Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με ενα οδηγό αγοράς κλιματιστικού που έχει στον Κωτσόβολο, για το σαλόνι μου κατασκευής 2006, 40 τμ, με 1 μπαλκονόπορτα που βλέπει νότια, αρκεί ένα 9αρι κλιματιστικό. Ισχύει ή να ψάξω για μεγαλύτερο; (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οδηγό αν πάρω μεγαλύτερο χωρίς να το χρειάζομαι θα μου γυρίσει μπουμερανγκ, θα καίει περισσότερο ρεύμα, more is not better ισχυρίζεται).

Δε νομίζω 9αρι να σε καλύψει. Το σαλόνι έχει μόνο έναν εξωτερικό τοίχο στα νότια? Υπάρχει ταράτσα από πάνω ή άλλος όροφος?

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει μονωμένη (εγω εβαλα τη μόνωση) σκεπή και έχει ανοίγματα σε ανατολή, δύση και νότο (βόρεια είναι οι κρεβατοκάμαρες). Επίσης το σπίτι έχει επιπλέον θερμομόνωση (μπήκε πρόπερσι).

Σκέφτομαι γι αυτό το 12αρι.

Δημοσ.

Σύμφωνα με ενα οδηγό αγοράς κλιματιστικού που έχει στον Κωτσόβολο, για το σαλόνι μου κατασκευής 2006, 40 τμ, με 1 μπαλκονόπορτα που βλέπει νότια, αρκεί ένα 9αρι κλιματιστικό. Ισχύει ή να ψάξω για μεγαλύτερο; (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οδηγό αν πάρω μεγαλύτερο χωρίς να το χρειάζομαι θα μου γυρίσει μπουμερανγκ, θα καίει περισσότερο ρεύμα, more is not better ισχυρίζεται).

για 40τμ θελεις 400 με 500 btu ανα μ2, δηλαδη απο 16,000 εωσ 20,000 btu αναλογα βεβαια με τα προβληματα του χωρου 

Έχει μονωμένη (εγω εβαλα τη μόνωση) σκεπή και έχει ανοίγματα σε ανατολή, δύση και νότο (βόρεια είναι οι κρεβατοκάμαρες). Επίσης το σπίτι έχει επιπλέον θερμομόνωση (μπήκε πρόπερσι).

Κοιτα το νεο μοντελο omnia plus εχει καλυτερη ενεργειακη κλαση στη θερμανση και χαμηλοτερη σταθμη θορυβου 

ρε παιδια carrier με 3 χρονια εγγυηση στον συμπιεστη και 5 στα ηλεκτρονικά και απο την άλλη inventor με 10 χρόνια σε όλα του τα μέρη.

τι θα επιλεγατε αναμεσα στο

http://www.skroutz.gr/s/11668145/Carrier-Coastal-Line-42QHC009DSC.html

και στο  

http://www.skroutz.gr/s/9038340/Inventor-Aria-AR1MVI32-09WiFiR-AR1MVO32-09.html 

Προσωπικη μου αποψη το 2ο, οπτικα ποιο ωραιο και τα 2 ειναι κατασκευησ midea. H εγγυηση παιζει σημαινοντα  ρολο και για 10 χρονια θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο χωρις καποιο εξτρα κοστος 

Ο χώρος που έχω είναι ο πρώτος όροφος μεζονέτας 1ου-2ου. Έχει όλο το σπίτι (25ετιας κατασκευη) αλουμινια αλλαγμένα προ 2ετιας με νέα με καλές ενεργειακές προδιαγραφές και γενικά δεν έχει απώλειες. Υπάρχει όμως η εσωτερική σκάλα και επειδή είναι περίπου στη μέση γι'αυτό σκέφτηκα δυο στις άκρες. Αν βάλω 1 στη μέση θα εχω απώλειες με τη σκάλα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα απο φοβερή ζέστη και πάντα έχω καλλίτερη (χαμηλότερη) αισθητά θερμοκρασία από εξω. Απλά σε καύσωνες δεν παλεύεται χωρίς ac. Το σπίτι είναι σε γωνία και έχει κολλητά άλλο κτίσμα μόνο από νότο. Ωστόσο πχ χειμώνα φέτος την έβγαλα μόνο με 1 τόνο πετρέλαιο και δεν το λυπήθηκα γιατί έχω μικρό χρονιαρικο. Γνωστός μου τεχνικός που κάνει service σε ac μου είπε για 2 12αρια.?

Ποσα μ2 πρεπει να καλυψεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επώνυμα όπως τα Carrier  μπορει να τα βρεί κανείς και από άλλο εργοστάσιο ,και από άλλη χώρα.Μερικα κινέζικα είναι προιόντα συνεργασίας με Midea ,όχι φασόν,για φτωχές αγορές.Το συγκεκριμένο είναι και νέο μοντέλο για άποψη.  http://www.insomnia.gr/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?p=55696234

Επεξ/σία από Gary_Kokkin
  • Like 1
Δημοσ.

Ολα παίζουν σε παρτίδες για το κόστος, σε αγορά με οικονομική κρίση.

Απλά σε ότι πιο επώνυμο μειώνεις το ρίσκο τι θα βγεί .

• Like 1
Δημοσ.

Πιο πίσω μου πρότειναν Toyotomi (Hiro) και Inventor.

Εν τω μεταξύ έχω ακούσει καλά λόγια και για τα Midea, γι' αυτό και ρώτησα.

Τι άλλο θα πρότεινες;

Δημοσ.

Σε προηγούμενα έχεις αφήσει ασάφεια τι χρειάζεσαι και για τα χρήματα που διαθέτεις .Υπήρξε ήδη υποθετική συζήτιση .Ρώτησε σε κάποια καταστήματα κλιματισμού ,να δουν τον χώρο σου τι χρειάζεσαι από ισχύ και τι σου προτείνουν .Ενδεικτικά για κάποια προσιτά και επώνυμα.

