Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν ηθελα να γραψω περισοτερα,διοτι θα φαινοταν σαν  υπερβολη,αλλα οταν γραφεις οτι"απλα δεν παιζει¨αυτο"που το βασιζεις?διοτι,το δευτερο  9αρι  καρφουρ,το εχω σε ρετιρε,ελευθερο και απο τις 4 πλευρες,με κεραμυδι και χωρις πλακα τσιμεντου,και  ο τοιχος ειναι με τουβλο τυπου "γλωσσα",η οποια μαλιστα,δεν ειναι τοποθετημενη στην πλευρα με τις τρεις τρυπες,αλλα καθεται στην πλευρα με τις 2 τρυπες.δλδ μαζι με τον σοβα,το συνολικο παχος  να ειναι βαρια 25  εκατοστα.στο συγκεκριμενο σπιτι,εγω δεν  μπορουσα να κατσω,πριν το αιρκοντισιο.το 9αρι λοιπον,μια χαρα δροσιζει τα 55 τετραγωνικα.και η καταναλωση ειναι 1400 βατ,οταν δουλευει ή 50 βατ οταν σταματαει η εξωτερικη μοναδα.οι μετρησης ειναι πραγματικες,μετρημενες με το μηχανακι του eshop ,το  μπλε.

Το κλιματιστικό για να λειτουργεί σωστά, σημαίνει οτι όταν βάζεις μια Χ θερμοκρασία από το χειριστήριο, το θερμόμετρο μέσα στον χώρο πρέπει να δείξει την ίδια θερμοκρασία, άντε απόκλιση +/- 1 βαθμό. Οι απώλειες ενός χώρου με τα τετραγωνικά και τις συνθήκες που γράφεις δεν καλύπτονται με τίποτα από 9αρι. Εσύ λες οτι απλά δροσίζει τον χώρο, αυτό δεν λέει κάτι. Σε χώρο που περιγράφεις με 9αρι δεν γίνεται σωστή ψύξη. Τώρα αν απλά εσύ το βάζεις στους 20 βαθμούς full ψύξη για να σπάσει λίγο η αποπνικτική ατμόσφαιρα του χώρου και να γίνει περισσότερο ανεκτική, χαίρω πολύ. Σωστή ψύξη δεν το λες αυτό.

Στον δικό μου χώρο 32τμ, κτίσμα πριν του 50 με ύψος 4μ με ταράτσα από πάνω και 2 εξωτερικούς τοίχους πάχος 0.5μέτρα, το 12αρι ψύχει ικανοποιητικά εκτός από περιπτώσεις με καύσωνες, θέρμανση δεν μπορεί ικανοποιητικά. Αν βάζεις το κλιματιστικό ψύξη στους 25 και σου λέει 27-28 στον χώρο τότε είναι ανεπαρκής η ψύξη, το ίδιο και για θέρμανση.

Επίσης 1400W για 9αρι είναι πολύ υψηλή κατανάλωση, ουσιαστικά έχεις EER 1.8-1.9. Το 12αρι που έχω καταναλώνει 1100 με 1200W σε ψύξη.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα, μια ερώτηση ακόμα:

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου παλιότερα εξωτερικές μονάδες που μπορούσαν να συνδεθούν με >1 εσωτερικές.

Πρέπει να είναι συγκεκριμένα μοντέλα ή γίνονται μόντες γενικότερα;

Ρωτάω μήπως γίνεται να εξυπηρετήσω και το μικρό υπνοδωμάτιο στο οποίο έχω το PC που το καλοκαίρι ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του χώρου.

Υπενθυμίζω ότι το μικρό υπνοδωμάτιο είναι δίπλα στο σαλόνι, επικοινωνούν με το ίδιο μπαλκόνι δηλαδή.

Δημοσ.

Για υπνοδωμάτιο 15 τμ σε σπίτι 10ετίας αλλά χωρίς κάποια σπουδαία μόνωση στην Κρήτη (δίπλα σε πόλη με αρκετή σκόνη όλο το χρόνο) έχω καταλήξει σε δύο επιλογές:

1. Inventor Aria στα 499 ευρώ

2. Inventor Passion Pro II στα 449 ευρώ

Το Aria με το νέο R32 είναι λίγο πιο αθόρυβο (αλήθεια θα μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ τους το βράδυ;)... 
Το Passion Pro II που είναι και 50 ευρώ φτηνότερο διαθέτει Ιονιστή (υπερδύναμο όπως τον χαρακτηρίζει) και φίλτρο HEPA.

Ποιό θα διαλέγατε εσείς;

Ιονιστής και φίλτρο HEPA θα κάνουν τη διαφορά στην περίπτωση μου;

Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί και ως μέσο θέρμανσης του δωματίου το χειμώνα...

Δώστε μου τα φώτα σας αφού πρέπει να παραγγείλω αυτή την εβδομάδα καθώς οι ζέστες έρχονται...

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι κ γω στο ίδιο διλημμα, μιας και έχω αποφασισει για inventor.

Θα καταλήξω στο passion Pro II. Μπόρω να θυσιάσω λίγη ησυχία, για καλύτερη ποιότητα αέρα.

Ο μόνος μου ενδοιασμος είναι μήπως αυτος ο Power Ranger Ιονιστης και το HEPA ειναι μαρκετιστικη παπατζα και κανουν το κλιματιστικο πιο ευαίσθητο και παθιάρικο (περισσότερα ψιψιψονια και κοποποψαρα, περισσοτερες πιθανότητες για βλάβες).

