Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε άλλα σαιτ με περισσότερες λεπτομέρειες μου βγάζει 15.000 περίπου.ξέρω πως θα είμαι οκ, απλά λεω μήπως θα καίει πολύ που ειναι Α+ και όχι Α++ στο ζεστό.Βέβαια αν κάνει πάλι -17 όπως το χειμώνα που πέρασε μάλλον δεν θα έχει τόσο νόημα  :shock:  :X  :lol:

από εδώ το ψάρεψα, κάποιο παιδί το πρότεινε και μετά είδα τα reviews και έμεινα 

μάλλον αυτό θα πάρω, ας είναι και πιο δυνατό απ΄ οσο χρειάζομαι, ας φτάνει και σε κανένα δωμάτιο.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγω πάντος που έχω παρόμοιο σπίτι με rebirth τα βγάζω πέρα με 12ρι (καλο όμως). Το καλοκαίρι δεν θα εχεις πρόβλημα, θα ανοίγεις την πορτα του δωματίου και θα πάει η δροσιά μεσα, ίσως είναι και καλύτερα έτσι γιατι δεν σε βαράει κρυος αέρας ενω κοιμάσαι.

Για θέρμανση το 12ρι ειναι πολυ οριακα. Σε εμενα με κλειστή πορτα δωματίου ζεσταίνει το σαλόνι αλλα θέλει να δουλεύει συνέχια 12-16 ώρες την ημέρα. Άμα αγοραζα τώρα θα έπερνα 16ρι ή 18ρι για να ειναι πιο άνετα στην θέρμανση. Στα + του rebirth ειναι οτι το σπίτι του έχει πολυ μικρές απώλειες.

Ναι απο την στιγμή που θα ξεκινήσει με ένα 12αρι θα δεί τις ανάγκες του αργότερα για ένα μικρότερο στο δωμάτιο. Απο την μεριά μου ξεκίνησα ανάποδα και χρειάζεται σύντομα να καταφύγω σε ένα 12άρι για την σαλονοκουζίνα

• Like 1
Δημοσ.

σε άλλα σαιτ με περισσότερες λεπτομέρειες μου βγάζει 15.000 περίπου.ξέρω πως θα είμαι οκ, απλά λεω μήπως θα καίει πολύ που ειναι Α+ και όχι Α++ στο ζεστό.Βέβαια αν κάνει πάλι -17 όπως το χειμώνα που πέρασε μάλλον δεν θα έχει τόσο νόημα :shock: :X :lol:

από εδώ το ψάρεψα, κάποιο παιδί το πρότεινε και μετά είδα τα reviews και έμεινα

μάλλον αυτό θα πάρω, ας είναι και πιο δυνατό απ΄ οσο χρειάζομαι, ας φτάνει και σε κανένα δωμάτιο.

Η ψυξη δεν θα φτανει μεχρι μεσα. Θες κανα ανεμιστηρα ή 9 αρια. Και 16-18 για το σαλονι. Θα σου κανουν το σπιτι, μπουρδελο μια φορα κανε οτι ειναι να κανεις.

Αν επιασες -17, τοτε ειλικρινα για θερμανση δεν ξερω να σε βοηθησω. Θεωρητικα εχεις ζητηση μεγαλυτερη;και πας στο 22 αρι στο σαλονι.

Δημοσ.

E προφανώς δεν θέλει να ψάξει πληροφορίες. Όταν έχω όρεξη να βοηθήσω προσπαθώ να βοηθήσω, άλλες φορές βαριέμαι και δεν απαντάω.

Αν δεν σου κάνει κόπο, πές μου πλήθος εξωτερικών τοίχων του χώρου και προσανατολισμό τους να σου πω και εγώ μια τιμή να την συγκρίνουμε με την άλλη. Οι μονοκατοικίες έχουν την εξής ιδιατερότητα, υπάρχουν απώλειες και από το δάπεδο, όχι βέβαια ισότιμες σαν να ήσουν σε 1ο όροφο με πιλοτή (επαφή με εξωτερικό περιβάλλον), εσύ έχεις επαφή με το έδαφος της γης.

3 είναι, ο ένας κλάιν είναι βα και δεν προλαβαίνει να τον δει.ο άλλος είναι ΝΑ αλλά έχει μεγάλο μπαλκόνι δεν τον πιάνει και τόσο.ο νδ όμως που ο ήλιος κατεβαίνει εκείνη την ώρα, μας βιάζει ασύστολα.χτυπάει 7 μέτρα τοίχο συν μια πόρτα και ένα παράθυρο ξύλινα αλλά καινούρια με διπλά λάστιχα και τζάμια.τότε είναι κόλαση.

