Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν εχουν..Ο Κωτσοβολος εχει βαλει μονο στα Carrier..

Βρηκα κ ενα Toyotomi 12αρι..Δεν ξερω τι παιζει με την εγγυηση σ αυτα..Για τα inventor ξερω οτι εχουν 10 χρονια..

Δεν εχουν  βαλει σε μερικα δωρεαν εγκατασταση..Εχουν βαλει σε ολα ανω των 359 ευρω..

Ισως να εχεις δικιο,αλλα μ αυτη τη λογικη ο,τι βαζουν σε προσφορα ειναι ξεσαβουρωμα!

Zerg δεν εχει να κανει τοσο με τα τ.μ..

Απλα θα λειτουργει κ πιο ''ξεκουραστα''..

Δεν υπάρχει ξεσαβούρωμα .. Είτε είναι μειωση τιμής του εισαγωγέα-αντιπροσωπεία την οποία μείωση την προσφέρουν τα καταστήματα ως έκπτωση στον τελικό καταναλωτή και δεν επιλέγουν να την αφομοιώσουν στο κέρδος τους είτε έχει στοκάρει το μαγαζί ποσότητες και θέλει να τις διώξει . Ξεσαβούρωμα με την έννοια ότι πάνε να σου πουλήσουν κάτι με πρόβλημα αυτά είναι αστεία πράγματα. Με την ίδια λογική μην αγοράζετε ποτέ με έκπτωση κάτι . Ούτε μπλούζα ούτε κινητό ούτε τίποτα . Ίσως είναι κάτι υποδεέστερο .

Λιγο μεγαλο το 12 αρι για υπνοδωματιο ή οχι; Για ποσα τμ ειναι minimum; Δλδ απο ποσα τμ και πανω το βαζουμε.

Ωραιο deal.

Εδώ το 9άρι είναι μεγάλο για υπνοδωμάτια .. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε 12άρι .  Δεν πάει με τα τετραγωνικά. Πάει με τις απώλειες . Τα τ.μ είναι ένας εμπειρικός προσεγγιστικός τρόπος του εμπορίου . 9άρι κλιματιστικό μπορεί να είναι μικρό για 20 τ.μ μπορεί όμως να είναι μια χαρά και για 95 τ.μ (δεν υπερβάλλω για 95 τ.μ υπάρχει σπίτι που ψύχεται επαρκώς με 9άρι) . Είναι θέμα απωλειών του κτιρίου .

• Like 2
Δημοσ.

Ξεσαβουρωμα εννοει παλιοτερα μοντελα, 1-2 γενιες πισω. Ξεστοκαρισμα νομιζω το λενε καποιοι.

• Super Moderators
Δημοσ.

9άρι κλιματιστικό μπορεί να είναι μικρό για 20 τ.μ μπορεί όμως να είναι μια χαρά και για 95 τ.μ (δεν υπερβάλλω για 95 τ.μ υπάρχει σπίτι που ψύχεται επαρκώς με 9άρι) . Είναι θέμα απωλειών του κτιρίου .

Καλά η περίπτωση του 2ου πέρα από τις απώλειες βασίζεται αρκετά και στο μηχανικό εξαερισμό. Χωρίς αυτόν αμφιβάλω αν θα υπήρχε ομοιόμορφη κατανομή μέσα στο συγκεκριμένο παθητικό σπίτι.

Δημοσ.

Μιας κ επεσε η δωρεαν εγκατασταση,παμε γι αυτο..?Τι λετε?

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-omnia-plus-o2mvi-12wifir-o2mvo-12-%CE%BC%CE%B5-%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-1197315.html

Για υπνοδωματιο ειναι,απλα λεω να παω για το 12αρι κ για μελλοντικη χρηση..

εχει 399 το 9αρι..

Είναι καλό για την τιμή και τα χαρακτηριστικά του έχει μεγάλη εγγύηση 10 χρόνια εργασία και ανταλλακτικά σε όλα αλλά μην πάρεις 12άρι για υπνοδωμάτιο . Πάρε 9άρι . Πάντα επιλεγουμε κλιματιστικό με βάση της ανάγκες πυο χει ο χώρος μας. Μεγαλύτερο ή μικρότερο απο ότι θέλει ο χώρος μας σημαίνει μειονεκτήματα. π.χ προβλήματα θερμικής άνεσης μέσα στο χώρο 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

αντλια κενου.....???? :shock:

Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να γίνει σωστή εγκατάσταση. Κατά 99% στις τσάμπα δεν την χρησιμοποιούν γιατί είναι χρονοβόρα...

• Like 1
Δημοσ.

Καλή η περίπτωση του 2ου πέρα από τις απώλειες βασίζεται αρκετά και στο μηχανικό εξαερισμό. Χωρίς αυτόν αμφιβάλω αν θα υπήρχε ομοιόμορφη κατανομή μέσα στο συγκεκριμένο παθητικό σπίτι.

