Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα χαρακτιρηστικά που έχουν τα 12αρια κλιματιστικα που παρέθεσα αντιστοιχούν σε 16 ή 18BTU. Δλδ το Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-S έχει 6.6KW μέγιστη απόδοση σε θέρμανση. Για ψύξη όλα με καλύπτουν μιας κ βοηθάει πολύ το ψηλό ταβάνι.

Μην κοιτάς την μέγιστη απόδοση, την ονομαστική να κοιτάς. Η μέγιστη υπάρχει απλά και μόνο για να μπορέσει να σε καλύψει το κλιματιστικό σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών που αυξάνουν το φορτίο ψύξης και θέρμανσης. Αν επιλέξεις με βάση μόνο το μέγιστο τότε η μονάδα θα λειτουργεί συνεχώς στο μέγιστο για να σε καλύψει, αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και επιπλέον φθορά στο μηχάνημα με μείωση της διάρκειας ζωής συμπιεστή και λοιπών εξαρτημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καποιος μια βοηθεια ;

Kαλησπέρα, στο υπνοδωματιο 14τμ εχω ενα 12αρι midea inverter μοτνελο msg 12hrdn1 του οποιου καποια χαραχτηρηστικα μπορειτε να δειτε εδω http://www.allstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=965

το κλιματιστικο το εχω περιπου 7-8 χρονια και ειμαι ικανοποιοημενος και το εβαλα γιατι μας ειχε μεινει απο παλαια μετακομιση.

Περυσι αρχισε η εξωτερικη μοναδα και κανει θορυβο, -σπαστικο θορυβο- την επιδιορθωσα αλλα φετος παλι τα ιδια, οποτε και σκεφτομαι να την αλλαξω.

Σκεφτομαι το 9000BTU invetror passion το οποιο διαβαζω εχει καλα χαρακτηριστικα, εχω ομως μερικες αποριες.

Με βαση οτι το σπιτι εχει μονα τζαμια και κακη μονωση:

1. Θαρρω οτι το 12αρι ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλο για το χωρο απλα το βαλαμε γιατι μας το εδωσαν. Οποτε και με ενα 9αρι θα ειναι αρκετο ;

2. Βλεποντας τα χαρακτηριστικα αποδοσης του midea και του passion παρολο τα 3000 ονομαστικα BTU διαφορα που εχουν, πρακτικα δεν εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση στη μεγιστη-ελαχιστη αποδοση. Αυτο σημαινει οτι απλα εχει προχωρησει η τεχνολογια και το 9αρι αποδιδει εξαιρετικα ; Η οτι το midea ειναι λιγο μουφα ;

midea ->Απόδοση: Ψύξη (BTU / h): 11000 (2450 ~ 13500)

passion ->Απόδοση: Ψύξη (BTU / h): 9000 (4000 ~ 11300)

3. Ειμαι σχεδτικα ευχαρηστιμενος απο τη καταναλωση του midea, ρυθμισμενο στους 26-27C καιει περιπου 400-700W εφοσον πιασει τη θερμοκρασια και 1150-1250W οσο ειναι στο φουλ. Να περιμενω κατι αναλογο και απο το καινουργιο ; Λιγοτερο ας ειναι, περισσοτερο να μην ειναι :P

Δες το κόστος της κιλοβατώρας στο λογαριασμό ηλεκτρισμού σου, πολλαπλασίασε με 1,48 (για το κόστος ανά ώρα worst case). Όπως προείπα αυτό ισχύει μόνο δε περίπτωση που το κλιματιστικό δουλεύει συνέχεια χωρίς να σταματάει με το θερμοστάτη. Σε περίπτωση που σταματάει και παίρνει κάθε τόσο, μόνο με μετρητή ενέργειας στην πρίζα μπορείς να δείς.

Ανάλογα το τιμολόγιο σου στην ΔΕΗ .... Δε ξέρω πόσο είναι η Kwh σε σένα . Δες την σύμβαση σου .

Μου λετε, που ακριβως στον λογαριασμο, να δω, ποσο κοστολογουν την κιλοβατωρα μου;

Δεν εχω κανενα ιδιαιτερο τιμολογιο...ουτε νυχτερινο, ουτε...βιομηχανικο.

Οτι εχει ο περισσοτερος κοσμος εχω.

Αλλα πειτε μου που το λεει, να το τσεκαρω κιολας, να σας το πω, και να βγαλουμε ποσο καιει την ωρα με συνεχη λειτουργια.