από κάτω υπόγειο δροσερό, από πάνω ταράτσα που βράζει αφού την χτυπάει όλη την ώρα.

Η ψυξη δεν θα φτανει μεχρι μεσα. Θες κανα ανεμιστηρα ή 9 αρια. Και 16-18 για το σαλονι. Θα σου κανουν το σπιτι, μπουρδελο μια φορα κανε οτι ειναι να κανεις.

Αν επιασες -17, τοτε ειλικρινα για θερμανση δεν ξερω να σε βοηθησω. Θεωρητικα εχεις ζητηση μεγαλυτερη;και πας στο 22 αρι στο σαλονι.

ε δεν ειναι θεμα να πάει μέχρι μέσα, κλάιν, όσο πάει και αν παει.βασικό είναι τα 50τμ.για αυτό είπα η ζέστη δεν μας νοιαζει και τόσο, είμαι κομπλέ εκει.

νταξ μείον 17 δεν θα ξανακάνει και μάλιστα 2 φορές, δεν έχω ξαναδει ποτέ κάτι τέτοιο.μια φορά στα 15 χρόνια και αν.μείον 5-8 και πολύ είναι.

Δημοσ.

3 είναι, ο ένας κλάιν είναι βα και δεν προλαβαίνει να τον δει.ο άλλος είναι ΝΑ αλλά έχει μεγάλο μπαλκόνι δεν τον πιάνει και τόσο.ο νδ όμως που ο ήλιος κατεβαίνει εκείνη την ώρα, μας βιάζει ασύστολα.χτυπάει 7 μέτρα τοίχο συν μια πόρτα και ένα παράθυρο ξύλινα αλλά καινούρια με διπλά λάστιχα και τζάμια.τότε είναι κόλαση.

από κάτω υπόγειο δροσερό, από πάνω ταράτσα που βράζει αφού την χτυπάει όλη την ώρα.

Αν υποθέσουμε οτι η μόνωσή σου προσφέρει 15% εξοικονόμηση (στο περίπου), χρειάζεσαι 21000-22000. Αν πέσει στο 10% ανεβαίνεις στα 24000-25000. Σε κάθε περίπτωση η μόνωση που έχεις σε βοηθάει, αν δεν είχες καθόλου θα ήθελες 28000.

Δημοσ.

Αυτό που ρωτάς, έτσι όπως το ρωτάς, δεν έχει απάντηση.

Εκτός από τις απώλειες, τον όγκο του χώρου που θες να ψύξεις, σημαντικό(τατο) ρόλο παίζει και σε τι θερμοκρασία θα έχεις ορίσει εσύ να λειτουργεί.

Άλλο να το βάλεις στους 26-27°C που είναι το ενδεδειγμένο για καλοκαίρι, κι άλλο στους 24°C ή στους 18°C που το βάζουν κάποιοι παντελώς άσχετοι.

• Like 3
Δημοσ.

Εκτός από τις απώλειες, τον όγκο του χώρου που θες να ψύξεις, σημαντικό(τατο) ρόλο παίζει και σε τι θερμοκρασία θα έχεις ορίσει εσύ να λειτουργεί.

Άλλο να το βάλεις στους 26-27°C που είναι το ενδεδειγμένο για καλοκαίρι, κι άλλο στους 24°C ή στους 18°C που το βάζουν κάποιοι παντελώς άσχετοι.

26 το έχω, δίπλα τζάμια αλλά με τοίχους χάλια. Όγκος ανοιχτές όλες οι πορτες οι εσωτερικές εννοώ και μέχρι την κουζίνα, καμια 50 τ. Μ. Το θέμα είναι ότι τελικά 12αρι για δωμάτιο Δεν κάνει, το βράδυ κρυωνω. Οπότε στο περίπου πόσο θα μου κάψει στο 12ωρο; να υπολογίσω το δίμηνο θέλω.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα. Εϊναι η πρώτη φορά που βάζω aircondition οπότε θέλω την συμβουλή σας.Το μηχάνημα θα μπει σε δωμάτιο 10-12τ.μ το οποίο όλη την διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά ζεστό. Παράθυρα έχει τα αλιά κλασικά ξύλινα. Το aircondition που έχω δει το 9αρι έχει 299 και τώρα το praktiker έχει βάλει στην ίδια τιμή και το 12αρι.

