Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Θέλω να αγοράσω

3 κλιματιστικά για 3 δωμάτια όπου το καθένα χρειάζεται κλιματιστικό 9000BTU

και επίσης

1 κλιματιστικό για σαλόνι το οποίο χρειάζεται 12000BTU.

Οι παραπάνω τιμές είναι και αυτές που χρειάζομαι.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές:

3 Fujitsu ASYG09LLCC

1 Fujitsu ASYG12LLCC

και

3 Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-528ZR

1 Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

Τα links είναι από Κωτσόβολο, όπου μου είπαν ότι θα έχει δωρεάν εγκατάσταση.

Γενικά οι τιμές που θέλω να κυμανθώ είναι περί τα 500ευρώ (και παρακάτω) για τα 3 των 9000BTU και 580 (και παρακάτω) για αυτό των 12000BTU.

Ανάμεσα σε αυτά ποιά είναι τα καλύτερα;

Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσω από Κωτσόβολο.

Είδα ένα general-electric που προτείνατε παραπάνω, με 5χρόνια εγγύηση. Τα F&U τι λένε; Είναι αρκετά φθηνότερα βλέπω.

Γενικά θέλω προτίστως κάτι ενεργειακά καλά αποδοτικό, έπειτα ποιότητα και ύστερα και με καλή εγγύηση.

(για να προλάβω σχόλια του στυλ 'διάβασες τις άλλες σελίδες;' -ναι, διάβασα κανά 10άρι και δεν κατέληξα κάπου)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός :ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για δωρεαν εγκαταστασεις, στα madia markt τελειωνει σε 4 ωρες, και εχετε και μια τελευταια μερα αυριο για τον κοτσοβολο 01/07. Τελευταιες αγορες :)

Θέλω να αγοράσω

3 κλιματιστικά για 3 δωμάτια όπου το καθένα χρειάζεται κλιματιστικό 9000BTU

και επίσης

1 κλιματιστικό για σαλόνι το οποίο χρειάζεται 12000BTU.

Οι παραπάνω τιμές είναι και αυτές που χρειάζομαι.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές:

3 Fujitsu ASYG09LLCC

1 Fujitsu ASYG12LLCC

και

3 Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-528ZR

1 Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

Τα links είναι από Κωτσόβολο, όπου μου είπαν ότι θα έχει δωρεάν εγκατάσταση.

Γενικά οι τιμές που θέλω να κυμανθώ είναι περί τα 500ευρώ (και παρακάτω) για τα 3 των 9000BTU και 580 (και παρακάτω) για αυτό των 12000BTU.

Ανάμεσα σε αυτά ποιά είναι τα καλύτερα;

Επίσης, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσω από Κωτσόβολο.

Είδα ένα general-electric που προτείνατε παραπάνω, με 5χρόνια εγγύηση. Τα F&U τι λένε; Είναι αρκετά φθηνότερα βλέπω.

Γενικά θέλω προτίστως κάτι ενεργειακά καλά αποδοτικό, έπειτα ποιότητα και ύστερα και με καλή εγγύηση.

(για να προλάβω σχόλια του στυλ 'διάβασες τις άλλες σελίδες;' -ναι, διάβασα κανά 10άρι και δεν κατέληξα κάπου)

Ελπίζω να έγινα κατανοητός :ρ

Στα 400 ευρω εχει inventor στα media markt ενιαρια, επισης στα 400 εχει midea στον κοτσοβολο ενιαρι.

Ερώτηση : η πρώτη σκάλα με την Τρίτη σκάλα πόσο % έχουν διαφορά;

Αξίζει να το δουλεύω φουλ συνέχεια η θα κάψει τα άντερα του;

Ερώτηση : η πρώτη σκάλα με την Τρίτη σκάλα πόσο % έχουν διαφορά;

Αξίζει να το δουλεύω φουλ συνέχεια η θα κάψει τα άντερα του;

Είναι παντελώς ανούσιο να συζητάμε για καταναλώσεις ανεμιστήρα . Η διαφορά απο την low σκάλα μέχρι την turbo είναι δεν είναι 20-25 watt.

