Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Και εμένα δεν χρειάστηκε ποτε, μόνο για κάτι σαν "ξεμπουκωμα" το χρησιμοποιώ καμιά φορά μην καλομαθει να δουλεύει χαλαρα το "όχημα" :)

Η αλήθεια είναι ότι το κλιματιστικό είναι καλό και σε μια συζήτηση με το τεχνικό που είχε έρθει για την συντήρηση και λέγαμε για βλάβες και τέτοια αυτός μέχρι τώρα σε βλάβη για toshiba δεν έχει πάει όλο τα carrier χαλάνε λέει ,

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν απενεργοποιείται.

Αν βλέπεις πάνω από 1750W, έχεις πάρει το 22άρι και δεν το ξέρεις lol

Θέρμανση εννοεις; 1850-1870W μέγιστο έχω δει όσο και ο dimos

Και 22 αν ήταν (λέμε τώρα) και είχε λάθος ετικετακια πάνω ,πώς θα το καταλάβαινα ? :P

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν απενεργοποιείται.

Αν βλέπεις πάνω από 1750W, έχεις πάρει το 22άρι και δεν το ξέρεις lol

Λες , θα το τσεκάρω πάλι με το μετρητή το χειμώνα μήπως έχω κάνει λάθος 

2 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και 22 αν ήταν (λέμε τώρα) και είχε λάθος ετικετακια πάνω ,πώς θα το καταλάβαινα ? :P

Μήπως έχουμε δει 1780 και νομίσαμε 1870 ?αλλα να έχουμε κάνει λάθος και οι δυο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dimostr είπε

Λες , θα το τσεκάρω πάλι με το μετρητή το χειμώνα μήπως έχω κάνει λάθος 

Μήπως έχουμε δει 1780 και νομίσαμε 1870 ?αλλα να έχουμε κάνει λάθος και οι δυο 

Screenshot_2020-02-08-12-02-52-677_com.coolkit.jpg.40c1f303a27517f5d6fca4188d7a7e33.jpg

Ευτυχώς τα screenshots μένουν, Φεβρουάριος ,σε "ξεμπουκωμα" 

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

Screenshot_2020-02-08-12-02-52-677_com.coolkit.jpg.40c1f303a27517f5d6fca4188d7a7e33.jpg

Ψάχνω να βρω κι εγώ καμία αποθηκευμένη φωτό από το tplink αλλά δε βρίσκω με μέγιστη τιμή 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ε εντάξει, λίγο η τάση να πάει 235V αντί για 230, λίγο να φουσκώνει ο μετρητής κανά 5% , γίνεται το 1750, 1850τόσο.

Δεν είναι ότι λέει 1500 και εσείς είδατε 2000 πχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε εντάξει, λίγο η τάση να πάει 235V αντί για 230, λίγο να φουσκώνει ο μετρητής κανά 5% , γίνεται το 1750, 1850τόσο.

Δεν είναι ότι λέει 1500 και εσείς είδατε 2000 πχ.

Ναι βρε,επίσης μην ξεχνάς ότι το 1750watt max που βλέπεις αναφέρεται στους 7C εξ.θερμοκρασια

Στους 24C εξωτερική πχ μπορεί να πάει κατανάλωση μέχρι 2200 watt to 18 (σύμφωνα με τον πίνακα)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Ναι βρε,επίσης μην ξεχνάς ότι το 1750watt max που βλέπεις αναφέρεται στους 7C εξ.θερμοκρασια

Ναι έχεις δίκιο, αυτό είναι. Μπορεί να πάει και πολύ παραπάνω :

image.png.223b1cbd2942958734082a4bcc00fc99.png

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι έχεις δίκιο, αυτό είναι. Μπορεί να πάει και πολύ παραπάνω :

image.png.223b1cbd2942958734082a4bcc00fc99.png

Βλέποντας επίσης τον παραπάνω πινακα βλέπουμε και πόσο σημαντικό (στην τσέπη μας) ειναι να δουλεύει χαλαρα ένα κλιματιστικό .. μεγάλη διαφορά cop minimum capacity  cop σε nominal η και max capacity (και πόσο σημαντικό είναι να μπορεί το μηχάνημα να δουλεύει χαμηλά)

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GreenPixel είπε

To απόλυτο σε 18BTU

Αχ φιλε μου ατυχε! Εισαι νεος βλεπω στο φορουμ…πιο νεος κι από μενα.