Αυτό εδώ σκέφτομαι και στο skroutz έχει καλές αξιολογήσεις https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-united-uni-9063c-9-000btu-inverter-70451

Τι είναι καλύτερο το 9αρι ή το 12αρι, εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα. Εϊναι η πρώτη φορά που βάζω aircondition οπότε θέλω την συμβουλή σας.Το μηχάνημα θα μπει σε δωμάτιο 10-12τ.μ το οποίο όλη την διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά ζεστό. Παράθυρα έχει τα αλιά κλασικά ξύλινα. Το aircondition που έχω δει το 9αρι έχει 299 και τώρα το praktiker έχει βάλει στην ίδια τιμή και το 12αρι.

Αυτό εδώ σκέφτομαι και στο skroutz έχει καλές αξιολογήσεις https://www.praktiker.gr/p/klimatistiko-united-uni-9063c-9-000btu-inverter-70451

Τι είναι καλύτερο το 9αρι ή το 12αρι, εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου.

Ευχαριστώ

Βαριεστε να ψαξετε τις 2 τελευταιες σελιδες. Εχουν απαντησει(δες εκει που μιλανε για υπνοδωματια) Σε καμια,περιπτωση αυτο που εβαλες στα 300εηρω. 9 αρι. Το 12αρι ειναι απο 25τμ-30

Με ελαφρυντικο την κακη ποιοτητα του κλιματιστικου. Και στο 21 το βαζω στην ψυξη, σε καινουργιο κλιματιστικο να φανταστεις. Πολλα κλιματιστικα δεν διαβαζουν σωστα την θερμοκρασια ή δεν αποδιδουν σωστα. Αυτα που λες ειναι μονο για κλιματιστικα της προκοπης.

Στο σπιτι ναι το βαζω 27-28 στην ψυξη. Βεβαια ειναι πολυ δυνατο για τον χωρο που το εβαλα...μετα απο 5 λεπτα κοβει.

Δημοσ.

τελικα αγορασα το 

Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-535ZR

490 μου βγηκε μαζι με το περασμα. δευτερα θα το φερουν και θα το εγκαταστησουν και θα γραψω εντυπωσεις.

ευχαριστω για την βοηθεια.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ηρθε ψυκτικος ειδε το σπιτι και μου ειπε για 18αρη.

Μου προτεινε το  kuro αξιζει ?

Τα λεφτα που θελω να κοιμανθω ειναι εκει γυρω.Απλα για toyotomi δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα αλλα για να παω σε mitsubishi  καλα daikin δεν μπορω οικονομικα.Διαβασα για τις προτασεις σας σε Ιzuru ,Passion Pro κλπ αλλα ειπα μπας και παω σε κατι καλυτερο?Η kuro σειρα θεωρειτε καλυτερη απο την Izuru?Μετα παιζει και το Toshiba Suzumi Plus αλλα απο οτι μου ειπε αν μου χαλασει εκτος εγγυησης θα χρειαστει να παρω καινουργιο γιατι τα ανταλακτικα ειναι πανακριβα.Για τα fujitsu που ακουγονται καλα λογια τι αποψη εχετε?

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια ηρθε ψυκτικος ειδε το σπιτι και μου ειπε για 18αρη.

Μου προτεινε το  kuro αξιζει ?

Τα λεφτα που θελω να κοιμανθω ειναι εκει γυρω.Απλα για toyotomi δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα αλλα για να παω σε mitsubishi  καλα daikin δεν μπορω οικονομικα.Διαβασα για τις προτασεις σας σε Ιzuru ,Passion Pro κλπ αλλα ειπα μπας και παω σε κατι καλυτερο?Η kuro σειρα θεωρειτε καλυτερη απο την Izuru?Μετα παιζει και το Toshiba Suzumi Plus αλλα απο οτι μου ειπε αν μου χαλασει εκτος εγγυησης θα χρειαστει να παρω καινουργιο γιατι τα ανταλακτικα ειναι πανακριβα.Για τα fujitsu που ακουγονται καλα λογια τι αποψη εχετε?

Μπορείς να κοιτάξεις με λίγα παραπάνω λεφτά φυσικά και το mitsubishi heavy.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...