Προφανώς είναι το πάν ο μηχανικός αερισμός για την σωστή κατανομή . Μέσα σε αυτό βάλε και τον εναλλάκτη θερμότητας που έχει το σύστημα μαζί με ελαφριά οριζόντια γεωθερμία αέρος για τον εισαγόμενο αέρα. Ήμουν μέλος στο ινστιτούτο παθητικών κτιρίων και έχω παρακολουθήσει τεχνικά σεμινάρια και  συνέδρια.

Μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να γίνει σωστή εγκατάσταση. Κατά 99% στις τσάμπα δεν την χρησιμοποιούν γιατί είναι χρονοβόρα...

Για να το διευκρινίσω λίγο  είναι σημαντική η αντλία κενού για την μακροζωία του κλιματιστικού και τις σωστές αποδόσεις του.

Είναι μια συσκευή που δημιουργεί υποπίεση και αφερεί τον αέρα απο το κύκλωμα όπου ο αέρας περιέχει υγρασία  κάτι που αν δεν γίνει κενό στην εγκατάσταση και παγιδευτεί μέσα αέρας (άρα υγρασία) δημιουργείται παγος μέσα στις σωληνώσεις και έτσι παρεμπόδιση της διέλευσης του ψυκτικού μέσου έως και φραγμός υπό συνθήκες. Μειώνονται οι αποδόσεις του μηχανήματος ή δεν λειτουργεί σωστά έως αυξάνονται οι φθορές κατά την λειτουργία του και αυξάνουμε την πιθανότητα βλαβών. Λίγοι ψυκτικοί κάνουν κενό επειδή αυτό είναι χρονοβόρο για αυτούς και θέλουν να τρέξουν στον επόμενο πελάτη . Ανατρέξτε σε οποιοδήποτε τεχνικό εγχειρίδιο μηχανήματος . Το αναφέρουν ότι επιβάλλεται να γίνει κενό στην εγκατάσταση .

Τουλάχιστον για το 410A και R32 επιβάλλεται το κενό (δηλαδή σε όλα τα κλιματιστικά του εμπορίου).

• Super Moderators
Δημοσ.

Προφανώς 

Ναι αλλά πιο πάνω έγραψες μόνο για απώλειες :P

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ξεσαβούρωμα .. Είτε είναι μειωση τιμής του εισαγωγέα-αντιπροσωπεία την οποία μείωση την προσφέρουν τα καταστήματα ως έκπτωση στον τελικό καταναλωτή και δεν επιλέγουν να την αφομοιώσουν στο κέρδος τους είτε έχει στοκάρει το μαγαζί ποσότητες και θέλει να τις διώξει . Ξεσαβούρωμα με την έννοια ότι πάνε να σου πουλήσουν κάτι με πρόβλημα αυτά είναι αστεία πράγματα. Με την ίδια λογική μην αγοράζετε ποτέ με έκπτωση κάτι . Ούτε μπλούζα ούτε κινητό ούτε τίποτα . Ίσως είναι κάτι υποδεέστερο .

Γνωριζεις την συμφωνια του καταστηματος ; Αυτου και αλλου. Προσφορες απο εισαγωγεις γινονται σε ολους του πελατες τους .Αν ισχυουν ,γινονται και αλλου πανω κατω  ιδιο.Φαινεται,δεν γινεται .

Το συγκεκριμενο καταστημα αν ξερεις ποτε δεν εχει στοκ.Τι πιο πολλες φορες .Οτι παρεις μπορεις να μην το ξαναβρεις.Και επιστροφες πολλες.Επειδη δινει 15 μερες δοκιμη σε καποια .Κανεις δεν αλλαζει αν ολα καλα.

Δεν ειναι εκπτωση αυτο που κανει .Υπηρεσια ειναι.Οπως το εννοει.Στις κανονικες εκπτωσεις εχουν εκπτωσεις ολα τα μαγαζια για διαφορα.Συγκρινεις .

Δημοσ.

Ναι αλλά πιο πάνω έγραψες μόνο για απώλειες :P

Το βασικότερο ειναι οι απώλειες  :P . Αλλά ας μην επεκταθούμε στα παθητικά γιατί θα μπερδέψουμε κόσμο .   :P

Καλησπέρα κι από μένα. Έχω έναν ενιαίο χώρο 70 τ.μ. σε σχήμα "Γ". Σκέφτομαι να βάλω 2 12αρια Nobu στις δυο γωνιές ώστε να καλύψω όλο το χώρο. Πιστεύετε θα είναι αρκετό; Να πω πως ο χώρος είναι κατοικία και είναι καθιστικό και σαλόνι που χωρίζονται οπτικά και ουσιαστικά με διαφορετικό επίπεδο (δυο σκαλιά) αλλά δεν έχουν εμπόδια.