Το ατυχος το λεω γιατι εχει καιρο να γραψει στο φορουμ καποιος που θα σε καλοδεχοτανε,

Παθιασμενος με τοσιμπα,δεν θυμαμαι το ονομα του πια!

Ειναι παντως αλλεργικος σε καθε τι μη Τοσιμπα,τοσιμπιτιδα το λενε ιατρικα.

Αλλα μαλλον θα είναι μαζι με τον ανηψιο μου σε μυστικη αποστολη Νοτια Κρητη,ενοψει απειλων Ερντογαν και δεν τους αφηνουν να επικοινωνησουν.

Θα κανατε καλη παρεα με τα απολυτα μηχανηματα σας...αρκει να μην κολλησεις τοσιμπιτιδα και συ.

Κριμα,κριμααααα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GreenPixel είπε

To απόλυτο σε 18BTU

Έχεις το ururu sarara και δεν μας το έχεις πει;

Επεξ/σία από liakjim
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Ήρθε η ώρα για αλλαγή κλιματιστικού και μετά απο αρκετό διάβασμα στο topic προσπαθώ να καταλήξω σε κάποιο μηχάνημα αλλα δυσκολεύομαι, κυρίως γιατί θα χρησιμοποιείται και για θέρμανση τον χειμώνα. Το σπίτι είναι όπως παρακάτω ( ένα πρόχειρο σχέδιο στο mspaint 😝) και ουσιαστικά το δωμάτιο 2 σχεδόν ποτέ δεν δροσίζει η ζεσταίνεται μιάς και υπάρχει διάδρομος με τοίχο που το μπλοκάρει. Το σπίτι είναι 65τμ και γενικά έχει απώλειες μιάς και απο κάτω υπάρχει αχρησιμοποίητο υπόγειο, και η μία πλευρά είναι στην γωνία της οικοδομής οπότε τον χειμώνα ειδικά το δωμάτιο 2 παγώνει. Αυτήν την στιγμή έχω το ASHA18LCC απο την General και με καλύπτει σε ψύξη αλλα όχι τόσο σε θέρμανση.

pic.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, rayven18 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Ήρθε η ώρα για αλλαγή κλιματιστικού και μετά απο αρκετό διάβασμα στο topic προσπαθώ να καταλήξω σε κάποιο μηχάνημα αλλα δυσκολεύομαι, κυρίως γιατί θα χρησιμοποιείται και για θέρμανση τον χειμώνα. Το σπίτι είναι όπως παρακάτω ( ένα πρόχειρο σχέδιο στο mspaint 😝) και ουσιαστικά το δωμάτιο 2 σχεδόν ποτέ δεν δροσίζει η ζεσταίνεται μιάς και υπάρχει διάδρομος με τοίχο που το μπλοκάρει. Το σπίτι είναι 65τμ και γενικά έχει απώλειες μιάς και απο κάτω υπάρχει αχρησιμοποίητο υπόγειο, και η μία πλευρά είναι στην γωνία της οικοδομής οπότε τον χειμώνα ειδικά το δωμάτιο 2 παγώνει. Αυτήν την στιγμή έχω το ASHA18LCC απο την General και με καλύπτει σε ψύξη αλλα όχι τόσο σε θέρμανση.

pic.jpg

Δεν ξέρω τετραγωνικά του κάθε χώρου, αλλά με πάει κατευθείαν σε 18+12+9άρι.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, liakjim said:

Δεν ξέρω τετραγωνικά, αλλά με πάει κατευθείαν σε 18+12+9άρι.

Η αλήθεια είναι οτι εαν δεν μπεί ένα 9άρι στο δωμάτιο 2 δεν θα βρεθέι λύση, αλλα προς το παρόν θα ήθελα να δώ ένα 18άρι για αρχή. Προφανώς και αναλόγος την τιμή θα υπάρχει και διαφορά στις αποδόσεις τους, αλλα το budget είναι στα 600-800 αυστηρά

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...