Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα υπολόγισα την συνολική τιμή kWh μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τέλη στο ηλεκτρικό στα 0.18 ευρώ/kWh. Η βασική διαφορά είναι να κοιτάξεις τι γίνεται με τις ΥΚΩ, αλλάζουν ανα ύψος κατανάλωσης.

Ειναι πολυ επιεικης η μετρηση σου. Σε μενα που εχω ιδιωτικη εταιρεια  και  ειμαι  Αθηνα η, υπολογιζοντας σαν τελικη τιμη , η κιλοβατωρα βγαινει  απο 0,234 εως και  0,256.

Εχω αναλυτικα ποσο  εχω καψει  ανα μηνα και  τι εχω πληρωσει. Χαρακτηριστικο ειναι οτι αν καιω λιγες kwh η τιμη βγαινει πιο αυξημενη αναλογικα. Δηλαδη αν καψω πχ 200  kwh , η τιμη βγαινει 0,256 , ενω αν καψω πχ 300 kwh η τιμη πεφτει  στα 0,234 περιπου.

Παντα μιλαω μεχρι 2.000 kwh καταναλωση ανα τετραμηνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ειναι πολυ επιεικης η μετρηση σου. Σε μενα που εχω ιδιωτικη εταιρεια  και  ειμαι  Αθηνα η, υπολογιζοντας σαν τελικη τιμη , η κιλοβατωρα βγαινει  απο 0,234 εως και  0,256.

Εχω αναλυτικα ποσο  εχω καψει  ανα μηνα και  τι εχω πληρωσει. Χαρακτηριστικο ειναι οτι αν καιω λιγες kwh η τιμη βγαινει πιο αυξημενη αναλογικα. Δηλαδη αν καψω πχ 200  kwh , η τιμη βγαινει 0,256 , ενω αν καψω πχ 300 kwh η τιμη πεφτει  στα 0,234 περιπου.

Παντα μιλαω μεχρι 2.000 kwh καταναλωση ανα τετραμηνο.

Φανταζομαι αυτα τα υπολογιζεις χωρις δημοτικα τελη και λοιπες χρεωσεις ετσι ;

Γιατι στη ΔΕΗ χωρις αυτες τις χρεωσεις στα 18κατι λεπτα ειναι η χρεωση στη χαμηλη κλιμακα.

Για έναν χώρο 10m που ουσιαστικά καλύπτεται με 9.000 btu, έχει νόημα να κοιτάζω να βάλω 12.000 αν η διάφορα της τιμής τους δεν είναι μεγάλη;;

Ή δεν αξίζει το 12αρι επειδή θα έχει ( ; ) μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος;

Χρήση και για ψύξη και για θέρμανση, αρκετά μέτρια η μόνωση στο χώρο

Για έναν χώρο 10m που ουσιαστικά καλύπτεται με 9.000 btu, έχει νόημα να κοιτάζω να βάλω 12.000 αν η διάφορα της τιμής τους δεν είναι μεγάλη;;

Οχι δεν εχεις προβλημα στην καταναλωση.. Μπορει ομως να σε ενοχλει το η αυξημενη ταχυτητα του ανεμιστηρα..

Να κοιταξεις να εχει λειτουργια quiet

• Like 1

Καλησπέρα, παιδιά!

Για έναν ενιαίο χώρο 70τμ με μόνωση (καινούργια αλουμίνια και πόρτα),

σκεφτόμουν για ένα 24αρι κλιματιστικό. Πιστεύετε ότι είναι εντάξει;

Στο βασικό τώρα. Έχετε να μου προτείνετε μερικά;

Τιμή, ας πούμε από 700 μέχρι και 1000€ ακόμα.

Φανταζομαι αυτα τα υπολογιζεις χωρις δημοτικα τελη και λοιπες χρεωσεις ετσι ;

Γιατι στη ΔΕΗ χωρις αυτες τις χρεωσεις στα 18κατι λεπτα ειναι η χρεωση στη χαμηλη κλιμακα.

Οχι ειναι  με τα δημοτικα τελη και  λοιπες χρεωσεις.

Τα δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ δεν εξαρτώνται από το ποσό ρεύμα έκαψες, αλλά από το πόσες ημερολογιακές μέρες καλύπτει ο λογαριασμός. Πρέπει να τα αφαιρέσεις. Το κόστος που υπολόγισε ο Βασίλης_29 για την πρώτη κλίμακα είναι σωστό.

