Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.!

Διαβασα λιγα σχολια οχι ολα φυσικα.. Θελω να ρωτησω καποιον αν εχει γνωμη  στο θεμα μου. Θελω να βαλω κλιματιστικο σε δωματιο 30τ.μ . Ψαχνω σχετικα οικονομικο .   Εχει καποιος να προτεινει τπτ?? 

Ευχαριστω

Και γω στην ιδια φαση ειμαι.. Τι μας προτεινετε?
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.!

Διαβασα λιγα σχολια οχι ολα φυσικα.. Θελω να ρωτησω καποιον αν εχει γνωμη  στο θεμα μου. Θελω να βαλω κλιματιστικο σε δωματιο 30τ.μ . Ψαχνω σχετικα οικονομικο .   Εχει καποιος να προτεινει τπτ?? 

Ευχαριστω

Πρώτον ας βρούμε πόσα BTU χρειάζεσαι. Πες μας παλαιότητα κτιρίου, αν υπάρχει μόνωση, πλήθος εξωτερικών τοίχων και προσανατολισμό τους, αν υπάρχει ταράτσα από πάνω. Πιθανότατα βέβαια θες 12αρι αλλά ας ξεκινήσουμε από την ισχύ που χρειάζεσαι, και μετά κοιτάς μάρκες.

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

έχω δει στο πρακτικερ το παρακάτω κλιματιστικό:

https://www.praktiker.gr/p/forito-klimatistiko-united-pac-8026-8000btu-80631

δεν ξέρω εάν το έχει ήδη κάποιος να μας πει εντυπώσεις..

θα μπει σε μικρό σχετικά υπνοδωμάτιο που κοιμάται ο μικρός..

Από τα αρνητικά καταλαβαίνω:

- Θόρυβος

- Απουσία θέρμανσης

από τα θετικά:

- Χωρίς τοποθέτηση 

- δεν χρειάζεται να βγει έξω ο σωλήνας;; (Με σύστημα αυτόματης εξάτμισης του αποστραγγισμένου νερού.)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,

Στέλιος

Δημοσ.

Πρώτον ας βρούμε πόσα BTU χρειάζεσαι. Πες μας παλαιότητα κτιρίου, αν υπάρχει μόνωση, πλήθος εξωτερικών τοίχων και προσανατολισμό τους, αν υπάρχει ταράτσα από πάνω. Πιθανότατα βέβαια θες 12αρι αλλά ας ξεκινήσουμε από την ισχύ που χρειάζεσαι, και μετά κοιτάς μάρκες.

Απορω γιατι απαντας??? Με τοσες σελιδες αλλος θα ειχε γινει επιστημονας!!!
Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα. 

Ψάχνω κλιματιστικό/ά, για ψύξη (κυρίως), σε σπίτι 56 τ.μ., κατασκευής του 2006 (καλά μονωμένο), δευτέρου ορόφου (σε τριώροφη πολυκατοικία). Το σπίτι έχει ένα υπνοδωμάτιο περί τα 14-15 τ.μ. και ένα μικρό διάδρομο που τα ενώνει «φάτσα» με το σαλόνι περί των 32 τ.μ. (ενιαίο με κουζίνα, σημειωτέον).

Η ιδανική λύση, πράγματι, θα ήταν να βάλω ένα 9άρι στο υπνοδωμάτιο και ένα πιο δυνατό στο σαλόνι. Καθώς όμως δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για αγορά δυο κλιματιστικών αυτή τη στιγμή, σκέφτομαι μήπως επένδυα (για την ώρα) σε ένα κάπως πιο μεγάλο στο σαλόνι.

Εχω διαβάσει γύρω στις 132.000 σελίδες στο τόπικ. Επομένως γλιτώνουμε κάποιες (όχι όλες) άσκοπες ερωτήσεις.

Το ανώτατο μπάτζετ μου είναι (με π.χ. 4 δόσεις) τα 560 ευρώ.

Απαραιτήτως με ενδιαφέρει να είναι οικονομική η συσκευή.

