Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, zaoder είπε

Καλησπέρα αγόρασα ενα 12αρι κλιματιστικό με δωρεάν εγκατάσταση και περιμενω απο βδομαδα τον τεχνικό να το τοποθετήσει. Το μπαλκόνι ειναι νοτιοδυτικό (ηλιος ολο το απογευμα) και δεν έχει τέντες. Που πιστεύετε οτι πρέπει να τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα, ψηλά ή στο πάτωμα (περιλαμβάνει έως 3 μέτρα σωληνώσεις). Ρωτάω καθώς ο τεχνικός θα προτιμήσει να το βάλει εκεί που τον συμφέρει. Μήπως κάνω τοποθέτηση σε πάτωμα για σταθερότητα αξίζει να φτιάξω κάποιου είδους σκίαστρο; Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Στο πάτωμα εννοείτε καλύτερα. Εγώ έχω βάλει ένα σκιαστρο από lidl 

Ποιο έβαλες;

Επεξ/σία από guzel
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, guzel είπε

Στο πάτωμα εννοείτε καλύτερα. Εγώ έχω βάλει ένα σκιαστρο από lidl 

Ποιο έβαλες;

Το hiro. Ξερω οτι πολλοι εδω μέσα συστήνουν tcl αλλά προτίμησα την toyotomi

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, jimmyfis είπε

Παιδιά μια γνώμη για το παρακάτω παρακαλώ:

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as50tdbhra-1u50jeffra.html

Έχουμε μετρήσεις για το πόσο κατεβαίνει σε Watt? Σε αυτά τα λεφτά ±50-100 υπάρχει κάτι καλύτερο σε κατανάλωση/ποιότητα? Μας ενδιαφέρει μόνο η ψύξη.

Αν δεν υπηρχε το λογοτυπο haier πανω, θα λεγα πως προκειται για μηχανημα βγαλμενο απ τα βαθη της Ιαπωνιας!! Αθορυβο μεσα-εξω, πλαστικα που δεν τα χω ακουσει ποτε, (κανω συγκριση με  inventor που ειχα πριν και ειλικρινα δεν εχει καμια σχεση), οσο για καταναλωση σε ψυξη το χω δει 210-250w σε ευνοϊκες συνθηκες..παραδειγμα στον χωρο μου με 31-34 εξωτερικη και ζητηση 27, καθεται στα 300-320w.. μολις βρω χρονο θα βαλω και καταγραφικο..κανε κανα παζαρι στον Κοκοτα,  τον Μαϊο το χε κατεβασει στα 600 ευρω!!

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, guzel είπε

Μήπως υπερβάλεις λίγο; :P

Με συμπιεστή Mitsubishi , παίζει να είναι πιο γιαπωνέζικο από κάποια άλλα που θέλουνε να λένε ότι είναι. 😉

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, guzel είπε

A-ha έτσι εξηγείται γιατί είναι η νο1 επιλογή στο Πακιστάν :lol:

Best Inventer AC in Pakistan 2020/Haier 

Εξακολουθεί να έχει Mitsubishi κομπρεσορα κι ας ειναι και στο Μπαγκλαντές πρώτη επιλογή. Πάλι το γλενταει το Toshiba κι έχει και ρέστα... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Εξακολουθεί να έχει Mitsubishi κομπρεσορα κι ας ειναι και στο Μπαγκλαντές πρώτη επιλογή. Πάλι το γλενταει το Toshiba κι έχει και ρέστα... 

Δες το βιντεάκι στην υπογραφή μου, εκεί είναι το πραγματικό γλέντι 🤭

unnamed.jpg.6a6a141be7d28a2c970d2a282602fa1f.jpg

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, guzel είπε

Το ίδιο το Mitsubishi δεν έχει Mitsubishi θα έχει το Haier... Καλά κρατούν τα τσίπουρα, πάμε γερά!