Το 90 + % της καταναλωσης ενός κλιματιστικού είναι στον συμπιεστή του για να παράξει έργο .

Άγνωστο, φαντάζομαι ότι υπάρχει τρελός φόρτος μιας και θα έχουν πάρει αρκετοί.

Αν έχεις όρεξη άρχισε τα τηλέφωνα και πρήξιμο μπας και έρθουν σήμερα...

Αυτή την περίοδο γίνεται πανηγύρι . Οι ψυκτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ . Λογικό να καθυστερούν. Άλλοι απλά δεν δέχονται να σε αναλάβουν διότι δεν έχουν χρόνο . .  Άλλοι έχουν κλεισμένα ραντεβού  για μια ολόκληρη βδομάδα !

• Like 2

Είναι παντελώς ανούσιο να συζητάμε για καταναλώσεις ανεμιστήρα . Η διαφορά απο την low σκάλα μέχρι την turbo είναι δεν είναι 20-25 watt.

Το 90 + % της καταναλωσης ενός κλιματιστικού είναι στον συμπιεστή του για να παράξει έργο .

Αυτή την περίοδο γίνεται πανηγύρι . Οι ψυκτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ . Λογικό να καθυστερούν. Άλλοι απλά δεν δέχονται να σε αναλάβουν διότι δεν έχουν χρόνο . . Άλλοι έχουν κλεισμένα ραντεβού για μια ολόκληρη βδομάδα !

Ώραια αρα να το δουλεύω στο φουλ συνέχεια δεν θα έχω μεγάλη διαφορά στη ΔΕΗ. Δεν έχω ιδέα γιαυτό ρωτάω.

Μετρατο με το ρολοι της Δεη. Κρατα σημειωσεις, ετσι κι αλλιως. Μετρα 3 ωρες με παρομοια θερμοκρασια εξω. Μην τραβηξεις αλλο ρευμα πλην της tv.

Αυτή την περίοδο γίνεται πανηγύρι . Οι ψυκτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν δουλεύοντας από το πρωί ως το βράδυ . Λογικό να καθυστερούν. Άλλοι απλά δεν δέχονται να σε αναλάβουν διότι δεν έχουν χρόνο . .  Άλλοι έχουν κλεισμένα ραντεβού  για μια ολόκληρη βδομάδα !

Αρκετοί θυμήθηκαν να βάλουν κλιματιστικό ή να αλλάξουν καινούργιο την τελευταία στιγμή. Φαντάσου τι πακέτο έχουν να φάνε οι ψυκτικοί να τρέχουν και να μην φτάνουν μέσα στον καύσωνα και να γκρινιάζει ο πελάτης οτι το θέλει για να προλάβει τον καύσωνα...

• Like 2

Στο δικό μου inverter τουλάχιστον (Inventor Passion Pro), η ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα έχει έμμεση επίδραση στην ταχύτητα του συμπιεστή καθώς και στον κύκλο λειτουργίας του.

Προσωπικά σε δωμάτιο με κλειστή πόρτα προτιμώ να έχω τον ανεμιστήρα στο auto, όπου ισορροπεί η ταχύτητα ανεμιστήρα, συμπιεστή και εξωτερικού ανεμιστήρα με τις απώλειες του χώρου, διατηρώντας σταθερή θερμοκρασία. Για γρήγορη ψύξη όταν γυρίζω σπίτι ενεργοποιώ τη λειτουργία turbo που ανεβάζει την απόδοση του μηχανήματος γενικά για πολύ γρήγορη επίτευξη της επιλεγμένης θερμοκρασίας. Με το που τη φτάσει, η λειτουργία turbo απενεργοποιείται αυτόματα.