Κλιματιστικό για καθιστικό 27τμ ψηλοτάβανο (ενσωμετωνένη σκεπή με μέγιστο ύψος 3.8μ περίπου).

Προσπαθώ να ρίξω την παρακάτω λίστα σε 3. Μετά να δώ τιμές κ στοκ για άμεση αγορά.

1. Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-S

2. Mitsubishi Heavy SRK50ZS-S

3. Mitsubishi Electric MSZ-EF35VE2

4. Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE

5. Toshiba Suzumi Plus RAS-16N3AV2

6. Toshiba Shorai RAS-16PAVSG-E

7. Toshiba Mirai R32 RAS-16BAVG-E

Με ενδιαφέρει επίδοση σε θέρμανη, χαμηλή κατανάλωση κ θόρυβο. Αξιοπιστία εννοείται.

Ρωτα σε καταστηματα που ξερουν τα παραπανω.Να δουν το καθιστικο τι σου κανει .Το Toshiba Suzumi Plus RAS-16N3AV2 ειναι κλασικο μηχανημα.Δυνατο και δοκιμασμενο καιρο.Το βλεπεις συχνα.Καποιος που πουλα Τοσιμπα θα μπορει να στο δειξει καπου .Λογικα θα ταιριαζει καλυτερα σε οτι γραφεις.

Τα Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE, Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-S ειναι κορυφαια .Ειναι ομως ακριβα. Πληρωνεις διαφορα που δεν ξερεις αν σου κανουν.Τα Mitsubishi Heavy ειναι βασικα για επαγγελματικες καταστασεις .Τα μαγαζια πουλανε οτι τους συμφερει.Ρωτας μεχρι να τσεκαρεις αυτα που διαλεξες.

Μου λετε, που ακριβως στον λογαριασμο, να δω, ποσο κοστολογουν την κιλοβατωρα μου;

Δεν εχω κανενα ιδιαιτερο τιμολογιο...ουτε νυχτερινο, ουτε...βιομηχανικο.

Οτι εχει ο περισσοτερος κοσμος εχω.

Αλλα πειτε μου που το λεει, να το τσεκαρω κιολας, να σας το πω, και να βγαλουμε ποσο καιει την ωρα με συνεχη λειτουργια.

Ειπαμε ειναι  εδω τα παιδια για να βοηθανε αλλα εσυ  θελεις μασημενη τροφη 100%.

Αν εισαι στη ΔΕΗ η τιμη ειναι 0,0968 για το ημερησιο και 0,0661 για το νυχτερινο.

Θα κανεις τον πολλαπλασιασμο μονος σου ;;;;;

• Like 1

Καλησπερα,

ενδιαφερομαι για κλιματιστικο 18000 btu για χωρο 72 τ.μ. ρετιρε. Δεν αποκλειω και περισσοτερα btu.

Απο την ερευνα που εχω κανει ειδα οτι τα Daikin, toyotomi fuzitsu, gree ειναι πολυ καλα.

Μεσα στη λιστα των κλιματιστικων ππυ εχω βρει ειναι η μαρκα Daewoo. Καλο θα ηταν η τιμη να μην ξεπερναει τα 700€..

Με ενδιαφερει να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.

1. Εχετε να μου προτεινετε καποια καλη μαρκα η μοντελο;

2. Ποια η γνωμη σας για τα daewoo στα κλιματιστικα.

Ευχαριστω.

Ειπαμε ειναι  εδω τα παιδια για να βοηθανε αλλα εσυ  θελεις μασημενη τροφη 100%.

Αν εισαι στη ΔΕΗ η τιμη ειναι 0,0968 για το ημερησιο και 0,0661 για το νυχτερινο.

Θα κανεις τον πολλαπλασιασμο μονος σου ;;;;;

Να τον κανω, αλλα θα το γραψω εδω, αν κανω λαθος να το πειτε.

Ειπαμε λοιπον οτι καει 1,28 με 1,48 KW/ώρα.

Πες κατα μεσο ορο, 1,38.

1,38 x 0,0968 = 0,13€/ωρα

Σωστα το υπολογισα;

Και εσεις που το εχετε ψαξει το θεμα, θεωρειτε οτι καιει πολυ το κλιματιστικο μου με αυτη την τιμη, ή νορμαλ;

• Super Moderators

Καλησπερα,

ενδιαφερομαι για κλιματιστικο 18000 btu για χωρο 72 τ.μ. ρετιρε. Δεν αποκλειω και περισσοτερα btu.