(δες την υπογραφή μου, εκεί είναι το πραγματικό γλέντι 🤭)

unnamed.jpg.6a6a141be7d28a2c970d2a282602fa1f.jpg

Η mitsubishi και η haier φοράνε συμπιεστή της siam. Η siam είναι θυγατρική που ανοίκει 100% στη mitsubishi.IMG_20200713_004921.jpg.1ec79cdd86e094d5c98740fd4a954599.jpgIMG_20200713_005048.jpg.c9423b17001b7e7831a3086304ef4ffb.jpg

H GMCC που φοράει το toshiba σε ποιον ανοίκει???Screenshot_2020-07-13-00-46-17-063_com.android.chrome.jpg.93a5c64f64b7e4de8ffe0d4e3839da06.jpg

Και προσεξε. Δεν λέω ότι είναι κακή η gmcc αλλά έχεις ποδοσφαιρικού τύπου αντιμετώπιση στο όλο θέμα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά θα χρειαστώ και ένα 2ο ac, για ένα χώρο μονοκόμματο 30τμ -1ο ορόφου, με αρκετά καλή μόνωση και κουφώματα αλουμινίου και σκέφτηκα να πάω σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/18861934/Toshiba-Seiya-RAS-B13J2KVG-E-RAS-13J2AVG-E.html , θα προτιμούσα να μην πάω πάνω από 600e απλά θυμάμαι οτι μου είχατε συστήσει και ένα Toshiba edge για τα 18btu και σκέφτηκα οτι λογικά και αυτό το Toshiba θα είναι καλό.  

Να σημειωθεί ότι ο Κόκοτας έχει έκπτωση 20% με στο πρόγραμμα επιστροφή μέχρι 20/7 οπότε και θα αγοράσω από εκεί σίγουρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Η mitsubishi και η haier φοράνε συμπιεστή της siam. Η siam είναι θυγατρική που ανοίκει 100% στη mitsubishi.IMG_20200713_004921.jpg.1ec79cdd86e094d5c98740fd4a954599.jpgIMG_20200713_005048.jpg.c9423b17001b7e7831a3086304ef4ffb.jpg

H GMCC που φοράει το toshiba σε ποιον ανοίκει???Screenshot_2020-07-13-00-46-17-063_com.android.chrome.jpg.93a5c64f64b7e4de8ffe0d4e3839da06.jpg

Και προσεξε. Δεν λέω ότι είναι κακή η gmcc αλλά έχεις ποδοσφαιρικού τύπου αντιμετώπιση στο όλο θέμα. 

Το να τον έχει σχεδιάσει και να τον υλοποιεί με κάποιον που ασχολείται μόνο με αυτό το θεωρείς κακό; Tον πρωτο twin rotary το 1993 η GMCC τον εβγαλε ή μηπως η mitsu? 😜 

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, guzel είπε

Αρχικά ποιος σου είπε ότι η toshiba φοράει GMCC? Εχεις ανοιξει καποιο κλιματιστικο της και το εχεις δει?

copper-1-5-ton-toshiba-compressor-500x500.jpg.dc767e277e12946f99f4ef17536058ce.jpg

Όμορφε δίπλα ακριβώς στη λέξη toshiba δεξιά της τι γράφει?

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, guzel είπε

Αρχικά ποιος σου είπε ότι η toshiba φοράει GMCC? Εχεις ανοιξει καποιο κλιματιστικο της και το εχεις δει?

copper-1-5-ton-toshiba-compressor-500x500.jpg.dc767e277e12946f99f4ef17536058ce.jpg

Το να τον έχει σχεδιάσει και να τον υλοποιεί με κάποιον που ασχολείται μόνο με αυτό το θεωρείς κακό;

Η φωτό που ανέβασες γράφει κυριολεκτικά GMCC επάνω στο συμπιεστή. Αλλά όχι σου είπα ότι δεν είναι κακό, ούτε είναι κακό να τον υλοποιεί άλλος. Προσπαθώ να τονίσω πόσο λάθος είναι (για εμένα τουλάχιστον) η λογική σου. Λες "ούτε η ίδια η mitsubishi δεν φοράει mitsubishi" επειδή είναι siam. Παραβλέπεις το γεγονός ότι η siam ανοίκει 100% στη mitsubishi, παραβλέπεις το γεγονός ότι η siam εμφανίζεται στο εταιρικό site της mitsubishi ως location παραγωγής και μένεις μόνο στη λέξη siam και λες ότι αφού δεν λέει mitsubishi δεν είναι mitsubishi. 