Επίσης κυρίως η ψυξη με ενδιαφέρει. Η θέρμανση μόνο περιστασιακά και αν.

Ρώτα ψυκτικό ή μηχανολόγο να δει τον χώρο σου να σου πει τη γνώμη του για τα Btu και αν χρειάζεται να βάλεις 1 ή 2 μηχανήματα και σε ποια σημεία .

Δημοσ.

Ο χώρος που έχω είναι ο πρώτος όροφος μεζονέτας 1ου-2ου. Έχει όλο το σπίτι (25ετιας κατασκευη) αλουμινια αλλαγμένα προ 2ετιας με νέα με καλές ενεργειακές προδιαγραφές και γενικά δεν έχει απώλειες. Υπάρχει όμως η εσωτερική σκάλα και επειδή είναι περίπου στη μέση γι'αυτό σκέφτηκα δυο στις άκρες. Αν βάλω 1 στη μέση θα εχω απώλειες με τη σκάλα. Γενικά δεν έχω πρόβλημα απο φοβερή ζέστη και πάντα έχω καλλίτερη (χαμηλότερη) αισθητά θερμοκρασία από εξω. Απλά σε καύσωνες δεν παλεύεται χωρίς ac. Το σπίτι είναι σε γωνία και έχει κολλητά άλλο κτίσμα μόνο από νότο. Ωστόσο πχ χειμώνα φέτος την έβγαλα μόνο με 1 τόνο πετρέλαιο και δεν το λυπήθηκα γιατί έχω μικρό χρονιαρικο. Γνωστός μου τεχνικός που κάνει service σε ac μου είπε για 2 12αρια.

Δημοσ.

Μιας κ επεσε η δωρεαν εγκατασταση,παμε γι αυτο..?Τι λετε?

http://www.mediamarkt.gr/el/product/_inventor-omnia-plus-o2mvi-12wifir-o2mvo-12-%CE%BC%CE%B5-%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-1197315.html

Για υπνοδωματιο ειναι,απλα λεω να παω για το 12αρι κ για μελλοντικη χρηση..

εχει 399 το 9αρι..

Γνωριζεις την συμφωνια του καταστηματος ; Αυτου και αλλου. Προσφορες απο εισαγωγεις γινονται σε ολους του πελατες τους .Αν ισχυουν ,γινονται και αλλου πανω κατω  ιδιο.Φαινεται,δεν γινεται .

Το συγκεκριμενο καταστημα αν ξερεις ποτε δεν εχει στοκ.Τι πιο πολλες φορες .Οτι παρεις μπορεις να μην το ξαναβρεις.Και επιστροφες πολλες.Επειδη δινει 15 μερες δοκιμη σε καποια .Κανεις δεν αλλαζει αν ολα καλα.

Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει προβλήματα με τις εγγυήσεις .Σε πολλά προιόντα δεν αναφέρεται τίποτε γραπτά στις συσκευασίες.Η απόδειξη είναι η εγγύηση γενικά και αόριστα.

• Like 2
Δημοσ.

ρε παιδια carrier με 3 χρονια εγγυηση στον συμπιεστη και 5 στα ηλεκτρονικά και απο την άλλη inventor με 10 χρόνια σε όλα του τα μέρη.

τι θα επιλεγατε αναμεσα στο

http://www.skroutz.gr/s/11668145/Carrier-Coastal-Line-42QHC009DSC.html

και στο  

http://www.skroutz.gr/s/9038340/Inventor-Aria-AR1MVI32-09WiFiR-AR1MVO32-09.html 

Δημοσ.

To μοντέλο τις Carrier είναι νέο για εντυπώσεις .Λογικα Τoshiba συμπιεστή .Γραφει και λειτουργία αυτοκαθαρισμού ,οπότε παραπέμπει σε σχεδιασμο Τoshiba ,καθώς οι εταιρίες είναι ίδιες.Αν το βρείς Ταιλάνδης καλύτερη κατασκευή.

• Like 2
Δημοσ.

Σύμφωνα με ενα οδηγό αγοράς κλιματιστικού που έχει στον Κωτσόβολο, για το σαλόνι μου κατασκευής 2006, 40 τμ, με 1 μπαλκονόπορτα που βλέπει νότια, αρκεί ένα 9αρι κλιματιστικό. Ισχύει ή να ψάξω για μεγαλύτερο; (σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οδηγό αν πάρω μεγαλύτερο χωρίς να το χρειάζομαι θα μου γυρίσει μπουμερανγκ, θα καίει περισσότερο ρεύμα, more is not better ισχυρίζεται).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...