική μονάδα και παραδόξως δεν συγκεντρώνονται κάπου νερά στην εσωτερική μονάδα

Ενδείξεις-Ενέργειες

• Καθάρισα φίλτρα εσωτερικής μονάδας
  • Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δουλεύει κανονικά (βγάζει θερμό αέρα)
  • Στην εξωτερική μονάδα τα σωληνάκια που περνά το φρέον είναι παγωμένα (όχι λευκά) όταν δουλεύει.
Εξαντλησες οτι ειχες να κανεις. Αντιπροσωπεια φερε. Ισως σε χρεωσουν παραπανω και δεν κανουν τιποτα βεβαια.
Δημοσ.

Καλησπερα,

Ποιο απο τα παρακατω προτεινετε?

Χρήση σε 35-40τμ σαλοτραπεζαρια για ψύξη και συμπληρωματική θέρμανση. Στον ιδιο χωρο και αντικρυστα στα 3 μετρα, υπαρχει πορτα σε υπνοδωματιο (9τμ) που ελπιζω οτι θα το πιανει (δεν παρεμβαλονται αντικειμενα). Νομιζω η αγορα προσθετης μικροτερης μοναδας στο υπνοδωματιο είναι υπερβολη...?

Ακολουθούν με σειρά προτιμησης μου, όποια πρόταση ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστω!

Εως 22.000 BTU
1. Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-571ZR - 775e

Εως 18.000 BTU
2. Gree Cozy GRS 181 EI/JCF-N2 - 700e

3. Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-556ZR - 700e

4. Inventor Omnia O1MVI-18WFR / O1MVO-18 - 758e
δεν βλεπω διαφορα με το
Inventor Omnia Plus O2MVI-18WiFiR / O2MVO-18
Δημοσ.

Οχι ειναι  με τα δημοτικα τελη και  λοιπες χρεωσεις.

Η τιμή που ανέφερα εγώ είναι χωρίς τα δημοτικά τέλη και τα τέλη καθαριότητας/φωτισμού, μόνο ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αυτά εξαρτώνται από τα τετραγωνικά του κάθε ακινήτου και τις χρεώσεις που έχει ορίσει ο δήμος, οπότε δεν τα συνυπολογίζουμε στην μέση τιμή.

Καλησπέρα, παιδιά!

Για έναν ενιαίο χώρο 70τμ με μόνωση (καινούργια αλουμίνια και πόρτα),

σκεφτόμουν για ένα 24αρι κλιματιστικό. Πιστεύετε ότι είναι εντάξει;

Στο βασικό τώρα. Έχετε να μου προτείνετε μερικά;

Τιμή, ας πούμε από 700 μέχρι και 1000€ ακόμα.

Αν δεν σου κάνει κόπο, πές μου πόσους εξωτερικούς τοίχους έχει ο χώρος και τον προσανατολισμό τους, αν υπάρχει ταράτσα από πάνω. Πάντως χλωμό να σας καλύψει το 24αρι, πιθανόν λίγη δροσιά θα προσφέρει στην ψύξη ενώ στην θέρμανση θα παγώσετε.

6. Μέσα σε 10 μέρες, έχω γεμίσει 2½ λεκάνες ρούχων με νερό που απορρέει από το σωληνάκι, μιλάμε για πολλά λίτρα, γύρω στα 20+ τα υπολογίζω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, το κλιματιστικό δουλεύει ως επί το πλείστον τη νύχτα, αλλά δε μπορώ να πω ότι υπάρχει υγρασία μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει τόσο μεγάλη αφύγρανση.

Δε μου φαίνεται φυσιολογικό πάντως, και δε θυμάμαι το Fujitsu να έκανε κάτι τέτοιο.

Εξαρτάται πόσες ώρες το λειτουργείς από την ισχύ του μηχανήματος και τις κλιματικές συνθήκες. Εγώ γενικά με 12αρι μηχάνημα, σε 12 ώρες λειτουργίας βγάζω λίγο πάνω από 1/2 ενος κουβά για σφουγγάρισμα.

1. Δεν ψύχει καλά, δεν βγάζει δηλαδή τόσο κρύο αέρα όσο στο παρελθόν
  2. Δεν βγάζει νερά η εξωτερική μονάδα και παραδόξως δεν συγκεντρώνονται κάπου νερά στην εσωτερική μονάδα

Ενδείξεις-Ενέργειες

1. Καθάρισα φίλτρα εσωτερικής μονάδας
  2. Ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας δουλεύει κανονικά (βγάζει θερμό αέρα)
  3. Στην εξωτερική μονάδα τα σωληνάκια που περνά το φρέον είναι παγωμένα (όχι λευκά) όταν δουλεύει.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, αν είχες μετρητή ενέργειας και γνώριζες την μέση κατανάλωση του κλιματιστικού σου, καλό θα ήτανε να έκανες πάλι μέτρηση για να ελέγξεις αν λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο, αν δεν μειώνει καθόλου την ισχύ του ο συμπιεστής, δηλαδή δεν μπορεί να ψύξει και λειτουργεί συνεχώς προσπαθώντας να ρίξει την θερμοκρασία στον χώρο ανεπιτυχώς φυσικά. Μάλλον έχει χαθεί φρέον και χρειάζεσαι πλήρωση αλλά και έλεγχο/επισκευή διαρροής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...