Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω την εντυπωση οτι βγαζει λιγο παραπανω απ οσο πρεπει ετσι κι αλλιως. Δεν πειραζει.

Αν θες να το τσεκαρεις και με btu calc εξωτερικου.

22 αρι που ειναι σαν 24 αρι σχεδον, βρηκες.

Ας σου απαντησει και καποιος αλλος, οχι μονο σεψυξη αλλα και για θερμανση εισαι οκ με αυτο νομιζω. Υπαρχουν ειδικα κλιματιστικα για θερμανση;

ΥΓ στα reviews θεριζει το κλιματιστικο σου.

Όλα τα κλιματιστικά είναι  "ειδικά" για θέρμανση. Σε κάποια μοντέλα κλιματιστικών δίνεται έμφαση στα περισσότερα Btu κατά την θέρμανση .

Π.χ:

https://www.haieraircondition.gr/klimatistika/dawn

12άρι μεν αλλά στην θέρμανση αποδίδει ονομαστικά 14.330 btu/h με μέγιστο τα 20.000 btu/h !!

ή π.χ αυτό : https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/toshiba-daiseikai-8-ras-13g2kvp-e-ras-13g2avp-e.html?source=external&offer=1

Καλησπερα παιδια ηρθε ψυκτικος ειδε το σπιτι και μου ειπε για 18αρη.

Μου προτεινε το  kuro αξιζει ?

Τα λεφτα που θελω να κοιμανθω ειναι εκει γυρω.Απλα για toyotomi δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα αλλα για να παω σε mitsubishi  καλα daikin δεν μπορω οικονομικα.Διαβασα για τις προτασεις σας σε Ιzuru ,Passion Pro κλπ αλλα ειπα μπας και παω σε κατι καλυτερο?Η kuro σειρα θεωρειτε καλυτερη απο την Izuru?Μετα παιζει και το Toshiba Suzumi Plus αλλα απο οτι μου ειπε αν μου χαλασει εκτος εγγυησης θα χρειαστει να παρω καινουργιο γιατι τα ανταλακτικα ειναι πανακριβα.Για τα fujitsu που ακουγονται καλα λογια τι αποψη εχετε?

Γενικά τα ανταλλακτικά εκτός εγγύησης έχουν κόστος. Ειδικά αν σου καεί κάποια πλακέτα εξωτερικού μηχανήματος . Toshiba Daikin Mitsubishi έχουν πανάκριβα ανταλλακτικά σε βαθμό όπου μια πλακέτα εξωτερικου μηχανήματος μαζί με την εργασία τεχνικού φτάνει άνετα το μισό κόστος του μηχανήματος και βάλε ίσως .Γνώμη μου να δείς κάτι με καλή εγγύηση σε διάρκεια αν φοβάσαι την όποια πιθανότητα βλάβης μετά απο τα 2-3 χρόνια εγγύησης που είναι η τυπική εγγύηση σε πολλές μάρκες . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators

Έχω δει αρκετά anime και το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται "spot on"... :P

Γεια σας.

Θέλω ένα κλιματιστικό, για την μικροσκοπική σαλονοτραπεζαρία μας, που -είναι δεν είναι- 20 τετραγωνικά.

Πάμε για 12άρι, και είμαι ανάμεσα σε δύο.

Το πρώτο είναι αυτό, που το αναφέρανε τα παιδιά στις προσφορές. Δεν είναι επώνυμο, τουλάχιστον σε μένα, αλλά σαν χαρακτηριστικά είναι τίμιο και βγαίνει στα 305 ευρώ + μεταφορικά.

Το δεύτερο είναι αυτό το toyotomi. Ξακινάει από τα 385 + τα μεταφορικά. Πάνω κάτω σαν χαρακτηριστικά είναι τα ίδια, αλλά το δεύτερο φέρει το όνομα της toyotomi. Έλα όμως που το πρώτο δίνει 5 και 10 χρόνια εγγύηση εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ το toyotomi 2 και 5 αντίστοιχα και -αν δεν κάνω λάθος- δεν είναι Ιαπωνέζικο όπως νόμιζα αλλά Κινέζικο.

Με το πρώτο βέβαια, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που πάθει κάτι... Πρέπει να το στείλουμε πίσω ή στέλνουνε αυτοί κάποιον?

Κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Καλημέρα κι από μένα. Θέλω κάποιες συμβολές γία ένα a/c που θέλω να βάλω στον παρακάτω χώρο. Ενδιαφέρομαι μόνο για ψύξη.

Ο μεγάλος χώρος είναι το σαλόνι και οι άλλοι δύο είναι ένα δωμάτιο και η κουζίνα. Το μικρό χώρο τον έβαλα για να φαίνεται η διαρρύθμιση. Το διαμέρισμα είναι ανάμεσα σε άλλους ορόφους και οι εξωτερικοί τοίχοι κοιτάνε ανατολή-δύση μόνο. Επίσης, υπάρχουν τέντες στα μπαλκόνια.

Θέλω να βάλω το a/c στο κόκκινο και να πιάνει τουλάχιστον σαλόνι-δωμάτιο καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης a/c στο δωμάτιο (don't ask). Με ταβάνι τα 800€ τι μου προτείνετε να βάλω;

Ευχαριστώ.