Έχει κανείς άποψη για αυτό Cooper & Hunter by Panasonic ; Είναι θυγατρική της Panasonic ; Αξίζει ή μάπα το καρπούζι ; Για τα Carrier τι γνώμη έχετε ; Θέλω ένα καλό 12αρι B)

Cooper Hunter είναι Ουκρανοί που παρουσιάζονται με αμερικανική ιστορία . Με την Panasonic τη μόνη συσχέτιση που έχουν είναι ότι τα έφερνε η ίδια εισαγωγική εταιρεία στην Ελλάδα άλφα γκρισιν που χρεωκόπησε τον περασμένο Απρίλιο

Τα μηχανήματα είναι κατασκευής Gree αλλά δεν θα βρεις υποστήριξη αν σου συμβεί κάτι , αποφύγετα

Τα carrier είναι κατασκευή midea μικρή εγγύηση αλλά καλή εταιρεία από πίσω στην Ελλάδα ahi carrier

Λόγω ότι είναι inverter η κατανάλωση θα είναι η ίδια

• Like 1

Καλησπέρα, παιδιά!

Για έναν ενιαίο χώρο 70τμ με μόνωση (καινούργια αλουμίνια και πόρτα),

σκεφτόμουν για ένα 24αρι κλιματιστικό. Πιστεύετε ότι είναι εντάξει;

Στο βασικό τώρα. Έχετε να μου προτείνετε μερικά;

Τιμή, ας πούμε από 700 μέχρι και 1000€ ακόμα.

Πρεπει να μας πεις απο ποσα κουφωματα αποτελειται ο χωρος σου και επισης συντελεστες Uw?

Επισης τι ειδους μονωση εχεις και με τι συντελεστη?

Θα ηθελα ολους τους συντελεστες των τοιχων...!!!!

Τι νομιζεις? Δεν ειναι ετσι.. Μπρικια κολλαμε!!!

Καλησπέρα. 

Εχω καταλήξει στις εξής δυο επιλογές για τη σαλονοκουζίνα των 32 τ.μ.: 

α) Inventor Passion P4MVI-12WFR / P4MVO-12 (Ισχύς Ψύξης: 12000 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+, SEER: 6.7W/W, SCOP: 4W/W)

β)  Pitsos P1ZAI1251W (Ισχύς Ψύξης: 12000 BTU, Τοποθέτηση: Τοίχου, Ενεργ. Κλάση (Ψύξη/Θέρμανση): A++/A+, SEER: 6.7W/W, SCOP: 4W/W , Κατασκευαστής: Pitsos )

Από το... πουθενά, ωστόσο, βρήκα «μπάρμπα» που μπορεί να κάνει καλή τιμή από Fujitsu και Midea. 

Εχουμε κάτι από Fujitsu/Midea που να είναι ευθέως ανταγωνιστικό των παραπάνω; 

Υπενθυμίζω ότι η κύρια χρήση του θα είναι για ψύξη και πως αδιαπραγμάτευτο χαρακτηριστικό είναι να είναι οικονομικό (σε κατανάλωση ρεύματος). 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. 

***Εξαιρετικά χαρακτηριστικά (στα χαρτιά έστω) έχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/5234914/Midea-Fairwind-MS12FU-12HRFN1.html . Το 'χει δοκιμάσει κανείς; 

Πρεπει να μας πεις απο ποσα κουφωματα αποτελειται ο χωρος σου και επισης συντελεστες Uw?Επισης τι ειδους μονωση εχεις και με τι συντελεστη?Θα ηθελα ολους τους συντελεστες των τοιχων...!!!!Τι νομιζεις? Δεν ειναι ετσι.. Μπρικια κολλαμε!!!

Εντάξει, έκλαψα.

Ή εγώ έγραψα κάποια μαλακία, ή γενικά κάνουμε χαβαλέ.

Θα κάνω επαναδιατύπωση της ερώτησης. :P

Ο πατέρας μου θέλει να βάλει κλιματιστικό επιτέλους σπίτι του.

Έχω καταλήξει στα 24.000 BTU.

Του αρέσουν αυτά τα GREE που βλέπει στην τηλεόραση, αλλά γενικά δεν έχω ιδέα. Εγώ έχω ένα Samsung, χαρούμενος είμαι, τη δροσιά μου την έχω.

