Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε!

Θελω να αγορασω ενα κλιματιστικο για θερμανση στο χωριο μου, δεν υπαρχει δυνατοτητα για σομπες και μπουρια.

Το χειμωνα οι θερμοκρασιες πεφτουν κατω του μηδενος, πιστευετε οτι θα ζεσταινεται ο χωρος?

Λογω υπερβολικου κρυου εχει νοημα να παρω aircondition 24btu για να εχει περισσοτερη αποδοση?

Ειναι περιπου 55τμ ο χωρος

κοιτά τα 24btu    ειναι μια χαρά για 50τ.μ καθαρού χώρου οχι ομως για μικτού  η αρχή του κλιματισμού είναι οτι ο κάθε χώρος πρέπει να κλιματιζετε  ξεχωριστά   ώστε να έχει και νόημα το inverter  στην περίπτωση σου όμως μόνο επαγγελματικο  μηχάνημα θα σου καλύψει της ανάγκες σου καθώς μην ξεχνάς οτι θα δουλεύεις και σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες φυσικά σε καμιά περιπτωση δεν συνιστάτε μηχανήματα απο γνωστά  ηλεκτρομαγαζα καθως τα περισσότερα ειναι "σκουπιδια'' με primium πλαστικα αν θες δινεις λεπτομερειες (χωρου, διαρρύθμιση ,περιοχη και κατάσταση σπιτιου ) μπας και σου πουμε και καμια πιο συγκεκριμένη προταση  φυσικα η οικονομική δαπάνη που διαθέτεις  παίζει ίσως και τον πρώτο λόγο στις προτάσεις μας. φυσικα και θα πρεπει να παρεις μια γνωμη απο εναν τεχνικο γνωστη αντικειμενου  ( καλητερα απο τη περιοχη της τοποθετησης του a/c )

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Χαιρετε!

Θελω να αγορασω ενα κλιματιστικο για θερμανση στο χωριο μου, δεν υπαρχει δυνατοτητα για σομπες και μπουρια.

Το χειμωνα οι θερμοκρασιες πεφτουν κατω του μηδενος, πιστευετε οτι θα ζεσταινεται ο χωρος?

Λογω υπερβολικου κρυου εχει νοημα να παρω aircondition 24btu για να εχει περισσοτερη αποδοση?

Ειναι περιπου 55τμ ο χωρος

O χωρος ποσα δωματια εχει ? και σε ποια περιοχη της ελλαδοσ ειναι (για να δουμε το ευρος θερμοκρασιων)

Δημοσ.

Ενα σαλονι μικρο, μια κουζινα που ειναι σε αλλο χωρο αλλα δεν υπαρχει πορτα μεταξυ τους, και 2 μικρα δωματια τα οποια μπορει να ζεσταθουν και με σομπες υγραεριου,οποτε ενδιαφερομαι για θερμανση του χωρου χωρις τα 2 δωματια. Αφορα σπιτι σε ορεινο χωριο Φλωρινας το οποιο ειναι χτισμενο με πετρα αλλα μεσα εχει γυψοσανιδες+ θερμομονωση περιφερειακα, επισης θα μπει και επενδυση στους εξωτερικους τοιχους και επισης εχει καινουρια κουφωματα

Δημοσ.

Στη θέση σου θα έκανα το εξής , θα μέτραγα τα τμ2 του κάθε χώρου του σπιτιού μου.

Για τη περιοχή της Φλώρινας ( δες ιστορικό κλίματος https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B1 ) και ειδικά για θέρμανση θα υπολόγιζα 700 btu/h ανά m2 . Η περιοχή έχει υψηλή υγρασία θα έπαιρνα και ένα αφυγραντηρα παράλληλα .

Θα έβαζα ένα multi split εξωτερικό με κονσόλες δαπέδου (έχουν τη δυνατότητα κατευθυνσησ Της θέρμανσης κατευθείαν στο δάπεδο , με αποτέλεσμα πολύ γλυκιά ζέστη ) ´η αλλιώς τοίχου για ποιο οικονομικά στην απόκτηση .

Λογικά θα χρειαστείς 3 9αρια για κουζίνα και τα 2 δωμάτια και ένα μεγαλύτερο για το σαλόνι (m2 επί 700 btu/h ) με μια εξωτερική 42αρα .

Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι οι χαμηλές καταναλώσεις και το απόλυτο κλίμα σε κάθε χώρο ανάλογα με τη χρήση του.

Το μειονέκτημα είναι το ακριβότερο κόστος απόκτησης .

Δες παραπάνω πληροφορίες κόστους εδώ http://www.skroutz.gr/c/1703/Multi_Klimatistika.html?from=catspan&keyphrase=%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1

• Like 2
Δημοσ.

Ενα σαλονι μικρο, μια κουζινα που ειναι σε αλλο χωρο αλλα δεν υπαρχει πορτα μεταξυ τους, και 2 μικρα δωματια τα οποια μπορει να ζεσταθουν και με σομπες υγραεριου,οποτε ενδιαφερομαι για θερμανση του χωρου χωρις τα 2 δωματια. Αφορα σπιτι σε ορεινο χωριο Φλωρινας το οποιο ειναι χτισμενο με πετρα αλλα μεσα εχει γυψοσανιδες+ θερμομονωση περιφερειακα, επισης θα μπει και επενδυση στους εξωτερικους τοιχους και επισης εχει καινουρια κουφωματα

Για ορεινό χωριό Φλώρινας το βρίσκω αρκετά επιπόλαιη την σκέψη να βασιστείς για θέρμανση μόνο στο A/C. Με τα -10°C, που από τι ξέρω είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, δεν νομίζω να κάνει δουλειά το A/C. Πρώτον δεν νομίζω να σε ζεσταίνει σε αυτές τις θερμοκρασίες (τότε που θα το χρειαστείτε περισσότερο) και δεύτερον, και να σε ζεσταίνει θα καίει τόσο πολύ ρεύμα που θα σε "κάψει". Σε αυτές τις θερμοκρασίες οι "θεωρητικές" αποδόσεις στην θέρμανση που γράφει το A/C (3 - 3.5 - 4) δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πριν κάνεις οτιδήποτε πήγαινε και ρώτα κάποιον σχετικό από την περιοχή σου. Άλλο τι θα σου πούμε εμείς από Αθήνα πχ. Εδώ αν η θερμοκρασία είναι κάτω από +5°C θεωρούμε πως είναι πολύ κρύο. Άλλο η Φλώρινα που μπορεί να έχει για εβδομάδες ολικό παγετό.
  • Like 1
Δημοσ.

Ήρθε το Carrier από κωτσοβολο, Δευτέρα πρωί θα ρθει ο μάστορας να το περάσει δωρεάν.. Επειδή θα λείπω εγώ θα είναι μόνη η γυναίκα με τα παιδιά, πρέπει να προσέξει κάτι ιδιαίτερο στην εγκατάσταση; για δώστε καμία συμβουλή.

Τον άκουσα πάντως πολύ δημόσιο υπάλληλο...

Του λέω εγώ γυρίζω 6 από το πρωί κ μου είπε.. Φίλε εμείς πρέπει και να σχολασουμε....

Τεμπέληδες φουλ δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Οι δωρεάν εγκαταστάσεις γίνονται πολλές φορές από εταιρίες και εκεί οι ψυκτικοί δουλεύουν με ωράριο και τραβάνε λούκι να βάζουν όλη μέρα κλιματιστικά για ψίχουλα. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Αν κάτι παραπάνω πλήρωσε ελεύθερο επαγγελματία να έρθει να στο βάλει ότι ώρα θες, αλλά μην παραπονεθείς άμα σου πει 60€ το κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Οι δωρεάν εγκαταστάσεις γίνονται πολλές φορές από εταιρίες και εκεί οι ψυκτικοί δουλεύουν με ωράριο και τραβάνε λούκι να βάζουν όλη μέρα κλιματιστικά για ψίχουλα. Δεν μου φαίνεται περίεργο. Αν κάτι παραπάνω πλήρωσε ελεύθερο επαγγελματία να έρθει να στο βάλει ότι ώρα θες, αλλά μην παραπονεθείς άμα σου πει 60€ το κομμάτι.

Γιατί εμείς καθόμαστε στη δουλειά και παίρνουμε 2000 ευρώ νομίζεις; δουλειά τους είναι, είμαι σίγουρος ότι όντως παίρνουν ψίχουλα στο ωράριο τους δηλαδή κάνα 30 το κομμάτι αλλά μετά τις 4 παίρνουν 100 τσέπη και χωρίς απόδειξη, άντε τους λυπούμαστε κιόλας.

