Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, έχει ειπωθεί εδώ αλλά και αλλού, ότι ένα μικρό υπνοδωμάτιο δε χρειάζεται καν 9Κ Btu, αλλά ότι μπορεί και 3-5Κ Btu να το καλύψουν, ανάλογα και τη μόνωση και άλλους παράγοντες.

Αν έχει βάση ο συλλογισμός μου, τότε μπορεί ένα multi στα 18Κ Btu να καλύψει την περίπτωσή μου, ειδικά απ' τη στιγμή που δεν έχω σαν πρωταρχικό σκοπό να τα λειτουργώ ταυτόχρονα.

Σαφώς και μπορεί ακόμα και με λιγότερα, το θέμα είναι οτι κλιματιστικά από 9αρια και μετά βρίσκεις. Είχα ακούσει οτι κάποιες εταιρείες παλαιότερα έβγαζαν και 7αρια, αλλά είναι ακριβά και δεν γνωρίζω αν βγαίνουν ακόμα.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στο skroutz αναζητώντας «multi κλιματιστικά» και επιλέγοντας Inventor, αλλά δεν πολυκατάλαβα.

Στην αρχή βλέπω κάποιες φθηνές εσωτερικές μονάδες, και οι εξωτερικές ξεκινούν από 699€, δηλαδή πάμε τουλάχιστον στο χιλιάρικο αν κατάλαβα καλά, που αν πάρω ξεχωριστά το 9άρι και το 12άρι που μου είπε ο ψυκτικός θα δώσω 370+390=760€.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, έχει ειπωθεί εδώ αλλά και αλλού, ότι ένα μικρό υπνοδωμάτιο δε χρειάζεται καν 9Κ Btu, αλλά ότι μπορεί και 3-5Κ Btu να το καλύψουν, ανάλογα και τη μόνωση και άλλους παράγοντες.

Αν έχει βάση ο συλλογισμός μου, τότε μπορεί ένα multi στα 18Κ Btu να καλύψει την περίπτωσή μου, ειδικά απ' τη στιγμή που δεν έχω σαν πρωταρχικό σκοπό να τα λειτουργώ ταυτόχρονα.

Ναι ισχύει αυτό και ξέχασα να στο αναφέρω. Όταν σου έγγραψα για μονάδα απο 21000 btu ή και μεγαλύτερη είχα στο μυαλό μου ότι ταυτόχρονα θα ζητάνε oi μέσα μονάδες τη μέγιστη απόδοση τους σε btu/h .

Απο την άλλη ένα τυπικό υπνοδωμάτιο 10-13 τ.μ μπορεί να καλυφθεί για παράδειγμα  με 6000 btu/h ή και με 4000 btu/h (εξαρτάται απο τις αναγκες του χώρου) .

Με αυτή τη λογική ακόμα και αν το 12άρι δουλεύει στα μέγιστα ταυτόχρονα με το 9άρι ναι μια 18άρα εξω θα σε κάλυπτε .

Δημοσ.

Ναι, αλλά και πάλι, απ' ότι βλέπω δε με συμφέρει οικονομικά να πάω σε multi. Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω είναι ότι γλυτώνω τις τρύπες της δεύτερης εξωτερικής, που κλάιν, είμαι σε ενοίκιο.

Δημοσ.

Ναι, αλλά και πάλι, απ' ότι βλέπω δε με συμφέρει οικονομικά να πάω σε multi. Το μόνο πλεονέκτημα που βλέπω είναι ότι γλυτώνω τις τρύπες της δεύτερης εξωτερικής, που κλάιν, είμαι σε ενοίκιο.

Δε ξέρω για ποιες μονάδες σου μιλάει ο ψυκτικός ότι κοστίζουν τόσο φθηνά. Μιας και ανέφερες τις multi inventor. Αυτές η εταιρία τις συνδυάζει με το Aria εσωτερικό. Αν τα πάρεις ξεχωριστά πάνε στα 1100 ευρώ. Αν τα πάρεις σε multi κοστίζουν 1030 περίπου . Πλεονέκτημα στις multi ότι καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο έξω . Αν επικοινωνούν τα δωμάτια όπου θα γίνει τοποθέτηση ίσως σε συμφέρει multi λόγο φθηνότερης εγκατάστασης . Αν όχι και πρέπει να τραβηχτούν μεγάλα μήκη σωληνώσεων τότε κοιτάς σε 2 αυτόνομες μονάδες που σε αυτή την περίπτωση το τελικό ποσό μαζί με την εργασία εγκατάστασης ίσως σου βγει φθηνότερο. Όλα έχουν τα συν και τα πλυν τους . 