Επειδή με τη ζέστη που έχει θα κολλήσουμε όντως μπρίκια, βοήθεια!!!

Εντάξει, έκλαψα.

Ή εγώ έγραψα κάποια μαλακία, ή γενικά κάνουμε χαβαλέ.

Θα κάνω επαναδιατύπωση της ερώτησης. :P

Ο πατέρας μου θέλει να βάλει κλιματιστικό επιτέλους σπίτι του.

Έχω καταλήξει στα 24.000 BTU.

Του αρέσουν αυτά τα GREE που βλέπει στην τηλεόραση, αλλά γενικά δεν έχω ιδέα. Εγώ έχω ένα Samsung, χαρούμενος είμαι, τη δροσιά μου την έχω.

Επειδή με τη ζέστη που έχει θα κολλήσουμε όντως μπρίκια, βοήθεια!!!

και για θερμανση το θελει?

και για θερμανση το θελει?

Ας είμαστε πρακτικοί απλώς.

Το θέλει-δεν το θέλει και για θέρμανση, ας είναι ικανό να το κάνει, ποτέ δεν ξέρεις.

Για αυτό έδωσε και τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή...

Κάπου εδώ να πω τις εντυπώσεις μου απ' το 9άρι που έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζω ότι ο (μέσω γνωστού) ψυκτικός μου είχε προτείνει το Midea RF New, ενώ ο Dare-Devil μου πρότεινε το Inventor Omnia Plus.

Αν και δελεάστηκα απ' τη δεκαετή εγγύηση και τη λειτουργία Wi-Fi του Inventor, τελικά επέλεξα το Midea για το υπνοδωμάτιο, γιατί:

α. Κατάλαβα ότι «ζορίστηκε» ο ψυκτικός όταν του είπα για το Inventor και θα «μου έκανε χάρη» να πήγαινα σε αυτό. Βάλε και ότι καιγόταν λόγω φόρτου εργασίας και ότι κάποιες φορές δεν είμαι ο τύπος που θα πει «ρε γάμησέ τον, αυτό που θέλω εγώ θα πάρω και άσε τον να κουρεύεται», συν ότι κάπου χαλάστηκα με το (τουλάχιστον) 30άρι extra για το Wi-Fi stick που θέλει το Inventor, ενώ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι built-in και τέλος.

β. Όταν έρθει η ώρα να βάλω στο σαλόνι δε θα του κάνω τη χάρη να πάω εκεί που τον βολεύει εκείνον, ΑΝ επιλέξω πάλι εκείνον να μου κάνει τη δουλειά. Εξάλλου το Wi-Fi στο δωμάτιο είναι ψιλοάκυρο, αφού σε 1 λεπτό έχει δροσίσει, ενώ στο σαλόνι έχει περισσότερο νόημα.

Οι εντυπώσεις μου λοιπόν, από το Midea:

1. Πρώτ' απ' όλα, είμαι ικανοποιημένος από την πολύ γενική απόδοση του κλιματιστικού.

2. Τα πλαστικά του νομίζω είναι καλύτερα του Fujitsu, καθώς δεν συστελλοδιαστέλλονται όλη την ώρα, όπως του Fujitsu.

3. Δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα στην πιο χαμηλή ρύθμιση. Είχα συνηθίσει στο Fujitsu ASYGκάτι, που στην πιο χαμηλή ρύθμιση ήταν σκέτο χάρμα. Έκανα τον καλύτερο ύπνο, χωρίς ωτασπίδες. Τώρα (ούτως ή άλλως) φοράω ωτασπίδες, αν δε φορούσα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κοιμηθώ (είμαι δύσκολος με το θόρυβο και το φως).

4. Η λειτουργία Sleep είναι άκυρη. Κάθε μία ώρα ανεβάζει τη θερμοκρασία κατά ένα βαθμό, και μετά από 7 ώρες κάνει shut down το κλιματιστικό. Την πρώτη φορά την επέλεξα γιατί νόμιζα ότι είναι η πιο ήσυχη ρύθμιση, και κατέληξα να ξυπνήσω μέσα στην άγρια νύχτα, επειδή ίδρωσα, αφού είχα ορίσει τη θερμοκρασία στους 27 ή τους 28 βαθμούς, δε θυμάμαι ακριβώς.