Αν κ η 10ετης εγγυση σε καλυπτει.

• Like 2
Δημοσ.

εγω για αρια ψηνομαι περισσοτερο, αλλα διαβασα για πλαστικα της πλακας και

μια 500αρα για πλαστικα της πλακας δεν τα δινω, σορυ,

αμα βαλουν καμια καλη προσφορα το συζηταω

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, μια ερώτηση ακόμα:

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου παλιότερα εξωτερικές μονάδες που μπορούσαν να συνδεθούν με >1 εσωτερικές.

Πρέπει να είναι συγκεκριμένα μοντέλα ή γίνονται μόντες γενικότερα;

Ρωτάω μήπως γίνεται να εξυπηρετήσω και το μικρό υπνοδωμάτιο στο οποίο έχω το PC που το καλοκαίρι ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του χώρου.

Υπενθυμίζω ότι το μικρό υπνοδωμάτιο είναι δίπλα στο σαλόνι, επικοινωνούν με το ίδιο μπαλκόνι δηλαδή.

Εννοείς multi κλιματιστικά. Μόντες δεν γίνονται . Η κάθε εξωτερική μονάδα είναι συμβατή με εσωτερικές της ίδιας εταιρίας και όχι απαραίτητα με όλες τις εσωτερικές μονάδες που διαθέτει στο εμπόριο . 

Παιδιά κανένα 24αρι με Α+++ σε καλη τιμη?

A+++ και 24άρι δεν υπάρχει . Α++ ναι και ξεκινάνε απο 900-1000 ευρώ τα καλα μοντέλα

Μιλάω πάντα για ψύξη .

Δημοσ.

Εννοείς multi κλιματιστικά. Μόντες δεν γίνονται . Η κάθε εξωτερική μονάδα είναι συμβατή με εσωτερικές της ίδιας εταιρίας και όχι απαραίτητα με όλες τις εσωτερικές μονάδες που διαθέτει στο εμπόριο .

A+++ και 24άρι δεν υπάρχει . Α++ ναι και ξεκινάνε απο 900-1000 ευρώ τα καλα μοντέλα

Μιλάω πάντα για ψύξη .

Ναι είναι +++για θερμανση και ++ψυξη?

Δημοσ.

Έχεις να προτείνεις κάτι σε multi;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις να προτείνεις κάτι σε multi;

Ti ψάχνεις ;  2 9άρια σε multi ;

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ.

Για το σαλόνι και το μικρό υπνοδωμάτιο σκέφτομαι.

Για το σαλόνι χρειάζεται 12άρι και για το μικρό υπνοδωμάτιο το πολύ 9άρι.

Δημοσ.

Λύσεις έχουν διάφορες εταιρίες . Οπως Mitsubishi toshiba Dakin Inventor Gree κ.α 

Η πιο φθηνή υλοποίηση με μεγάλη εγγύηση και γενικότερα value for money είναι της Inventor . Ψάξε και στο skroutz . 

Θες μονάδα εξωτερική όπου να έχει ονομαστικά btu περίπου 21000 ή και περισσότερα αν δεν βρίσκεις μονάδα σε 21000 . Μας κάνει και μεγαλύτερη μονάδα χωρίς να έχει κάποιο μειονέκτημα δηλαδή. Το μεγάλο συν των multi είναι ότι κερδίζεις χώρο έξω διότι τοποθετείς μία εξωτερική μονάδα και όχι 2 στη περίπτωσή σου .

Δημοσ.

Θα κοιταγα σε Mitsubishi και Inventor για multi

http://www.skroutz.gr/c/1703/Multi_Klimatistika/m/284_3784/Mitsubishi_or_Inventor.html

Δημοσ.

Έριξα μια ματιά στο skroutz αναζητώντας «multi κλιματιστικά» και επιλέγοντας Inventor, αλλά δεν πολυκατάλαβα.

Στην αρχή βλέπω κάποιες φθηνές εσωτερικές μονάδες, και οι εξωτερικές ξεκινούν από 699€, δηλαδή πάμε τουλάχιστον στο χιλιάρικο αν κατάλαβα καλά, που αν πάρω ξεχωριστά το 9άρι και το 12άρι που μου είπε ο ψυκτικός θα δώσω 370+390=760€.

Επίσης, αν θυμάμαι καλά, έχει ειπωθεί εδώ αλλά και αλλού, ότι ένα μικρό υπνοδωμάτιο δε χρειάζεται καν 9Κ Btu, αλλά ότι μπορεί και 3-5Κ Btu να το καλύψουν, ανάλογα και τη μόνωση και άλλους παράγοντες.

Αν έχει βάση ο συλλογισμός μου, τότε μπορεί ένα multi στα 18Κ Btu να καλύψει την περίπτωσή μου, ειδικά απ' τη στιγμή που δεν έχω σαν πρωταρχικό σκοπό να τα λειτουργώ ταυτόχρονα.

Δημοσ.

"θεωρητικα"

Αν δεν τα χρησιμοποιεις ταυτοχρονα ή αν η αναγκη στο 2ο χωρο ειναι 5,000btu μπορεισ να εχεις 18αρα εξωτερικη και να ριξεις το κοστος αποκτησης 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...