Μείωσα λίγο την τιμή καθώς ψάχνουμε και πιο οικονομικά που θα κάνουμε τη δουλειά μας. Ενδεικτικά, στα υπόλοιπα δωμάτια έχουμε βάλει της Gree αλλά δεν τα έχουμε δουλέψει πολύ καιρό ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

post-292036-0-62791900-1498803922_thumb.jpg

• Super Moderators

Άγνωστο, φαντάζομαι ότι υπάρχει τρελός φόρτος μιας και θα έχουν πάρει αρκετοί.

Αν έχεις όρεξη άρχισε τα τηλέφωνα και πρήξιμο μπας και έρθουν σήμερα...

• Like 1

Πήρα χθές και είπαν "εντός της ημέρας θα σας καλέσουν για ραντεβού".

Σήμερα πάλι επικαλέστηκαν "φόρτο εργασίας και απλά θα προωθήθει το αίτημα."

Συνοπτικά,ζώ αυτό.

Εδώ οι προυποθέσεις εγκατάστασης,που πρέπει να υπογράψεις,για μελλοντικούς αγοραστές.

iBvNk66.jpg

Εχουν συνεργεια τοποθετησης και εκτος Αττικης; Για το δωρεαν στο MM.

Μείωσα λίγο την τιμή καθώς ψάχνουμε και πιο οικονομικά που θα κάνουμε τη δουλειά μας. Ενδεικτικά, στα υπόλοιπα δωμάτια έχουμε βάλει της Gree αλλά δεν τα έχουμε δουλέψει πολύ καιρό ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

30τμ σου μειναν. Δεν χρειαζεσαι κτηνος 19k btu παρε ενα 12αρι που αποδιδει σαν 14αρι και τελειωσες.

Εχουν συνεργεια τοποθετησης και εκτος Αττικης; Για το δωρεαν στο MM.

30τμ σου μειναν. Δεν χρειαζεσαι κτηνος 19k btu παρε ενα 12αρι που αποδιδει σαν 14αρι και τελειωσες.

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Έχουμε άλλα 3 δωμάτια που έχουν Gree αλλά δε φαίνονται στην εικόνα.

Εγώ θέλω να καλύψω με ένα a/c αυτά που φαίνονται στην εικόνα, δηλαδή το σαλόνί 30 τμ, ένα δωμάτιο 12 τμ και την κουζίνα 12 τμ.

Εγώ θέλω να καλύψω με ένα a/c αυτά που φαίνονται στην εικόνα, δηλαδή το σαλόνί 30 τμ, ένα δωμάτιο 12 τμ και την κουζίνα 12 τμ.

Να ξερεις στη πραξη πρεπει πρωτα να κατεβει η θερμοκρασια στο σαλονι και μετα θ αρχιζει ο κρυος αερας να

πηγαινει και στα υπολοιπα δωματια.. Μεχρι να ισορροπησει η θερμοκρασια σε ολους τους χωρους θελει καποιες ωρες..!

Να ξερεις στη πραξη πρεπει πρωτα να κατεβει η θερμοκρασια στο σαλονι και μετα θ αρχιζει ο κρυος αερας να

πηγαινει και στα υπολοιπα δωματια.. Μεχρι να ισορροπησει η θερμοκρασια σε ολους τους χωρους θελει καποιες ωρες..!

Ναι δεν καίγομαι για τα δωμάτια... ίσα να σπάσει αυτή η ζέστη. Δηλαδή δεν κοιμάται κανείς για να το θέλω όλο το βράδυ ανοιχτό. Αραιά και που καθόμαστε για λίγο στο δωμάτιο. Πιο πολύ το θέλω για να μην ιδρώνουμε και ξαφνικά να μπαίνουμε στο κρύο σαλόνι να μας πιάνει σύγκρυο :)

Υ.Γ.: Ίσως παίξει και ανεμιστήρας για να σπρώχνει τον κρύο αέρα στο δωμάτιο.

Ναι δεν καίγομαι για τα δωμάτια... ίσα να σπάσει αυτή η ζέστη. Δηλαδή δεν κοιμάται κανείς για να το θέλω όλο το βράδυ ανοιχτό. Αραιά και που καθόμαστε για λίγο στο δωμάτιο. Πιο πολύ το θέλω για να μην ιδρώνουμε και ξαφνικά να μπαίνουμε στο κρύο σαλόνι να μας πιάνει σύγκρυο :)

Υ.Γ.: Ίσως παίξει και ανεμιστήρας για να σπρώχνει τον κρύο αέρα στο δωμάτιο.

https://www.skroutz.gr/s/9522643/Nobu-NBO-18IDU-NBO-18%CE%9FDU.html

https://www.skroutz.gr/s/9009296/Midea-RF-New-MS12FU-18HRFN1.html

https://www.skroutz.gr/s/6336586/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-556ZR.html

Εγω θα εβαζα το midea με 3 χρονια εγγυηση σε ολο το μηχανημα χωρις servise(εγγυηση fujitsu)

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Έχουμε άλλα 3 δωμάτια που έχουν Gree αλλά δε φαίνονται στην εικόνα.

Αν θες ακομη ποιο δυνατο, ενα toyotomi kuro 22k btu στις προηγουμενες σελιδες. Αυτο θα το κανει παγοδρομιο. Αν και πανω απο 16-18k btu δεν χρειαζεσαι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...