• Like 1

Κατι τετοιο κανει και το δικο μου. Στο medium οταν το ειχα τσεκαρει εκανε την καλυτερη οικονομια/αποδοση, και οχι στο auto. Αλλα δεν το εψαξα και πολυ.

Την οικονομία την μετράς όχι με τη στιγμιαία κατανάλωση αλλά με τις κιλοβατώρες ανά ημέρα. Λίγο δύσκολο σαν ιδιώτες να μετρήσουμε κάτι τέτοιο όμως.

Όχι ότι αμφιβάλλω, απλά κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν παράγεται περισσότερος κρύος αέρας, απλά περισσότερος αέρας, ο οποίος αναμιγνύεται με την (ας πούμε) standard ποσότητα κρύου αέρα.

Καλησπερα παιδια, θελει να παρει η μητερα μου 3 κλιματιστικα για καθε δωματιο, εχουμε ενα παλιο toshiba ras-18 24gk series φανταζομαι οτι ειναι 18αρι και δυστυχως λογο του χωρου δεν καλυπτει ολο το σπιτι παραμονο το δωματιο οπου βρισκεται και την εισοδο του σπιτιου οποτε ειτε θα το δωσουμε ειτε θα πουληθει.

Λογικα τωρα μιας και θα βαλουμε σε καθε υπνοδωματιο και απο ενα πρεπει να παρουμε 9000btu? και θελω να ρωτησω αυτα εδω απο kotsovolo ειναι καλα μηχανηματα? http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/173415-samsung-ar09msfpewq-maldives
http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/173465-panasonic-be25tke Επισης αν παρουμε 3 μπορει να γινει καλυτερη τιμη με εταιρεια οπως ο κωτσοβολος?

Kαλησπέρα, στο υπνοδωματιο 14τμ εχω ενα 12αρι midea inverter μοτνελο msg 12hrdn1 του οποιου καποια χαραχτηρηστικα μπορειτε να δειτε εδω http://www.allstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=965

το κλιματιστικο το εχω περιπου 7-8 χρονια και ειμαι ικανοποιοημενος και το εβαλα γιατι μας ειχε μεινει απο παλαια μετακομιση.

Περυσι αρχισε η εξωτερικη μοναδα και κανει θορυβο, -σπαστικο θορυβο- την επιδιορθωσα αλλα φετος παλι τα ιδια, οποτε και σκεφτομαι να την αλλαξω.

Σκεφτομαι το 9000BTU invetror passion το οποιο διαβαζω εχει καλα χαρακτηριστικα, εχω ομως μερικες αποριες.

Με βαση οτι το σπιτι εχει μονα τζαμια και κακη μονωση:

1. Θαρρω οτι το 12αρι ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλο για το χωρο απλα το βαλαμε γιατι μας το εδωσαν. Οποτε και με ενα 9αρι θα ειναι αρκετο ;

2. Βλεποντας τα χαρακτηριστικα αποδοσης του midea και του passion παρολο τα 3000 ονομαστικα BTU διαφορα που εχουν, πρακτικα δεν εχουν τοσο μεγαλη αποκλιση στη μεγιστη-ελαχιστη αποδοση. Αυτο σημαινει οτι απλα εχει προχωρησει η τεχνολογια και το 9αρι αποδιδει εξαιρετικα ; Η οτι το midea ειναι λιγο μουφα ;

midea ->Απόδοση: Ψύξη (BTU / h): 11000 (2450 ~ 13500)

passion ->Απόδοση: Ψύξη (BTU / h): 9000 (4000 ~ 11300)

3. Ειμαι σχεδτικα ευχαρηστιμενος απο τη καταναλωση του midea, ρυθμισμενο στους 26-27C καιει περιπου 400-700W εφοσον πιασει τη θερμοκρασια και 1150-1250W οσο ειναι στο φουλ. Να περιμενω κατι αναλογο και απο το καινουργιο ; Λιγοτερο ας ειναι, περισσοτερο να μην ειναι :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...