Όταν όμως μου ανεβάζεις φωτό της τοσιμπα που λέει δίπλα ακριβώς με μικρά γράμματα gmcc και ρωτάς εμένα αν θεωρώ κακό το να κάνει σχεδιασμό η τοσιμπα και υλοποίηση άλλος, αναιρεις μόνος σου τα λεγόμενα σου. 

2 μέτρα και 2 σταθμά

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Η φωτό που ανέβασες γράφει κυριολεκτικά GMCC επάνω στο συμπιεστή. Αλλά όχι σου είπα ότι δεν είναι κακό, ούτε είναι κακό να τον υλοποιεί άλλος. Προσπαθώ να τονίσω πόσο λάθος είναι (για εμένα τουλάχιστον) η λογική σου. Λες "ούτε η ίδια η mitsubishi δεν φοράει mitsubishi" επειδή είναι siam. Παραβλέπεις το γεγονός ότι η siam ανοίκει 100% στη mitsubishi, παραβλέπεις το γεγονός ότι η siam εμφανίζεται στο εταιρικό site της mitsubishi ως location παραγωγής και μένεις μόνο στη λέξη siam και λες ότι αφού δεν λέει mitsubishi δεν είναι mitsubishi. 

Όταν όμως μου ανεβάζεις φωτό της τοσιμπα που λέει δίπλα ακριβώς με μικρά γράμματα gmcc και ρωτάς εμένα αν θεωρώ κακό το να κάνει σχεδιασμό η τοσιμπα και υλοποίηση άλλος, αναιρεις μόνος σου τα λεγόμενα σου. 

2 μέτρα και 2 σταθμά

Είναι σα να λέμε ότι η apple είναι μη αξιόπιστη επειδή χρησιμοποιεί parts που πλέον δεν χρειάζεται να ασχοληθεί η ίδια γι αυτά. Τα νέα ARM chips θα τα κατασεκυάζει η ίδια για καιρό; Αμφιβάλλω.

Το ίδιο συμβαίνει με Toshiba. Είναι η πρώτη και οι άλλοι ακολουθούν, ήταν η πρώτη που έβγαλε twin Rotary Compressor, έπειτα που έβγαλαν όλοι γιατί να ασχοληθεί με τη παραγωγή τους; Το ίδιο θα συμβεί και με τον νέο triple rotary που μόλις ανακοίνωσε. 

Η κορυφή σχεδιάζει, υλοποιεί και έπειτα πασάρει την βρώμικη δουλειά για μαζική παραγωγή και επιστρέφει στην σχεδίαση και την εξέλιξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, guzel είπε

Το να τον έχει σχεδιάσει και να τον υλοποιεί με κάποιον που ασχολείται μόνο με αυτό το θεωρείς κακό; Tον πρωτο twin rotary το 1993 η GMCC τον εβγαλε ή μηπως η mitsu? 😜 

Πάμε πάλι. Και ο Ford ανακάλυψε πρώτος τ αμάξι, ο lamborghini τρακτέρ έφτιαχνε αλλά ο lamborghini έφτιαξε μετά κάτι ανώτερο. Μη σκαλώνεις στο ποιος ανακάλυψε τον τροχό και ποιος έβγαλε πρώτος το inverter και το twin rotary. Ο κόσμος προχωράει. Γιαπωνέζος με @@  ένας είναι και δεν ξέρω αν είναι ακομα: Mitsubishi heavy. Τώρα το αν φτιάχνεται στην Κίνα ή κάπου αλλού δε μου λέει κάτι. 

Επεξ/σία από john_petrucci7
  • Like 2
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...