Απο την ερευνα που εχω κανει ειδα οτι τα Daikin, toyotomi fuzitsu, gree ειναι πολυ καλα.

Μεσα στη λιστα των κλιματιστικων ππυ εχω βρει ειναι η μαρκα Daewoo. Καλο θα ηταν η τιμη να μην ξεπερναει τα 700€..

Με ενδιαφερει να ειναι αξιοπιστο και οικονομικο.

1. Εχετε να μου προτεινετε καποια καλη μαρκα η μοντελο;

2. Ποια η γνωμη σας για τα daewoo στα κλιματιστικα.

Ευχαριστω.

Τα 72τμ που λες είναι ενιαία? Μόνωση? Κουφώματα?

Για την ακρίβεια μην αποκλείεις άλλο ένα κλιματιστικό, όχι απλά παραπάνω btu :P

Τα 72 τμ δεν ειναι ενιαια. Ειναι σαλονι κουζινα 2 δωματια αλλα ο χωρος ειναι βολικος. Το κλιματιστικο θα τοποθετηθει στο σαλονι και απεναντι βρισκεται ο διαδρομος που συνδεει τα 2 δωματια. Το λεω γιατι το σημειο που ειχε ο προηγουμενος ενοικιαστης την εσωτερικη μοναδα ηταν απεναντι απο το διαδρομο και εστελνε ψυξη.

Να τον κανω, αλλα θα το γραψω εδω, αν κανω λαθος να το πειτε.

Ειπαμε λοιπον οτι καει 1,28 με 1,48 KW/ώρα.

Πες κατα μεσο ορο, 1,38.
1,38 x 0,0968 = 0,13€/ωρα

Σωστα το υπολογισα;

Και εσεις που το εχετε ψαξει το θεμα, θεωρειτε οτι καιει πολυ το κλιματιστικο μου με αυτη την τιμη, ή νορμαλ;

οχι, γιατι πρεπει να βαλεις και τις υπολοιπες χρεωσεις του ρευματος, που οπως και η τιμη της kwh ετσι και αυτες ειναι σε κλιμακα αναλογα ποσο ρευμα καις ανα τετραμηνο.
Μπες στη ΔΕΗ και κοιτα το τιμολογιο και προσθεσε και αυτες τις χρεωσεις, χοντρικα εαν καις μεχρι 1600Wh το 4μηνο η kwh κοστιζει μαζι με ΦΠΑ περιπου 19λεπτα.

• Like 2

Η απεγκατάσταση παλιού κλιματιστικού είναι κάτι το εύκολο ή έχει τα μυστικά της;;

Στην θέση ενός παλιού κλιματιστικού θα βάλουμε ένα νέο και το παλιό μπορεί να το τοποθετήσουμε σε άλλον χώρο.

Έλεγα λοιπόν για να μην πληρώσουμε τον τεχνικό και για απεγκατάσταση να το βγάλουμε εμείς αν δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι.

• Super Moderators

Τα 72 τμ δεν ειναι ενιαια. Ειναι σαλονι κουζινα 2 δωματια αλλα ο χωρος ειναι βολικος. Το κλιματιστικο θα τοποθετηθει στο σαλονι και απεναντι βρισκεται ο διαδρομος που συνδεει τα 2 δωματια. Το λεω γιατι το σημειο που ειχε ο προηγουμενος ενοικιαστης την εσωτερικη μοναδα ηταν απεναντι απο το διαδρομο και εστελνε ψυξη.

Ανάλογα τη μόνωση πάντως παίζει να χρειάζεσαι κοντά στα 30000 Btu για αυτά τα τμ...

Πιανει ζεστη αρκετα η αληθεια ειναι.. Πιστευω οτι 18000 ή 24000 btu θα κανει δουλεια.. :-/ Απο μαρκες καμια συμβουλη;

Daewoo δεν λεει πολλα;

• Super Moderators

Πιανει ζεστη αρκετα η αληθεια ειναι.. Πιστευω οτι 18000 ή 24000 btu θα κανει δουλεια.. :-/ Απο μαρκες καμια συμβουλη;

Daewoo δεν λεει πολλα;

Το θέμα είναι ότι αυτά τα btu δεν φτάνουν για τα τμ που ανέφερες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...