Το θέμα μου είναι άλλο : υπάρχει περίπτωση να κάνουν καμία βλακεια, να το βάλουν λάθος κλπ; Η οτιδήποτε άλλο;

Πώς θα ξέρω αν δικαιούμαι την αντλία; να ρωτήσω;

Εξω από το κουτί γράφει για ένα νέο ψυκτικό υγρό πιο φιλικό στο περιβάλλον, τι παίζει με αυτό;

Δημοσ.

30 το κομμάτι

Μπορεί και 60 τη μέρα για όσα κομμάτια προλάβει, υπό πίεση χρόνου από την εταιρία. Δεν είναι όλοι συμβεβλημένου ελεύθεροι επαγγελματίες.

Βασικά με το μάτι σαν "ιδιώτης" το μόνο που μπορείς να δεις είναι αν έβαλε μανόμετρα και αντλία κενού και αν έβαλε παξιμάδια στα πόδια της εξωτερικής μονάδας. Το αν θα κάνει καλά τις εκχυλώσεις δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ούτε εσύ ούτε εγώ.

Δημοσ.

Μπορεί και 60 τη μέρα για όσα κομμάτια προλάβει, υπό πίεση χρόνου από την εταιρία. Δεν είναι όλοι συμβεβλημένου ελεύθεροι επαγγελματίες.

Βασικά με το μάτι σαν "ιδιώτης" το μόνο που μπορείς να δεις είναι αν έβαλε μανόμετρα και αντλία κενού και αν έβαλε παξιμάδια στα πόδια της εξωτερικής μονάδας. Το αν θα κάνει καλά τις εκχυλώσεις δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ούτε εσύ ούτε εγώ.

Σε ευχαριστώ φίλος

Δημοσ.

Χαιρετώ τους συμφορουμίτες. Έχετε γνώμη για το συγκεκριμένο κλιματιστικό; https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/lg-artcool-mirror-am18bp-nsk.html Είναι από την καινούργια τους σειρά, ο πωλητής κάνει δώρο το ΦΠΑ και υπάρχει 5 χρόνια εγγύηση στα μηχανικά μέρη και 10 χρόνια στον συμπιεστή (από επίσημη αντιπροσωπεία). Βλέπω καλές τιμές στα SEER και SCOP - θα το χρησιμοποιώ σαν μέσο θέρμανσης-ψύξης - καθώς και καλές τιμές στα επίπεδα θορύβου. Γνώμες παρακαλώ.. :mellow:

edit: παρατήρησα πως σχεδόν όλοι οι πωλητές κάνουν δώρο το ΦΠΑ

Δημοσ.

Ήρθε το Carrier από κωτσοβολο, Δευτέρα πρωί θα ρθει ο μάστορας να το περάσει δωρεάν.. Επειδή θα λείπω εγώ θα είναι μόνη η γυναίκα με τα παιδιά, πρέπει να προσέξει κάτι ιδιαίτερο στην εγκατάσταση; για δώστε καμία συμβουλή.

Του λέω εγώ γυρίζω 6 από το πρωί κ μου είπε.. Φίλε εμείς πρέπει και να σχολασουμε....

Τεμπέληδες φουλ δηλαδή.

Ετςι την εχω πατησει πολλες φορες. Σε πολλες εγκαταστασεις, ποτε εγκτασταση χωρις εσενα, θα γινουν μαλακιες. Εχεις παρει και το δωρεαν λογικα κανας τσαπατσουλης θα ερθει. Danger.
  • Like 1
Δημοσ.

Ετςι την εχω πατησει πολλες φορες. Σε πολλες εγκαταστασεις, ποτε εγκτασταση χωρις εσενα, θα γινουν μαλακιες. Εχεις παρει και το δωρεαν λογικα κανας τσαπατσουλης θα ερθει. Danger.

Και τι να κάνω; δεν γίνεται να μην πάω στη δουλειά.

Καλά αν είναι κάνας τσαπατσουλης θα πάρω τηλέφωνο και θα το γυρίσω πίσω.

Δημοσ.