Εχω ξεχωρίσει τα παρακάτω (και για υπνοδωμάτιο και για σαλόνι):   

https://www.climacheap.gr/item.3072/inventor-omnia-plus-02mvi-09wifir/02mvo-09-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF-wifi/

https://www.climacheap.gr/item.3077/inventor-passion-pro-ii-p7mvi-12wifi-/-p7mvo-12-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF-wifi/

https://www.alphaclimagr.gr/product/1194247/midea-mission-msmbbu-12hrfn1-inverter-12-000btu-a.html

Είδα επίσης ένα Pitsos 12άρι στον Κωτσόβολο, με ενδιαφέροντα specs: http://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/164265-pitsos-p1zai1270w (αλλά με... 2 έτη εγγύηση)

Εκτιμάτε ότι ένα καλό 12άρι είναι πολύ λίγο για το σαλόνι; Υπάρχει αξιόπιστο 18άρι σε αυτό το μπάτζετ; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

***Εχω ήδη επικοινωνήσει με δυο από τα παραπάνω καταστήματα που έχουν παίξει πολύ εδώ και έχουν καλές τιμές. Είναι στα 65 η τοποθέτηση και κάνουν δόσεις μόνο με πιστωτική (σε αντίθεση με τον Κωτσόβολο που προσφέρει δωρεάν τοποθέτηση -σε κάποια- και δόσεις. Θα ήθελα να αποφύγω αυτή τη λύση, αλλά δεν ξέρω αν θα το καταφέρω). 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Και 18αρι να πάρεις δύσκολα τα πράγματα για το υπνοδωμάτιο. Δυστυχώς χρειάζεσαι πχ ένα 12αρι κι ένα 9αρι...

• Like 1
Δημοσ.

διάβαζα για καιρό το θέμα χωρίς να το χρειάζομαι αλλά έτσι απο περιέργεια.Υπολογίζω πως χρειάζομαι 22.000 btu (48.5τμ σαλόνι, μονοκατοικία, διπλά τζάμια, μόνωση με φελιζόλ παντού, ταράτσα πάνω μόνο με dow).Με νοιάζει για ψύξη κατα βάση αλλά δεν μας χαλάει και για θέρμανση αφού θα μπει που θα μπει.

με βάση όσα βρήκα εδώ κατέληξα Link.png Site: εδω ας είναι παραπάνω το μέγιστο δεν μας πειράζει.Μόνο αρνητικό είναι το Α+ στην θέρμανση, θα είναι πρόβλημα λέτε?Αν έχετε και με παραπάνω καμιά πρόταση αν είναι χαοτική η διαφορά με αυτό.

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

- Θόρυβος

- Απουσία θέρμανσης

από τα θετικά:

- Χωρίς τοποθέτηση 

- δεν χρειάζεται να βγει έξω ο σωλήνας;; (Με σύστημα αυτόματης εξάτμισης του αποστραγγισμένου νερού.)

Στέλιος

Όλα τα φορητά κλιματιστικά έχουν αεραγωγό ο οποίος πρέπει να επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον για να λειτουργούν . 

Με ένα κλιματιστικό τοίχου πετυχαίνεις καλύτερα επίπεδα θορύβου . 

Έχω γνωστό όπου κοιμάται με φορητό κλιματιστικό χωρίς πρόβλημα αλλά ο θόρυβος γενικά είναι υποκειμενικός .

Δημοσ.

Rebirth έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά σπιτιού. Η μόνη λύση είναι 9αρι στο δωμάτιο και 12αρι στον μεγαλύτερο χώρο. Προσωπικά το 9αρι το έχω και τώρα ψάχνω για το 12αρι. Σου προτείνω να βάλεις 12αρι και αργότερα κοιτάς για το μικρό στο δωμάτιο. Πρόταση μου που θα καταφύγω αύριο είναι το inventor aria στα 597 ευρώ με δωρεάν εγκατάσταση και μέχρι 36 άτοκες δόσεις από μεγάλη αλυσίδα.

• Like 1
Δημοσ.

Rebirth έχουμε τα ίδια χαρακτηριστικά σπιτιού. Η μόνη λύση είναι 9αρι στο δωμάτιο και 12αρι στον μεγαλύτερο χώρο. Προσωπικά το 9αρι το έχω και τώρα ψάχνω για το 12αρι. Σου προτείνω να βάλεις 12αρι και αργότερα κοιτάς για το μικρό στο δωμάτιο. Πρόταση μου που θα καταφύγω αύριο είναι το inventor aria στα 597 ευρώ με δωρεάν εγκατάσταση και μέχρι 36 άτοκες δόσεις από μεγάλη αλυσίδα.Και ε

Εγω πάντος που έχω παρόμοιο σπίτι με rebirth τα βγάζω πέρα με 12ρι (καλο όμως). Το καλοκαίρι δεν θα εχεις πρόβλημα, θα ανοίγεις την πορτα του δωματίου και θα πάει η δροσιά μεσα, ίσως είναι και καλύτερα έτσι γιατι δεν σε βαράει κρυος αέρας ενω κοιμάσαι.