Δηλαδή τι θέλει; Να ορίζω τη θερμοκρασία στους 22 για να μην ξυπνήσω από τη ζέστη στις 07:00 το πρωί; Ανούσια λειτουργία κατά τη γνώμη μου, την ώρα που η λειτουργία Eco (ο συμπιεστής δουλεύει στο 60 ή 70% της normal λειτουργίας) του Fujitsu ήταν πιο φιλική.

5. Κεφάλαιο Ιονιστής: Μόλις έχει τελειώσει την εγκατάσταση ο τεχνικός, και έχω το remote στα χέρια μου για να μου εξηγήσει τις λειτουργίες του. Βλέπω την επιλογή "Fresh" και τον ρωτάω αν αφορά στον ιονιστή, για να λάβω καταφατική απάντηση. Ε και κάπου εκεί αρχίζω και ξενερώνω.

Τι σκατά νόημα έχει να επιλέγω εγώ αν θέλω φρέσκο αέρα ή όχι; Για μένα θα έπρεπε να είναι built-in και φυσικά μονίμως on. Τον ρωτάω, για να λάβω την (αναμενόμενη πλέον) απάντηση ότι ο επιτραπέζιος ιονιστής είναι μια συσκευή «να» με το συμπάθειο (μου έκανε την κίνηση με τα χέρια), ενώ ο ιονιστής του κλιματιστικού είναι «τόσος δα», πάλι με κίνηση των χεριών. Ε και κάπου εκεί λέω μπράβο, καλό marketing ο ιονιστής στα κλιματιστικά, καλή παπαριά και τούτη.

6. Μέσα σε 10 μέρες, έχω γεμίσει 2½ λεκάνες ρούχων με νερό που απορρέει από το σωληνάκι, μιλάμε για πολλά λίτρα, γύρω στα 20+ τα υπολογίζω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, το κλιματιστικό δουλεύει ως επί το πλείστον τη νύχτα, αλλά δε μπορώ να πω ότι υπάρχει υγρασία μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει τόσο μεγάλη αφύγρανση.

Δε μου φαίνεται φυσιολογικό πάντως, και δε θυμάμαι το Fujitsu να έκανε κάτι τέτοιο.

• Like 1

Ας είμαστε πρακτικοί απλώς.

Το θέλει-δεν το θέλει και για θέρμανση, ας είναι ικανό να το κάνει, ποτέ δεν ξέρεις.

Για αυτό έδωσε και τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή...

Επειδη τα τετραγωνικα ειναι πολλα το 24αρι θα σου κανει μονο αν πραγματικα εχεις καλη μονωση..

Τον χειμωνα που παιζει η θερμοκρασια του χωρου χωρις να βαλεις θερμανση?

Κάπου εδώ να πω τις εντυπώσεις μου απ' το 9άρι που έβαλα την προηγούμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζω ότι ο (μέσω γνωστού) ψυκτικός μου είχε προτείνει το Midea RF New, ενώ ο Dare-Devil μου πρότεινε το Inventor Omnia Plus.

Αν και δελεάστηκα απ' τη δεκαετή εγγύηση και τη λειτουργία Wi-Fi του Inventor, τελικά επέλεξα το Midea για το υπνοδωμάτιο, γιατί:

α. Κατάλαβα ότι «ζορίστηκε» ο ψυκτικός όταν του είπα για το Inventor και θα «μου έκανε χάρη» να πήγαινα σε αυτό. Βάλε και ότι καιγόταν λόγω φόρτου εργασίας και ότι κάποιες φορές δεν είμαι ο τύπος που θα πει «ρε γάμησέ τον, αυτό που θέλω εγώ θα πάρω και άσε τον να κουρεύεται», συν ότι κάπου χαλάστηκα με το (τουλάχιστον) 30άρι extra για το Wi-Fi stick που θέλει το Inventor, ενώ κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι built-in και τέλος.

β. Όταν έρθει η ώρα να βάλω στο σαλόνι δε θα του κάνω τη χάρη να πάω εκεί που τον βολεύει εκείνον, ΑΝ επιλέξω πάλι εκείνον να μου κάνει τη δουλειά. Εξάλλου το Wi-Fi στο δωμάτιο είναι ψιλοάκυρο, αφού σε 1 λεπτό έχει δροσίσει, ενώ στο σαλόνι έχει περισσότερο νόημα.