Για ορεινό χωριό Φλώρινας το βρίσκω αρκετά επιπόλαιη την σκέψη να βασιστείς για θέρμανση μόνο στο A/C. Με τα -10°C, που από τι ξέρω είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, δεν νομίζω να κάνει δουλειά το A/C. Πρώτον δεν νομίζω να σε ζεσταίνει σε αυτές τις θερμοκρασίες (τότε που θα το χρειαστείτε περισσότερο) και δεύτερον, και να σε ζεσταίνει θα καίει τόσο πολύ ρεύμα που θα σε "κάψει". Σε αυτές τις θερμοκρασίες οι "θεωρητικές" αποδόσεις στην θέρμανση που γράφει το A/C (3 - 3.5 - 4) δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πριν κάνεις οτιδήποτε πήγαινε και ρώτα κάποιον σχετικό από την περιοχή σου. Άλλο τι θα σου πούμε εμείς από Αθήνα πχ. Εδώ αν η θερμοκρασία είναι κάτω από +5°C θεωρούμε πως είναι πολύ κρύο. Άλλο η Φλώρινα που μπορεί να έχει για εβδομάδες ολικό παγετό.

Φλωρινα ειναι λαθος θερμανση με κλιματιστικο. Το -10 ειναι δικο σου, αν κανει -15τι θα γινει; Και δεν το λεω για σενα εσυ σωστα τα λες. Θες κλιματιστικο που ειδικευετε σε -25 τουλαχιστον οχι να εισαι οριακα. Αλλιως πας σε αλλη λυση, που ειναι το καλυτερο για σενα.

Μην βαλεις κλιματιστικο σε περιοχη με -15 -20 βαθμους. Εκτος αν βρεις.

Και τι να κάνω; δεν γίνεται να μην πάω στη δουλειά

Κλεισε αλλο ραντεβου και παρε αδεια εκεινη την μερα. Προσπαθω να σε προφυλαξω απο μαλακιες. Εκανα ανακαινηση φετος ξερω. Μια αλλη φορα πριν χρονια ειχα αφησει σημειωμα στον εγκαταστατη τι ηθελα και ελειπα, με εγραψε στα παπαρια του και εκανε τα δικα του. Ακομα τον βριζω.
Δημοσ.

Τεμπέληδες φουλ δηλαδή.

Σώπα εσένα περιμένουν νομίζεις και τον οποιονδήποτε για το πότε θα τελειώσει την δουλειά του και θα γυρίσει στο σπίτι για να έρθουν να του εγκαταστήσουν το μηχάνημα..... αν ο άλλος τελειώνει αργά το βράδυ δηλαδή θα πρέπει να περιμένει μέχρι το βράδυ.... Το ποιος θα βρίσκεται στο σπίτι είναι θέμα δικό σου οχι του συνεργείου.

Γιατί εμείς καθόμαστε στη δουλειά και παίρνουμε 2000 ευρώ νομίζεις; δουλειά τους είναι, είμαι σίγουρος ότι όντως παίρνουν ψίχουλα στο ωράριο τους δηλαδή κάνα 30 το κομμάτι αλλά μετά τις 4 παίρνουν 100 τσέπη και χωρίς απόδειξη, άντε τους λυπούμαστε κιόλας.

Το θέμα μου είναι άλλο : υπάρχει περίπτωση να κάνουν καμία βλακεια, να το βάλουν λάθος κλπ; Η οτιδήποτε άλλο;

Πώς θα ξέρω αν δικαιούμαι την αντλία; να ρωτήσω;

Οτι να ναι πραγματικά. Καλό είναι αν δεν γνωρίζεις να μην μιλάς γιατί λες παπάτζες. Αυτοί από το συνεργείο του μαγαζιού ένα μεροκάματο το πολύ 30ευρώ παίρνουν και βάζουν τουλάχιστον καμιά 10αρια μηχανήματα την ημέρα που σε εποχές αιχμής πάνε 15-20. Νομίζεις θα ξεσκιστεί ο άλλος να σου κάνει καλή δουλειά και το πότε θα γυρίσεις από την δουλειά σου.

Για αντλίες και τέτοια φέρε δικό σου ψυκτικό και μετά από πολύ ψάξιμο. Σιγά μην σου βάλουν και αντλία από το συνεργείο του μαγαζιού με τζάμπα δουλειά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...