Για θέρμανση το 12ρι ειναι πολυ οριακα. Σε εμενα με κλειστή πορτα δωματίου ζεσταίνει το σαλόνι αλλα θέλει να δουλεύει συνέχια 12-16 ώρες την ημέρα. Άμα αγοραζα τώρα θα έπερνα 16ρι ή 18ρι για να ειναι πιο άνετα στην θέρμανση. Στα + του rebirth ειναι οτι το σπίτι του έχει πολυ μικρές απώλειες.

• Like 1
Δημοσ.

διάβαζα για καιρό το θέμα χωρίς να το χρειάζομαι αλλά έτσι απο περιέργεια.Υπολογίζω πως χρειάζομαι 22.000 btu (48.5τμ σαλόνι, μονοκατοικία, διπλά τζάμια, μόνωση με φελιζόλ παντού, ταράτσα πάνω μόνο με dow).Με νοιάζει για ψύξη κατα βάση αλλά δεν μας χαλάει και για θέρμανση αφού θα μπει που θα μπει.

με βάση όσα βρήκα εδώ κατέληξα Link.png Site: https://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html#specs ">εδω ας είναι παραπάνω το μέγιστο δεν μας πειράζει.Μόνο αρνητικό είναι το Α+ στην θέρμανση, θα είναι πρόβλημα λέτε?Αν έχετε και με παραπάνω καμιά πρόταση αν είναι χαοτική η διαφορά με αυτό.

Βαλε τον btu calculator της inventor συμπληρωσε προσεκτικα τα πεδια.
Δημοσ.

Καλημέρα σας,

- Θόρυβος

- Απουσία θέρμανσης

από τα θετικά:

- Χωρίς τοποθέτηση 

Στέλιος

1) σάν μάρκα η united βγάζει πολύ καλά προιόντα ,εγώ εχω 2 αφυγραντήρες 3 χρόνια τώρα χωρίς τό παραμικρό πρόβλημα ,

εχω 2 ηλεκτρικές διπλές κουβέρτες united 2 χρόνια  αψογες ,γνωστός μου εχει μικρό ξενοδοχείο στήν επαρχία  15 δωματίων σέ ολα τά δωμάτια εχει βάλει united inverter a/c 3 χρόνια τώρα δέν εχει τό παραμικρό πρόβλημα .

2) φίλος  μου αγόρασε  σήμερα αυτό πού εχεις βάλει στό link  από τό praktiker οπότε εντυπώσεις σέ 10-15 ημέρες

Δημοσ.

Βαλε τον btu calculator της inventor συμπληρωσε προσεκτικα τα πεδια.

αυτό ακριβώς έκανα και μου έβγαλε 22.000

οπότε σκέφτηκα ας είναι και λίγο μεγαλύτερο για σιγουριά, τι πειράζει

να κοιτάξω με Α++ και σε 19 δηλαδή λες?

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι βγαζει λιγο παραπανω απ οσο πρεπει ετσι κι αλλιως. Δεν πειραζει.

Αν θες να το τσεκαρεις και με btu calc εξωτερικου.

22 αρι που ειναι σαν 24 αρι σχεδον, βρηκες.

Ας σου απαντησει και καποιος αλλος, οχι μονο σεψυξη αλλα και για θερμανση εισαι οκ με αυτο νομιζω. Υπαρχουν ειδικα κλιματιστικα για θερμανση;

ΥΓ στα reviews θεριζει το κλιματιστικο σου.

Δημοσ.

Απορω γιατι απαντας??? Με τοσες σελιδες αλλος θα ειχε γινει επιστημονας!!!

E προφανώς δεν θέλει να ψάξει πληροφορίες. Όταν έχω όρεξη να βοηθήσω προσπαθώ να βοηθήσω, άλλες φορές βαριέμαι και δεν απαντάω.

Αν δεν σου κάνει κόπο, πές μου πλήθος εξωτερικών τοίχων του χώρου και προσανατολισμό τους να σου πω και εγώ μια τιμή να την συγκρίνουμε με την άλλη. Οι μονοκατοικίες έχουν την εξής ιδιατερότητα, υπάρχουν απώλειες και από το δάπεδο, όχι βέβαια ισότιμες σαν να ήσουν σε 1ο όροφο με πιλοτή (επαφή με εξωτερικό περιβάλλον), εσύ έχεις επαφή με το έδαφος της γης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...