Οι εντυπώσεις μου λοιπόν, από το Midea:

1. Πρώτ' απ' όλα, είμαι ικανοποιημένος από την πολύ γενική απόδοση του κλιματιστικού.

2. Δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα στην πιο χαμηλή ρύθμιση. Είχα συνηθίσει στο Fujitsu ASYGκάτι, που στην πιο χαμηλή ρύθμιση ήταν σκέτο χάρμα. Έκανα τον καλύτερο ύπνο, χωρίς ωτασπίδες. Τώρα (ούτως ή άλλως) φοράω ωτασπίδες, αν δε φορούσα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κοιμηθώ (είμαι δύσκολος με το θόρυβο και το φως).

3. Η λειτουργία Sleep είναι άκυρη. Κάθε μία ώρα ανεβάζει τη θερμοκρασία κατά ένα βαθμό, και μετά από 7 ώρες κάνει shut down το κλιματιστικό. Την πρώτη φορά την επέλεξα γιατί νόμιζα ότι είναι η πιο ήσυχη ρύθμιση, και κατέληξα να ξυπνήσω μέσα στην άγρια νύχτα, επειδή ίδρωσα, αφού είχα ορίσει τη θερμοκρασία στους 27 ή τους 28 βαθμούς, δε θυμάμαι ακριβώς.

Δηλαδή τι θέλει; Να ορίζω τη θερμοκρασία στους 22 για να μην ξυπνήσω από τη ζέστη στις 07:00 το πρωί; Ανούσια λειτουργία κατά τη γνώμη μου, την ώρα που η λειτουργία Eco (ο συμπιεστής δουλεύει στο 60 ή 70% της normal λειτουργίας) του Fujitsu ήταν πιο φιλική.

4. Κεφάλαιο Ιονιστής: Μόλις έχει τελειώσει την εγκατάσταση ο τεχνικός, και έχω το remote στα χέρια μου για να μου εξηγήσει τις λειτουργίες του. Βλέπω την επιλογή "Fresh" και τον ρωτάω αν αφορά στον ιονιστή, για να λάβω καταφατική απάντηση. Ε και κάπου εκεί αρχίζω και ξενερώνω.

Τι σκατά νόημα έχει να επιλέγω εγώ αν θέλω φρέσκο αέρα ή όχι; Για μένα θα έπρεπε να είναι built-in και φυσικά μονίμως on. Τον ρωτάω, για να λάβω την (αναμενόμενη πλέον) απάντηση ότι ο επιτραπέζιος ιονιστής είναι μια συσκευή «να» με το συμπάθειο (μου έκανε την κίνηση με τα χέρια), ενώ ο ιονιστής του κλιματιστικού είναι «τόσος δα», πάλι με κίνηση των χεριών. Ε και κάπου εκεί λέω μπράβο, καλό marketing ο ιονιστής στα κλιματιστικά, καλή παπαριά και τούτη.

5. Μέσα σε 10 μέρες, έχω γεμίσει 2½ λεκάνες ρούχων με νερό που απορρέει από το σωληνάκι, μιλάμε για πολλά λίτρα, γύρω στα 20+ τα υπολογίζω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό, το κλιματιστικό δουλεύει ως επί το πλείστον τη νύχτα, αλλά δε μπορώ να πω ότι υπάρχει υγρασία μέσα στο σπίτι, ώστε να κάνει τόσο μεγάλη αφύγρανση.

Δε μου φαίνεται φυσιολογικό πάντως, και δε θυμάμαι το Fujitsu να έκανε κάτι τέτοιο.

Μην ψαχνεις να βρεις πολλα.. Τα fujitsu εχουν quiet(πολυ χαμηλη σκαλα)

Να εξακριβωσεις αν το μηχανημα αποδιδει σωστα.. η εξωτερικη να κανει νορμαλ θορυβο και η εσωτερικη να

μην βγαζει θορυβους ή στην χαμηλη σκαλα να μην ακουγεται ηχος τικ-τικ απο τον ανεμιστηρα..

Ποσο σου πηγε? Εδωσες πανω απο 380ε με την εγκατασταση???

Αυτο το ειχα προτεινει σε φιλο και εμεινε ευχαριστημενος..!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...