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει πρόβλημα με το χώρο στο εξωτερικό περιβάλλον τότε οι multi σε σώζουν. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που υπάρχουν συν ότι για κάποιους μπορεί να είναι και το αισθητικό κομμάτι . Αν έχουν σκοπό να βάλουν 5 κλιματιστικά . Μπορούν να συνδυαστούν 5 εσωτερικά με μια εξωτερική μονάδα με 5 αναμονές σύνδεσης  .

Δημοσ.

Συγγνώμη να κάνω μια μπορεί και χαζή ερώτηση. Γίνεται να πάρω εξωτερική μονάδα που να έχω ενα κλιματιστικό και μετά να συνδέσω πάνω του άλλο ενα?

Δημοσ.

Δε ξέρω για ποιες μονάδες σου μιλάει ο ψυκτικός ότι κοστίζουν τόσο φθηνά. Μιας και ανέφερες τις multi inventor. Αυτές η εταιρία τις συνδυάζει με το Aria εσωτερικό. Αν τα πάρεις ξεχωριστά πάνε στα 1100 ευρώ. Αν τα πάρεις σε multi κοστίζουν 1030 περίπου . Πλεονέκτημα στις multi ότι καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο έξω . Αν επικοινωνούν τα δωμάτια όπου θα γίνει τοποθέτηση ίσως σε συμφέρει multi λόγο φθηνότερης εγκατάστασης . Αν όχι και πρέπει να τραβηχτούν μεγάλα μήκη σωληνώσεων τότε κοιτάς σε 2 αυτόνομες μονάδες που σε αυτή την περίπτωση το τελικό ποσό μαζί με την εργασία εγκατάστασης ίσως σου βγει φθηνότερο. Όλα έχουν τα συν και τα πλυν τους . 

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει πρόβλημα με το χώρο στο εξωτερικό περιβάλλον τότε οι multi σε σώζουν. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που υπάρχουν συν ότι για κάποιους μπορεί να είναι και το αισθητικό κομμάτι . Αν έχουν σκοπό να βάλουν 5 κλιματιστικά . Μπορούν να συνδυαστούν 5 εσωτερικά με μια εξωτερική μονάδα με 5 αναμονές σύνδεσης  .

Μισό γιατί νομίζω κάπου μπερδευτήκαμε.

Η αρχική συζήτηση αφορούσε σε κλιματιστικό για το μεγάλο υπνοδωμάτιο (9άρι), και αργότερα για το σαλόνι (12άρι).

Για αυτή την περίπτωση ο ψυκτικός μου έδωσε τιμές για τα Midea RF New, 370€/390€ για 9άρι/12άρι αντίστοιχα.

Μετά σκέφτηκα εγώ τη λύση του multi για το σαλόνι και το μικρό υπνοδωμάτιο.

Και αφού αν πάω σε ξεχωριστές μονάδες, για σαλόνι και μικρό υπνοδωμάτιο θα χρειάζομαι 9άρι και 12άρι, άρα 370+390€=760€.

Συν 370€ για το 9άρι του μεγάλου υπνοδωματίου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Βλέπω όμως ότι με τα multi, όταν η εξωτερική μονάδα ξεκινά απ' τα 700€, πάω τουλάχιστον στο χιλιάρικο για να καλύψω σαλόνι και μικρό υπνοδωμάτιο, ενώ με ξεχωριστά θέλω 760€.

Εκτός κι αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Δημοσ.

Μισό γιατί νομίζω κάπου μπερδευτήκαμε.

Η αρχική συζήτηση αφορούσε σε κλιματιστικό για το μεγάλο υπνοδωμάτιο (9άρι), και αργότερα για το σαλόνι (12άρι).

Για αυτή την περίπτωση ο ψυκτικός μου έδωσε τιμές για τα Midea RF New, 370€/390€ για 9άρι/12άρι αντίστοιχα.

Μετά σκέφτηκα εγώ τη λύση του multi για το σαλόνι και το μικρό υπνοδωμάτιο.

Και αφού αν πάω σε ξεχωριστές μονάδες, για σαλόνι και μικρό υπνοδωμάτιο θα χρειάζομαι 9άρι και 12άρι, άρα 370+390€=760€.