Haier Nebula με εσωτερικά μέρη panasonic   http://www.skroutz.gr/s/8727049/Haier-Nebula-AS09NS1HRA-1U09BS3ERA.html

και Midea http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=Midea+RF+MS12FU-12HRDN1

Ολα με 10 έτη εγγύηση με όρους, αν νομίζεις θα έχεις θέμα .Προσφορές πάντα μπορεί να βρεί κανείς και σε άλλα καταστήματα αν ψάξει,που δεν διαφημίζονται .

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταξε και το Gree Cozy . Το αγόρασα πέρσι 12.000BTU 430 ευρώ.Δέν έχει Wifi ωστόσο

• Like 1
Δημοσ.

Σε προηγούμενα έχεις αφήσει ασάφεια τι χρειάζεσαι και για τα χρήματα που διαθέτεις .Υπήρξε ήδη υποθετική συζήτιση .Ρώτησε σε κάποια καταστήματα κλιματισμού ,να δουν τον χώρο σου τι χρειάζεσαι από ισχύ και τι σου προτείνουν .Ενδεικτικά για κάποια προσιτά και επώνυμα.

Haier Nebula με εσωτερικά μέρη panasonic   http://www.skroutz.gr/s/8727049/Haier-Nebula-AS09NS1HRA-1U09BS3ERA.html

και Midea http://www.skroutz.gr/c/407/oikiaka-klimatistika-inverter.html?keyphrase=Midea+RF+MS12FU-12HRDN1

Ολα με 10 έτη εγγύηση με όρους, αν νομίζεις θα έχεις θέμα .Προσφορές πάντα μπορεί να βρεί κανείς και σε άλλα καταστήματα αν ψάξει,που δεν διαφημίζονται .

Σ' ευχαριστώ (και σένα) για τις προτάσεις.

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι τόσο λαχείο η αγορά ενός κλιματιστικού. Τι διάολο δηλαδή.

Κοιταξε και το Gree Cozy . Το αγόρασα πέρσι 12.000BTU 430 ευρώ.Δέν έχει Wifi ωστόσο

Αυτό με το WiFi δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει. Δηλαδή να μπορείς όταν παρκάρεις έξω απ' το σπίτι (και ΑΝ πιάνει) να το ενεργοποιείς λες και θα έχει δροσίσει/ζεστάνει σε ~1-2 λεπτά; Όταν είσαι στο μπάνιο και δίνεις πόνο ανεβάζοντας θερμοκρασία να το ανάβεις απ' το smartphone για να βρεις «δροσιά» όταν βγεις;

Αν δε μπορείς να το ενεργοποιείς μέσω internet γενικότερα, π.χ. όταν φεύγεις απ' τη δουλειά, τι να το κάνεις;

Και μιας και το έθιξα, υπάρχει τρόπος να παρακαμφθεί ο περιορισμός του WiFi;

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικα μου ειναι αδιαφορο το wifi. Θελω ενα δυνατο 12αρι γιατι εχω περιορισμο στο χωρο που θα μπει το a/c και δε χωρα τα μεγαλυτερα σε ογκο, τοσο στην εσωτερικη οσο και στην εξωτερικη μοναδα, 18αρια. Και το θελω μονο για ψυξη τις πολυ πολυ ζεστες μερες (λογω μονωσης το σπιτι ειναι ΟΚ μεχρι 32-33 βαθμους εξω) και λιγο θερμανση στα πρωτα/τελευταια κρυα (Νοεμβρη-Απριλη) ωστε να εχω το καλοριφερ για Δεκεμβρη-Μαρτη.

Μου αρεσε και το Gree Cozy.

Εν τω μεταξυ οι μεγαλες αλυσιδες εχουν δωρεαν μεταφορα & εγκατασταση αλλα οχι στο νομο που ειμαι εγω. Meh.

Δημοσ.

κατεληξα και εγω σε carrier τελικα γιατι εχει ΔΩΡΕΑΝ εγκατασταση αρα θα γλυτωσω μια 100αρα σιγουρα..

παραγγειλα το μοντελο με το wifi ...ερωτηση....μπορω και μεσω data οταν ειμαι εκτος να το ανοιγω Η θελει μονο wifi ;

• Like 1
Δημοσ.

Θα γραφει στις οδηγιες .Καριερ που εχω δει αθανατα .Βαρυ ονομα .Καλο σερβις .Παραδοξα δεν κυκλοφορουν πολλα .Οτι βρεις τωρα.Παλια ειχε αρκετα μαγαζια βασικα για καριερ.Κριση σε ολα.

• Like 1
Δημοσ.

κατεληξα και εγω σε carrier τελικα γιατι εχει ΔΩΡΕΑΝ εγκατασταση αρα θα γλυτωσω μια 100αρα σιγουρα..

παραγγειλα το μοντελο με το wifi ...ερωτηση....μπορω και μεσω data οταν ειμαι εκτος να το ανοιγω Η θελει μονο wifi ;

Αν υποθεσω οτι θα λειτουργει, πρεπει να λειτουργει και εκτος σπιτιου, και Ναι με ΟΛΑ τα internet.

Το λεω γιατι στα μορις φταξανε τον σερβερ κανα μηνα 15 ημερο μετα. Ειχαν τεχνικο θεμα.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον, με καμποσο διαβασμα εχω καταληξει στα παρακατω 12.000btu

1.inventor omnia plus

2.inventor passion pro (εχει καποια διαφορα απο το omnia plus?)

3.midea ms12fu

Ποιο προτείνουν οι ειδικοί ? Έχει να ψύξει ένα σαλόνι 25τμ με αρκετά καλή μόνωση. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...