Συν 370€ για το 9άρι του μεγάλου υπνοδωματίου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Βλέπω όμως ότι με τα multi, όταν η εξωτερική μονάδα ξεκινά απ' τα 700€, πάω τουλάχιστον στο χιλιάρικο για να καλύψω σαλόνι και μικρό υπνοδωμάτιο, ενώ με ξεχωριστά θέλω 760€.

Εκτός κι αν έχω καταλάβει κάτι λάθος.

Στο παράδειγμα μου ανέφερα τα Aria mini splits σε σύγκριση με τα multi . To οποίο Aria σε χαρακτηριστικά λειτουργίες αποδόσεις κτλ  είτε σε μορφή multi είτε σε μορφή mini split είναι ανώτερο απο το Midea που ανέφερες. 

Έχει να κάνει και με το τί ζητάς από ένα κλιματιστικό σε αποδόσεις χαρακτηριστικά κτλ . Αν ζητάς να πάρεις ότι πιο απλό και φθηνό, η λύση multi μπορεί να σου βγει ακριβότερη μιας και οι λύσεις Multi συνήθως δεν είναι με απλά μηχανήματα (σε συντελεστές απόδοσης χαρακτηριστικα λειτουργίες κτλ)

Αν όμως έχουμε θέμα χώρου έξω τότε δεν χρειάζεται να μπούμε καν στη σύγκριση από οικονομικής άποψης γιατί είναι μονόδρομος τα multi .

Ελπίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω . 

Δημοσ.

Συγγνώμη να κάνω μια μπορεί και χαζή ερώτηση. Γίνεται να πάρω εξωτερική μονάδα που να έχω ενα κλιματιστικό και μετά να συνδέσω πάνω του άλλο ενα?

Γενικώς οχι. Εκτός αν αναφέρεσαι σε συστήματα multisplit.

Μην ασχολείσαι καν.....

• Like 2
Δημοσ.

Γενικώς οχι. Εκτός αν αναφέρεσαι σε συστήματα multisplit.

Μην ασχολείσαι καν.....

Βασιλη τελικα βρηκα καποια στοιχεια για το κλιμα μου το παλιο...pana plus 12αρι τελικα

pana plus

product type pns-a12

το χτυπησα στο google και μου βγαζει αυτο...

http://www.bvtpartners.ee/page/wp-content/uploads/mitsubishi/manuals/Mitsubishi_SRK_C63_80ZK_S_user_manual_ENG.pdf

μοντελο 2007

post-425322-0-25701600-1497202970_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Panasonic έχεις ή Mitsubishi? Γιατί το pdf αφορά μηχάνημα της Mitsubishi.

εμ αυτο σου λεω ...χτυπησα τον κωδικο ,δες την φωτο γιαυτο την ανεβασα

pana plus γραφει το μηχανημα μου.

Δημοσ.

Επειδή δεν βγάζω την παραμικρή άκρη από το internet όσο και να ψάξω.

Στο αρχείο αυτό που δείχνεις (και εμένα αυτό μου βγάζει), δείχνει το χειριστήριο του κλιματιστικού, αν είναι ίδιο με το χειριστήριο που έχεις τότε μιλάμε για το σωστό μηχάνημα, αν είναι διαφορετικό τότε είναι άλλου μηχανήματος.

Πάντως το σημαντικό είναι οτι φαίνεται η ισχύς από το ταμπελάκι. Έχει ίδια κατανάλωση με το δικό μου μοντέλο του 2003. 12αρι έχω.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν βγάζω την παραμικρή άκρη από το internet όσο και να ψάξω.

Στο αρχείο αυτό που δείχνεις (και εμένα αυτό μου βγάζει), δείχνει το χειριστήριο του κλιματιστικού, αν είναι ίδιο με το χειριστήριο που έχεις τότε μιλάμε για το σωστό μηχάνημα, αν είναι διαφορετικό τότε είναι άλλου μηχανήματος.

Πάντως το σημαντικό είναι οτι φαίνεται η ισχύς από το ταμπελάκι. Έχει ίδια κατανάλωση με το δικό μου μοντέλο του 2003. 12αρι έχω.

το κοντρολ δεν ειναι αυτο...υπαρχει περιπτωση να ειναι απο μεσα mitsubishi ; Μιλαμε ειναι 12αρι τελικα και παγωνει ολο το σπιτι σε 3 ωρες. Αλλα καιει πολυ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...